Safet Sušić - Pape

donniedarko
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la donniedarko » 14 maj 2014, 19:51

DonCorleone je napisao/la:Lulic desno je rijesenje za dosta nasih problema, a Besic mora u prvih II ako misli da mu se protivnicki igraci ne setaju kroz nasu sredinu terena. Mujdza sam ne moze a pogotovo ne treba drzati desnu stranu, zasto igracu koji gotovo citavu sezonu nije igrao stavljati toliki teret na ledja protiv igraca kao Di Marie? Dakle, nema logike.

Moramo na sredini terena biti kompaktni i brzo prenositi loptu, ko to moze bolje od Pjanica i Besica? Niko.
Naprijed imas Misimovica, koji je iskljucivo zaduzen za ofanzivne zadatke, tako da se ne moram nervirati kada vidim kako hoda, jer znam da je pozadi sve kako treba (pravi zadnji vezni).

Salihovic se najbolje snalazi kao ljevo krilo, zna igrati i ljevog beka i zadnjeg veznog, ali nije to, to. Najjaci je skroz gore.
Sto se tice balansa ekipe, bolje ne moze, u fazi napada se mogu Salihovic i Lulic povuci na obadvije strane nazad, i pomoci Kolasincu i Mujdzi.

Dakle, dobijes jaku odbranu, brzu okretnu sredinu terenu, vrlo jaka i prodorna krila i dodatnu kreativnost kroz Misimovica, uigras ovo sledecih mjesec dana i evo bomba ekipe. Jedini koji bi morali napolje u ovom trenutku su Ibisevic i Medunjanin, a to nije nemoguce, jer obadvojica nisu standardni.
+1 :clap: Ovo zvuci dobro :D

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 14 maj 2014, 19:52

DonCorleone je napisao/la:Lulic desno je rijesenje za dosta nasih problema, a Besic mora u prvih II ako misli da mu se protivnicki igraci ne setaju kroz nasu sredinu terena. Mujdza sam ne moze a pogotovo ne treba drzati desnu stranu, zasto igracu koji gotovo citavu sezonu nije igrao stavljati toliki teret na ledja protiv igraca kao Di Marie? Dakle, nema logike.

Moramo na sredini terena biti kompaktni i brzo prenositi loptu, ko to moze bolje od Pjanica i Besica? Niko.
Naprijed imas Misimovica, koji je iskljucivo zaduzen za ofanzivne zadatke, tako da se ne moram nervirati kada vidim kako hoda, jer znam da je pozadi sve kako treba (pravi zadnji vezni).

Salihovic se najbolje snalazi kao ljevo krilo, zna igrati i ljevog beka i zadnjeg veznog, ali nije to, to. Najjaci je skroz gore.
Sto se tice balansa ekipe, bolje ne moze, u fazi napada se mogu Salihovic i Lulic povuci na obadvije strane nazad, i pomoci Kolasincu i Mujdzi.

Dakle, dobijes jaku odbranu, brzu okretnu sredinu terenu, vrlo jaka i prodorna krila i dodatnu kreativnost kroz Misimovica, uigras ovo sledecih mjesec dana i evo bomba ekipe. Jedini koji bi morali napolje u ovom trenutku su Ibisevic i Medunjanin, a to nije nemoguce, jer obadvojica nisu standardni.
Sve za 5. Sve se slazemo. I ja sam uvjek govorio da je Salihovic vise krilo ( igrac tima Salihamidzica ) nego zadnji vezni ali eto. Kolasinac je mlad i neiskusan. U Schalkeu igra lijevog beka OK. Neka bude tako. Kao sto sam rekao. Prvih 11 ti je odlicno izbalansirano. Jedino sto preostaje , da se ta ekipa isproba protiv neke jace ekipe u prijateljskoj utakmici. **** riskiras jednu tekmu. Pa sta bude. Zato i sluze prijateljske. Ja bi poceo sa Lulicem na desnom krilu a zadnjih 30 min dao Hajrovicu.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 14 maj 2014, 19:53, ukupno mijenjano 1 put.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 14 maj 2014, 19:53

Salihović je ove sezone igrao najmanje pet različitih pozicija u Hofenhajmu.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 14 maj 2014, 19:54

Ovako bih ja:

------------------------------Begovic-------------------------------
----------------------------------------------------------------------
Mujdza------------Spahic-----------Zukanovic----------Kolasinac
------------------------------------------------------------------------
---------------------Besic---------------Medunjanin----------------
Lulic----------------------------Pjanic---------------------Salihovic
-------------------------------------------------------------------------
--------------------------------Dzeko---------------------------------
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 14 maj 2014, 19:55

u mojoj formaciji, Salihović bi vjerovatno završio na klupi :D prednost bih dao Haretu :D nijanse, ali ipak ..

