Safet Sušić - Pape

DonCorleone
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la DonCorleone » 14 maj 2014, 12:42

_dreamer_ je napisao/la: Nemoj zezat? Nisam vidio fakat, halali... ajde lijepo je vidjeti da i nas dvojica u necemu slicno razmisljamo... :D
Opet se ne slazemo :D , kada se sa nekim slozis oko prvih II a onda i po formaciji (postavljanje igraca na iste pozicije) onda imas nesto vise nego samo slicno razmisljanje "u necemu".
Zadnja izmjena: DonCorleone, dana/u 14 maj 2014, 12:49, ukupno mijenjano 2 puta.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 14 maj 2014, 12:43

donniedarko je napisao/la:
_dreamer_ je napisao/la:
donniedarko je napisao/la:Ja ne razumijem zasto je pod moranjem igranje Misimovica, sta on to donosi u igri sto se ne smije izostaviti :?:
Kreativnost, vizija, zadnji pas, nesto sto nam je recimo itekako falilo u utakmici s Egiptom. Sama cinjenica da Miske zna Dzeku u dusu i da mu moze dati loptu na tanjir je dovoljna da bude u konkurenciji za prvu postavu. Pustite se vi Misketa iz Kine, Miske ima mj dana da popravi fizicku spremu. A Miske kada je top spreman (mada takvo nesto nisam vidio jos od Wolfsburga) je za mene najbolji veznjak, a vjerovatno i igrac reprezentacije. Miske, ali onaj pravi, je itekako potreban ovoj reprezentaciji. Zato treba da se spremi za ovo prvenstvo. Vjerujem da ima vise motiva, jer bi mu ovo SP moglo donijeti poslijednji veliki ugovor.
Zar nemamo sve nabrojano kod Pjanica ? Hocemo li njega moci iskorisiti maksimalno ako bude zajedno s Misketom na terenu te kako ce to sve defanzivno izgledati ? Moramo imati i na umu da je Pjanic odlicno napredovao u odnosu na proslu godinu :hmmmmm:

Pa zato kazem da ide lula desno da zatvori tu desnu stranu, bilo bi manje propuha, a umjesto mede bih stavio Besica koji ima agresivnost i veci radijus kretanja. Sigurno da bi ta postava manje bila rastrcana u odnosu na postavu gdje stavljas jos jednog radnika umjesto Misketa, ali onda gubis na kreativnosti. Meni Pjana nikada nije izgledao kao neko ko nosi nasu vezu, to jos cekam da vidim. Ako njega stavis kao jedinog kreativca, onda je lakse zatvoriti nase puteve do gola, a da njih dvojica mogu igrati skupa pokazuju i protekle kvalifikacije gdje je bilo golova ko kise. Po meni je Miske i dalje jako bitan, pogotovo jer u njemu ima jos svjezine i snage, a o znanju da ne pricam, samo ga treba stesati.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 14 maj 2014, 12:44

_dreamer_ je napisao/la:
legenda reala je napisao/la:Čuj nema ni Mujdža kvalitet, jesi svjestan kakvu si glupost napiso :?:
Jesi li ti svjestan da nisi u stanju procitati moj post?

Mujdza NE MOZE SAM drzati desnu stranu, NEMA za takvo nesto kvalitet, potreban je neko ko nece poput Pjanica stalno povlaciti se u sredinu i ostavljati ga na cjedilu.

Mujdza nije mogao da se izbori sa Weissom u takvim uslovima, a kako li ce tek sa nekim ko je klasu ili dvije iznad njega...

Ovo nije omalozavanje Mujdze, on je zahvalan i dobar bek, ali mi igramo tako da bi nam trebao bek svjetske klase da zatvori propuh na desnoj strani. A Mujdza nije ni primirisao svjetskoj klasi i to je cinjenica.

