Desavanja unutar reprezentacije

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

10DelPiero
Kontakt:

Re: Desavanja unutar reprezentacije

Post Postao/la 10DelPiero » 05 maj 2014, 18:24

Pa meni nije svejedno da li cu vidjeti na klupi Grahovca koji ukupno ima 30+ nastupa u mladim selekcijama ili ovog talenta a kako nije meni tako nije ni njemu.
Alessandro Del Piero !

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

fanatic
Kontakt:

Post Postao/la fanatic » 05 maj 2014, 18:37

10DelPiero je napisao/la:Pa meni nije svejedno da li cu vidjeti na klupi Grahovca koji ukupno ima 30+ nastupa u mladim selekcijama ili ovog talenta a kako nije meni tako nije ni njemu.
Nije ni meni svejedno. Zamisli da na klupi sjedi igrac koji do 22 godine nije uspio otici iz 101 lige na svijetu ? Opcenito, zamisli da na klupi sjede igraci koji igraju u ligi iz koje se igraci prodaju samo u zemlje koje zavrsavaju na -stan i u 2-3 bjeloruske,ukrajinske, hrvatske, srpske lige ili vrhunac u 2 turskoj ligi ?

Eh tek bi to bilo sramotno, ovako barem igraju u HNL-u koji je, htjeli mi to priznati ili ne, za klasu ako ne i dvije jaci od ovog naseg pokusaja od lige.

10DelPiero
Kontakt:

Post Postao/la 10DelPiero » 05 maj 2014, 19:05

fanatic je napisao/la:
10DelPiero je napisao/la:Pa meni nije svejedno da li cu vidjeti na klupi Grahovca koji ukupno ima 30+ nastupa u mladim selekcijama ili ovog talenta a kako nije meni tako nije ni njemu.
Nije ni meni svejedno. Zamisli da na klupi sjedi igrac koji do 22 godine nije uspio otici iz 101 lige na svijetu ? Opcenito, zamisli da na klupi sjede igraci koji igraju u ligi iz koje se igraci prodaju samo u zemlje koje zavrsavaju na -stan i u 2-3 bjeloruske,ukrajinske, hrvatske, srpske lige ili vrhunac u 2 turskoj ligi ?

Eh tek bi to bilo sramotno, ovako barem igraju u HNL-u koji je, htjeli mi to priznati ili ne, za klasu ako ne i dvije jaci od ovog naseg pokusaja od lige.
Za klasu ili dvije zbog 1 ili 2 ekipe medu kojima nije Hajduk. Gledao sam tog Tinu i taj Hajduk, vrlo dobro znam koji je to (ne)kvalitet. Ja ti kazem da ovaj nije daleko od Grahovca ako je uopste kvalitetniji.
Alessandro Del Piero !

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

sigurnoable
Kontakt:

Post Postao/la sigurnoable » 06 maj 2014, 00:14

Moze li neko da mi objasni zasto se ne koristi Trening centar u Zenici?

SoooE7
Kontakt:

Post Postao/la SoooE7 » 06 maj 2014, 00:15

sigurnoable je napisao/la:Moze li neko da mi objasni zasto se ne koristi Trening centar u Zenici?
To ti moze objasniti samo "strucnjak" Pape. :crazy:
„O vjernici, ako se budete Allaha bojali, On će vam sposobnost darovati pa ćete istinu od neistine moći rastaviti i preko ružnih postupaka vaših će preći i oprostiti vam. - A Allahova dobrota je neizmjerna“. (El-Enfal, 29)

sigurnoable
Kontakt:

Post Postao/la sigurnoable » 06 maj 2014, 00:19

SoooE7 je napisao/la:
sigurnoable je napisao/la:Moze li neko da mi objasni zasto se ne koristi Trening centar u Zenici?
To je toliko smijesno i za ne povjerovati. Pa savez baca bezveze novac za uredjivanje interijera u Hrasnici a ima sve pripremljeno na najvecem mogucem nivou u Zenici. Ovo je jos jednom dokaz koliko smo nezahvalan narod i ono sto imamo ne znamo iskoristiti :(

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 06 maj 2014, 00:34

Kritikovati treba,zestoko i bez pardona,pogotovo ovih deset dana do okupljanja.Neka ljudi iz saveza znaju,da im ne bi slucajno palo na pamet da produze ugovor ovoj varalici.

