Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Sabinho
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la Sabinho » 12 maj 2014, 00:59

Bolest.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

donniedarko
Kontakt:

Post Postao/la donniedarko » 12 maj 2014, 01:01

pisac je napisao/la:
DonCorleone je napisao/la:
pisac je napisao/la:Da smo pobijedili u ratu onda bi mogli sami birati svoju zastavu, grb, himnu i sve ostale simbole.

Uzmi malo ljiljane, nema veze sto je to vijekovima bio krstaski simbol i sto su krstasi pobili na milione muslimana u srednjem vijeku pod zastavom sa upravo tim simbolom.
Prva recenica je ispravna, pobjedniku ne mozes nametnuti paralizirajuci ustav nikada. Ali dobro, kada uzmes uslove koje smo imali pri pocetku rata i mogucnosti, onda je i nepravedan mir za nas kao i pobjeda, ali nazalost slijedi ustav i varta zastava.

Ovo za ljiljane je opet druga prica. Mi imamo svoju zastavu koju krasi ljiljan, ali on nije ni u BiH iskljucivo muslimanski simbol ;) , pretenciozno jeste, ali sustinski nije.
Paradoks ove cijele situacije je to da su ljiljani u sustini najmanje muslimanski simbol, odnosno nisu nikako.
U sustini nije paradoks ako uzmemo u obzir da smo kao Bosnjaci pored naseg vecinskog religijskog identiteta naslijedili i usvojili svu historiju i kulturu prije dolaska Otomana.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 12 maj 2014, 01:03

pisac je napisao/la:Da smo pobijedili u ratu onda bi mogli sami birati svoju zastavu, grb, himnu i sve ostale simbole.
Ovako, zelimo neku nazovi multieticnost i na kraju imamo ovo sto imamo.
Nikakvog identiteta, nista sa cim se mozemo poistovjetiti.

Uzmi malo ljiljane, nema veze sto je to vijekovima bio krstaski simbol i sto su krstasi pobili na milione muslimana u srednjem vijeku pod zastavom sa upravo tim simbolom.
Onda hajmo se malo poistovjetiti sa turcima i slaviti to sto su nas okupirali i 500 godina pljackali ovdje, sto su nam u 19 vjeku poubijali sav bosnjacki intelekt. Ne dao Bog reci da su se u srednjovjekovonoj Bosni ljudi borili protiv te iste Turske, odnosno protiv otomana.
Onda hajmo se kleti u prepjev neke pjesme koju je Dino Merlin onako usput obradio i to himnom nazivati.

Zakljucak, hajmo vec jednom poraditi na svom identitetu i stvoriti svoje istorijske a ne izmisljenje sibole.
Pustimo druge da velicacju svoje i iskazuju svoj patriotizam, sve dotle dok ne vrijedjaju direktno nas.
I tri prsta su ustaski znak. Jos jedan balkanski paradoks.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 12 maj 2014, 01:08

calcio je napisao/la:
Tipicno Papetovac, samo buba ko maksim po diviziji :D . Tri prsta je znak pravoslavaca pri molitvi (otac, sin, sveti duh), nakon njihove kvazi "pobjede" nad Turcima ga koriste vecinom kao "victory" znak i kao neku vrstu identiteta i sloge, ali znak kao znak nema veze sa ustasa nego sa pravoslavnom vjerom :D .
Zadnja izmjena: DonCorleone, dana/u 12 maj 2014, 01:15, ukupno mijenjano 1 put.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

pisac
Kontakt:

Post Postao/la pisac » 12 maj 2014, 01:15

calcio je napisao/la:
Ovako, zelimo neku nazovi multieticnost i na kraju imamo ovo sto imamo.
Nikakvog identiteta, nista sa cim se mozemo poistovjetiti.

Onda hajmo se malo poistovjetiti sa turcima i slaviti to sto su nas okupirali i 500 godina pljackali ovdje, sto su nam u 19 vjeku poubijali sav bosnjacki intelekt. Ne dao Bog reci da su se u srednjovjekovonoj Bosni ljudi borili protiv te iste Turske, odnosno protiv otomana.
Onda hajmo se kleti u prepjev neke pjesme koju je Dino Merlin onako usput obradio i to himnom nazivati.

