FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Rule_hz
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Rule_hz » 13 maj 2014, 22:11

hilmo je napisao/la:Ne bih bio u koži upravi kluba...
S jedne strane za neki uspjeh u Evropi ti trebaju kvalitetni igrači, a i navijači očekuju neki "iskorak", imaš mogućnost da dovedeš skoro sve što je iole dobro u ligi...
A s druge strane gomilanjem igrača sa strane sve će manje prilike dobivati igrači koji su ponikli kod nas, prvenstveno mislim na Handžića i Radovca, momci su potencijal i zaslužuju priliku, a zanemarivanjem svod podmlatka se šalje loša slika i poalnicima akademije.

za to se nemoj brinuti sto se akademije tice... ima prostora za napredak i davat ce im se sansa svakako kroz treninge sa prvim timom, pa do medjusobnih susrreta, opet je to rano govorit jos su oni mladi momci,evidentno je da ce se radit na ojacavanju igrackog kadra tako sa aspekta konkurencije za prvih 11 tako i za klupu sa miksom pokojeg mladica iz akademije... Tako da ce to sve svojim tokom da ide, lagano samo da nam je ovu sezonu vise zavrsit...
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 13 maj 2014, 22:19

Zato sam pojam iskorak stavio pod navodnike.....
Taj "iskorak" za nas ove sezone bi bio play off, od koga smo u bliskoj prošlosti ispadali nemamo razloga biti neki veliki optimisti...

@rule_hz
Nije isto trenirati i igrati takmičarske utakmice, mada ovdje ne govorim o polaznicima akademije jer su oni relativno kratko na okupu u ovom sastavu, nego na igrače koji su trenutno u prvom timu.
Nemojmo zaboraviti da mi imamo i lijevog i desnog beka na posudbama, šta ćemo sa njima, obojica dijeca koja su ponikla na Koševu. Znam neki će reći Hrelja ovo, Čulov ono....
Nije moguće da su toliko loši pa da ih se odreknemo bez pružene prave prilike..

Razumijem ja ove sezone, treba opravdati uložena sredstva, moranje je bio jedan trofej...ali..

stannis
Kontakt:

Post Postao/la stannis » 13 maj 2014, 22:25

hilmo je napisao/la:Zato sam pojam iskorak stavio pod navodnike.....
Taj "iskorak" za nas ove sezone bi bio play off, od koga smo u bliskoj prošlosti ispadali nemamo razloga biti neki veliki optimisti...

@rule_hz
Nije isto trenirati i igrati takmičarske utakmice, mada ovdje ne govorim o polaznicima akademije jer su oni relativno kratko na okupu u ovom sastavu, nego na igrače koji su trenutno u prvom timu.
Nemojmo zaboraviti da mi imamo i lijevog i desnog beka na posudbama, šta ćemo sa njima, obojica dijeca koja su ponikla na Koševu. Znam neki će reći Hrelja ovo, Čulov ono....

Razumijem ja ove sezone, treba opravdati uložena sredstva, moranje je bio jedan trofej...ali..
Vjerovatno jedini momak na ovoj temi koje neke stvar rasuđuje na skroz realan nacin, bez gluposti kao oni lafmomani, barselonafanovi i ultrahelovi neki.

Moje misljenje da je Uscuplic bio tu od pocetka da bi ti momci igrali puno vise. Ovako Jarnija vjerovatno nije bilo briga za tu djecu, a opet ni od rezultata nije nista uradio.

Svakako je bitno da trener bude neko iz Sarajeva koji je igrao tu i koji poznaje materiju i nase igrace.

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 13 maj 2014, 22:29

hilmo je napisao/la:Zato sam pojam iskorak stavio pod navodnike.....

@rule_hz

aliz
pa sta da ti kazem sto se tice ovih trenutnih bitno je da ostaane okosnica tima izuzev jajala mislim da ce se zahvalit ovima kojima istice ugovor ove god sem dejana bandovica, dovest ce se igraci bolje kvaltete od ovih sto nisu zadovoljili tipa puric vusljanin todorovic baric pa ce se to nesto iskonbinovat a povratnici ako su sta uspjeli konkurisat za klupu
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

socrates
Kontakt:

Post Postao/la socrates » 13 maj 2014, 22:36

Mozemo mi pricati sta hocemo,ali mi kao klub tezimo uspjesima,a jasno je sta su uspjesi u domacem takmicenju,kao i sta je zapazen nastup u Evropi,s tim u vezi mislim i vjerujem da je naglasak i ove uprave upravo na tome,a sve sto dodje iz vlastitog izdanka,odnosno ukoliko se "proizvodnja" mladih igraca pokaze uspjesna tim bolje za sve nas,i kako se to voli reci od viska glava ne boli,ako ga uopce moze i biti..Na kraju mi smo FKS,a ne OFK Sarajevo
E,moj Hase,da si ovdje sada!!!!!!!