SoooE7
Kontakt:

Post Postao/la SoooE7 » 06 maj 2014, 00:38

sigurnoable je napisao/la:
SoooE7 je napisao/la:
To je toliko smijesno i za ne povjerovati. Pa savez baca bezveze novac za uredjivanje interijera u Hrasnici a ima sve pripremljeno na najvecem mogucem nivou u Zenici. Ovo je jos jednom dokaz koliko smo nezahvalan narod i ono sto imamo ne znamo iskoristiti :(
To je situacija poput Zenicke arene. Znaci ulozene tolike pare, moderna oprema, kapacitet i sta ja znam vise. Pitanje sta donosi najveci profit? Ne sport, nego neki koncerti. Izvinjavam se na off topicu. :!:
Inace ja stvarno ne znam sta Pape pokusava. :crazy: :crazy: Prvo s ovim centrom, pa sa odabirom ekipe i samim koristenjem iste. Mislim nisam neki poznavalac fudbala, i ne zelim ga omalozavati jer je strucnjak. Ali meni su stvarno cudni neki njegovi potezi.
„O vjernici, ako se budete Allaha bojali, On će vam sposobnost darovati pa ćete istinu od neistine moći rastaviti i preko ružnih postupaka vaših će preći i oprostiti vam. - A Allahova dobrota je neizmjerna“. (El-Enfal, 29)

Adnan89
Kontakt:

Post Postao/la Adnan89 » 06 maj 2014, 01:07

Ybga moglo je bi biti puno gore mogao je pozvati jos i Kvrzica umjesto Besica...Razumijem daa je bratica pozvao o tome necu ni da pricam, mozda cak i Vrsajevica jer Mujdza je stanlo povredzen ali da Sunjic, Hadzic budu pozvani koji nisu nista pokazali a da Pandza koji je gino sa Spahicem u odbrani kad nikoga nismo imali boljeg ne dobije poziv je zalosno.

Zamisli samo kako se Pandza,Zahirovic,Rahimic momci osjecaju koji su dali sve u kvalifikacijama toliko godina nedobiju poziv pa ja bi nazvo Susica i yebo mu sve po spisku.

Osim toga jos mi se nesto ne svidza, Zec i Stilic zasluzili su poziv prije Tina i Hadzica a u isto vrijeme kasno su htjeli se dokazati mogli su ovo prije godinu dana ili 6mjeseci vako igrati a ne prije SPa.
....Manchester United fan since 1993....

The truth is hard to swallow, it will leave you starved tomorrow - Talib Kwali

Rade Paprica 9
Kontakt:

Post Postao/la Rade Paprica 9 » 06 maj 2014, 11:48

Bratić će možda glumiti čunj na pripremama, pa tako da ima smisla. Bit će zanimljivo, ako Mujdža ozdravi, vidjeti ko će biti višak. Tino, Hadžić ili neko treći. Možda Bešić?

Najgore od svega što ovaj spisak, nije spisak reprezentacije koja će ići da se fajta, neko spisak koji je trebao da zadovolji i javnost i neke sitne aferime.

Bosanski zmaj
Kontakt:

Post Postao/la Bosanski zmaj » 06 maj 2014, 18:58

slika

ZMAJEVI U GRADAČCU

Gradačac, 06.05.2014. godine

Povodom odigravanja prijateljske utakmice Nogometne reprezentacije BiH 22 maja u Gradačcu sa mladom reprezentacijom danas su Gradačac posjetili predstavnici Nogometnog saveza BiH.

U razgovoru sa Općinskim načelnikom mr.sci Edisom Dervišagićem i Nurdinom Peštalićem članom uprave NK «Zvijezda» članom Izvršnog odbora NSBiH, delegacija Nogometnog saveza BiH na čelu sa Jasminom Bakovićem, Elmirom Pilavom, Nijazom Merdanovićem i Almirom Murtezićem utvrđeni su zadaci i detalji oko prijema izbornika Safeta Sušića i odigravanja ove utakmice.

Ova utakmica je u okviru priprema reprezentacije za nastup na svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Općinski načelnik izrazio je zadovoljstvo što su vođstvo NS BiH i selektor Sušić ukazali povjerenje Gradačcu i da najbolja selekcija u okviru priprema za svjetsko prvenstvo gostuje u našem gradu.

Dolazak Zmajeva sa velikim nestrpljenjem se očekuje i velika je čast za građane Gradačca, a ujedno i priznanje za Nogometni klub «Zvijezda»

Za ovu utakmicu u općini Gradačac formiran je i organizacioni odbor na čelu sa mr sci Edisom Dervišagićem, Općinskim načelnikom.

