Safet Sušić - Pape

edo07
Kontakt:

Re: Odg: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la edo07 » 14 maj 2014, 09:47

imperator10 je napisao/la:Ne, moras poraditi jer si nepismen.
Samo sam se nasmijao :D decak nisi ni svjestan kakvu glupost pises...ali nebitan si ;) uzivaj

gringonjaOnajDrugi
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la gringonjaOnajDrugi » 14 maj 2014, 10:20

IDE PAPE NA VRH TRONA!!!!!!! polufinale je nam zagarantovano!!!!

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 14 maj 2014, 10:37

Mnogi su se toliko upalili oko spiska i Tine, dok je recimo meni to najmanji problem...

Meni je recimo veca greska sto tim strucni stab nije angazovao neke profesionalce za fizicku pripremu igraca, jer ce taj momenat sigurno biti presudan u mnogim utakmicama. Potpuno je nebitno sto Miske nije fizicki top spreman, on ce se spremati skoro mj dana s repkom i fizicku spremu moze dovesti pod konac za taj period. No pitanje je koliko su Susic i ekipa sposobni da to sve optimalno posloze. Susic je uvijek dobijao igrace na gotovo, par dana pred utakmicu, a sada ce ih imati mjesec dana u trenaznom procesu i to je sasvim druga prica... Brinem se bas oko te fizicke spreme...

Osim toga, ne svidja mi se lokacija ogranizovanja priprema, ali dobro, mozda izolacija od prvog dana i nije dobra, no opet, mi smo poznati kao narod koji gubi lako fokus, a boravak u Sarajevu za vrijeme priprema je idealna prilika da igraci svrljaju okolo i zabusavaju.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 14 maj 2014, 10:41

samo zelim da kazem da kakav god uspjeh napravili, po meni pape nije zasluzio da ga se dize u nebesa jer je vec javno svim strancima priznao kako ce igrati a i pravio mnogobrojne greske u igrackom kadru. Dakle ako postignemo sta god to ce znaciti samo da iako smo ostvarili dobar uspjeh izvlacenjem maksimuma iz ovog kadra, mogli smo cak i bolje da je bio neko drugi na njegovom mjestu.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

edo07
Kontakt:

Post Postao/la edo07 » 14 maj 2014, 10:42

_dreamer_ je napisao/la:Mnogi su se toliko upalili oko spiska i Tine, dok je recimo meni to najmanji problem...

Meni je recimo veca greska sto tim strucni stab nije angazovao neke profesionalce za fizicku pripremu igraca, jer ce taj momenat sigurno biti presudan u mnogim utakmicama. Potpuno je nebitno sto Miske nije fizicki top spreman, on ce se spremati skoro mj dana s repkom i fizicku spremu moze dovesti pod konac za taj period. No pitanje je koliko su Susic i ekipa sposobni da to sve optimalno posloze. Susic je uvijek dobijao igrace na gotovo, par dana pred utakmicu, a sada ce ih imati mjesec dana u trenaznom procesu i to je sasvim druga prica... Brinem se bas oko te fizicke spreme...

Osim toga, ne svidja mi se lokacija ogranizovanja priprema, ali dobro, mozda izolacija od prvog dana i nije dobra, no opet, mi smo poznati kao narod koji gubi lako fokus, a boravak u Sarajevu za vrijeme priprema je idealna prilika da igraci svrljaju okolo i zabusavaju.
to je to...mada smo mozda svi preuranjeno reagovali..treba sacekati kraj SP i onda sumirati sve..vidjeti sta i kako dalje

gringonjaOnajDrugi
Kontakt:

Post Postao/la gringonjaOnajDrugi » 14 maj 2014, 11:02

joj sad vas vec sve vidim kako pljujete papeta nakon svjestkog prvenstva......stvarno vas ne razumijem! covjek nas odveo na svjetsko prvenstvo, a vi tako....treba da uzivamo!!!! a sto se tice rezultata i tkd., ja sam siguran da cemo dogurati do polufinala!!! zivi bili pa vidjeli!!!!!

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 14 maj 2014, 11:22

Glavna papetova preokupacija mora biti da zakrpi onu desnu stranu. Tu koga god da stavis na beka, isti ce imati strasne probleme i ispadati kao levat. Vrsajevic nije mozda neki igrac, ali je zahvalan jer trci ko mazga i k tome jos je veoma veoma brz, vjerovatno najbrzi igrac u reprezentaciji. Takvog igraca je uvijek dobro imati u timu. No Vrsajevic nema ni priblizan kvalitet da nosi sam tu desnu stranu, a nema ga ni Mujdza. Pjanic samo na papiru stoji kao desni vezni jer se stalno povlaci u sredinu, a ista stvar je i sa Vedom kao desnim krilom. Na toj desnoj strani se dakle stvara rupa, a istu nema ko zatvoriti jer jemamo jake defanzivne vezne igrace...

