U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

zizu1991
Kontakt:

Re: U-21, U-19, U-17

Post Postao/la zizu1991 » 13 maj 2014, 14:35

Samo ne znam koji se qrac ljutite na igrače iz Širokog i taj klub ? Svaki igrač ima pravo da bira kuda će, šta će, gdje će. Prirodno je da određeni nogometni klub bira najbolji način za profilisanje svoga kadra od najnižeg do najvišeg nivoa. Činjenica da u Širokom rade dobar posao zapravo treba da bude motiv više i uzor svim ostalim klubovima u BiH kako bi trebali raditi i kako da se ponašaju po normativima koje je uspostavio ovaj klub. Svi parametri uspješnosti stoje ispred njega. Bez obzira što je to malo mjesto pokazalo je da red, rad, trud, profesionalnost, organizacija, disciplina, vođenje kluba na svakom organizacijskom nivou, pa na kraju krajeva i bez velike podrše navijača može donijeti uspjeh i postati ruka vodilja svima u našoj državi.

Jedinu svijetlu tačku ovog podneblja što se tiče omladinskog nogometa ( da se ne uvrijedi Željezničar jer i oni rade popriličan posao ) bi neki ljudi ugasili iz razloga što mi direktno nemamo koristi od određenih igrača. Pa patriote, opletite po ostalim klubovima koji imaju uslove, i po onima koji ih u nekom budućem vremenu mogu stvoriti zašto ne prave sinove Bosne ? Lako je palamuditi i pozivati se na njihov nacionalizam.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 13 maj 2014, 14:37

ŠB_Fidelis je napisao/la:Evo i ja, morao sam pauzu na poslu uzeti, izgorih. :rol: :lol:

Al hajde, malo sale nije na odmet.

Svejedno, Marica nema sta zvati ako je napravio svoj izbor, a Zakaric je komotno trebao i morao biti tu po prikazanom ove sezone, sta god tko o tome mislio.
Cekaj sto ne bi i njega zvao ako se pokajo mozda je Mamicu sad neki drugi mladi igrac prioritet u repki Hrvatske.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 13 maj 2014, 14:41

zizu1991 je napisao/la:Samo ne znam koji se qrac ljutite na igrače iz Širokog i taj klub ? Svaki igrač ima pravo da bira kuda će, šta će, gdje će. Prirodno je da određeni nogometni klub bira najbolji način za profilisanje svoga kadra od najnižeg do najvišeg nivoa. Činjenica da u Širokom rade dobar posao zapravo treba da bude motiv više i uzor svim ostalim klubovima u BiH kako bi trebali raditi i kako da se ponašaju po normativima koje je uspostavio ovaj klub. Svi parametri uspješnosti stoje ispred njega. Bez obzira što je to malo mjesto pokazalo je da red, rad, trud, profesionalnost, organizacija, disciplina, vođenje kluba na svakom organizacijskom nivou, pa na kraju krajeva i bez velike podrše navijača može donijeti uspjeh i postati ruka vodilja svima u našoj državi.

Jedinu svijetlu tačku ovog podneblja što se tiče omladinskog nogometa ( da se ne uvrijedi Željezničar jer i oni rade popriličan posao ) bi neki ljudi ugasili iz razloga što mi direktno nemamo koristi od određenih igrača. Pa patriote, opletite po ostalim klubovima koji imaju uslove, i po onima koji ih u nekom budućem vremenu mogu stvoriti zašto ne prave sinove Bosne ? Lako je palamuditi i pozivati se na njihov nacionalizam.
Pa gdje ti zemljace ovoliku podrsku Sirokom makar im malo smetaj preko foruma kao i ja. Inace dobrim djelom si u pravu i ja tako mislim ali ipak prebjege ne postujem pa ako i iz Veleza budu bjezali u druge repke ja bi im isto rekao. Ovdje mislim na etablirane reprezentativce.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 13 maj 2014, 14:42

Ja ne znam da je promijenio misljenje, ali eto, nek bude izborniku da bolje zna. :thumbup:
...Život za Široki...

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 13 maj 2014, 14:46

zgembo89 je napisao/la:MA nisu oni trebali samo U21 mogli su uzeti iz Sarajeva i Zelje jos ponekog igraca radi kvaliteta npr. Jajalo i slicno..Nije mi jasno odkud Marić na spisku
Pa mozda zato sto je Jajalo hrvatski reprezentativac.
...Život za Široki...

