FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

bagrcavi
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la bagrcavi » 09 maj 2014, 11:01

slika
DRUG NEBI TI PUNCA

diplomatija
Kontakt:

Post Postao/la diplomatija » 09 maj 2014, 11:18

Iskreno ja bih volio da pustimo rudaru i da mesari ispadnu napokon, ali mislim da ce borac vraćati dugove iz prethodnih sezona Travniku...

InatSilanBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilanBosanski » 09 maj 2014, 11:26

Sto bi mijenjali trenera? Vama kao ova sezona nije 'uspjesna'? Dobar je Dino, neka ga..Sa ovakvim timom slabo bi ko vise sta uradio..

Sto se tice terena to je odlicno, sramota je ono bila do sada..

jovanmaksimovic
Kontakt:

Post Postao/la jovanmaksimovic » 09 maj 2014, 11:39

InatSilanBosanski je napisao/la:Sto bi mijenjali trenera? Vama kao ova sezona nije 'uspjesna'? Dobar je Dino, neka ga..Sa ovakvim timom slabo bi ko vise sta uradio..

pa jeste losa sezona, bez trofeja, evropa tek osigurana prije posljednjeg kola... znas ja sam razocaran sezonom, ali sta cu... nakon 4 godine konstantnog osvajanja, valjda mi se tesko naviknuti da ne dizemo neki nacionalni trofej u maju... ja sam za smjenu dine, i povratak odovica (ako naravno zeli) ;)
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 09 maj 2014, 11:50

jovanmaksimovic je napisao/la:pa jeste losa sezona, bez trofeja, evropa tek osigurana prije posljednjeg kola... znas ja sam razocaran sezonom, ali sta cu... nakon 4 godine konstantnog osvajanja, valjda mi se tesko naviknuti da ne dizemo neki nacionalni trofej u maju... ja sam za smjenu dine, i povratak odovica (ako naravno zeli) ;)
ne znam kolko je pametno vracat trenera koji je treniro klubove po Drugoj i Prvoj ligi Federacije, treba biti posten i Dini dati sansu i iduce sezone, jedino ako ne bude islo treba Capljica dovest, po meni poslje Dine on je najbollja opcija

InatSilanBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilanBosanski » 09 maj 2014, 12:19

jovanmaksimovic je napisao/la:
InatSilanBosanski je napisao/la:Sto bi mijenjali trenera? Vama kao ova sezona nije 'uspjesna'? Dobar je Dino, neka ga..Sa ovakvim timom slabo bi ko vise sta uradio..

pa jeste losa sezona, bez trofeja, evropa tek osigurana prije posljednjeg kola... znas ja sam razocaran sezonom, ali sta cu... nakon 4 godine konstantnog osvajanja, valjda mi se tesko naviknuti da ne dizemo neki nacionalni trofej u maju... ja sam za smjenu dine, i povratak odovica (ako naravno zeli) ;)
Ali zasto razocaran? Momci su igrali koliko su mogli, bili smo desetkovani odma na pocetku sezone..Borili su se za prvo mjesto do kada su mogli..Nema tu sta, treba cestitati boljem i u sledecu sezonu uci maksimalno ozbiljno, a ne da nas svake godine zayebavaju povrede pa da se mora improvizirati..
Odovic jos uvijek trenira Kakanj? Sto se mene tice, ja bi ostavio Dinu, jer covjek stvarno voli Zelju, malo ga euforija zanese, ali mislim da ce ova sezona sto dolazi biti puno, puno bolja od trenutne.

Ajmo mi razvalit Rudara ako mozemo, a tim koji se bori za el bi to trebao uciniti bez ikakvih poteskoca..Znam ja da niko sa foruma nikog ne moze natjerat da pusti, ali kur'evo pustanje.

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 09 maj 2014, 12:21

Odje.baše me ovi ovdje mjesec dana jer samo one gore nazvao pravim imenom. Oni ovdje jedni te isti smaraju mjesecima, a neki i godinama i dobiju heftu. Ide im se niz dlaku otkako imaju love malo je reči.

