FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
Re: FK Sloboda Tuzla
Vidim polemise se oko dosudjenog penala za Slobodu i nedosudjenog penala za Rudar. Mislim da je penal za Slobodu cist kao suza, a da za Rudar nije bilo govora o penalu jer je Ado prije, cini mi se, Neimarlije stigao do lopte i izbacio loptu, a tek nakon toga je bio kontakt. Rudar danas napravio vise sansi od Slobode i bio konkretnija momcad ali eto nisu iskoristili svoje prilike to jest Hadzic je branio odlicno a Sloboda se odlicno branila i cuvala loptu, tako da je nerijeseno realan rezutat. Fukare su prica za sebe iako su po meni kiksali kada su se sukobili sa policijom i zastitarima pri ulasku na stadion, a navijanje je za cistu 10-ku. gusari su provocirali Tuzlake ali Fukare nisu odgovorili i 90 min su bodrili svoj klub i bez obaziranja na gusare odradili odlican posao. Napominjem da je mrlja na njihovo navijanje sukob koji su izazvali i to je nesto sto je bilo vise nego suvisno sve ostalo je vise nego dobro.
I jos nesto sto sam danas zapazio, a to je da je danas Rudar igra puno grublje nego sto sam navikao od njh a rezultat toga su i dvije razbijene glave u igraca Slobode. Koji je razlog takve igre ne znam ali znam da to nije Rudar koji sam ja gledao ranije.
I jos nesto sto sam danas zapazio, a to je da je danas Rudar igra puno grublje nego sto sam navikao od njh a rezultat toga su i dvije razbijene glave u igraca Slobode. Koji je razlog takve igre ne znam ali znam da to nije Rudar koji sam ja gledao ranije.
Zadnja izmjena: ziher, dana/u 03 maj 2014, 23:26, ukupno mijenjano 1 put.
ziher je napisao/la:Vidim polemise se oko dosudjenog penala za Slobodu i nedosudjenog penala za Rudar. Mislim da je penal za Slobodu cist kao suza, a da za Rudar nije bilo govora o penalu jer je Ado prije, cini mi se, Neimarlije stigao do lopte i izbacio loptu, a tek nakon toga je bio kontakt. Rudar danas napravio vise sansi od Slobode i bio konkretnija momcad ali eto nisu iskoristili svoje prilike to jest Hadzic je branio odlicno a Sloboda se odlicno branila i cuvala loptu, tako da je nerijeseno realan rezutat. Fukare su prica za sebe iako su po meni kiksali kada su se sukobili sa policijom i zastitarima pri ulasku na stadion, a navijanje je za cistu 10-ku. gusari su provocirali Tuzlake ali Fukare nisu odgovorili i 90 min su bodrili svoj klub i bez obaziranja na gusare odradili odlican posao. Napominjem da je mrlja na njihovo navijanje sukob koji su izazvali i to je nesto sto je bilo vise nego suvisno sve ostalo je vise nego dobro.

