Postao/la sergejevic » 06 maj 2014, 17:05
Prije svega treba spomenuti gospodina ivicu Osima, da nam jos pozivi u zdravlju i sreci. Veliki je to covjek i sigurno da ce nekada ovaj dan biti poseban za ovaj grad, drzavu, a posebno za naseg Zelju. Vec se sada osjeti veliko postovanje, pa eto, i ovdje od ljudi koji cestitaju.
Sto se tice derbija, nije bio los, zapravo i moze proci obzirom na okolnosti. Tezak teren, kisa, poprilicno losa posjeta igraci su odigrali super kako smo navikli. Cestitam momcima na obje strane, nije bilo nekih "podvala" varnica niti glupiranja, mozda samo ona situacija Kerle, ali momak je temperamentan, na kraju su se sportski rukovali i to je jedino bitno. Bilo je nekog tempa, dosta sasni, polusansi, sjajnih odbrana golmana, lijepih poteza, a sve to u onom blatu. Imam osjecaj da smo zasluzili tu pobjedu, iako je Sarajevo imalo svoje sanse i vec smo tu mogli obezbjediti Evropu, ali ne da nam se nesto da dobijemo na derbiju. Ja sam, ipak, zadovoljan, Sarajevo nije ni malo losa ekipa, ima tu mnogo odlicnih igraca, a mi smo se noslili i mozda smo bili za nijansu bolji, spremniji ili odlucniji. To sve govori da i mi imamo dobru ekipu i da smo zasluzeno tu gdje jesmo. Mislim da nam nije trebalo da se povucemo kada smo poveli, ali mozda i nesvjesno zbog vaznosti utakmice, nasi igraci su poceli da cuvaju rezultati i Sarajevo je iz bezopasne situacije nasom greskom doslo do penala, iako je potez Jajala bio fantastican i mangupski, i jos bih da spomenem da je to jako dobar igrac, i iako ne treba biti ovdje, neka ga u nasoj ligi. Nas Zolotic moze samo napredovati igrajuci protiv takvog igraca. Mali Cimirot je prvo ime Sarajeva, iznad Stojceva i Jajala, veliki potencijal.
Mi smo opet imali problema po bokovima i naprijed i nazad. Sve je to bilo jako lose, jedino je Sejo uspio probiti par puta, ali najvise zbog lose odbrane Sarajeva na toj strani. Mislim da smo na tom mjestu mogli jos jace udariti Sarajevo i zavrsiti posao. Nasi momci su odigrali dobru utakmicu, naravno koliko su to mogli zbog neprirodnih pozicija. Zolotic je odigrao jos jednu jako dobru utakmicu i definitivno se vraca u pravu formu, Jamak bolji nego obicno, trcao je, trazio tu loptu i organizovao napade. Ara jos jednom pokazao da je veliki talenat, jedan od najvecih s ovih prosora definitivno, momak moze iz nicega zabiti gol i to je ono sto treba cijeniti kod njega. Naravno, jos je mlad i neiskusan, ima tu gresaka i nelogicnih poteza, ali sta ocekivati od jednog mladica njegovih godina. Ipak rijetki su s 19 godina zabijali na derbijima. Opet moram ponoviti da smo mi kompletni najbolja ekipa u drzavi, mozda je to sve izgledalo amaterski i nenormalno, ali nismo imali izbora. Dovoljo je da se jedan igrac vrati u ekipu i mi smo nesto sasvim drugo jer se otvaraju mnoge druge opcije. Ne plasim se nimalo za narednu sezonu, ostace Antolovic, Colic, Kvesic, Zeljkovic, Bogdanovic, Zolotic, Tomic ili Jamak, uz Bajica, Sadikovica, Alibasica i jos neke nove igrace ce sve biti mnogo bolje nego ove sezone.
Sto se tice ovih koji ce otici mislim da su i zasluzili, vecina tih igraca je tu vec nekoliko godina( osim Loncarica) i treba da idu dalje i da se oprobaju u jacim ligama. Nadam se da cemo imati neke korisiti(finansijske) od svega toga i da cemo stabilni uci u novu sezoznu, sto je jako bitno. Sve u svemu, jako zanimljivo razoblje je pred nama i vrijeme ce pokazati na cemu smo.
Nadam se da cemo obezbjediti Evropu u Prijedoru, ne treba nista da nas zanima, ni situacija u kojoj je Rudar, niti druge utakmice, ni kup, moramo zavrsiti ovu sezonu kako smo je i zamislili i obezbjediti Evropske utakmice, zaraditi jos malo i oprobati se s novim timom, pa ko zna sta ce se desiti.