Ne znam ljudi, nisam za Dinu nikako mada nemam lično ništa protiv njega, tu je u klubu 100 godina, ali nije mi za šefa struke. Sječate se da je nekad davno letio upravo zbog poraza od Veleža kad smo imali strašnu ekipu s kojom se Amar prošetao kasnije ligom.
Šta mi smeta kod njega? Po trenerskom (ne)znanju liči ma na onog papka Papeta. Zašto? Ma brate dragi kod njega je vazda ista koncepcija bez obzira na protivnika, na teren, na kadar kojim raspolaže itd. Kod Papeta se isto igra i protiv Lux-a i protiv Argentine. Ništa ni sa čim. Slično i kod Dine sad protiv Veleža na onom blatu.

Oni se dole popalili da dobiju Želju jer su im mentori pitari tako sračunali. Hoće linafo da budu 5. i da nas dobiju k'o da nas nikad dobili nisu. Možda su im udarali i šuplju da nećemo ni licencu dobiti pa će oni kao 5. u Evropu. Što će im "gradski rival biti prvak to kao nema veze. Da je bilo ko drugi bio u pitanju osim Zrinjski ja bih razumio u potpunosti. Mi smo dole trebali otići sa juniorima što se ono kaže. Žalosno. Znaš kad mi dobili bilo koga što bi pitarima išlo u prilog da uzmu titulu, više nikad. To su pitari postavili standard još '72. kad se čitav šeher ibretio tom dušmanluku koji je konstanta od 46. Samo 25 godina nakon pokušaja da se Željo svede na okvir fudbalske sekcije željezničara (i da ima status kakav je imao Željo u Zenici u odnosu na Čelik ili Željo u Mariboru itd) naš Željo je bio prvi kolo prije kraja sa dva boda više od Zvezde, ali sa lošijom gol razlikom. U slučaju poraza od Partizana, Zvezda prva (pitari se sklanjaju po Koševu), a Želji puša. Međutim, Partizan nije Velež. Mogli smo 85. kad je pitarima trebalo pustiti Hajduka, ali nakon svega i svačega kako na terenu tako i u svlačionici na kraju bi 4:4. Pitari su dobili u Skoplju pa im nije ni trebalo, a da su zijanili (što u Skoplju nije čudo nikad bilo) onda bi pobjeda Hajduka nad Željom razjeb.ala im titulu. Nakon dušmanluka u ratu i neposredno poslije rata i uvijek kad se zato im ukaže prilika više nikad prima njima bilo kakvog merhameta. Nikad Everton ne bi razjeb.ao titulu Sitiju u korist Liverpula, ili Lacio u korist Rome itd. To je tako. Ovi dole to ne kontaju. Doduše i pitari su se umješali u ovo itekako i dogovorili sa Zrinjskim nakon prijedora Kup za prvenstvo jer Olimpic radi šta mu se kaže (vidjeli ste onog pitarskog cirkusanta Hamzića na golu). Da ne spominjem Faika i njegove razlike u izjavama i ponašanju nakon poraza od Želje i Zrinjskog.
U derbiju Željo nije smio dobiti nema šanse. Jakupović je stari sudija od zadatka. Procjena kod penala (ako je njima svirao morao je i nama) smješna. Da je Tomić dao go opet bi bilo na kraju 2:2. Veležu se morala ublažiti bol nakon odrađenog posla (sjeb.avanja Želje), a ništa nije dobio zauzvrat (osim što će dobiti lovu za malog Hebiba koji odjedanput ničim izazvan potpisa novi ugovor sa Veležom, a sve već dogovorio sa pitarima) tako da se titula uruči Zrinjskom prije zadnje kola da ne bude drama u Vrapčićima. Pa sve je dole već bilo spremno i pehar i ceremonija. Skupili se "mostarci" sa Cima i ostalih okolnih nekadašnjih čitluka i kamenjara da proslave titulu. Tuga. Ovako će Zrinjski sa rezervistima i juniorima u Vrapčiće umjesto nas.

