Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Virtu4l
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la Virtu4l » 06 maj 2014, 22:43

johnnyyK je napisao/la:ima li netko slucajno stranicu za username i password, za aktivaciju ESET NOD32 ANTIVIRUS 6 (tako nesto).Trazim ima sat vremena i nikako naletit na neki dobar :crazy: .Hvala
Upiši na Google 'nod32 serial' i odaberi da traži sajtove osvježene u zadnjih sat vremena. Tako ćeš naći friške seriale.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

forman
Kontakt:

Post Postao/la forman » 06 maj 2014, 22:45

Virtu4l je napisao/la:
johnnyyK je napisao/la:ima li netko slucajno stranicu za username i password, za aktivaciju ESET NOD32 ANTIVIRUS 6 (tako nesto).Trazim ima sat vremena i nikako naletit na neki dobar :crazy: .Hvala
Upiši na Google 'nod32 serial' i odaberi da traži sajtove osvježene u zadnjih sat vremena. Tako ćeš naći friške seriale.

šta će ti to, uzmeš Aviru, zemlja, a uz sve to i džabe :)

forman
Kontakt:

Post Postao/la forman » 06 maj 2014, 22:49

bavaraccccc je napisao/la:Mala pomoc,koristim mozzilu i kada na nekom portalu tipa filmovizija pokrenem film izbaci da ne mogu gledati jer je aplikacija blokirana zbog pitanja sigurnosti,kako to regulisati slicno se desava i na chromu samo sto na mozili ne mogu pronaci opciju "smanjenja sigurnosnog nivoa" enibadi???

daj uhvati screenshot greške ??

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 06 maj 2014, 22:55

forman je napisao/la:šta će ti to, uzmeš Aviru, zemlja, a uz sve to i džabe :)
Ne volim te besplatne, mada je Avira nekad bila sila kada su u pitanju antivirusni softveri. Koristim NOD32 već dugo vremena i prezadovoljan sam.
bavaraccccc je napisao/la:Mala pomoc,koristim mozzilu i kada na nekom portalu tipa filmovizija pokrenem film izbaci da ne mogu gledati jer je aplikacija blokirana zbog pitanja sigurnosti,kako to regulisati slicno se desava i na chromu samo sto na mozili ne mogu pronaci opciju "smanjenja sigurnosnog nivoa" enibadi???
Mozilla ne nudi 'smanjenje sigurnosnog nivoa' kao npr. IE. Mislim da će ti ovo pomoći,

http://www.ehow.com/how_2033399_change- ... tions.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Voli te tvoje Sarajevo.

bavaraccccc
Kontakt:

Post Postao/la bavaraccccc » 06 maj 2014, 23:52

Mah,nije :? a kako na chrome resiti ovaj "nivo sigurnosti"??? :D
27.02 1900 FC BAYERN Cant you just feel the love

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 07 maj 2014, 00:10

https://support.google.com/chrome/answer/95572?hl=en" onclick="window.open(this.href);return false;

Obzirom da hoćeš da gledaš filmove, promijeni postavke u Javi,

Start -> All Programs -> Java -> Configure Java, otvori tab Security i postavi Security level na Medium.
Voli te tvoje Sarajevo.

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 07 maj 2014, 00:12

imam jedan problem...kad upalim komp on se ne čuje,a radi...šta bi moglo bit'?
A.F.C. Bournemouth!

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 07 maj 2014, 01:37

Jeli avira njemačka kompanija?
Keep walking.

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 07 maj 2014, 07:40

Cautinho je napisao/la:Jeli avira njemačka kompanija?
Izgleda da jeste. Na ovoj listi kontakata Njemacka je na prvom mjestu.

http://www.avira.com/en/contact
#divovi

Civa
Kontakt:

Post Postao/la Civa » 07 maj 2014, 13:52

U vezi PC-ja. Ima neko da preporuči neku dobru igru za računar. Vezano oko auta i ti fazoni. Da se malo igra sad' preko ljeta. :D
Tako blizu, a tako daleko.

keramikr
Kontakt:

Post Postao/la keramikr » 07 maj 2014, 14:02

Civa je napisao/la:U vezi PC-ja. Ima neko da preporuči neku dobru igru za računar. Vezano oko auta i ti fazoni. Da se malo igra sad' preko ljeta. :D
Dirt 3,Need for speed Hot pursuit 2010
Ima ih jos,ali te su po meni dosta dobre :D
Do zadnjeg dana zivota mog samo Saraj'vo!

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 08 maj 2014, 15:12

Laptop mi kući neće da fercera na Wirelles-u, stalno mi izbacuje Limited or no Connectivity, dok na kablu radi normalno. Drugi laptop radi sve kako treba, wi-fi piči k'o lud...

Probao sam skoro sve, novi driver, ištek'o sve iz struje, pa ponovo, ništa...command prompt ipconfig /release, /renew, repair radio al' neće da dodijeli IP nikako, stalno problem pravi onaj korak "Renewing your IP"...neće pa neće :| Imal' neko kakvu ideju šta bih mogao pokušat' još?