Zakljucak, hajmo vec jednom poraditi na svom identitetu i stvoriti svoje istorijske a ne izmisljenje sibole.
Pustimo druge da velicacju svoje i iskazuju svoj patriotizam, sve dotle dok ne vrijedjaju direktno nas.
Da.
A evo jos jedan. Boze pravde je napisao hrvat a lijepu nasu srbin :tokralju:
I jos jedan. Hrvati kazu dom i kucanice, a srbi kuca i domacice :rol:
Jojjjj zasto se ne rodih u Skandinaviji :pray:
Zadnja izmjena: pisac, dana/u 12 maj 2014, 01:21, ukupno mijenjano 2 puta.

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 12 maj 2014, 01:16

calcio je napisao/la:
Tipicno Papetovac, samo buba ko maksim po diviziji :D . Tri prsta je znak pravoslavaca pri molitvi, nakon njihove kvazi "pobjede" nad Turcima ga koriste vecinom kao "victory" znak i kao neku vrstu identiteta i sloge, ali znak kao znak nema veze sa ustasa nego sa pravoslavnom vjerom :D .
Bubas ti majstore. Srbi su poceli dizati tri prsta tek krajem osamdesetih. Nikad ranije se to nije masovno koristilo kod njih dok su ustase uvijek pri polaganju zakletvi dizali tri prsta.
Evo ustaski poglavnik Pavelic polaze zakletvu
slika

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 12 maj 2014, 01:17

istina je sto pise calcio
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

pisac
Kontakt:

Post Postao/la pisac » 12 maj 2014, 01:17

calcio je napisao/la:
Tipicno Papetovac, samo buba ko maksim po diviziji :D . Tri prsta je znak pravoslavaca pri molitvi (otac, sin, sveti duh), nakon njihove kvazi "pobjede" nad Turcima ga koriste vecinom kao "victory" znak i kao neku vrstu identiteta i sloge, ali znak kao znak nema veze sa ustasa nego sa pravoslavnom vjerom :D .
U drugom svjetskom ratu se ustase zaista jesu koristili tim simbolom.
A to sto si ti napisao je istina i prije svega oznacava sveto trojstvo i nacin krstenja.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 12 maj 2014, 01:17

Ni Kolarov ni Natsasic nemaju nikakve veze sa Bosnom i Hercegovinom. Ne znam sta su se svi uzbudili koji qurac. :roll:
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 12 maj 2014, 01:20

Neki su jedva docekali da poseru ovu temu i to bas danas.

Neki ljudi ne znaju da budu sretni a neki nece. Eto obukli su takve majice i sta sad??

Radujte se, imamo sampiona Engleske! Po drugi put i opet Edin.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 12 maj 2014, 01:21

calcio je napisao/la:
Bubas ti majstore. Srbi su poceli dizati tri prsta tek krajem osamdesetih. Nikad ranije se to nije masovno koristilo kod njih dok su ustase uvijek pri polaganju zakletvi dizali tri prsta.
Evo ustaski poglavnik Pavelic polaze zakletvu
slika
Pa ima li tebi to logike da se Srbin dici hrvatskim znakom? Druze, ne 99 % nego 100 % srpska tri prsta oznacavaju sveto trojstvo, to ce ti potvrditi svaki iole nacitan Srbin. Jesu ludi jaro, ali nisu toliko da se dice hrvatskim znakovima, da ne kazem ustaskim :lol: . Mogao bih ovo potvrditi i slikom, ali necu na ovoj temi, koga zanima, neka utipka sveto trojstvo i tri prsta, dakle simbol star na stotine godina, a ne tek od II WW..
Zadnja izmjena: DonCorleone, dana/u 12 maj 2014, 01:28, ukupno mijenjano 1 put.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

vedator
Kontakt:

Post Postao/la vedator » 12 maj 2014, 01:24

A znate koliko sve njih zaboli q za ovim što se priča, ljudi zarađuju milione, slave, pjevaju. :lol:

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 12 maj 2014, 01:25

vedator je napisao/la:A znate koliko sve njih zaboli q za ovim što se priča, ljudi zarađuju milione, slave, pjevaju. :lol:
Pa calcio i mene nasmijava, tako da imam i ja korist od ovoga :lol: .