Vratimo se Dini. Dino postavi ekipu protiv Veleža kao da igramo kući. Fol mi ćemo igrati svoju igru, nametnut se itd. Nije to ta ekipa trenutno niti takav kadar na raspolaganju. Dino, to se mora malo prokontati, fudbalska taktika traži mozga itekako. Amar je tu vrh i on bi ovo prvenstvo pored svih nedaća opet uzeo bez većih problema pogotovo nakon +5 u jednom trenutku.
Umjesto da Dino pusti levate da napadaju i da im se iz kontre uvali i gotova priča. Dalje, stavlja Benju koji je tek prohodao nakon povrede na onakav teren i na onakvu utakmicu sa onim popaljenicima. Koji će nam klinac onaj Dedić ako ne može igrati lijevog beka, a da Stana igra krilo. Stana i Sejo bi ih uništili iz kontri. Itd. itd. puno grešaka je tu Dino napravio i nije ni moglo drukčije završiti.

Suma sumarum, neka Dine, ali samo u stručnom štabu, nikako za šefa. Pojma nemak koga staviti ako već Amar neće. Nisam ni za ove mlađe tipa Peleta i Sablje jer ni oni se ne bi snašli, kiksali bi negdje sigurno kao i Dino.
Uglavnom, bit će interesantno.

pinki
Kontakt:

Post Postao/la pinki » 09 maj 2014, 12:28

Ma ne vjerujem da će se išta promijeniti, nažalost...

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 09 maj 2014, 12:41

pinki je napisao/la:Ma ne vjerujem da će se išta promijeniti, nažalost...
Ako mislis u vezi svega vezano za klub slazem se, vise ce igraca otici nego doci adekvatnih pojacanja, da je barem naci kakvog sponzora da finasije budu obezbjeđene. Kako cemo u europi a tek za sljedecu sezonu vidjet cemo.

P.S. Da je barem ostvarit neku saradnju na ovom SBF.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

mentalitet87
Kontakt:

Post Postao/la mentalitet87 » 09 maj 2014, 12:55

Elegant je napisao/la:
pinki je napisao/la:Ma ne vjerujem da će se išta promijeniti, nažalost...
Ako mislis u vezi svega vezano za klub slazem se, vise ce igraca otici nego doci adekvatnih pojacanja, da je barem naci kakvog sponzora da finasije budu obezbjeđene. Kako cemo u europi a tek za sljedecu sezonu vidjet cemo.

P.S. Da je barem ostvarit neku saradnju na ovom SBF.
a ko ce to otici, nije niko prosle godine otisao kad smo bili sampioni i igrali LC a da sada ode kad nismo nista osvojili. Pisete bez po argumenta, osim are niko vise sa sigurnoscu ne ide(jer nema gdje trenutno )
jednom pitar-uvijek supak

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 09 maj 2014, 13:36

jah, koliko je loše toliko je i dobro da nema neke pomame za našim igračima :mrgreen: za tomića i stanića će se tražiti fina lova. a što se tiče ostalih - ja ne vidim čijim bismo to odlaskom nešto previše izgubili što ne nudi 2-3 druga naša igrača. ara svakako nije naš igrač.

generalno, ono što je falilo je jedan milion maraka koji nije došao, jal od šehića jal bilo odakle drugo. dino nije neki genijalac ni čovjek nekih velikih mogućnosti, ali je po meni uradio solidan posao imajući u vidu sve okolnosti. nama su kumovali promašeni ziceri, a tu trener ne može ništa, u većini utakmica smo stvorili i više nego dovoljno šansi. to je čisti nedostatak kvaliteta i iskustva na strani igrača. nade da će se popraviti ima za ove ispod 20 godina, aru, sadikovića, bajića, a za ove od 23-24 godine vrlo slabo.