Sve je radilo ok do jučer, formatir'o laptop, stavio novi sistem, i bum - stigli problemi...

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 08 maj 2014, 16:24

Hajd neko pobogu, slomit' ću laptop. :mrgreen:

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 08 maj 2014, 17:15

network connections/desni klik na local area conection/properties..
Zatim pod opcijom "general" idi na Internet protokol/properties... zatim; "use the following Ip adress",a ne da automatski odabire.. Idi u comand prompt, ukucaj ipconfig (sastavljeno) i enter. Ukucaj datu ip adresu i default gateway. Subnet mask je Subnet mask: 255.255.255.0, to ce ti automacki izbaciti.

A prije toga provjeri ovo: Je li WLAN uključen? Tipka za WLAN i Bluetooth se nalazi pokraj tipke za uključivanje i mora svijetliti plavo. Imaš li instaliran HP Wireless Assistant? U njemu također WLAN mora biti uključen..
- Ed Woodward for Prime Minister !

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 08 maj 2014, 18:09

OnlyUnited je napisao/la:network connections/desni klik na local area conection/properties..
Zatim pod opcijom "general" idi na Internet protokol/properties... zatim; "use the following Ip adress",a ne da automatski odabire.. Idi u comand prompt, ukucaj ipconfig (sastavljeno) i enter. Ukucaj datu ip adresu i default gateway. Subnet mask je Subnet mask: 255.255.255.0, to ce ti automacki izbaciti.

A prije toga provjeri ovo: Je li WLAN uključen? Tipka za WLAN i Bluetooth se nalazi pokraj tipke za uključivanje i mora svijetliti plavo. Imaš li instaliran HP Wireless Assistant? U njemu također WLAN mora biti uključen..
Fazon je što mi izbaci čudnu nekakvu IP adresu, 169.254.x.x., a Default Gateway ništa, nikakvu.

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 08 maj 2014, 20:25

Znaci kada to radis u comand promtu, tj. kada kucas ipconfig, ukljuci kabal rutera u laptop. I jos nesto, idi u control panel, administrative tools-services i trazi DHCP clinet, mora ti biti podesen na automatic...

Evo ti jos jedan prijedlog. Idi desni klik na my computer-manage-device manager-network adapter- desni klik- enable i onda restartuj sistem..

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 08 maj 2014, 21:00

OnlyUnited je napisao/la:Znaci kada to radis u comand promtu, tj. kada kucas ipconfig, ukljuci kabal rutera u laptop. I jos nesto, idi u control panel, administrative tools-services i trazi DHCP clinet, mora ti biti podesen na automatic...

Evo ti jos jedan prijedlog. Idi desni klik na my computer-manage-device manager-network adapter- desni klik- enable i onda restartuj sistem..
Ma sve sam ja to druže sinoć radio, al' ništa...

Evo maloprije sam uspio, ne pitaj kako. :mrgreen: Nešto sam našao na netu, na nekom forumu divljem, promjenio kanale sa 11 na 13, te brisao/dodavao neke vragove preko regedit-a. :shock: Sad da mi se isto desi, ne bi znao opet. :lol:

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 08 maj 2014, 21:01

Cuj regedita. To ti se onda izbrisalo nesto iz registrija. Aj nek je uspjelo.. ;) Ti divlji forumi su najjaci.. Jednom nisam mogao uci na twiter, nema sta nisam radio. Uletim na nekki suporter forum, ukucam srz problema, kad tamo pise podesi vrijeme. Da pogledam, na laptopu mjesec februar, a ovam polovica marta. To podesim, i od tad frcera.. :urnebes:
Zadnja izmjena: OnlyUnited, dana/u 08 maj 2014, 21:05, ukupno mijenjano 2 puta.

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 08 maj 2014, 21:03

OnlyUnited je napisao/la:Cuj regedita. To ti se onda izbrisalo nesto iz registrija. Aj nek je uspjelo.. ;)
Majke mi, dodavao neki registry, mjenjao value...Bože me sačuvaj...kažem ti, da mi se ponovi (ned'o Bog) ovo isto sutra recimo, ne bih znao opet...već mi se to jednom dešavalo sa ovim laptopom, al' koliko se sjećam to sam puno jednostavnije tad riješio...al' se ne mogu sjetit' kako tačno...hajde de, bitno da radi.

Tebi hvala u svakom slučaju. :)
kad tamo pise podesi vrijeme.
:lol:

Šuti, ne smijem od sramote pisat', i meni se isto jednom desilo, al' sa fejsom. :mrgreen:
Zadnja izmjena: mandraX, dana/u 08 maj 2014, 21:06, ukupno mijenjano 1 put.

truts
Kontakt:

Post Postao/la truts » 08 maj 2014, 21:04

Civa je napisao/la:U vezi PC-ja. Ima neko da preporuči neku dobru igru za računar. Vezano oko auta i ti fazoni. Da se malo igra sad' preko ljeta. :D
GRID 2
F1 2013 - još ako imaš volan neki dobar, užitak vrhunski :cool:
[youtube][/youtube]

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.