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 13 maj 2014, 14:48

ŠB_Fidelis je napisao/la:Ja ne znam da je promijenio misljenje, ali eto, nek bude izborniku da bolje zna. :thumbup:
Valjda je zato izbornik kako bi ti to drugacije objasnio da poziva covjeka koji mu je korpu urucio prije 2 mjeseca.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 13 maj 2014, 14:49

ŠB_Fidelis je napisao/la:
zgembo89 je napisao/la:MA nisu oni trebali samo U21 mogli su uzeti iz Sarajeva i Zelje jos ponekog igraca radi kvaliteta npr. Jajalo i slicno..Nije mi jasno odkud Marić na spisku
Pa mozda zato sto je Jajalo hrvatski reprezentativac.
Kazu ide na SP. I ce bit "kapetan". :kafa:
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 13 maj 2014, 14:52

Nije potreban. :kafa: Ali ga je svakako suvisno zvati.
dubrovnik je napisao/la:
ŠB_Fidelis je napisao/la:Ja ne znam da je promijenio misljenje, ali eto, nek bude izborniku da bolje zna. :thumbup:
Valjda je zato izbornik kako bi ti to drugacije objasnio da poziva covjeka koji mu je korpu urucio prije 2 mjeseca.
Objasnio bi kao i sve drugo u drzavi, nesredjeno, bez reda i nakaradno, pa sto se ne bi to prenijelo i na nogomet. :)
...Život za Široki...

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 13 maj 2014, 15:43

zizu1991 je napisao/la:Samo ne znam koji se qrac ljutite na igrače iz Širokog i taj klub ? Svaki igrač ima pravo da bira kuda će, šta će, gdje će. Prirodno je da određeni nogometni klub bira najbolji način za profilisanje svoga kadra od najnižeg do najvišeg nivoa. Činjenica da u Širokom rade dobar posao zapravo treba da bude motiv više i uzor svim ostalim klubovima u BiH kako bi trebali raditi i kako da se ponašaju po normativima koje je uspostavio ovaj klub. Svi parametri uspješnosti stoje ispred njega. Bez obzira što je to malo mjesto pokazalo je da red, rad, trud, profesionalnost, organizacija, disciplina, vođenje kluba na svakom organizacijskom nivou, pa na kraju krajeva i bez velike podrše navijača može donijeti uspjeh i postati ruka vodilja svima u našoj državi.

Normalno da bi ugasio kad nemamo nista od nje. Oni sistematski proizvode igrace za lijepu njihovu. Nije to stvar licnog izbora, nego ih od malih nogu na kamenjaru uce o tisucljetnom snu, uce ih da su veci Hrvati od onih iz Zagreba ili Splita. To se sistematski radi od vrtica, osnovne i srednje skole do sveucilista.

Naravno da ni u NK Siroki Brijeg nije drugacija situacija. U klubu su samo Hrvati, od najmladjih kategorija ih uce da igraju za Hrvatsku itd...

I sta mi imamo od tog kluba i te skole nogometa?

Oni da stvore sinove Bosne? :facepalm:

Ja sam te uvijek smatrao ozbiljnim forumasem, ne znam sta ti bi da ovo napises?

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 13 maj 2014, 15:53

Cartman je napisao/la:
Kevin je napisao/la:zove Marića koji se odlučio za Hrvatsku, a ne zove Zakarića :roll:
Treba sve igrace Sirokog izbacit iz svih mladjih kategorija. Za kaznu. I klub drasticno kaznit novcano.
potpis
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 13 maj 2014, 15:54

Mozambik je napisao/la:

Normalno da bi ugasio kad nemamo nista od nje. Oni sistematski proizvode igrace za lijepu njihovu. Nije to stvar licnog izbora, nego ih od malih nogu na kamenjaru uce o tisucljetnom snu, uce ih da su veci Hrvati od onih iz Zagreba ili Splita. To se sistematski radi od vrtica, osnovne i srednje skole do sveucilista.

Naravno da ni u NK Siroki Brijeg nije drugacija situacija. U klubu su samo Hrvati, od najmladjih kategorija ih uce da igraju za Hrvatsku itd...

I sta mi imamo od tog kluba i te skole nogometa?

Oni da stvore sinove Bosne? :facepalm:

Ja sam te uvijek smatrao ozbiljnim forumasem, ne znam sta ti bi da ovo napises?
Ti kao da si sa Marsa u Bosnu pao pa ne znaš situaciju. Pročitam Kuzmić hoće da igra za Srbiju (košarka), Marić hoće da igra za Hrvatsku (fudbal), Igor Karačić hoće da igra za Hrvatsku (rukomet)... ne primam se ja više na to, nema više tu ništa čudno.. Dobro si ti napisao kako ih odgajaju ali to ti je tako i ti to ne možeš promijeniti ali isto tako je činjenica da je taj Široki godinama najbolji naš klub na Euro sceni i igraju pod zastavom BiH bez obzira koliko bi htjeli da je tu šahovnica..