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 14 maj 2014, 19:56

Ako sam dobro skontao ovu tvoju formaciju u potpisu, Pjanic bi trebao cuvati Messija. Mozes to ti bolje, Kjajevic Majko. :mrgreen:

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 14 maj 2014, 20:01

Virtu4l je napisao/la:Salihović je ove sezone igrao najmanje pet različitih pozicija u Hofenhajmu.
Jeste ali najvise lijevo krilo za sta je dobivao najbolje ocjene. Duplo manje je igrao zadnjeg veznog. Za sta je dobivao najlosije ocjene. :thumbup: ;)

Position Apps Goals Assists Rating
AML (Attacking Midfielder - Left) 8 4 2 7.67
Sub (Substitute) 6 0 0 6.56
DL (Defender - Left) 5 5 1 7.61
DMC (Defensive Midfielder - Centre) 4 1 1 6.47
MC (Midfielder - Centre) 3 1 0 7.42
AMC (Attacking Midfielder - Centre) 2 0 1 7.77

Lijevo krilo / 8 utakmica / Ocjena: 7.67
rezerva sa klupe / 6 utakmica / Ocjena: 6.56
Lijevi bek / 5 utakmica / Ocjena: 7.61
Zadnji vezni / 4 utakmice / Ocjena: 6,47
Centralni vezni / 3 utakmice / Ocjena: 7.42
Ofanzivni vezni / 2 utakmice / Ocjena: 7.77
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 14 maj 2014, 20:06, ukupno mijenjano 1 put.

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 14 maj 2014, 20:05

Ako ovaj ootpad od trenera misli da bilo sta postigne u brazilu salihovic I besic MORAJU igrati I prvoj postavi... Medunjanin I misimovic zbog trkacke limitiranosti nemaju sta trazit u prvoj postavi... Ako mislimo ista napravit mi moramo imati igrace koji mogu da trce a salihovic I besic su takvi... Medunjanin I misimovic kad bi trcali onoliko koliko salihovic dobili bi srcani udar nakon pola sata... Nijedan ozbiljan trener sa imalo mozga u glavi nebi ni pomislio da salihovica ostavi na klupi ali ova smijurija izgleda to planira...

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 14 maj 2014, 20:07

calcio je napisao/la:Ako sam dobro skontao ovu tvoju formaciju u potpisu, Pjanic bi trebao cuvati Messija. Mozes to ti bolje, Kjajevic Majko. :mrgreen:
To je ono o čemu sam maloprije pisao. Nije to samo postaviti formaciju i poredati igrače, jbg, PES generacije ;)
gruezi je napisao/la:Ako ovaj ootpad od trenera misli da bilo sta postigne u brazilu salihovic I besic MORAJU igrati I prvoj postavi... Medunjanin I misimovic zbog trkacke limitiranosti nemaju sta trazit u prvoj postavi... Ako mislimo ista napravit mi moramo imati igrace koji mogu da trce a salihovic I besic su takvi... Medunjanin I misimovic kad bi trcali onoliko koliko salihovic dobili bi srcani udar nakon pola sata... Nijedan ozbiljan trener sa imalo mozga u glavi nebi ni pomislio da salihovica ostavi na klupi ali ova smijurija izgleda to planira...
:roll:
Voli te tvoje Sarajevo.

