Svugdje je covjek koji se optuziva za ovakve stvari spletkaros i sto se taj radoznalac ne zapita je li Susic kriv nego po Dzeku. Imamo srece pa je to nevjerovatan momak i voli ovu nesrecnu zemlju a da je Ibra na njegovom mjestu sa kojim ga ovaj genije usporedjiva igrao bi Vrsajevic i Susic u napadu a imenovani igrac bi mu prepustio uzitak u zamjenama. E da Ibrahimovica onako Susic ne zamjeni mozda bi i degenek dozivio pa se onda cudimo sto ne igra za nas. I ne zasluzujemo take nama Vrsajevici trebaju.[/quote]dubrovnik je napisao/la:Ne znam kako se kod vas u Hrvatskoj objasnjava rijec "spletkaros", ali to definitivno u BiH nije ovo iznad sto je napisano....
"Bahat" covjek nije nuzno i spletkaros....
I koliko vidim, neko je odlucio da se zapita da li mozda ima istine u svim tim pricama o Edinu, jer ih je dosta bilo, a niti jednom ga ne optuzuje za bilo sta...tako da ne vidim zasto su to bljuvotine?
Vi se, recimo, ne pitate da li ima istine u tim pricama o selektorovom neznanju, nepotizmu, prodaji igraca, uzimanju para itd...... Vi to uzimate kao aksiom i to se ne treba dokazati...
Izvini, medju ljudima sa kojima se ja srecem spletka je nesto drugo......
Zasto bi bilo ko bio kriv???
Nigdje niko ne kaze da je Dzeko kriv, vec da je uradio neke stvari koje mu ne sluze na cast, i da se mora izdici iznad te bahatosti i malogradjanstine..... Srecom Dzeko je najvise kriv za golove i asistencije u dresu reprezentacije i nadam se da ce to jos dugo biti....
A Safet..... Kriv je zato sto se prihvatio posla kod nas.... Takvi smo mi... Gledam ja od kantonalne do Premijer lige, i tacno znam kakvi smo to mi "ljubitelji fudbala" i "navijaci".....
Ti i tebi slicni necete postovati Safeta niti da osvoji svjetsko prvenstvo, i jos 5 svjetskih i evropskih zaredom.... jer vi trazite negativno u njegovom radu....
E u tome je razlika izmedju nas....Ja vidim jako puno pozitivnog i dosta negativnih stvari imaju logicno objasnjenje koje ti neces da vidis.... Jer "Safet ne valja" i logicno objasnjenje po tebi "ne postoji".....
Selektor ne selektira i ne zove najbolje igrace iz jedne drzave, vec one koji mu trebaju da ostvari rezultat.... Da njegovu ideju sprovedu u djelo na terenu.... A tako se jednostavno vidi kad taktika nema smisla i kad trener grijesi (kao protiv Francuske na Kosevu), a kada nema zalaganja igraca i trke na terenu ("Kad nema trke tad sva taktika pada u vodu...." - Ivica Osim)....
No to je vec prica za one koji poznaju fudbal malo drugacije.....
Zivio ti....pa taman pljuvao i po meni, a ne po Susicu