znači ja sam mišljenja da fali - ali da ne fali puno. sa dva prava iskusna igrača i ovi ostali bi svi još podigli nivo igre. evo, stanić i tomić su realno ove sezone bili naši najbolji igrači. ali zamislite da je bila prava devetka i prava desetka, koliko bi još više pokazali?

u vezi s prethodnim pasusom - ja mislim da bi nam bekrić i u osrednjoj formi podigao za jedno 30% cijelu ekipu, ako ne i više. igrač tog tipa i profila je baš ono što fali. mi smo i ovako do 28. kola bili izjednačeni sa prvim, sa samo jednim igračem tog kalibra ja ne sumnjam da bismo bili šampioni.

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 09 maj 2014, 13:58

Kad pogledas ekipu, samo smo u mogucnosti rijesiti se E.Colica, Brkovica i Svraku. Ostali su nam svi potrebni. Ode Jamak ko ce ga zamijeniti? Ili Bucana ? Ili Kerlu ? Stanica ? Tomica ? Hodzica ?
Sa ovim budzetom adekvatnu zamjenu ne mozes naci.
I sezone u sezonu sve slabiji
NO PYRO NO PARTY

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 09 maj 2014, 14:01

eto ko jamak nešto razvalio ovu sezonu. jašta je. jeste prve tri tekme i sa plzenom, a sve ostalo...šta to on može što hasanović ne može? bio spreman i motivisan pet utakmica u cijeloj dosadašnjoj karijeri.

i svi igrači su nam tako tu negdje osim tomića i stanića, ko je to nešto aman zaman odskakao?

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 09 maj 2014, 14:16

ChWilla je napisao/la:eto ko jamak nešto razvalio ovu sezonu. jašta je. jeste prve tri tekme i sa plzenom, a sve ostalo...šta to on može što hasanović ne može? bio spreman i motivisan pet utakmica u cijeloj dosadašnjoj karijeri.

i svi igrači su nam tako tu negdje osim tomića i stanića, ko je to nešto aman zaman odskakao?
Jamak zna povuci loptu, pokrenuti neki napad, sa boljom fizickom spremom on ce ciniti cuda. Dok Hasanovic presjec, izbiti i to je to. I onako je on izgubio svoje mjesto sa povratkom Zolotica.

Nama ne treba igrac slicnih kvaliteta kao Jamak nama treba bolji. Ali takav nece igrati za 1000 KM.
NO PYRO NO PARTY

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 09 maj 2014, 14:20

pa naravno da nam treba bolji. al' ti nisi to rekao, ti si rekao da bi ga bilo teško zamijeniti. a ja mislim da nije tako. i on se vratio u želju džabe, nema neku aman-zaman platu ni za naše uslove, realno njemu je takvom kakvom jeste željo premija i vrh karijere. nažalost, jer šlifa definitivno ima za više, ali kad je klošar i neradnik. takvih u nas ima koliko ti duša hoće.

on bi sa fizičkom spremom bio evropski igrač, to i ja vjerujem, al' ne znam koliko je za nadati se da će se fizički spremiti u 28. godini kad dosad nikad nije...

CARSON

Post Postao/la CARSON » 09 maj 2014, 14:27

rodom s Mejtaša je napisao/la:Odje.baše me ovi ovdje mjesec dana jer samo one gore nazvao pravim imenom. Oni ovdje jedni te isti smaraju mjesecima, a neki i godinama i dobiju heftu. Ide im se niz dlaku otkako imaju love malo je reči.

Ne znam ljudi, nisam za Dinu nikako mada nemam lično ništa protiv njega, tu je u klubu 100 godina, ali nije mi za šefa struke. Sječate se da je nekad davno letio upravo zbog poraza od Veleža kad smo imali strašnu ekipu s kojom se Amar prošetao kasnije ligom.
Šta mi smeta kod njega? Po trenerskom (ne)znanju liči ma na onog papka Papeta. Zašto? Ma brate dragi kod njega je vazda ista koncepcija bez obzira na protivnika, na teren, na kadar kojim raspolaže itd. Kod Papeta se isto igra i protiv Lux-a i protiv Argentine. Ništa ni sa čim. Slično i kod Dine sad protiv Veleža na onom blatu.

