FK Budućnost Banovići

Moderator/ica: GracanicaAA

Ljumani_Banovici
Kontakt:

Re: FK Budućnost Banovići

Post Postao/la Ljumani_Banovici » 10 maj 2014, 18:23

LjumanM95 je napisao/la:Jest' valja stisnuti pa prodat pred 2 milje ljudi. Svakako da u prošlosti nisu sve bila čista posla, ali ono malo obraza što se u ovoj ligi sačuvati moglo - sačuvali smo. Ovo je bila pobjeda i za nas i za Tuzlake. :)

[youtube][/youtube]
Na 2:02 se moze cuti navijanje :clap:
Prvi put da urade pregled kako treba.
1947!

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 10 maj 2014, 18:24

Dade ga Zeljo, ostajete! :mrgreen:

Ljumani_Banovici
Kontakt:

Post Postao/la Ljumani_Banovici » 10 maj 2014, 18:26

I primi ga :pray: :pray:
1947!

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 10 maj 2014, 18:29

Ljumani_Banovici je napisao/la:I primi ga :pray: :pray:
I potukose se :rol:

Ljumani_Banovici
Kontakt:

Post Postao/la Ljumani_Banovici » 10 maj 2014, 18:33

Travnik preokrenuo :D :crazy: :opaopa: :bow:
1947!

Benjo_AFC86
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Benjo_AFC86 » 10 maj 2014, 18:59

:clap: :opaopa:
OFK Gradina Srebrenik
Silver Town Boys

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 10 maj 2014, 18:59

bravoo cestitke :)
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

LjumanM95
Kontakt:

Post Postao/la LjumanM95 » 10 maj 2014, 19:41

Odlično, izuzetno vrijedna 3 boda - u pravom trenutku. Ako neko želi moralisati, zamolio bih da ga prvo krene od Gabele gdje je sve i počelo.

Nadam se da ćemo izboriti opstanak, sad protiv GOŠKa opet napuniti stadion i zajedno do pobjede.
Ja pogođen nisam, ni umro ni pao, samo sam morao skočiti dole, nastaviću tačno tamo gdje sam stao, izroniće stari za one što ga vole... FKBB 1947

TzBulevar87
Kontakt:

Post Postao/la TzBulevar87 » 10 maj 2014, 19:44

Bravo komšije! Dogodine borba za PL !!! ;)
075

HerLutwoII
Kontakt:

Post Postao/la HerLutwoII » 10 maj 2014, 22:47

CESTITAM komsije na zasluzenoj pobjedi i opstanku u 1.ligi-.

senjorsamko
Kontakt:

Post Postao/la senjorsamko » 11 maj 2014, 00:05

ALBOX je napisao/la:Komsije nase DRAAAAAAAGE :P dobbro dosli ;)
Bolje vas našli... :thumbup:

7april
Kontakt:

Post Postao/la 7april » 11 maj 2014, 00:31

čestitke komšijama iz banovića na zasluženoj pobjedi danas kod nas u gračanici,svaka čast i želim vam opstanak u ligi,iako nisam vjerovo da će te nas dobit ni u najluđim snovima ipak sam pogriješio,svaka vam čast i konačno da su izglađeni odnosi između dva kluba,sretno u nastavku

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 11 maj 2014, 00:35

7april je napisao/la:čestitke komšijama iz banovića na zasluženoj pobjedi danas kod nas u gračanici,svaka čast i želim vam opstanak u ligi,iako nisam vjerovo da će te nas dobit ni u najluđim snovima ipak sam pogriješio,svaka vam čast i konačno da su izglađeni odnosi između dva kluba,sretno u nastavku
Pridruzujem se cestitkama. Danas su fudbaleri Buducnosti bili bolji u svim segmentima igre od indisponirane ekipe Bratstva, te su zasluzeno slavili pobjedu. I ne samo to, odlika je velikih ekipa da se nakon rezultatskog minusa u svega nekoliko minuta vrate i preokrenu rezultat.