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 13 maj 2014, 22:39

Pored Bandovića ugovori ovog ljeta (prema tansfermarketu) ističu i Alemu Plakalu, Harisu Muharemoviću, Adnanu Kovačeviću, Mariju Tadejeviću....

Ne mogu da vjerujem da recimo jedan Plakalo koji je bio jedan od boljih napadača onladinske lige sada ne zadovoljava struku. Možda nije neki prvoklasni napadač, ali treba mu produžiti ugovor i poslati ga na posudbu da stekne iskustvo. Za Muharemovića sam ja čuo neke druge priče, ali raja je ovdje pisala da je bio jedan od boljih stopera u generaciji. Šta uraditi sa Kovom (naravno ako je tačan ovaj podatak), frajer je ovih zadnjih utakmica što je igrao odradio na vrhunskom nivou....
Opet Mario...
Ne znam, neće upravi biti lahko....

stannis
Kontakt:

Post Postao/la stannis » 13 maj 2014, 22:41

socrates je napisao/la:Mozemo mi pricati sta hocemo,ali mi kao klub tezimo uspjesima,a jasno je sta su uspjesi u domacem takmicenju,kao i sta je zapazen nastup u Evropi,s tim u vezi mislim i vjerujem da je naglasak i ove uprave upravo na tome,a sve sto dodje iz vlastitog izdanka,odnosno ukoliko se "proizvodnja" mladih igraca pokaze uspjesna tim bolje za sve nas,i kako se to voli reci od viska glava ne boli,ako ga uopce moze i biti..Na kraju mi smo FKS,a ne OFK Sarajevo
Onda po toj tvojoj logici nasoj djeci (iz SARAJEVA) ne treba ni dati da treniraju. Glupost. Treba samo ukonponovati sve to, pa jednu sezonu ne moras osvojiti nista ali vec iduce godine ces imati mladice koji su zreli da naprave neki uspjeh. Ako ce Radovac i Muharemovici sjediti na klupi, a igrati neki tamo...onda nista od toga.

cobefks
Kontakt:

Post Postao/la cobefks » 13 maj 2014, 22:43

Rezultate akademije mozes ocekivati tek za par godina. Do tad zadrzati okosnicu tima i dopunjavati kvalitetnim mladim igracima. Ne sumnjam da ce se jedan od njih dobro prodati, gdje ce Sarajevo dobro zaraditi, tu prije svega mislim na Cimirota, Duljevica, Velkoskog... Iducu sezonu tek ocekujem neki pomak i u igri i rezultatima. Ovi zadnji rezultati sa Dzenom su pokazatelj da imamo kvalitet, naravno da ga treba adekvatno dopuniti i pojacati. Ocekujem da brzo kompletiramo ekipu za evropu i sljedecu sezonu i potpuno spremni krenemo u pohod na trofeje.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Zadnja izmjena: cobefks, dana/u 13 maj 2014, 22:47, ukupno mijenjano 2 puta.

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 13 maj 2014, 22:44

ne znam sta bih rekao jedino za kovacevica i bandovica se ne sekiram sto se ugovora tice, marijo bih isto mogao ostat za klupe alem mali i slicni njemu, sami sebe ukopali nezalaganjem opet sta ja znam mislim da nece moci pokazat svoj talenat u FKS tako da ne znam uprava ce to rijesit i oni imaju startegiju za dalji napredak FKS
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 13 maj 2014, 22:45

Isticu samo Deji i Mariju.
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 13 maj 2014, 22:48

@ hilmo

Muharemovic je desni bek,igrao je to i u mladjim kategorijama ,iako realno covjek kad ga vidi onako fizicki zapita se ko je lud da njega makne izvan 16 metara :mrgreen: fizicki je dosta pojak,i iskreno jako sam iznenanadjen pozivom Jagodica s obzirom da Haris nikako neigra :eh:

Kovacevic ce ostati sigurno,bit ce za njega jos vise prostora posebno kad Jajalo ode,a ni Cimirotov ostanak nije bogami siguran,"Belgija "je opasno zagrijana
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

FKS1946
Kontakt:

Post Postao/la FKS1946 » 13 maj 2014, 22:49

hilmo je napisao/la:Pored Bandovića ugovori ovog ljeta (prema tansfermarketu) ističu i Alemu Plakalu, Harisu Muharemoviću, Adnanu Kovačeviću, Mariju Tadejeviću....