Jesi mi dobar stari,pokupio ga Ado samo tako

Rudar Kakanj !!!
-
- Interni moderator
- Kontakt:
sad iz kaknja...hmmm....utakmica muska,ne lijepa...kakanjci nabrijani do bola..ginuli za svaku loptu..i za one koje u aut odu...tacno se vidjelo koliko im je stalo da nam skinu skalp...IMAJU PREDOBRU i UIGRANU EKIPU...mi smo imali srece sto nismo zijanili dole....penal cist kao suza sto ce se vidjet na pregledu kola i nije mi jasno kako igrac nije za onakav start sa ledza crveni dobio...al otom potom...ako ovako budu ginuli i igrali za 2 sedmice biscani ce hladno 3 komada popit...u sto cisto sumnjam..poslije naseg vodstva oni nas sabili,pritisli i zasluzeno izjednacili...na tribinama vasar kao i svugdje gdje Sloboda gostuje...nas oko 300..licno nisam zadovoljan brojem ljudi dole...bilo je sukoba sa murijom tj. prasinarima al se smirilo...par ih je bas dobre batine popusilopa nek se opet k.u.r.c.e....poslije su isla privodzena i tako to..bilo je i nekog kamenovanja djece al nista strasno....uglavnom do boda vise sretno nego spretno...imali smo mi taj pritisak pocetkom drugog poluvremena al nista konkretno...ovaj bod nam ne znaci puno..ista meta,isto odstojanje...sad se jos vise bojim tog 27.kola...mislio sam da nam je ovo presudna tekma al ipak ce bit ona u mostaru izgleda...vidjet cemo i kako ce se rudar postavit protiv jedinstva...u svakom slucaju mi odlucujemo sami o svojoj sudbini....
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA
Pokupio ga Ado o tome nema polemike ali moras priznati da je Ado prvi stigao do lopte i prvo je pokupio loptu pa tek onda Neimarliju.
Bod nam ništa ne znači,ne znači nam ništa ni bod protiv Branitelja,al svakako svaka čast momcima ipak nije isto izgubit i igrat nerješeno ako ne gledamo tabelu.Nije mala stvar vratit se neporažen iz Kaknja ove sezone i dat im prvi go.
Rudar da je prodavo,prodali bi i nama i Jedinstvu,tako da ne vjerujem da bi iz nekog razloga išli da uzmu duplo manje para,tako da vjerujem da će bit poštena ta utakmica u Kaknju.
Još smo na vrhu,još sve o nama ovisi,idemo do PL.
Rudar da je prodavo,prodali bi i nama i Jedinstvu,tako da ne vjerujem da bi iz nekog razloga išli da uzmu duplo manje para,tako da vjerujem da će bit poštena ta utakmica u Kaknju.

Nad tobom sunce najljepše sja
Gdje si ti ba gledao tekmu,bjez da se ne raspravljam ovdje na temi nemoj biti smijesan Amel brze dosao,ali otom potom da ne spamam ljudima temu ti ocito imas neki kompleks zvani Rudar,pa ajde tamo istresi negdje pusti ljude nek komentarisu svoju igru i svoj klub.ziher je napisao/la:Pokupio ga Ado o tome nema polemike ali moras priznati da je Ado prvi stigao do lopte i prvo je pokupio loptu pa tek onda Neimarliju.
Rudar Kakanj !!!
Brate moj bio na tribini ispred mjesta gdje se desio start, a nemam ja kompleks od Rudara, jer ako procitas moj post vidjet ces sta sam napisao ali kako sam kazes da ne spamamo temu, Slobodi cestitke na bodu a Vama komsije zelja da se sljedecu sezonu od pocetka istaknete kao favoriti i udjete u PL
ne znam sto se raspravljate oko penala, mi i da smo izgubili od Rudara opet bi bili prvi zahvaljujuci Buducnosti jer su danas pobijedili, Rudar odigrao posteno utakmicu i na tome im treba cestitat
uglavnom Rudar uvjek igra dobro protiv ekipa iz vrha sto su pokazali i danas i da su pobijedili bilo bi zasluzeno, a mislim da ce Rudar rasut Jedinstvo ako bude sve posteno.

Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫
-
- Interni moderator
- Kontakt:
u pravu si..ne spamaj ovdje..ti si svoje rekao kad si napisao da je za Slobodu dosudzen smijesan penal..GK1996 je napisao/la:Gdje si ti ba gledao tekmu,bjez da se ne raspravljam ovdje na temi nemoj biti smijesan Amel brze dosao,ali otom potom da ne spamam ljudima temu ti ocito imas neki kompleks zvani Rudar,pa ajde tamo istresi negdje pusti ljude nek komentarisu svoju igru i svoj klub.ziher je napisao/la:Pokupio ga Ado o tome nema polemike ali moras priznati da je Ado prvi stigao do lopte i prvo je pokupio loptu pa tek onda Neimarliju.
Odradjeno jos jedno gostovanje, za nas odlican rezultat uz kiks Jedinstva, cestitke Banovicima.
Tekma tvrda,muska bas kako se i ocekivalo, penal cist k'o suza, kakanj dobra ekipa ima finih pojedinaca a i mi smo imali malo srece na kraju, al sreca prati hrabre
i dalje smo prvi i odlucujemo o svojoj sudbini u subotu svi na Tusanj idmeo jako tuzlanski!
Tekma tvrda,muska bas kako se i ocekivalo, penal cist k'o suza, kakanj dobra ekipa ima finih pojedinaca a i mi smo imali malo srece na kraju, al sreca prati hrabre

i dalje smo prvi i odlucujemo o svojoj sudbini u subotu svi na Tusanj idmeo jako tuzlanski!