Oni se dole popalili da dobiju Želju jer su im mentori pitari tako sračunali. Hoće linafo da budu 5. i da nas dobiju k'o da nas nikad dobili nisu. Možda su im udarali i šuplju da nećemo ni licencu dobiti pa će oni kao 5. u Evropu. Što će im "gradski rival biti prvak to kao nema veze. Da je bilo ko drugi bio u pitanju osim Zrinjski ja bih razumio u potpunosti. Mi smo dole trebali otići sa juniorima što se ono kaže. Žalosno. Znaš kad mi dobili bilo koga što bi pitarima išlo u prilog da uzmu titulu, više nikad. To su pitari postavili standard još '72. kad se čitav šeher ibretio tom dušmanluku koji je konstanta od 46. Samo 25 godina nakon pokušaja da se Željo svede na okvir fudbalske sekcije željezničara (i da ima status kakav je imao Željo u Zenici u odnosu na Čelik ili Željo u Mariboru itd) naš Željo je bio prvi kolo prije kraja sa dva boda više od Zvezde, ali sa lošijom gol razlikom. U slučaju poraza od Partizana, Zvezda prva (pitari se sklanjaju po Koševu), a Želji puša. Međutim, Partizan nije Velež. Mogli smo 85. kad je pitarima trebalo pustiti Hajduka, ali nakon svega i svačega kako na terenu tako i u svlačionici na kraju bi 4:4. Pitari su dobili u Skoplju pa im nije ni trebalo, a da su zijanili (što u Skoplju nije čudo nikad bilo) onda bi pobjeda Hajduka nad Željom razjeb.ala im titulu. Nakon dušmanluka u ratu i neposredno poslije rata i uvijek kad se zato im ukaže prilika više nikad prima njima bilo kakvog merhameta. Nikad Everton ne bi razjeb.ao titulu Sitiju u korist Liverpula, ili Lacio u korist Rome itd. To je tako. Ovi dole to ne kontaju. Doduše i pitari su se umješali u ovo itekako i dogovorili sa Zrinjskim nakon prijedora Kup za prvenstvo jer Olimpic radi šta mu se kaže (vidjeli ste onog pitarskog cirkusanta Hamzića na golu). Da ne spominjem Faika i njegove razlike u izjavama i ponašanju nakon poraza od Želje i Zrinjskog.
U derbiju Željo nije smio dobiti nema šanse. Jakupović je stari sudija od zadatka. Procjena kod penala (ako je njima svirao morao je i nama) smješna. Da je Tomić dao go opet bi bilo na kraju 2:2. Veležu se morala ublažiti bol nakon odrađenog posla (sjeb.avanja Želje), a ništa nije dobio zauzvrat (osim što će dobiti lovu za malog Hebiba koji odjedanput ničim izazvan potpisa novi ugovor sa Veležom, a sve već dogovorio sa pitarima) tako da se titula uruči Zrinjskom prije zadnje kola da ne bude drama u Vrapčićima. Pa sve je dole već bilo spremno i pehar i ceremonija. Skupili se "mostarci" sa Cima i ostalih okolnih nekadašnjih čitluka i kamenjara da proslave titulu. Tuga. Ovako će Zrinjski sa rezervistima i juniorima u Vrapčiće umjesto nas.

