Jesam los prognozer, ali mora se baciti neka analiza i prognoza zavrsnice. Eno Edin Avdic se redovno provaljuje sa prognozama, sto ne bih i ja.
Moje misljenje je da ce se u zavrsnici (1/2 finale) naci slijedece repke: Njemacka, Spanija, Francuska i Brazil/Argentina.
Njemacka na svakom velikom takmicenju dogura skoro do kraja, na poslednja 2 SP-a treceplasirani, ove godine mozda i korak dalje. Kvalifikacije su pregazili, imaju istog selektora, imaju mlad, ali kvalitetan tim. Oni su moj favorit broj 1.
Njemacka prvak, kvota 6.5 po kladionicama.
Po imenima, odnosno na papiru kad se gleda suhi kvalitet, Spanija je najjaca. Nevjerovatno koliki broj kvalitetnih igraca imaju, prakticki dream team. Imaju ogromno iskustvo, imaju pobjednicki mentalitet, velikog selektora, aktuelni svjetski prvaci. Jedini problem bi mogao predstavljati motivacija i moguca zasicenost igraca koji su osvojili bukvalno sve.
Spanija prvak, kvota 7.
Francuska godinama kuburi sa mnogim problemima i nedacama, bore se sami sa sobom,ali cini mi se da na ovo prvenstvo dolaze puni optimizma. Adut je Deschamps koji je kao igrac osvajao SP i to ne tako davno, ali posjeduje i trenerski kvalitet. Imaju vrlo dobru reprezentaciju, igrace gladne uspjeha, i cini mi se ne tako veliki pritisak javnosti sto bi moglo imati pozitivan efekat na francuze.
Francuska prvak, kvota 21.
E sad, s obzirom da se prvenstvo igra na tlu J.Amerike, mora se ubaciti bar jedna repka sa tog podneblja, a kog ako ne Brazil ili Argentinu, iako po mom nekom sudu nisu toliko kvalitetni. Brazil je domacin, haotican je pritisak javnosti, imaju dosta mladica, ali pitanje je mogu li podnijeti ovoliki teret. Argentina je napadacki vrh, i ovdje mora ici jedan

ali osim napada, ostatak tima izgleda dosta tanak. Golman, bekovi, vezni red, dosta je to sumnjivo.
Brazil prvak, kvota 4, Argentina, kvota 5.5
Nisam gledao kostur takmicenja, moguce da se ove repke medjusobno sastanu i ranije, ali eto to je neki moj uzi krug favorita. naravno, uvijek ili skoro uvije izleti neko iznenadjenje, neka repka koja postane hit prvenstva (moguce Belgija ili Kolumbija).
Holandija nema kvalitet, o Italiji i Engleskoj je suvisno i govoriti.