Kako god okrenes, Pape mora zrtvovati nesto od ofanzivne igre, jer igraci koje on izvede na teren nisu u stanju da pokriju tu desnu stranu. To su ljudi provalili i zato smo u zadnjim utakmicama imali velikih problema. A kada te pocne protivnik ubijati na takav nacin, onda to poljulja i samopouzdanje i ofanzivnu koncepciju i sve ode u helac.

Ne znam kako ce Pape, no najlogicnije bi bilo da Vedu povuce na klupu i da igra u postavi 4-2-3-1, s time sto ja ne bih dao Hajrovicu minute u prvom timu, nego bih povukao Lulica na desnu stranu. Momak je polivalentan igrac, zna s obje noge, a mogao bi s desne strane prijetiti na nacin kao sto to radi Robben. Salihovica bih probao u tandemu sa Kolasincem na lijevoj strani, a na zadnjeg veznog bih stavio Pjanica i Besica kao razbijaca. Ovo mi je nekako najoptimalniji nacin da ubacim Pjanu i Misketa, a da bokovi ne ispastaju... Smatram da ce Miske biti vrlo vazan za nas tim, jer njegova vizija na terenu je fenomenalna. Pjanic je takodjer klasa za sebe, ali Miske ima ono nesto... A da ne pominjem koliko je ubitacan iz slobodnjaka do 25 metara.

Stoperi Bico i Spaha. Tako u mojoj glavi izgleda taj neki kompromis koji cemo ocigledno morati da uradimo, inace ce biti lutrija...

Begovic

mujdza spahic bicakcic kolasinac

besic pjanic

lulic misimovic salihovic

dzeko
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

gringonjaOnajDrugi
Kontakt:

Post Postao/la gringonjaOnajDrugi » 14 maj 2014, 11:40

_dreamer_ je napisao/la:Glavna papetova preokupacija mora biti da zakrpi onu desnu stranu. Tu koga god da stavis na beka, isti ce imati strasne probleme i ispadati kao levat. Vrsajevic nije mozda neki igrac, ali je zahvalan jer trci ko mazga i k tome jos je veoma veoma brz, vjerovatno najbrzi igrac u reprezentaciji. Takvog igraca je uvijek dobro imati u timu. No Vrsajevic nema ni priblizan kvalitet da nosi sam tu desnu stranu, a nema ga ni Mujdza. Pjanic samo na papiru stoji kao desni vezni jer se stalno povlaci u sredinu, a ista stvar je i sa Vedom kao desnim krilom. Na toj desnoj strani se dakle stvara rupa, a istu nema ko zatvoriti jer jemamo jake defanzivne vezne igrace...

Kako god okrenes, Pape mora zrtvovati nesto od ofanzivne igre, jer igraci koje on izvede na teren nisu u stanju da pokriju tu desnu stranu. To su ljudi provalili i zato smo u zadnjim utakmicama imali velikih problema. A kada te pocne protivnik ubijati na takav nacin, onda to poljulja i samopouzdanje i ofanzivnu koncepciju i sve ode u helac.

Ne znam kako ce Pape, no najlogicnije bi bilo da Vedu povuce na klupu i da igra u postavi 4-2-3-1, s time sto ja ne bih dao Hajrovicu minute u prvom timu, nego bih povukao Lulica na desnu stranu. Momak je polivalentan igrac, zna s obje noge, a mogao bi s desne strane prijetiti na nacin kao sto to radi Robben. Salihovica bih probao u tandemu sa Kolasincem na lijevoj strani, a na zadnjeg veznog bih stavio Pjanica i Besica kao razbijaca. Ovo mi je nekako najoptimalniji nacin da ubacim Pjanu i Misketa, a da bokovi ne ispastaju... Smatram da ce Miske biti vrlo vazan za nas tim, jer njegova vizija na terenu je fenomenalna. Pjanic je takodjer klasa za sebe, ali Miske ima ono nesto... A da ne pominjem koliko je ubitacan iz slobodnjaka do 25 metara.

Stoperi Bico i Spaha. Tako u mojoj glavi izgleda taj neki kompromis koji cemo ocigledno morati da uradimo, inace ce biti lutrija...

Begovic

besic pjanic

dzeko

slazem se u mnogim segmentima s tobom.....pogotovo sto se tice te desne strane, koju smatram velikim problemom......sto se tice postave, super si poslozio!......mozda jedino bicu za vranjesa zamjeniti, ukoliko je taj spreman igrati.....tako da bi nam i klupa bila ok, jer bi imali ibisevica, medunjanina i hajrovica kao prve opcija za svaki slucaj...!

Jordan23
Kontakt:

Post Postao/la Jordan23 » 14 maj 2014, 11:42

Jel mi neko samo moze reci gdje ce Hrvatska odrzavat svoje pripreme pred SP a gdje ce nasi? Mislim na lokaciju a isto toliko koliko vremena je odvojeno.