Mi njih ne možemo ugasiti niti oni mogu otići pod Hrv zastavu. Politika je takva i to je najveći problem Bosne i Hercegovine, nažalost ima je u sportu jako jako puno.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

sony_91
Kontakt:

Post Postao/la sony_91 » 13 maj 2014, 16:06

Cartman je napisao/la: Treba sve igrace Sirokog izbacit iz svih mladjih kategorija. Za kaznu. I klub drasticno kaznit novcano.
Zbog čega ih treba izbaciti? Ne treba nikoga silom pokušavati dovesti pod nacionalni dres, za taj dres se odlučuje srcem a ako se momak srcem odlučio za Hrvatsku ja mu želim svu sreću u "kockastom" dresu, osim u eventualnom susretu protiv BiH :mrgreen: .

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 13 maj 2014, 16:28

sony_91 je napisao/la:
Cartman je napisao/la: Treba sve igrace Sirokog izbacit iz svih mladjih kategorija. Za kaznu. I klub drasticno kaznit novcano.
Zbog čega ih treba izbaciti? Ne treba nikoga silom pokušavati dovesti pod nacionalni dres, za taj dres se odlučuje srcem a ako se momak srcem odlučio za Hrvatsku ja mu želim svu sreću u "kockastom" dresu, osim u eventualnom susretu protiv BiH :mrgreen: .
normalno!
al ajd ti to dokazi ovima..
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

Armala
Kontakt:

Post Postao/la Armala » 13 maj 2014, 16:34

Cuj da izbacimo sve igrace Sirokog e svasta. Ja nemam nista protiv i ne bi volio niko da igra za A tim a da to ni iz srca. Meni je bar licno mrznje preko glave

PerryFred
Kontakt:

Post Postao/la PerryFred » 13 maj 2014, 16:37

.
Zadnja izmjena: PerryFred, dana/u 13 mar 2020, 20:47, ukupno mijenjano 1 put.

sony_91
Kontakt:

Post Postao/la sony_91 » 13 maj 2014, 16:44

PerryFred je napisao/la:
Al onda nema potrebe da igra za BiH ..

Nek čeka poziv Hrvatske .
Ovako zauzima mjesto igracu kome je BiH na prvom mijestu ;).
Naravno, i sa tim se u potpunosti slažem. Samo ja neznam da li je momak selektoru ili nekome drugom iz saveza rekao da je izabrao Hrvatsku, ako jeste onda je nepotreban poziv jer sigurno da ima dosta igrača koji jedva čekaju da dobiju poziv u nacionalni tim.

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 13 maj 2014, 16:48

sony_91 je napisao/la:
PerryFred je napisao/la:
Al onda nema potrebe da igra za BiH ..

Nek čeka poziv Hrvatske .
Ovako zauzima mjesto igracu kome je BiH na prvom mijestu ;).
Naravno, i sa tim se u potpunosti slažem. Samo ja neznam da li je momak selektoru ili nekome drugom iz saveza rekao da je izabrao Hrvatsku, ako jeste onda je nepotreban poziv jer sigurno da ima dosta igrača koji jedva čekaju da dobiju poziv u nacionalni tim.
pa ako misli igrat za hrvatsku ja cisto sumnjam da ce se pojaviti sad na ovoj utakmici.. :shifty:
koji je smisao toga?

ali mi je glup i jagodic..pa valjda ga je kontaktirao i pricao s njim sta je odlucio..ako je skontao za hrvatsku, boze moj, ima jos igrača..
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 13 maj 2014, 16:58

@Mozambik, večeras cu da odgovorim na sve nejasnoće koje imaš a koje se vežu za moj post. Sada nemam vremena.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

sony_91
Kontakt:

Post Postao/la sony_91 » 13 maj 2014, 16:59

Kevin je napisao/la:
pa ako misli igrat za hrvatsku ja cisto sumnjam da ce se pojaviti sad na ovoj utakmici.. :shifty:
koji je smisao toga?

ali mi je glup i jagodic..pa valjda ga je kontaktirao i pricao s njim sta je odlucio..ako je skontao za hrvatsku, boze moj, ima jos igrača..
Pa ako se ne pojavi sad kada nema nikakvih klubskih obaveza onda je jasno sve. Ako se odlučio za Hrvatsku opet kažem, momku neka je sa srećom. Nije ni prvi a vjerujem ni posljednji, svi znamo koliko je komplikovana pozadina ali da ne idemo opširno, ako je izabrao "kockasti" dres to treba poštovati! A mi idemo po novog "Marića" iz Gruda, Širokog Brijega, Ljubuškog,... koji će radije obući dres BiH prije nego li onaj kockasti, jer sigurno da ima i takvih, vjerovatno su u manjini ali šta je tu je, nikoga ne treba moliti, dres nacionalne selekcije mora biti svetinja!.

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 13 maj 2014, 17:08

Ali bio je tekst kada je potpisao za IDnamo da je pokreno proceduru promjene drzavljanstva ne mogu da vjerujem da JAgodic nije upucen ili zna nesto sto mi ne znamo po meni bolje da je Hodzic iz Zeljeznicara forsiraj ono sto imas i sto nece izdati :)

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 15 gostiju.