RESPECT!
Sunce, behar, trešnje, kraj Neretve hlad
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar

LjumanM95
Kontakt:

Post Postao/la LjumanM95 » 11 maj 2014, 00:40

Zoom088 je napisao/la:
7april je napisao/la:čestitke komšijama iz banovića na zasluženoj pobjedi danas kod nas u gračanici,svaka čast i želim vam opstanak u ligi,iako nisam vjerovo da će te nas dobit ni u najluđim snovima ipak sam pogriješio,svaka vam čast i konačno da su izglađeni odnosi između dva kluba,sretno u nastavku
Pridruzujem se cestitkama. Danas su fudbaleri Buducnosti bili bolji u svim segmentima igre od indisponirane ekipe Bratstva, te su zasluzeno slavili pobjedu. I ne samo to, odlika je velikih ekipa da se nakon rezultatskog minusa u svega nekoliko minuta vrate i preokrenu rezultat.

RESPECT!
Odavno nisam vidio veću količinu ironije u jednom postu. Respekt za tebe, mada vjerujem da moraš biti baš mentol da ne skontaš poentu posta.

Hvala komšijama na čestitkama, naravno da je mnogo bolje da su dobri odnosi između klubova na kantonu, sad se komotno može ponovo jedan klub pogurati u Premijer ligu. A i što da se inatimo jedni drugima, išlo bi to u nedogled, a drugi bi se okoristili našim međusobnim sukobima kao što su radili do sada. Dok se dvojica svađaju treći koristi, bilo uvijek, do ove sezone. :D
Ja pogođen nisam, ni umro ni pao, samo sam morao skočiti dole, nastaviću tačno tamo gdje sam stao, izroniće stari za one što ga vole... FKBB 1947

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 11 maj 2014, 00:57

Nije ironija ba...

Parodija i satira. Kao i danasnja utakmica - parodija na sport.

"Dobrosusjedski odnosi" klubova traju samo do onog trenutka kada jednom klubu "zatreba usluga". Cim nema potrebe za "posebnim uslugama" - nema ni tih, nazovimo "dobrosusjedskih odnosa".

U svemu najvise ispastaju oni koji dodju da pogledaju utakmicu, plate ulaznicu i budu izigrani.

Zbog tih "dobrosusjedskih odnosa" imamo posjete na stadionima kakve imamo. Ako izuzmemo Slobodu, Jedinstvo, pa donekle i Radnicki, prosjek posjeta na stadionima je 75 ljudi. Danas u Gracanici jedva 200 ljudi na tribinama. I to ti zoves "dobrosusjedskim odnosima"? NaVijem ja te "odnose" zbog kojih sport ispasta.

Nema tog "dobrosusjedskog odnosa" koji moze zamijeniti lijepu nogometnu predstavu pred punim tribinama, kao sto je recimo bila utakmica Bratstvo - Sloboda.

Klubovi ostaju, ljudi koji ih vode dolaze i odlaze...a kada odu onda se ponovo stvaraju neki "odnosi". I tako ukrug...dok tribine zjape prazne, kao i dzepovi igraca koji su, generalno, sve nezadovoljniji.

LjumanM95
Kontakt:

Post Postao/la LjumanM95 » 11 maj 2014, 01:06

Zoom088 je napisao/la:Nije ironija ba...

Parodija i satira. Kao i danasnja utakmica - parodija na sport.

"Dobrosusjedski odnosi" klubova traju samo do onog trenutka kada jednom klubu "zatreba usluga". Cim nema potrebe za "posebnim uslugama" - nema ni tih, nazovimo "dobrosusjedskih odnosa".

U svemu najvise ispastaju oni koji dodju da pogledaju utakmicu, plate ulaznicu i budu izigrani.

Zbog tih "dobrosusjedskih odnosa" imamo posjete na stadionima kakve imamo. Ako izuzmemo Slobodu, Jedinstvo, pa donekle i Radnicki, prosjek posjeta na stadionima je 75 ljudi. Danas u Gracanici jedva 200 ljudi na tribinama. I to ti zoves "dobrosusjedskim odnosima"? NaVijem ja te "odnose" zbog kojih sport ispasta.