Sjecam se da je Danska za SP 2010 u Juznoj Africi isla na pripreme u toj drzavi vec na nekih mjesec dana prije kako bih mogli trenirat u visini od 1500m i na taj nacin da se naviknu na klimu i "thin air".

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 14 maj 2014, 11:56

De ne provaljujte se .. BiH cijele kvalifikacije igrala s dva napadača i sad da igra sa jednim nema smisla.

Te vaše zamisli možete samo ovdje da pišete. Safet će i protiv Argentine igrat sa Bišom i Džekom.
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 14 maj 2014, 12:00

IlPrincipe je napisao/la:De ne provaljujte se .. BiH cijele kvalifikacije igrala s dva napadača i sad da igra sa jednim nema smisla.

Te vaše zamisli možete samo ovdje da pišete. Safet će i protiv Argentine igrat sa Bišom i Džekom.
cuj ne provaljujte se :crazy: pa nije safet valjda toliko lud da protiv argentine krene s 2 napadaca i medunjaninom kao zadnjim veznim. pa i slovacka nas je s takvom formacijom nadigrala, sta bi nam tek gaucosi radili :hmmmm:

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 14 maj 2014, 12:01

Čuj nema ni Mujdža kvalitet, jesi svjestan kakvu si glupost napiso :?:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 14 maj 2014, 12:01

IlPrincipe je napisao/la:De ne provaljujte se .. BiH cijele kvalifikacije igrala s dva napadača i sad da igra sa jednim nema smisla.

Neka vala igra, red je da neko i rekord od 6,7:0 obori.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

GangstaX

Post Postao/la GangstaX » 14 maj 2014, 12:03

_dreamer_ je napisao/la:Glavna papetova preokupacija mora biti da zakrpi onu desnu stranu. Tu koga god da stavis na beka, isti ce imati strasne probleme i ispadati kao levat. Vrsajevic nije mozda neki igrac, ali je zahvalan jer trci ko mazga i k tome jos je veoma veoma brz, vjerovatno najbrzi igrac u reprezentaciji. Takvog igraca je uvijek dobro imati u timu. No Vrsajevic nema ni priblizan kvalitet da nosi sam tu desnu stranu, a nema ga ni Mujdza. Pjanic samo na papiru stoji kao desni vezni jer se stalno povlaci u sredinu, a ista stvar je i sa Vedom kao desnim krilom. Na toj desnoj strani se dakle stvara rupa, a istu nema ko zatvoriti jer jemamo jake defanzivne vezne igrace...

Begovic

besic pjanic

dzeko
Ovo je sjajno! Potpisujem ovu formaciju i sastav (možda jedino Vranješ umjesto Bičakčića).
Miske no. 1
Emir Spahić = Smetljar Kikser Jado, kabadahijica od 60 kila
Begović-Mujdža, Šunjić, Zukanović (???), Kolašinac-Medunjanin, Bešić, Lulić-Pjanić-Ibišević, Džeko

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 14 maj 2014, 12:04

Izbacis Misimovica i eto nema problema. Pjanic ide na njegovo mjesto, i dva krila(Hajrovic i Lulic) na svoje pozicije.
Celik!3,2,2.

GangstaX

Post Postao/la GangstaX » 14 maj 2014, 12:05

Misimovića izbacit? :lol:
Miske no. 1
Begović-Mujdža, Šunjić, Zukanović (???), Kolašinac-Medunjanin, Bešić, Lulić-Pjanić-Ibišević, Džeko

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 14 maj 2014, 12:06

GangstaX je napisao/la:Misimovića izbacit? :lol:
Da Misimovica koji igra u Kini izbaciti i tu staviti Pjanica jednog od najboljih igraca Rome, u cemu je problem?
Celik!3,2,2.

PerryFred
Kontakt:

Post Postao/la PerryFred » 14 maj 2014, 12:07

.
Zadnja izmjena: PerryFred, dana/u 13 mar 2020, 20:50, ukupno mijenjano 1 put.

GangstaX

Post Postao/la GangstaX » 14 maj 2014, 12:09

AllGunsBlazing je napisao/la:
GangstaX je napisao/la:Misimovića izbacit? :lol:
Da Misimovica koji igra u Kini izbaciti i tu staviti Pjanica jednog od najboljih igraca Rome, u cemu je problem?
Uh, još gore konstatacije. Dakle, ovaj put: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Problem je što je Misimović još uvijek bolji od Pajnića, ali hajd' staću ovdje budući da zaista nemam vremena ni energije da ti objašnjavam zašto.
Miske no. 1

donniedarko
Kontakt:

Post Postao/la donniedarko » 14 maj 2014, 12:09

Ja ne razumijem zasto je pod moranjem igranje Misimovica, sta on to donosi u igri sto se ne smije izostaviti :?:

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.