Mujdža dvije godine drži sam tu stranu i jede sve protivnike, protiv Slovačke je bio povrijeđen i izašao je na poluvremenu tako da utakmica koju uzimaš za primjer nije relevantna ;)

MUJDŽA MOŽE SAM DRŽATI STRANU IMA KVALITET ZA TAKVO NEŠTO I TO JE DOKAZAO BEZBROJ PUTA DO SADA

stavio si ga skoro u rang Avdije, kao brzi su ali nisu kvalitet ne znam kako možeš napisati nešto takvo :o

Naravno da nije svjetska klasa, ali je u našem sistemu najvažniji igrač i jedini krivac za propuh u zadnjih pet utakmica je selektor i njegovo forsiranje Medunjanina na poziciji zadnjeg veznog koji će krpiti rupe pozadi, a kako znam povredom Mujdže i forsiranjem Medunjanina na toj poziciji krenuo je naš strmoglavi pad u formi

Zaključak:

Mujdža bez ikakvih problema može držati cijelu stranu, ali zadnji vezni ne može biti Medunjanin, jer svaka izgubljena lopta u napadu je gol šansa za protivnika, jer Medo ne može presjeći napada ni oduzeti lopte nikome ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 14 maj 2014, 12:50

legenda reala je napisao/la:
_dreamer_ je napisao/la:
legenda reala je napisao/la:Čuj nema ni Mujdža kvalitet, jesi svjestan kakvu si glupost napiso :?:
Jesi li ti svjestan da nisi u stanju procitati moj post?

Mujdza NE MOZE SAM drzati desnu stranu, NEMA za takvo nesto kvalitet, potreban je neko ko nece poput Pjanica stalno povlaciti se u sredinu i ostavljati ga na cjedilu.

Mujdza nije mogao da se izbori sa Weissom u takvim uslovima, a kako li ce tek sa nekim ko je klasu ili dvije iznad njega...

Ovo nije omalozavanje Mujdze, on je zahvalan i dobar bek, ali mi igramo tako da bi nam trebao bek svjetske klase da zatvori propuh na desnoj strani. A Mujdza nije ni primirisao svjetskoj klasi i to je cinjenica.

Mujdža dvije godine drži sam tu stranu i jede sve protivnike, protiv Slovačke je bio povrijeđen i izašao je na poluvremenu tako da utakmica koju uzimaš za primjer nije relevantna ;)

MUJDŽA MOŽE SAM DRŽATI STRANU IMA KVALITET ZA TAKVO NEŠTO I TO JE DOKAZAO BEZBROJ PUTA DO SADA

stavio si ga skoro u rang Avdije, kao brzi su ali nisu kvalitet ne znam kako možeš napisati nešto takvo :o

Naravno da nije svjetska klasa, ali je u našem sistemu najvažniji igrač i jedini krivac za propuh u zadnjih pet utakmica je selektor i njegovo forsiranje Medunjanina na poziciji zadnjeg veznog koji će krpiti rupe pozadi, a kako znam povredom Mujdže i forsiranjem Medunjanina na toj poziciji krenuo je naš strmoglavi pad u formi

Zaključak:

Mujdža bez ikakvih problema može držati cijelu stranu, ali zadnji vezni ne može biti Medunjanin, jer svaka izgubljena lopta u napadu je gol šansa za protivnika, jer Medo ne može presjeći napada ni oduzeti lopte nikome ;)
:thumbup: :thumbup: :thumbup: ti si to malo podrobnije objasnio nega ja.. ;)
Volim te Bosno!!!

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 14 maj 2014, 12:52

Ok, Mujdza ce sam da drzi desnu stranu protiv Argentine i slicnih ako prodjemo grupu...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 14 maj 2014, 12:53

I ti brate legendo pretjerujes kvalitet i vaznost Mujdze. On je vazan zato sto je Susic toliko glup da ce vrlo lako stavit Avdiju ako njega ne bude. Imao je Mujdza slabih utakmica, i zna totalno ispast u odbrani. Sjetimo se da smo protiv Slovacke u gostima izgledali mnogo bolje kada je on izasao. On je jedan pod glavnih krivaca za gol Hamsika.