JEDAN TUZLAK TEBI SADA PJEVA SLOBODO IGRAJ I HRABRO BORI SE...
Trenutno nam ne znači ali bi nam mogao značiti u slučaju da npr. Jednistvo i Rudar remiziraju a mi izgubimo ili u tako nekoj kombinaciji, tako da bolje bod nego nula bodova a i psihički ima uticaj na igrače.pinoglavi je napisao/la:Bod nam ništa ne znači,ne znači nam ništa ni bod protiv Branitelja,al svakako svaka čast momcima ipak nije isto izgubit i igrat nerješeno ako ne gledamo tabelu.Nije mala stvar vratit se neporažen iz Kaknja ove sezone i dat im prvi go.
Najbitnije je to da odlučujemo sami o sebi a i imamo dobar raspored također, samo jedna utakmica je krtična ako se može tako reći
znaci 1 meč lopta je profulana,sljedeca je u Mostaru,nema price ta tekma nam kroji sudbinu,Rudar ako bude posteno igrao bubreg dajem da nema sanse Biscani da im uzmu dole sve 3 bobe,mi ako dobijemo u Mostaru u Premier ligi smo,steta za ovo danas sto nismo nekako uganjali 3 bobe,Rudar bio bolja ekipa,ne bolja puno bolja,nasi bezidejni,losi ali i borbeni tu se nema sta prigovorit
-
- Interni moderator
- Kontakt:
od veceras iza ponoci zaboravit rudar i okrenut se ORASJU...svaka je tekma bitna...tako su biscani preskakali gosk i igman a ovi im glave dodzose....ZNACI,ZABORAVIT SVE I HLADNE GLAVE SE OD UJUTRO PRIPREMAT ZA ORASJE
Smijesan stari moj,pa vidio si kakvo ste imali sudjenjestaragarda je napisao/la: u pravu si..ne spamaj ovdje..ti si svoje rekao kad si napisao da je za Slobodu dosudzen smijesan penal..

No nebitno,ako je vama furka ulagati tolike novce,i davati plate igracima koji ne stvore priliku i uz sve to im sudija pomogne,onda super samo nastavite

