Na Tušanj je došao kao ne toliko zvučno pojačanje, ali je brzo postao jedan od nezamjenljivih igrača u ekipi Miroslava Blaževića.
Jasmin Moranjkić svojim igrama se brzo nametnuo kao čvrst bedem naše odbrane. Nažalost, zbog suspenzije neće biti u mogućnosti da u subotu pomogne ekipi da dođe do nove pobjede protiv Orašja.
Ipak, važno je da bude spreman za gostovanje kod Branitelja:
"Prvi put se susrećem sa ovakvim sportskim ciljem kao što je borba za ulazak u viši rang i ovo je za mene veliki izazov. Imamo dovoljno dobru ekipu da možemo izdržati pritisak čuvanja liderske pozicije i u svakom slučaju je lakše jer sami odlučujemo o svojoj sudbini", ističe pouzdani stoper Crveno - crnih.
Kako kaže, prezadovoljan je uslovima koji su ga dočekali u Klubu. Po mnogo čemu su bolji od drugih fudbalskih sredina u državi.
"U Slobodi sam sretan i prezadovoljan! Klub je na zdravim nogama, sve stvari funkcionišu na zavidnom nivou i napraveljne je iskorak u svakom smislu u odnosu na većinu klubova u BiH. Iako će prvenstvo sigurno biti neizvjesno do samog kraja, Sloboda je pokazala i pokazuje da joj je mjesto u Premijer ligi, a taj cilj ćemo na kraju ispuniti!", poručuje Moranjkić.
Mnogi ne znaju, ali Moranjkić je u petak, uoči odlaska na meč protiv Kaknja, postao otac! Kćerka Asja došla je na svijet u trenucima kada se njen otac pripremao za jedan od najvažnijih mečeva sezone:
"U petak sam bio presretan, ispunjen emocijama! Bio je to najljepši dan u mom životu, ali brzo sam se morao koncentrisati na važnu utakmicu koja je bila pred nama. Na kraju sve je ispalo kako treba!".
fksloboda.ba