Lige petice

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Najbolja liga je...?

Premiership
277
43%
Primera Division
164
26%
Seria A
99
15%
Bundesliga
90
14%
Le Championat
10
2%

Ukupno glasova: 640

Belmin6
Kontakt:

Re: Lige petice

Post Postao/la Belmin6 » 04 maj 2014, 01:14

Adi_Zepce je napisao/la:Smijeha?. Obavezno. Nitko me ne moze bolje od vas "engleza" nasmijati. :lol:
Ma samo ti navrati, vidjecemo sljedeci put kakvu porciju ceš dobiti.
Rajaz je napisao/la: Kakvu porciju kad sam sebe šamaraš. Jao lika :facepalm:
Cuj Chelsea za klasu bolji od Atletica, o yebem te evolucijo ..
Pa šta ti pricaš :lol:
Barcelona u rangu Reala, Atletiko prva ekipa Europe, Bajern ispod Barcelone :lol: :lol: :urnebes: :urnebes:

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 04 maj 2014, 01:29

@belmine sine, haj na spavanje, kasno je za tebe.
Usput, nisam znao da blamiranje znači šamaranje :kafa:

I od toga koja je jaca liga dodjosmo mi i do finansija Barce i Madrida.
Probudili @raula, momak vas iza sna pošamaro a nije vam to trebalo.
Trebali ste samo priznati ocitu stvar: Primera>EPL

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 04 maj 2014, 02:22

Dakle zaradio 500 miliona, od grada, ali to nisu javne pare. Ima smisla naravno, samo u Spaniji.
Celik!3,2,2.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 04 maj 2014, 09:40

Repsol YPF, Mutua Automovilística de Madrid, Sacyr Vallehermoso i Obrascón Huarte Lain (OHL)

4 kompanije koje su kupile zemljiste i donijela taj novac Realu
zemljiste koje kao sto vidis je kupljeno davnih 60-tih na periferiji , gdje je vremenom postalo "grad"

a u ostalom sve pise potanko , kako je RM mogao i bolje iskoristit potencijal tog zemljista
al ae , kao da ta tvoj komentar od 12 slova zasluzuje odgovor leptijebem.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

TariqAli
Kontakt:

Post Postao/la TariqAli » 04 maj 2014, 11:40

AllGunsBlazing je napisao/la:Dakle zaradio 500 miliona, od grada, ali to nisu javne pare. Ima smisla naravno, samo u Spaniji.
Koje samosamaranje :rol:
Marksizam u skole!

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 04 maj 2014, 13:07

Real Madrid have sold their training ground to wipe out a $245.4m (£170m) debt.

The current European champions have reached an agreement with the Madrid Regional Council to sell the Ciudad Deportiva training ground for a figure in the region $400m (£278m).
In an extraordinary general meeting held on Sunday, 92% of those who voted supported the deal between the club, Madrid's city council and the regional government.
Naravno da nije prodao gradu, prodao je firmama, samo sto je gradsko vijece vodilo pregovore.
Celik!3,2,2.

andro234
Kontakt:

Post Postao/la andro234 » 04 maj 2014, 13:38

Belmin6 je napisao/la:Tu je to negdje. Ne mislim da bi ovakav Totenham mogao dobiti Atletiko, ali Everton sigurno bi.
:lol: :lol: :lol: :lol:

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 04 maj 2014, 13:42

Toliko tesko priznati pogresku ?!
Ja bi se zahvalio na educiranju ako nista drugo.

Zemljištu Ciudad Deportiva se nekoliko puta pokušavalo promijeniti namjenu tijekom 90-ih – no bezuspješno. Florentino je stoga odlučio da od Grada Madrida od onog kojeg se nešto moli napravi – kooperanta. S Gradom je sklopio sporazum po kojem će, u slučaju prenamjene zemljišta, još jedan dio zemljišta pripasti Gradu, te da će ga Grad za svoj račun moći prodati. Na taj način je uspio doći do potrebne većine za izglasavanje.

Dakle, Gradu je pripao još dodatni dio zemljišta, pored dogovora iz 1996.