Rudar Kakanj !!!
Na adresu portal sportlive.ba ovih dana stiglo je pismo jednog čitaoca koji je kako kaže bio u jednoj kafani i čuo razgovor za susjednim stolom u kojem su se krojile sudbine BiH klubova, odnosno određivalo ko će u Evropu, a ko u entitet .
Kafanske priče mogu biti istinite ili ne ali uvijek su bile interesantne . Ili po onoj staroj, gdje ima dima ima i vatre! Zato je i objavljujem,o a već pretposljednje kolo Premijer lige moglo bi potvrditi ili demantovati navedeno .
„U jednoj sarajevskoj kafani zasjeli „režiseri“ lige i uz vino i jagnjetinu govorili kako će lopta skakutati i na kraju odskočiti i poredati jadnike koji su mislili da to mogu sami obezbjediti na zelenom terenu. Jedan od režisera poslije pete, šeste flaše vina , je rekao Zrinjski, Željo, Sarajevo i Široki će u Evropu. Dva moraju zbog zaslužnih u nogometnoj vladi a dva zato što su dovoljno jaki,jer bi njihovo sklanjanje bilo teško pa bi se scenario mogao zakomplikovati.
Kad se jedan među njima drznuo i rekao – A Velež, Olimpic ? Prije nego što je naveo još nekoga ,rečeno mu je da se njima ništa ne duguje , valjda nemaju obaveza prema njima te je ovaj jadnik samo konstatovao da je fudbalska vlada jača od one prave ili nekih biznismena .
Pričali su „režiseri“ i o tome ko će ispasti uz već otpisani Leotar. Vrlo moguće da to bude Travnik da se vidi ko je gazda kuće .Pa kad ovi ispadnu red je da se odredi i ko će ući . Najveći dug je prema Slobodi , jer jedan dio sadašnje fudbalske vlade je odlučivao kada je Sloboda ispala. Tada nisu bili dovoljno hrabri da Slaviji oduzmu tri boda po nalogu UEFA-e , već su to uradili uradili ove godine kada je Slavija imala dovoljno debeo konto da podnese gubitak od tri boda , a zbog toga Sloboda tavori u federalnoj ligi.
Ovdje , u kafani gdje se režira, i konobari znaju ko će biti prvi a ko ispasti . Zamislite konobari znaju a fudbalska vlada i dalje sve posmatra u tišini. Iz priče sa konobarima zaključujem da ću ubuduće morati češće doći na, kako oni kažu, „komandno mjesto“ . Mislim da ću ubuduće i na kladionicama biti pametniji (neko bi rekao bolje informisan ).
Znači, Zrinjski, Široki, Željo i Sarajevo u Evropu, Leotar i Travnik u svoje enitetske lige ,dok će Sloboda u Premijer ligu . Pišem ovo sa ciljem da se džaba ne nervirate do kraja prvenstva .“, stajalo je u pismu čitaoca.
U najmanju ruku zanimljivo …
Kafanske priče mogu biti istinite ili ne ali uvijek su bile interesantne . Ili po onoj staroj, gdje ima dima ima i vatre! Zato je i objavljujem,o a već pretposljednje kolo Premijer lige moglo bi potvrditi ili demantovati navedeno .
„U jednoj sarajevskoj kafani zasjeli „režiseri“ lige i uz vino i jagnjetinu govorili kako će lopta skakutati i na kraju odskočiti i poredati jadnike koji su mislili da to mogu sami obezbjediti na zelenom terenu. Jedan od režisera poslije pete, šeste flaše vina , je rekao Zrinjski, Željo, Sarajevo i Široki će u Evropu. Dva moraju zbog zaslužnih u nogometnoj vladi a dva zato što su dovoljno jaki,jer bi njihovo sklanjanje bilo teško pa bi se scenario mogao zakomplikovati.
Kad se jedan među njima drznuo i rekao – A Velež, Olimpic ? Prije nego što je naveo još nekoga ,rečeno mu je da se njima ništa ne duguje , valjda nemaju obaveza prema njima te je ovaj jadnik samo konstatovao da je fudbalska vlada jača od one prave ili nekih biznismena .
Pričali su „režiseri“ i o tome ko će ispasti uz već otpisani Leotar. Vrlo moguće da to bude Travnik da se vidi ko je gazda kuće .Pa kad ovi ispadnu red je da se odredi i ko će ući . Najveći dug je prema Slobodi , jer jedan dio sadašnje fudbalske vlade je odlučivao kada je Sloboda ispala. Tada nisu bili dovoljno hrabri da Slaviji oduzmu tri boda po nalogu UEFA-e , već su to uradili uradili ove godine kada je Slavija imala dovoljno debeo konto da podnese gubitak od tri boda , a zbog toga Sloboda tavori u federalnoj ligi.
Ovdje , u kafani gdje se režira, i konobari znaju ko će biti prvi a ko ispasti . Zamislite konobari znaju a fudbalska vlada i dalje sve posmatra u tišini. Iz priče sa konobarima zaključujem da ću ubuduće morati češće doći na, kako oni kažu, „komandno mjesto“ . Mislim da ću ubuduće i na kladionicama biti pametniji (neko bi rekao bolje informisan ).
Znači, Zrinjski, Široki, Željo i Sarajevo u Evropu, Leotar i Travnik u svoje enitetske lige ,dok će Sloboda u Premijer ligu . Pišem ovo sa ciljem da se džaba ne nervirate do kraja prvenstva .“, stajalo je u pismu čitaoca.

When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/ ... 5787_n.jpg" onclick="window.open(this.href);return false; vidi onog malog sto udje danas, gdje ti je profesionalnost ? 

JEDAN TUZLAK TEBI SADA PJEVA SLOBODO IGRAJ I HRABRO BORI SE...
-
- Interni moderator
- Kontakt:
jest furka nam je...kupili smo i namjestili sve i jednu utakmicu....jel ti sad srcu lakse...nadam se da vise nikad dole necu otic...onakvu kolicinu primitivizma i kockastih glava tesko je opet sabrat na jednom mjestu...kamenovanje,nabrijana specijala sa psima,glumatanje nekih autoriteta onih prasinara...i recite sljedeci put prasinarima da se kolege ne ostavljaju onakoGK1996 je napisao/la:Smijesan stari moj,pa vidio si kakvo ste imali sudjenjestaragarda je napisao/la: u pravu si..ne spamaj ovdje..ti si svoje rekao kad si napisao da je za Slobodu dosudzen smijesan penal..Sudija jedva docekao da svira penal,samo je bilo hajde padni,start jest bio zestok nema tu sta ali ako je vec svirao penal,morao je pokazati i crveni karton,a zasto nije svirao ? Jer bi bili toliko ofirni da ste iskesirali sudiji na poluvremenu,pa Rudaru je svaki korner sviran faul u napadu,svaki kontakt je bio faul,plus ne dosudjen cist penal Rudaru a sudija bio odmah iza i svi su vidjeli samo eto kao on nije,cak mi se cini pokazao je prvo prekrsaj za Rudar,da bih nakon sto je uvidio da bi morao svirati penal ponistio odluku,i dodjelio prekrsaj u napadu.
No nebitno,ako je vama furka ulagati tolike novce,i davati plate igracima koji ne stvore priliku i uz sve to im sudija pomogne,onda super samo nastavite![]()