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 12 maj 2014, 01:27

vedator je napisao/la:A znate koliko sve njih zaboli q za ovim što se priča, ljudi zarađuju milione, slave, pjevaju. :lol:
Pa calcio i mene nasmijava, tako da imam i ja korist od ovoga :lol: .
Jesi smijesan lik, svega mi.
Nadji mi neku sliku prije kraja osamdesetih da srbi dizu tri prsta.
Ja cu ti naci desetine, ako hoces i stotine slika ustasa kako to rade.
Nema logike ali ne znaci da nije istina.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 12 maj 2014, 01:33

calcio je napisao/la: Jesi smijesan lik, svega mi.
Nadji mi neku sliku prije kraja osamdesetih da srbi dizu tri prsta.
Ja cu ti naci desetine, ako hoces i stotine slika ustasa kako to rade.
Nema logike ali ne znaci da nije istina.
Prihvatam i idem dalje, evo ti slika iz vremena osmanskog carstva pa ti gledaj jaro :lol: . Preslikana :lol: .
slika
slika

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 12 maj 2014, 01:38

Lijep crtez. Mislio sam sad ce postaviti fotografiju cetnika iz Drugog svjetskog kako dizu tri prsta, ali naravno takvih nema. Iako bi covjek ocekivao da srpski nacionalisti pokazuju svoj tradicionalni simbol. Zasto srpski nacionalisti u drugom svjetskom ratu nisu dizali tri prsta? Jednostavno. Zato sto to nije bio njihov tradicionalni simbol. Bio je ustaski simbol. Do kraja osamdesetih kada ga je Vuk Draskovic uveo medju Srbe.

Adnan89
Kontakt:

Post Postao/la Adnan89 » 12 maj 2014, 01:41

Prvo hocu da kazem cestitke Edinu, stvarno dobar momak i uspjesan Mash'Allah.

A za ova 3prsta i majce stvarno sam mislio da nisu momci ti takvi ali ybga sta mozes, sto dalje od toga sto bolje..bolje bi mu bilo da se pridruzio sa Yayom i naucio nesto pametno. Da Vidic digne 3prsta cisto sumljam da bi se Januzaj sliko sa njim, cisto sumljam da uopte oni i pricaju osim na terenu, mozda zato i Vidic ide.

Nadam se da je Dzeko jak u glavi i da je spreman za SP i sklon povreda aBd in shaa Allah.
....Manchester United fan since 1993....

The truth is hard to swallow, it will leave you starved tomorrow - Talib Kwali

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 12 maj 2014, 01:43

Pravoslavna teologija[uredi - $]
Pravoslavna crkva tvrdi da je dogma o Svetoj Trojici deo vere koju je primila usmenim putem od Isusa Hrista preko apostola, i da je kao takva oduvek bila deo vere Crkve. Trojstvo, Trojica ili Sveto trojstvo (grčki: Αγία Τριας ili Αγία Τριάδα, latinski: Sancta Trinitas) je kršćanski nauk koji drži da je Bog jedno biće koje postoji kao jedinstvo tri osobe: Oca, Sina (Isusa Krista) i Svetog Duha. Sabor u Konstantinopolju definisao je doktrinu „Svetog trojstva“ 381. godine.

Dakle, znak im bazira na vjeri koja je stara 2000 godina a ne od osamdesetih, ne znam sta si se uhvatio tih ustasa, to ima skroz drugo znacenje nego kod Srba.

slika

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 12 maj 2014, 01:46

Ko je sta od koga pokrao :D
Od nas bosanaca su najvise maznuli,priznali to ili ne...ja koliko znam,u WW2 ustase su zakletvu davali sa tri prsta dok su bosnjaci sa rukom preko srca.. :mrgreen:
Znaci srbi maznuli hrvatima,hrvati bosnjacima a bosnjaci opet popasose travu...
Medjutim tacno je i to da srbi se krste sa tri prsta i da im je to kao vjerski pozdrav(sveto trojstvo)..samo kako zavrsi kod hrvata za vrijeme WW2.. :hmmmmm:
38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

2025 godina najvecih luzera

6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 12 maj 2014, 01:49

calcio je napisao/la:Lijep crtez. Mislio sam sad ce postaviti fotografiju cetnika iz Drugog svjetskog kako dizu tri prsta, ali naravno takvih nema.
Nikakav problem.

slika

Znak, svetog trojstva, posle 90tih sa otvorena tri prsta (to sto ti tvrdis, ali ne shvatas da je to znak star hiljade godina), medjutim isto znacenje. Hrvatska tri prsta veze nemaju sa srpskim.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 313, antisisoja1919, Drum, HariTz, invincible1921, Mostarska, Normus90, Zglavkar i 41 gost.