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 14 maj 2014, 20:07

Mujdza--------Bicackic---------------Spahic------------Lulic
---------------Kolasinac--Higuain----------Besic---------------------
---------------Aguero-----------------------Messi--------------

Ako cemo se bunkerisati ovo bi bilo najbolje rjesenje.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 14 maj 2014, 20:08

emir79 je napisao/la:Ovako bih ja:

------------------------------Begovic-------------------------------
----------------------------------------------------------------------
Mujdza------------Spahic-----------Zukanovic----------Kolasinac
---------------------Besic---------------Medunjanin----------------
Lulic----------------------------Pjanic---------------------Salihovic
-------------------------------------------------------------------------
--------------------------------Dzeko---------------------------------
Nije lose. Jos da Pape izvede taj tim u prijateljskoj. To je najbolje sto imamo trenutno. Ako izuzmeno Prcica i Arslanagica kojih nema na spisku. Jedino je pitanje kako ce Misimovic da to prihvati ??
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 14 maj 2014, 20:13, ukupno mijenjano 1 put.

adal
Kontakt:

Post Postao/la adal » 14 maj 2014, 20:10

vozdra analiticari ima li kkoja solucija viska za susica
Prvo sam reko Zeljo pa tek onda Mati !!!!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 14 maj 2014, 20:11

calcio je napisao/la:Mujdza--------Bicackic---------------Spahic------------Lulic

Naravno, Bešić i Spahić udvajaju Messija, jedino koliko-toliko logično rješenje.

Ovaj gore bi izbacio i Medunjanina i Misimovića, pa da igramo sa dva ofanzivno orjentisana igrača. Džeko ne bi dva puta dotakao loptu.
Voli te tvoje Sarajevo.

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 14 maj 2014, 20:27

Virtu4l je napisao/la:
calcio je napisao/la:Mujdza--------Bicackic---------------Spahic------------Lulic

Naravno, Bešić i Spahić udvajaju Messija, jedino koliko-toliko logično rješenje.

Ovaj gore bi izbacio i Medunjanina i Misimovića, pa da igramo sa dva ofanzivno orjentisana igrača. Džeko ne bi dva puta dotakao loptu.
Stavio bih i Kolasinca na zadnjeg veznog. Ustvari isprobao bih prvo na ovim prijateljskim utakmicama. Argentina je najjaca centralno. Primjetio sam da neki misle da Messi igra nekog krilnog napadaca ali to nije tacno. On i Aguero igraju povucene napadace iza Higuaina. Tesko cemo u svakom slucaju iznositi loptu preko sredine. Mislim da bi trebali ici preko bekova i krila.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 14 maj 2014, 20:37

slika

Zanimljiva anketa. Dakle, 23% anketiranih misli da Pape nije odabrao one najbolje. Što nam govori da je naš forum zaražen stranim elementima kojima je cilj da unose nemir.

Na stranu to što nas bubnjaš i njegova ekipica ubjeđuju da je cijeli svijet protiv Sušića, to ćemo im oprostiti, ali brojevi ne lažu.
Voli te tvoje Sarajevo.

donniedarko
Kontakt:

Post Postao/la donniedarko » 14 maj 2014, 20:39

Koja stranica ?

Interista
Kontakt:

Post Postao/la Interista » 14 maj 2014, 20:42

Da nije ko sa foruma kreator onog slogana za bus :D

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 14 maj 2014, 20:43

Zar je bitno koja je stranica? Bitno je da je skoro 30 hiljada ljudi dalo svoje mišljenje, koje se ne podudara sa mišljenjem koje nam nameću agitatori, a ti si jedan od njih.
Voli te tvoje Sarajevo.

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 14 maj 2014, 20:43

Ma i tih 23% nisu sigurno svi hardcore protivnici Susica nego vecina misli "trebao je pozvati Aru/Radovca, evo ti minus iz inata". ;)

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 14 maj 2014, 20:46

calcio je napisao/la:Ma i tih 23% nisu sigurno svi hardcore protivnici Susica nego vecina misli "trebao je pozvati Aru/Radovca, evo ti minus iz inata". ;)
Ovo sam postavio samo iz razloga da ljudi vide koliku podršku ima Safet Sušić i da ono što dežurna ekipica stalno potencira - ne pije vode. Žao mi je što su neki dobri momci pali pod njihov uticaj.

Safet Sušić Pape - najuspješniji selektor BiH !
Voli te tvoje Sarajevo.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.