Ne mogu da vjerujem da recimo jedan Plakalo koji je bio jedan od boljih napadača onladinske lige sada ne zadovoljava struku. Možda nije neki prvoklasni napadač, ali treba mu produžiti ugovor i poslati ga na posudbu da stekne iskustvo. Za Muharemovića sam ja čuo neke druge priče, ali raja je ovdje pisala da je bio jedan od boljih stopera u generaciji. Šta uraditi sa Kovom (naravno ako je tačan ovaj podatak), frajer je ovih zadnjih utakmica što je igrao odradio na vrhunskom nivou....
Opet Mario...
Ne znam, neće upravi biti lahko....
Ma nije Plakalo nesto kao sto se toliko prica o njemu, gledao sam ga i u omladinskim selekcijama, sve radi na snagu, previse spor i trom tesko da moze nesto uraditi u prvom timu, mislim da mu se smijesi karijera tipa Amela Handzica, volio bih da grijesim ali kako je tako je.Kako sam upoznat mislim da je Muharemovic desni bek, mozda bi ga trebalo ostaviti pa negdje na posudbu tipa UNIS, Famos, Rudar Kakanj, a sa Kovom mislim da ce se produziti ugovor, toliko prasine se diglo oko njega i njegovog transfera da bi sad glupo bilo da ga ne zadrzimo, Mario ide vjerovatno, nema ga u Dzeninim planovima
M.Delac 2

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 13 maj 2014, 22:50

Sarajlijc@ je napisao/la:Isticu samo Deji i Mariju.
Produziti ugovor obojici obavezno!
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

socrates
Kontakt:

Post Postao/la socrates » 13 maj 2014, 22:52

Nije ti to moja logika,nego de facto stanje je takvo na terenu. Gdje su nam ti mladici,i o kakvim se pojacanjima prica ako svi toliko racunamo na njih,ukljucujuci i samu upravu..
Ma da,uprava sigurno gradi strategiju na tome,kako da ne..

Ne podnosim samo one price,gdje su usta svakome puna kako se to kaze "nase djece" a u biti na sceni je sasvim nesto trece,i uz to se traze,prizeljkuju rezultati..tih prica smo se naslusali posljednjih mjeseci iz redova nekih drugih klubova,a to je zapravo samo nacin da se pokrije izostanak rezultata..

cobefks
Kontakt:

Re: Odg: FK Sarajevo

Post Postao/la cobefks » 13 maj 2014, 22:57

socrates je napisao/la:Nije ti to moja logika,nego de facto stanje je takvo na terenu. Gdje su nam ti mladici,i o kakvim se pojacanjima prica ako svi toliko racunamo na njih,ukljucujuci i samu upravu..

Ne podnosim samo one price,gdje su usta svakome puna kako se to kaze "nase djece" a u biti na sceni je sasvim nesto trece,i uz to se traze,prizeljkuju rezultati..tih prica smo se naslusali posljednjih mjeseci iz redova nekih drugih klubova,a to je zapravo samo nacin da se pokrije izostanak rezultata..
Budemo li se mi oslanjali na nasu djecu, necemo daleko dogurati, mislim trenutno. Tek za par godina, ako i kad krenu izlaziti iz akademije igraci za prvih 11, tek tad mozemo ocekivati nesto. A i tad neces moci dozvoliti sebi luksuz da ti igra vise od 2-3 mlada igraca. Tu frazu"nasa djeca" koriste samo oni koji nemaju para za pojacanja i tako mazu oci bh javnosti.

stannis
Kontakt:

Post Postao/la stannis » 13 maj 2014, 23:00

socrates je napisao/la:Nije ti to moja logika,nego de facto stanje je takvo na terenu. Gdje su nam ti mladici,i o kakvim se pojacanjima prica ako svi toliko racunamo na njih,ukljucujuci i samu upravu..