Grdan
Kontakt:

Post Postao/la Grdan » 06 maj 2014, 20:53

Nećak Sušić: Zaslužio sam poziv jer je Hajduk veliki klub

SAFET SUŠIĆ je jučerašnjim pozivanjem nećaka Tina Svena Sušića u kadar za Mundial izazvao mnogo reakcija, uglavnom kritika na račun tog poteza. Izbornik BiH reprezentacije ironično je prokomentirao kako je Tino Sven pozvan zbog "prezimena", a ubrzo je stigla i reakcija samog veznjaka Hajduka.

"Presretan sam što sam dobio poziv. Imao sam problema sa zdravljem pa sam mislio da neću biti pozvan, ali u zadnjim utakmicama sam se vratio", iskren je bio Sušić junior, kojeg ne iznenađuje količina kritika zbog njegovog uvrštenja na popis reprezentacije za Svjetsko prvenstvo.

"U reprezentaciji sam dobro primljen"

"Navikao sam da će ljudi pisati da sam nećak, ponižavati me. Više me to ne smeta. U reprezentaciji je dobra atmosfera, svi su me dobro primili", nastavio je, uz obrazloženje zašto je njegov poziv ispravan.

"Smatram da sam zaslužio poziv u reprezentaciju jer igram u Hajduku koji je velik klub i ima veliko ime. Prvi dio sezone sam igrao puno bolje nego ovaj drugi dio. Imao sam problema s disanjem, ali vratio sam se. Mislim da mogu igrati još puno bolje."

Težak posao nametanja u veznom redu

I sam je svjestan da će poziv na reprezentativnim pripremama morati opravdati znatno boljom izvedbama no što ih je prikazivao u 2014. godini, no priliku će imati i ranije, u posljednje dvije utakmice prvenstva može u dresu Hajduka pokazati ono što je očito očaralo Safeta Sušića.

"Bit će teško. U veznom redu su baš dobri igrači, ali dat ću sve od sebe da se nametnem tijekom priprema."

Ukratko je analizirao klupsku situaciju nakon jednog osvojenog boda u posljednja četiri prvenstvena susreta: "Upali smo u malu krizu i moramo navijačima vratiti dobrim igrama."

Vršajević se nada udarnom sastavu i odlasku iz Hajduka

Mnogo manje "bure" zbog poziva u BiH reprezentaciju bilo je oko Avdije Vršajevića, standardnog desnog bočnog splitskih Bijelih. "Sigurno da sam presretan što sam na spisku igrača koji putuju na pripreme za Brazil. To ne doživi svatko. Sad slijedi period nametanja da dobijem koju minutu.

"Među igračima unutar reprezentacije je poseban odnos, jak smo kolektiv, idemo se predstaviti u najboljem svjetlu", izjavio je Avdija.

Njegova realnost je i mjesto u udarnom sastavu Zmajeva, koje je imao u većem dijelu kvalifikacija, no nije pretplaćen na njega: "Slijedi novo nametanje, moram pokazati što znam. Igrao sam nekoliko utakmica u kvalifikacijama, opravdao izbornikovo povjerenje. Danas nema laganih protivnika, sigurno da je favorit naše skupine Argentina, ali imamo i mi kvalitetu da prođemo dalje."

Za razliku od Sušića, koji je najavio ostanak u Splitu i nakon ljeta, Vršajevićeva realnost je odlazak za vrijeme prijelaznog roka. "Čeka me rad, još dvije utakmice u prvenstvu i prilika da se što bolje predstavim na SP, a onda i da pomognem Hajduku kroz transfer", potvrdio je i sam branič takva očekivanja.

http://www.index..hr/sport/clanak/necak-susic-zasluzio-sam-poziv-jer-je-hajduk-veliki-klub/743884.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.youtube.com/watch?v=0arv0zVWz7s

Akrndzija
Kontakt:

Post Postao/la Akrndzija » 07 maj 2014, 18:24

Evo nek se javnost uvjeri da se ZMAJEVI nece pripremati na neuslovnom i blatnjavom terenu, vec na pravom tepihu i na cistom i bogatom zraku podno Igmana...
Takodjer je u toku rekonstrukcija svlacionica i prostora oko stadiona.