Vratimo se Dini. Dino postavi ekipu protiv Veleža kao da igramo kući. Fol mi ćemo igrati svoju igru, nametnut se itd. Nije to ta ekipa trenutno niti takav kadar na raspolaganju. Dino, to se mora malo prokontati, fudbalska taktika traži mozga itekako. Amar je tu vrh i on bi ovo prvenstvo pored svih nedaća opet uzeo bez većih problema pogotovo nakon +5 u jednom trenutku.
Umjesto da Dino pusti levate da napadaju i da im se iz kontre uvali i gotova priča. Dalje, stavlja Benju koji je tek prohodao nakon povrede na onakav teren i na onakvu utakmicu sa onim popaljenicima. Koji će nam klinac onaj Dedić ako ne može igrati lijevog beka, a da Stana igra krilo. Stana i Sejo bi ih uništili iz kontri. Itd. itd. puno grešaka je tu Dino napravio i nije ni moglo drukčije završiti.

Suma sumarum, neka Dine, ali samo u stručnom štabu, nikako za šefa. Pojma nemak koga staviti ako već Amar neće. Nisam ni za ove mlađe tipa Peleta i Sablje jer ni oni se ne bi snašli, kiksali bi negdje sigurno kao i Dino.

Svaka cast! posebno bi podvukao ovo za Velez ljudi moj oni su dali 200% posto svojih mogucnosti uredu nema dogovora i sve to odigrati korektnu utakmicu ali zaguliti toliko da su ih iznosili sa terene radi grceva mi stvarno nikad nece biti jasno . Vise puta sam pisao na njihovoj temi svaki put su shvatili kao provokaciju samo sam pitao da li je moguce da ce Velez nagraditi svinjski sa Titulom milionom i proslavom na svom stadionu? zar je moguce da ce sve uraditi da svinjski bude sampion koja je to logika znaci ne ulazim u nacionalne gluposti ali brate gradski rival i ti pogines na terenu smijem se zakleti da je ovo nevidjeno u svijetu fudbala :crazy: :crazy:

Volio bi da pile, boccacio daju svoj neki komentar zar je moguce da je Zeljo ujedinio Mostar ili je to ona nasa dusmanska makar i svinjski bio sampion samo da Zeljo ne bude?

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 09 maj 2014, 14:36

ne treba se time zamarati, ako njima ne smeta da im zrinjski slavi titulu, meni definitivno puca neka stvar. i ako ne možeš otići pa dobiti onakvu tekmu ne treba ni da budeš šampion. ti si motivisan, igraš za titulu, šta ako je i protivnik motivisan pa makar i premijama? to je upravo ravnopravan, a ne neravnopravan položaj.

BeSha1992
Kontakt:

Post Postao/la BeSha1992 » 09 maj 2014, 14:41

rodom s Mejtaša je napisao/la:Odje.baše me ovi ovdje mjesec dana jer samo one gore nazvao pravim imenom. Oni ovdje jedni te isti smaraju mjesecima, a neki i godinama i dobiju heftu. Ide im se niz dlaku otkako imaju love malo je reči.

Suma sumarum, neka Dine, ali samo u stručnom štabu, nikako šefa. Pojma nemak koga staviti ako već Amar neće. Nisam ni za ove mlađe tipa Peleta i Sablje jer ni oni se ne bi snašli, kiksali bi negdje sigurno kao i Dino.
gomila budalastina, koju si napis'o nema veze s vezom... urote neke izmisljas protiv vas, i na kraju krivo je FKS sto je zelju Velez nogama pogazio u Vrapcicima... zato idi spavaj, citaj kakvu lektiru nije za tebe ovo... Kad pocnes normalno gledat stvari tada pisi...
a za KUP i taj "dogovor" sa Zrinjskim, ako ti je to opravdanje sto ste ispali od FKS iz kupa, onda promjeni psihijatra nisi dobar..
BITI SRCEM VEZAN U TOME LEZI SNAGA...
Visca Barca...