-
- Kontakt:
Postalo je to meni sumnjivo za vrijeme Emisije Odgovorite ljudima kada je i Azmir Husić bio gost.Iako je utakmica trajala i dalje drugo poluvrijeme je tek krenulo i pitaju Edisa Kusturicu koga očekuuje u finalu sa Sarajevom a ovaj odgovara ''Čelik,zna se''.To nije slučaj samo ove godine,nego i predhodnih.Sjetite se samo prošle godine gola Šabana Pehilja i onda onako katastrofalno izveden penalwobly92 je napisao/la:Na adresu portal sportlive.ba ovih dana stiglo je pismo jednog čitaoca koji je kako kaže bio u jednoj kafani i čuo razgovor za susjednim stolom u kojem su se krojile sudbine BiH klubova, odnosno određivalo ko će u Evropu, a ko u entitet .

u transu pjesma nek zagrmi
SLOBODO gazi sve do pobjede
SLOBODO gazi sve do pobjede
Pa kralju moj,prvo su vas ljudili pustili na stadion a nisu trebali i trebate reci hvala sto ste mogli pruziti podrsku momcima,a ne ko seljaci doci u lupati u vrata a ne cekati red iako utakmica nije ni pocela,i ulaziti nasilno u stadion.Cak su vas ljudi i bez ulaznice pustili,sto se tice kamenovanja otisli ste na poluvremenu i iza stadiona ste kamenje brali i bacali na tribinu gdje su se nalazili domaci navijaci !?staragarda je napisao/la: jest furka nam je...kupili smo i namjestili sve i jednu utakmicu....jel ti sad srcu lakse...nadam se da vise nikad dole necu otic...onakvu kolicinu primitivizma i kockastih glava tesko je opet sabrat na jednom mjestu...kamenovanje,nabrijana specijala sa psima,glumatanje nekih autoriteta onih prasinara...i recite sljedeci put prasinarima da se kolege ne ostavljaju onako![]()
Prije tekme sam s vasim navijacima hodao po Kaknju,niko vas nije pogledao ruzno i onda dodje par debila ruse stadion,gadjaju domacu publiku i ocekujete da vas policija pomiluje za to ?
A sto se tice kupovanja

Rudar Kakanj !!!
ovo je vrhunac, svega mi
znači, navijači ne trebaju/smiju ući na stadion dok ne počne tekma
problem je što su htjeli ući 25 min prije tekme
jer vidi ti bezobraznika, pobunili se jer im nisu dali na stadion
ko im može zabraniti ulazak na stadion? znaš ko? niko
navijači ne smiju doći organizovano jer bi bili vraćeni za Tuzlu, a kako nisu došli organizovano, onda ih niko i ne smije vratiti nazad
P.S. navijači Jedinstva su na Tušanj ušli dok je bilo zagrijavanje igrača, prema tome, ne vidim problem?!
dakle, ne opravdavam šta se tamo desilo, nisam ni upoznat baš jer nisam bio tamo, tek onoliko koliko sam pročitao, ali hoću reći da ti pišeš neke gluposti

P.S. navijači Jedinstva su na Tušanj ušli dok je bilo zagrijavanje igrača, prema tome, ne vidim problem?!
dakle, ne opravdavam šta se tamo desilo, nisam ni upoznat baš jer nisam bio tamo, tek onoliko koliko sam pročitao, ali hoću reći da ti pišeš neke gluposti
Trenutno korisnika/ca: tuzlanskinacin i 13 gostiju.