Fk Famos ce preostale dvije utakmice kao domacin igrati u Butmiru ili Hadzicima..

slika
slika
slika
slika
slika

ennis
Kontakt:

Post Postao/la ennis » 07 maj 2014, 18:54

Bravo za slike :clap: :thumbup:
Teren predobar,u Hrasnici je uvijek bio dobar teren,ali ovo je sad skoro pa savrseno.
SLOBODA NAVIJAČIMA

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 07 maj 2014, 18:56

Sve je to lijepo ali to nikako ne mijenja cinjenicu da je trening kamp,dakle namjenski napravljen za pripreme svih reprezentativnih selekcija,izgleda napravljen uzalud.
Savez iz kase trosi pare na uredjenje stadiona u Hrasnici sasvim nepotrebno dok se ovamo kuka kako mi nemamo para.
Ocito da to znaci da se trening kamp u Zenici ne planira koristiti ni ubuduce i postavlja se pitanje zasto je i kome napravljen.
Kakvi su talovi u pitanju i ko su ljudi koji te talove imaju,na to pitanje ce ljudi iz saveza morati odgovoriti.
Pa dokle cemo mi biti zemlja apsurda u svakom .ebenom pogledu.

ennis
Kontakt:

Post Postao/la ennis » 07 maj 2014, 19:01

Ne znam vala i ko odluci da ga pravimo u Zenici,jell se ljepse i zdravije pripremati negdje na planini ili blizu planine ili u nom smogu i zagadjenju.
Moralo se naci neko adekvatnije mjesto,pripreme u Hrasnici su mi OK,ali spisak jos nisam zaboravio,jeboga spisak.
SLOBODA NAVIJAČIMA

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 07 maj 2014, 19:02

Sve to izglda lijepo kad sunce sija i kad je trava svježe pokošena.
Vidjet ćemo poslije prve kiše i jednog treninga na šta će ličiti.

Renovirane svlačionice će u najboljem slučaju izgledati kao one u osnovnim školama.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 07 maj 2014, 19:24

ennis je napisao/la:Ne znam vala i ko odluci da ga pravimo u Zenici,jell se ljepse i zdravije pripremati negdje na planini ili blizu planine ili u nom smogu i zagadjenju.
Moralo se naci neko adekvatnije mjesto,pripreme u Hrasnici su mi OK,ali spisak jos nisam zaboravio,jeboga spisak.
Nemam nista protiv da se kamp izgradio i negdje drugo ali nije.Problem je bio ko ce dati zemljiste,dala ga je opcina Zenica i svaka im cast na tome.
Ako je kamp tu onda je tu,nema tu izmisljanja i izvrdavanja.Neko ce morati reci ko iz saveza ima tal sa Budnjom jer drugacije se ne moze objasniti ova ludost.
To je isto kad bi mi sad napravili najmoderniji nacionalni stadion sa 50 000 mjesta a utakmice nastavili igrati na B.P pod (debilnim)izgovorom da smo eto tu navikli igrati i da to ne remetimo.
Van pameti,ko da se tesko prilagoditi kad sa goreg odes na neuporedivo bolje.

ennis
Kontakt:

Post Postao/la ennis » 07 maj 2014, 19:36

drummer je napisao/la:
ennis je napisao/la:Ne znam vala i ko odluci da ga pravimo u Zenici,jell se ljepse i zdravije pripremati negdje na planini ili blizu planine ili u nom smogu i zagadjenju.
Nemam nista protiv da se kamp izgradio i negdje drugo ali nije.Problem je bio ko ce dati zemljiste,dala ga je opcina Zenica i svaka im cast na tome.
Ako je kamp tu onda je tu,nema tu izmisljanja i izvrdavanja.Neko ce morati reci ko iz saveza ima tal sa Budnjom jer drugacije se ne moze objasniti ova ludost.
To je isto kad bi mi sad napravili najmoderniji nacionalni stadion sa 50 000 mjesta a utakmice nastavili igrati na B.P pod (debilnim)izgovorom da smo eto tu navikli igrati i da to ne remetimo.
Van pameti,ko da se tesko prilagoditi kad sa goreg odes na neuporedivo bolje.
ma nisu oni zbog Budnje tu,jeste jak ali je nije toliko da zavrsi takve stvari.Vise je to zbog igraca,njihovih familija i izlazaka.
SLOBODA NAVIJAČIMA

Akrndzija
Kontakt:

Post Postao/la Akrndzija » 07 maj 2014, 19:40

ceze je napisao/la:Sve to izglda lijepo kad sunce sija i kad je trava svježe pokošena.
Vidjet ćemo poslije prve kiše i jednog treninga na šta će ličiti.

Renovirane svlačionice će u najboljem slučaju izgledati kao one u osnovnim školama.

Ne znam jesi li ikada bio na stadionu, Famos ima najbolju drenazu u drzavi, doduse sada stadionu u Zenici, je ponovo radjen tako da je on bolji i ako mislis na onaj klip sto je sniman i postavljen to uopste nije sa terena vec iza ograde.
Ne bi Ciro bezveze odabrao mjesto u Hrasnici da se radi o nekom terenu gdje nema uslova

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: legendarnadruga, lol89 i 42 gosta.