Dobar je on igrac, ali daleko od toga da je najvazniji.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 14 maj 2014, 12:54

_dreamer_ je napisao/la:Ok, Mujdza ce sam da drzi desnu stranu protiv Argentine i slicnih ako prodjemo grupu...
Kao sto je radio protiv Lihtenstajna, Latvije i Litve (nadam se da ove zadnje nisu jedno te isto :lol: ).
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

RockyMaivia
Kontakt:

Post Postao/la RockyMaivia » 14 maj 2014, 12:55

Cartman je napisao/la:I ti brate legendo pretjerujes kvalitet i vaznost Mujdze. On je vazan zato sto je Susic toliko glup da ce vrlo lako stavit Avdiju ako njega ne bude. Imao je Mujdza slabih utakmica, i zna totalno ispast u odbrani. Sjetimo se da smo protiv Slovacke u gostima izgledali mnogo bolje kada je on izasao. On je jedan pod glavnih krivaca za gol Hamsika.

Dobar je on igrac, ali daleko od toga da je najvazniji.
Isto tako,protiv Egipta je pokazao svoje slabosti.
StarMo nije skutorija...

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 14 maj 2014, 12:59

Bojim se da cemo mi imat daleko od ozbiljnih priprema. A prijeko su nam potrebne, jer od juna 2013. nismo odigrali dobru utakmicu.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 14 maj 2014, 13:02

_dreamer_ je napisao/la:Ok, Mujdza ce sam da drzi desnu stranu protiv Argentine i slicnih ako prodjemo grupu...
Naravno da će držati, ali je za to selektor kriv, ja tebi kažem da on može držati sam tu stranu uz jednog defanzivca bez problem, tako i Safet razmišlja i tako će 99% biti.

Znam i ja da bi on bio još korisniji kad bi imao ispomoć po toj strani u nekom solidnom krilu, ali ako će Vedo biti to krilo onda je bolje Mujdža sam

Samo džaba naglabamo samo može Ibišević biti žrtvovan na račun Bešića ostalo će sve biti isto, to mi svi znamo Pjana će se izvlačiti da pomaže Mujdži, Miske drži sredinu iz napadača, Lula onu tamo stranu, a Medunjanin i Bešić će igrati nešto povučenije

Cartman sad pišem tu utakmicu je odigro na svoju odgovornost da pomogne repci, nedovoljno oporavljen i odma na poluvremenu izašao, moguće da je sebi i zajebo karijeru tom utakmicom, jer pitanje hoće li se više ikad oporaviti

DonCorleone je napisao/la:
Kao sto je radio protiv Lihtenstajna, Latvije i Litve (nadam se da ove zadnje nisu jedno te isto :lol: ).
Džaba se smiješ, kad i ti sam znaš da će tako biti, eto Safet će žrtvovati sad Misketa na uštrb Hajrovića nema šanse, Izeta je jedva i pozvo u Brazil, tamo neće ni šanse dobiti
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 14 maj 2014, 13:03

Cartman je napisao/la:
Bojim se da cemo mi imat daleko od ozbiljnih priprema. A prijeko su nam potrebne, jer od juna 2013. nismo odigrali dobru utakmicu.
meni je ovo extra sto ce doci na utakmicu :thumbup:

1988risha
Kontakt:

Post Postao/la 1988risha » 14 maj 2014, 13:04

Dajte ba ljudi Mujdža kad je zdrav i u punoj kondiciji on je najbolji na desnom beku... poredite te utakmice sa Slovačkom ili Egiptom,čovjek cijelu sezonu muku muči s povredama,5 utakmica odigrao za klub ove sezone...
Nije bio spreman ni protiv Slovačke a protiv Egipta pogotovo,ove sezone kad sve sabereš nije ni igrao...
Njega je onaj Pariz koštao karijere tj onaj Maludin potez i ode zglob...
Polako mi i Mujdža počinje ličiti na Bajramovića,mislim da je on što se tiče ozbiljnog fudbala nažalost gotov... Nadam se da griješim,al svako malo povredu obnovi,tako da ne možemo baš računat na njega 100%
Ti nisi više san.
Ti si suza iz sna Bossanium moja Bossnium moja.
Bolna mi ne bila.
Ti privjesak ničiji nisi.Ni čest. Ni prćija.
Bosna si bila.Bosna ćeš biti.Bosna bosanska sva.
Osvajača tvojih silnih tko više i imena zna?

