Konačno su skinuli prokletstvo s Derby della Madonnine. Milan solidno odigrao i zasluženo pobijedio, Inter je bio jako loš. Tek kada shvatiš da će Neroazzurri (a možda i Rossoneri) ove godine igrati EL, jasno je u kakvom je stanju Serie A. Tuga, bijeda, jad...
Skidam kapu De Jongu, odigrao je kapitenski. Ako je iko zaslužio da postigne pogodak, onda je to bio on. Nekolicina na temi ga je osporavala i umanjivala njegovu stvarnu vrijednost, ali nadam se da je takve ipak razuvjerio. Holanđanin je definitivno čovjek na kojeg se možeš osloniti u svakoj utakmici. Balotelliju također svaka čast, fantastična partija i vrhunska asistencija. De Sciglio bi mogao štošta naučiti od njega, poseban akcenat stavljam na centaršut (hmmm... šta tek onda reći za Constanta i Abatea po tom pitanju

Stvarno ne postoji bek u Milanu koji zna poslati oštru loptu u šesnaesterac.). Kaka osim jednog odličnog voleja, iz kojeg je uzdrmao prečku, nije pokazao gotovo ništa. Jasno je da on mora na klupu kada se El Shaarawy vrati u startnih jedanaest. Poli također nevidljiv. Moram priznati da sam očekivao daleko više od njega, no šta se može kada momak od dolaska u Milan igra na neprirodnim pozicijama (desni bek, desno krilo). Rami i Mexes briljirali u odbrani, tako da smo napokon dobili dvojac za koji ne moramo vječno strahovati hoće li kiksati ili ne. Treba pohvaliti i Kevina, zaista se trudio. A Taarabt će biti perverzija kada se uigra na poziciji koju mu je namijenio Seedorf. Montolivo ponovo u pozadini odradio veliki dio posla, nemam šta prigovoriti za sinoćnju partiju. Zaboravio sam spomenuti Abbiatija, mada ne znam šta da kažem obzirom da nije imao posla tokom čitavog meča.