Rios

Post Postao/la Rios » 09 maj 2014, 14:43

CARSON je napisao/la:]
Svaka cast! posebno bi podvukao ovo za Velez ljudi moj oni su dali 200% posto svojih mogucnosti uredu nema dogovora i sve to odigrati korektnu utakmicu ali zaguliti toliko da su ih iznosili sa terene radi grceva mi stvarno nikad nece biti jasno . Vise puta sam pisao na njihovoj temi svaki put su shvatili kao provokaciju samo sam pitao da li je moguce da ce Velez nagraditi svinjski sa Titulom milionom i proslavom na svom stadionu? zar je moguce da ce sve uraditi da svinjski bude sampion koja je to logika znaci ne ulazim u nacionalne gluposti ali brate gradski rival i ti pogines na terenu smijem se zakleti da je ovo nevidjeno u svijetu fudbala :crazy: :crazy:

Volio bi da pile, boccacio daju svoj neki komentar zar je moguce da je Zeljo ujedinio Mostar ili je to ona nasa dusmanska makar i svinjski bio sampion samo da Zeljo ne bude?
Evo dacu ja svoje neko misljenje na ova tvoja pitanja i razmisljanja,ako te zanima naravno..
Nije buraz ujedinio Zeljo Mostar,te podjele tamo su dublje,slozenije i bolnije nego sto mi vjerovatno mozemo i zamisliti i tesko da jedna utakmica moze sve to ispraviti..Ali nije ovaj forum mjesto za to..Ja znam par ljudi iz Mostara i znam da oni gotive ljude iz Sarajeva,puno vise nego u Zenici ili Tuzli recimo..
Zasto je Velez igra onako borbeno? Ja vjerujem da su motivi bili cisto sportski..Velez je jedan od nasih velikana ali ih vec godinama nema u nekim znacajnijim ulogama u PL,uglavnom tavore u sredini ili donjem djelu tabele..
Eh sad,u drugoj polusezoni igraju dobro,biljeze fine rezultate i onda smo im naletili mi,kojim je pobjeda trebala za titulu,da krunisu tu svoju ( za razliku od drugi ) dobru sezonu..Mi smo Zeljeznicar,u to vrijeme aktuleni prvak i pretendent za novu titulu i oni su tu vidjeli priliku da pokazu da je Velez veliki klub,bogate tradicije i da kao takav moze srusiti jednog Zelju u svojim ciljevima..Vjerovatno su oni u tome vidjeli svoju neku satisfakciju..Nema titule,nema Evrope ali eto srusit cemo Zelju i pokazati da smo i mi veliki,da se mozemo nositi sa najvecim i najjacim..Stvar ega rekao bih..Da im je tad naletio Zrinjski,Siroki,Sarajevo,Celik,Borac sa istim ciljevima kao i mi uvjeren sam da bi se desilo isto,da bi odigrali isto..
Mada,iskreno,ja im ne zamjeram sto su nas pobjedili..Jbg,sami sebi smo krivi,odigrali jako lose..Ako sporimo Slobodi sto se ljuti na nas zbog ispadanja,onda nema logike da mi to isto radimo Velezu..
Eto buraz,to je neko moje vidjenje oko te utakmice.. ;)
Zadnja izmjena: Rios, dana/u 09 maj 2014, 14:47, ukupno mijenjano 1 put.
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

CARSON

Post Postao/la CARSON » 09 maj 2014, 14:45

ChWilla je napisao/la:ne treba se time zamarati, ako njima ne smeta da im zrinjski slavi titulu, meni definitivno puca neka stvar. i ako ne možeš otići pa dobiti onakvu tekmu ne treba ni da budeš šampion. ti si motivisan, igraš za titulu, šta ako je i protivnik motivisan pa makar i premijama? to je upravo ravnopravan, a ne neravnopravan položaj.

slazem se ja sa tobom brate ali da cemo biti docekani na noz od navijaca Veleza da ce toliko zaguliti mi nikad nece biti jasno :crazy:
onako zaguljenog Veleza ja ne znam koja bi ekipa pobijedila ali nema veze ove godine nisam ni ocekivao Titulu ali kad sam vidio da Velez odlucuje moram priznati da sam se nadao izgleda da smo im mi veci dusmani

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: MoSaZeLjo1921 i 65 gostiju.