A samo mi objasni kako ti znas kakva su nasa djeca ako ih nisi imao priliku nikad gledati ? To ti pratis omladinske lige, ides na utakmice pa tako znas ? Siguran sam da nisi nikad pogledao omladince u zivotu, a vec znas ?

Prvo moras ubaciti momke da igraju bar 20 utakmice da znas s cim se raspoloze. A za 10 minuta ne moze ni Ronaldo nista pokazati. Igraci, pogotovo mladi se nekad moraju istrpiti. Bude gresaka, treme, a za to sve treba utakmica u nogama, ali jakih utakmica.

Tako se za Dzeku pricalo kakav on kloc, vidi ga ne zna hodati, a on sad u Engleskoj hara.

Takvih strucnjaka kao ti uvijek puno ..
Zadnja izmjena: stannis, dana/u 13 maj 2014, 23:10, ukupno mijenjano 1 put.

socrates
Kontakt:

Re: Odg: FK Sarajevo

Post Postao/la socrates » 13 maj 2014, 23:09

cobefks je napisao/la:

Budemo li se mi oslanjali na nasu djecu, necemo daleko dogurati, mislim trenutno. Tek za par godina, ako i kad krenu izlaziti iz akademije igraci za prvih 11, tek tad mozemo ocekivati nesto. A i tad neces moci dozvoliti sebi luksuz da ti igra vise od 2-3 mlada igraca. Tu frazu"nasa djeca" koriste samo oni koji nemaju para za pojacanja i tako mazu oci bh javnosti.

Ma jasno,brate..
Ajmo se opredijeliti,za sta smo,a svi smo samo za jedno,i u tome smo jednoglasni,ali pustimo se onda nekakvih Hrelja,i njemu slicnih,s njima mi necemo ni do Pazarica,uostalom taj isti nije da nije imao priliku da pokaze sta zna,kod Husa,paa??

Da se razumijemo uvijek sam za mladog igraca,ali koji je uistinu potencijal,i koji to pokazuje na terenu,nikakvi "polovnjaci" ne dolaze u obzir,a takvi su svi oni za koje kazes da su strasan potencijal,i iza toga nemas sta vise reci,odnosno iza toga prazan prostor..

mukitmovac
Kontakt:

Post Postao/la mukitmovac » 13 maj 2014, 23:10

Hilmo fin ti taj decko sa slike, upitan, kultura na nivou, u nedjelju gledao Zeljo- Olimpik juniore, vidi se odmah pravo gradsko dijete, nesto kao nas Zola, pravi sportista.
Zivio nam Osim dragi, gospodaru familije !!
Liverpool !

stannis
Kontakt:

Post Postao/la stannis » 13 maj 2014, 23:12

Samo se nadam da ce biti pametniji ljudi u Sarajevu, a da ne budu kao ovi socrati i slicni.
Mjesto za Radovca, malog Muharemovica se mora naci mjesto u prvom timu, a to ce biti dobro i za klub, za nasu reprezentaciju i sve sto dolazi od toga.

Mi nismo Engleska da mozemo dovoditi igraci i placati ih skupo, zato moramo njegovati ono sto je nase. Toliko igraca po evropi iz Sarajeva i Zelje, a ovdje su bili klocevi...

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 13 maj 2014, 23:13

Ja ne kažem da mi pod svaku cijenu trebamo igrati sa igračima koji su ponikli na Koševu (do nastanka akademije). Nego ne bi trebali olako ih puštati a da im se ne da prilika da se pokažu. Koliko se sjećam Plakalo je kod Husrefa dobio priliku i za malo postaigao najbrži gola kao debitant, dobro nije se tad nešto pokazao, ali treba mu dati priliku, pa ga poslati u Kakanj, Bihać (ili neki drugi klub) na posudbu i vidjeti gdje smo sa njim. Aganspahić koliko vidim je priključen akademiji tako da on ima priliku da dodatno napreduje i uči.

Nerviralo me na zadnjoj utakmici. Emir Plakalo (19 godina) debitova, primio dva gola, Bože moj, nekoliko paničnih ispucavanja lopte, i ovi sa istoka odmah počeli da redaju po familiji....Pa šta očekivati od momčića kojem se ostvaruje životni san, koji ima ogromnu tremu.

Klubu treba kvalitetnih i iskusnih igrača (imamo ih već, još jedan - dva) i dati priliku ovim pred akademcima da vidimo na čemu smo.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.