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 14 maj 2014, 13:08

ni mujdza ni avdija nisu spospbni sami cuvati desnu stranu pa moze se reci i rijetko koji igrac na svijetu da to moze ,jednostavno mora imati pomoc od krilnih i veznih igraca a to oni nemaju u misimovicu ,ibiševicu .i to ce biti najveci nas problem ,trka veznog reda .mi nemamo problem kad je lopta kod nas al kad je izgubimo onda odbrana ostaje na cjedilu ,nasi igraci iz sredine nemaju naviku na brzo vracanje i osvajanje lopte.

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 14 maj 2014, 13:08

Cartman je napisao/la:
Kako ce trenirati kad je nevrijeme.Ja mislim da je u Hrasnici bazen.
1946

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 14 maj 2014, 13:10

Head je napisao/la:
Cartman je napisao/la:
Sad kad se okiša i naši igrači prireme provedu u hotelu i po kulturnim manifestacijama :lol: :lol:

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 14 maj 2014, 13:14

Head je napisao/la:
Cartman je napisao/la:
Pa i to je Susicevo maslo. Koji amater majko mila. Cirkus pripreme.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 14 maj 2014, 13:14

al fakat treninzi po ovoj kisi i mocvari nece liciti ni nasta ,mozda ne bilo loše negdje malo toplije da odu ,ne znam kako je u medugorju ili nesto slicno ,ovo u sarajevu i hrasnici katastrofa a najavljuju kisu naredni 7-8 dana

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 14 maj 2014, 13:14

Ja sam gotovo pa 100 % uvjeren da Safet nece i ne zna izvuci maksimum iz igraca sa kojima raspolaze, jer ne zna ni pozvati najbolje igrace. Dzaba ovde razglabamo o stvarima koje zasigurno necemo gledati (Lulic desno krilo, formacija bez Medunjanina).

1988risha
Kontakt:

Post Postao/la 1988risha » 14 maj 2014, 13:16

Cartman je napisao/la:
Ma kakve ozbiljne pripreme,nema od tog ništa...Umjesto da malo pogledaju ovu vremensku prognozu,bruje o ovoj kiši koja ne konta stati,a u cijelom Sa kantonu čim kiša padne travnjaci su kaljuže obične,nit se može trenirati niti igrat... I umjesto da se ispale negdje u normalnije krajeve,gdje je lijepo vrijeme oni ostaju u Hrasnici,i nemaju nikakve uslove...
Još sad kad se okupe pa se razlete gostovat i pjevat po Pinku,Hayatu,Face-u,Ftv,Bht,nema tu nikakvih priprema,osim onih sto smo navikli,i koje izgledaju nekako ovako :
slika

slika

Nadam se da neće otići lošiji iz Sarajeva nego što su došli...barem fizičke spremnosti što se tiče...
Ti nisi više san.
Ti si suza iz sna Bossanium moja Bossnium moja.
Bolna mi ne bila.
Ti privjesak ničiji nisi.Ni čest. Ni prćija.
Bosna si bila.Bosna ćeš biti.Bosna bosanska sva.
Osvajača tvojih silnih tko više i imena zna?

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 14 maj 2014, 13:17

Mujdža može sam držati desnu stranu, ne treba mu krilo, ali mu treba jedan osigurač na zadnjem veznom. Medunjanin to ne može, jedino Bešić, čak je u ovoj varijanti i Zukan bolje rješenje od Medunjanina. Tek tada možemo iskoristiti Mujdžu do kraja.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.