Nema tog "dobrosusjedskog odnosa" koji moze zamijeniti lijepu nogometnu predstavu pred punim tribinama, kao sto je recimo bila utakmica Bratstvo - Sloboda.
E okani se toga, ne ide ti, nit' je zanimljivo, nit' je smiješno. Fakat preglupo. ;)

Pa poenta i jeste da se pokažu ti dobri odnosi kada ti gori pod nogama. Ko će te pogurati ako neće komšija kada ti je najpotrebnije?

Što se te utakmice Bratstvo-Sloboda tiče, pa obje ekipe su tada bile u igri za Premiejr ligu, logično je da neće biti puštanja, da će biti naboja i da će biti pun stadion. Šta sada Gračanlije kad igraju samo što moraju završiti prvenstvo trebaju ispuniti stadion protiv skroz neatraktivne ekipe iz donjeg dijela tabele? Ili da igraju za Igman/Mladost?

Sad što vam upada u oko ovo što smo uspjeli dogovoriti vaša stvar, samo je preofirno ovo ispoljavanje frustracije baš nakon ove utakmice. Nešto se ne sjećam da ste pisali slične komentare kada ste bili u dobroj situaciji i kada su Mladost/Igman namještali, nego sada kada je ušla voda u uši. Al' opet kažem - vaša stvar.

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 11 maj 2014, 01:08

Hajde dobro, eto kad ti kazes da je glupo onda mora da jeste. Necu vise :).

Nego, kad kazes "upada vam u oko", medju koje me to svrstavas?

LjumanM95
Kontakt:

Post Postao/la LjumanM95 » 11 maj 2014, 01:13

Zoom088 je napisao/la:Hajde dobro, eto kad ti kazes da je glupo onda mora da jeste. Necu vise :).

Nego, kad kazes "upada vam u oko", medju koje me to svrstavas?
Pa ne, pazi, dođi reci "smijurija i lakrdija od utakmice, od samog početka se vidjelo da je namješteno, sklanjaju se igrači Bratstva, da nije smiješno bilo bi žalosno", i ok. Dok ovako baš bespotrebna ironija i vrijeđanje nas samih kao da smo zadnji glupani pa nećemo skontati post. Direktno, konkretno i istinito - to se cijeni.

Pa u te gdje pripadaš, komšije preko vijenca. Evo recimo niko od vas da se požali na izjave igrača Podgrmeča na utakmicu u Bihaću, ali ste našli komentarisati ovu u Gračanici. Mada shvatam i vama gori pod nogama, nije baš lako.

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 11 maj 2014, 01:23

Pazi ovako,
Na utakmici sam bio (kao i na svakoj u Gracanici, Srebreniku, Lukavcu a od naredne sezone mozda i u Banovicima) po sluzbenoj duznosti. Da sam kojim slucajem bio u publici, napustio bih tribine odmah nakon slobodnog udarca koji je u prvom poluvremenu izveo Pantic, jer tad sam shvatio da je utakmica "nastimana".

Ako dignem svoj glas protiv antipropagande sporta, a ti to dozivis licno, onda se zapitaj do koga je. Komentarisem na vise tema na ovom podforumu, jer kao sto napisah ranije - pratim dosta utakmica u ovoj ligi i mislim da mogu kao neutralan posmatrac napisati svoje (subjektivno) misljenje.

Sto se tice tvoje opaske da se niko nije "zalio" kad su Mladost i Igman namjestali utakmice, evo da se jos jednom "samocitiram" (tema: "Iz lige ispadaju...")
Zoom088 je napisao/la:Mislim da uz vec otpisani Troglav ispadaju Buducnost i Iskra.
Nisu to moje zelje, naprotiv. Ali cinjenice i raspored im ne idu na ruku nikako. Potrebno je da se desi pravo cudo da jedna od ove dvije ekipe opstane.

Uz sve to, evidentno je da je GOSK poceo sa ovima koji su u zoni ispadanja trgovati, a sve zbog naredne sezone. Ne znaci to da ce GOSK ici na ulazak u PL, nego da ce ponovo raditi istu stvar koju uvijek radi - rasprodaja bodova u proljetnom dijelu.