Nakon prenamjene, na javnom natječaju su Grad i Real prodali zemljište četirima megatvrtkama, koji su na tom području izgradili 4 tornja (kvart se zove Quatro Torres), koja danas simboliziraju taj novi poslovni dio Madrida. Real je od te prodaje zaradio 480 milijuna eura.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 04 maj 2014, 13:45

Belmin6 je napisao/la:Tu je to negdje. Ne mislim da bi ovakav Totenham mogao dobiti Atletiko, ali Everton sigurno bi.
:urnebes: :urnebes: :urnebes:

:facepalm:

Faraon iz Visokog
Kontakt:

Post Postao/la Faraon iz Visokog » 04 maj 2014, 13:49

mandraX je napisao/la:
:urnebes: :urnebes: :urnebes:

:facepalm:
Nije smijesno :P Sto ne bi mogao Everton dobit Atletika,isto sto Everton dobije Chelsea isto tako moze i Atletika.
Rođen s tobom da budem

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 04 maj 2014, 13:51

Moze onda i Stoke dobiti Atletica jele ?
Samo isti taj Atletico popiša Chelsea na po Stamord Bridgea. Onako rutinski.
Simeone bi dosta lakše osvojio Premiership od Primere, jedno 5 kola prije kraja. :kafa:

Faraon iz Visokog
Kontakt:

Post Postao/la Faraon iz Visokog » 04 maj 2014, 14:02

Rajaz je napisao/la:Moze onda i Stoke dobiti Atletica jele ?
Sto ne bi mogao ?
Rajaz je napisao/la:Samo isti taj Atletico popiša Chelsea na po Stamord Bridgea. Onako rutinski.
Simeone bi dosta lakše osvojio Premiership od Primere, jedno 5 kola prije kraja. :kafa:
Chelsea nije izgubio od Barcelone 7 zadnjih susreta,znaci li to da bi bili bolji od Barcelone u Primeri?
Rođen s tobom da budem

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 04 maj 2014, 15:30

Molio bih Raula da posjeti gospodju Angelu Merkel koja se bunila zasto Njemci daju novac raspalim spancima koji ovi upumpavaju u svoje sportske klubove, siguran sam da ce je post o trening kampu natjerati da promjeni svoju izjavu.

A takodjer primjeti se napredak u Primeri naime Barcelona i Real nece uzeti nista od 200 miliona plusa tv prihoda koji ce podijeliti ostalih 18 klubova, steta sto ce i dalje zaradjivati ko svi ovi ostali zajedno da se sastave :lol: Da im je podjela tv prava pravedna kao u Engleskoj propali bi ko zeton. A u isto vrijeme zamislite recimo kako bi United bio jak i bogat da je zadnjih 10 godina raspodjela novca TV prava isla kao u Spaniji pa mogli bi napraviti 2 sastava galakticosa skojim se lokalni realovic ovde kurce.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 04 maj 2014, 15:53

slika

slika

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 04 maj 2014, 15:54

stalno se neke spodobe i jeb.ivjerti spotiću o Barcu i Real

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 04 maj 2014, 15:56

Ne znam zasto ovi "englezi" sa foruma se zalazu za pravdnu raspodjelu tv prihoda u Primeri?. Pa budite sretni sto Real i Barca uzimaju sve jer Primera i ovako dominira, a zamislite da Valencia, Sevilla, Atletico, Villarreala, Sociedad itd. ne moraju da prodavaju svoje najbolje igrace gdje bi im bio kraj? :o
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

Cigri
Kontakt:

Post Postao/la Cigri » 04 maj 2014, 15:59

Spanjolci su daleko veca nogometa nacija tj. veci nogometni talent igraca od ovi engleski panjina.
Jos kad se medju engleze ubaci francuz :lol: :urnebes:

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 04 maj 2014, 18:04

Adi_Zepce je napisao/la:Ne znam zasto ovi "englezi" sa foruma se zalazu za pravdnu raspodjelu tv prihoda u Primeri?. Pa budite sretni sto Real i Barca uzimaju sve jer Primera i ovako dominira, a zamislite da Valencia, Sevilla, Atletico, Villarreala, Sociedad itd. ne moraju da prodavaju svoje najbolje igrace gdje bi im bio kraj? :o
Da se provede pravedna raspodjela Spanija vjerovatno bi imala predstavnika u osmini finala ko ruska i portugalska liga.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 04 maj 2014, 19:06

:clap: :clap:
Trebas da znas da ce Real i Barca oduvijek imati jake sponzore, a samim tim i dosta novaca za transfere. Trebas da znas da ti klubovi u svakoj "vuko*ebini" na svijetu imaju brojne svoje navijace, te ce zivjeti i od prodaje dresova.
Stid me je sto neki pisu, a nece da sagledaju kakve bi timove imali Valencia, Sevilla, Atletico, Villarreal, Bilbao da je bila normalna podjela tv prava. Ovakva situacija kakve je sada u Španjolskoj ide najbolje na ruku Englezima, jer su blize Primeri. Da je drugacija situacija Primera bi definitivno bila nogometni NBA, NHL, MLB ili sto vec ne :mrgreen:
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 04 maj 2014, 19:55

Pa ne može Španska liga biti nikako NBA, NHL, kad je to vec zadnjih deset godina EPL.

Cim se pomirite s tim, bit ce bolje.

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.