Ali, ovi klubovi koji se sada "zaduzuju" kod GOSKA moraju biti spremni na to da ce im iduca biti ujedno i zadnja sezona u Prvoj ligi. Najbolji primjer takvog ponasanja je Buducnost koja je "duzna" mnogima. Prije svega Slobodi i Rudaru...pa eto do cega se dovede ;)
Izjavu igraca Podgrmeca sam uredno dokumentovao i kad zavrsi ovaj cirkus od lige iskoristicu je u jednom od priloga.

Inace, nemam obicaj komentarisati utakmice koje nisam gledao, a na ovom podforumu pisem uglavnom na temama klubova sa podrucja TK.

LjumanM95
Kontakt:

Post Postao/la LjumanM95 » 11 maj 2014, 01:41

Zoom088 je napisao/la:Pazi ovako,
Na utakmici sam bio (kao i na svakoj u Gracanici, Srebreniku, Lukavcu a od naredne sezone mozda i u Banovicima) po sluzbenoj duznosti. Da sam kojim slucajem bio u publici, napustio bih tribine odmah nakon slobodnog udarca koji je u prvom poluvremenu izveo Pantic, jer tad sam shvatio da je utakmica "nastimana".

Ako dignem svoj glas protiv antipropagande sporta, a ti to dozivis licno, onda se zapitaj do koga je. Komentarisem na vise tema na ovom podforumu, jer kao sto napisah ranije - pratim dosta utakmica u ovoj ligi i mislim da mogu kao neutralan posmatrac napisati svoje (subjektivno) misljenje.

Sto se tice tvoje opaske da se niko nije "zalio" kad su Mladost i Igman namjestali utakmice, evo da se jos jednom "samocitiram" (tema: "Iz lige ispadaju...")
Zoom088 je napisao/la:Mislim da uz vec otpisani Troglav ispadaju Buducnost i Iskra.
Nisu to moje zelje, naprotiv. Ali cinjenice i raspored im ne idu na ruku nikako. Potrebno je da se desi pravo cudo da jedna od ove dvije ekipe opstane.

Uz sve to, evidentno je da je GOSK poceo sa ovima koji su u zoni ispadanja trgovati, a sve zbog naredne sezone. Ne znaci to da ce GOSK ici na ulazak u PL, nego da ce ponovo raditi istu stvar koju uvijek radi - rasprodaja bodova u proljetnom dijelu.

Ali, ovi klubovi koji se sada "zaduzuju" kod GOSKA moraju biti spremni na to da ce im iduca biti ujedno i zadnja sezona u Prvoj ligi. Najbolji primjer takvog ponasanja je Buducnost koja je "duzna" mnogima. Prije svega Slobodi i Rudaru...pa eto do cega se dovede ;)
Izjavu igraca Podgrmeca sam uredno dokumentovao i kad zavrsi ovaj cirkus od lige iskoristicu je u jednom od priloga.

Inace, nemam obicaj komentarisati utakmice koje nisam gledao, a na ovom podforumu pisem uglavnom na temama klubova sa podrucja TK.
Pa kako ne kontaš, uredu je da izneseš svoje mišljenje, ali da to radiš na onako pogan i licemjeran način, pokušavajući biti ironičan, iako su svi shvatili poentu tvog posta, je po meni ništa drugo nego vrijeđanje samih forumaša. Znači napiši direktno i to je to.

Što se tog drugog dijela tiče, komentarisao si, ali ne vidim da si igdje pisao kako to kvari fudbal, kako je to parodija i slično što si pisao nakon utakmice u Gračanici. Samo si se dotakao toga da su utakmice namještene (što se moglo vidjeti iz video priloga) kao i za ovu današnju utakmicu. To tada nije kvarilo fudbal i sport općenito, jer je gle čuda Radnički tada bio u mirnoj zoni, ali sada kada je Budućnost odradila nešto slično to je ipak teška parodija, antipropaganda sporta...

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], BosnianRahatluk i 4 gosta.