A Song Of Ice And Fire - George R.R. Martin
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- Donnie Darko
- Kontakt:
Re: A Song Of Ice And Fire - George R.R. Martin
Meni je vala Daenarys storyline ubjedljivo najdosadniji trenutno.
Ne brojim Brana i debelog retarda. Oni su u mom svijetu diskvalificirani iz serije.
Ne brojim Brana i debelog retarda. Oni su u mom svijetu diskvalificirani iz serije.
Njen bi arc trebao postati interesantniji, barem tako bude u knjigama. Ali u knjigama je taj arc već u ovo vrijeme interesantan. Ne znam šta će biti. Što se tiče Brana, njega baš i ne vidimo puno, pa nema razloga ni za ocijenu, a i u knjigama je njegova priča još uvijek poprilično nedorečena.Donnie Darko je napisao/la:Meni je vala Daenarys storyline ubjedljivo najdosadniji trenutno.
Hope is the first step on the road to disappointment - Ordo Malleus
Danyna prica je dosadna i u knjigama. Imp, Davos i Arya su najzanimljiviji.
Sent from my HUAWEI G510-0200 using Tapatalk
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
Ne znam. Meni je lično dobra priča u knjigama. Početak nije nešto, ali nakon što pribavi Unsullied, onda se malo zakuha. Problem u seriji jeste što se dosta njene priče u knjigama svodi na njena razmišljanja i građenje lika, a to se nikada ne može prenijeti dobro na ekran. Barem ne bez ekspozicije. To sredstvo upotrebljavaju jedino anime.Kawhi je napisao/la:Danyna prica je dosadna i u knjigama. Imp, Davos i Arya su najzanimljiviji.

- Nail for Real
- Kontakt:
A dobro, ne mozemo sad generalizovat', ima Dany dosadnih poglavlja, ali u 3. knjizi ima zanimljivih stvari.
Isto tako, Tyrion razbija na pocetku ali onda ga je Martin upropastio nakon 3. knjige...iako je meni najdosadniji Cercein dio, sve likove mogu i nekako shvatit', nju ne...jedan od najplicih POV likova.
Isto tako, Tyrion razbija na pocetku ali onda ga je Martin upropastio nakon 3. knjige...iako je meni najdosadniji Cercein dio, sve likove mogu i nekako shvatit', nju ne...jedan od najplicih POV likova.
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.
- Donnie Darko
- Kontakt:
Ovo je bila najgora epizoda do sada. Jbt odgledao sam je prije pola sata i vec se nicega ne sjecam, osim dva samara koja su obiljezila epizodu.
I da, Tommen you little piece of shit.
I da, Tommen you little piece of shit.
u djelima fantastike prevođenje je preporučljivo jer je utisak čitanja ljepši, bolje se shvati svijet, a i mašta pisca... npr ko je čitao Vidovnjake zna kakva su tamo imena i da bi bez prevoda to bilo mnogo slabije i manje interesantno...ŠB_Fidelis je napisao/la:Pa nek pise onda Vinterfel, Kings Lending. U cemu je problem. Cisto, ne mozes prevoditi nazive gradova, fikcionalni i ili ne fikcionalni, ne znam sta je i jednim i drugim pa to rade.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Ali vidi, ne ulazis onda u mastu pisca, nego mastu (i njegovu eventualnu ogranicenost) prevoditelja. Postoji razlika ipak.
Nesto se jednostavno ne moze prevesti i ostati izvoran originalnoj ideji, ja zato to sve citam na izvornom jeziku.
Sent from my HTC One 801e using Tapatalk
Nesto se jednostavno ne moze prevesti i ostati izvoran originalnoj ideji, ja zato to sve citam na izvornom jeziku.
Sent from my HTC One 801e using Tapatalk
...Život za Široki...

Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!
Koje je njesra ova zadnja epizoda.Serija se pretvara u nešto što nije trebala biti.
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
A da vise naucis kaciti slike?
Ma serija je bas debelo otstupila od knjige...

Carl Jenkinson je World Class!!!!
Ako ćemo pošteno, posljednje dvije knjige - A Feast for Crows i A Dance with Dragons - su kvalitetom dosta lošije od prve tri. Meni je posebno četvrta knjiga bila osrednja, jer je izbjegavao sve zanimljive POV kao kugu. Peta knjiga je morala više pogurati priču naprijed, a nije, nego nam je samo dala POV koji su nedostajali u četvrtoj. Iskreno se nadam da će šesta početi raspetljavati priču.Gunner4 je napisao/la:A da vise naucis kaciti slike?![]()
Postalo je dosta opširnije u 4. i 5. nastavku i ubačeno je novih POV likova što je vjerujem za konačno raspetljavanje i bilo potrebno.Radnja je usporila,al meni se to i sviđa jer smo upoznali i stavove drugih porodica ne samo Stark.Porodice Martell i Greyjoy će zasigurno imati veliku ulogu do kraja.revan je napisao/la:Ako ćemo pošteno, posljednje dvije knjige - A Feast for Crows i A Dance with Dragons - su kvalitetom dosta lošije od prve tri. Meni je posebno četvrta knjiga bila osrednja, jer je izbjegavao sve zanimljive POV kao kugu. Peta knjiga je morala više pogurati priču naprijed, a nije, nego nam je samo dala POV koji su nedostajali u četvrtoj. Iskreno se nadam da će šesta početi raspetljavati priču.Gunner4 je napisao/la:A da vise naucis kaciti slike?![]()
Rekao je da neće ubacivati nove POV likove.Ja se nadam da će biti što više Davosa,Jaimea i Brana jer ih smatram najvažnijim za konačan rasplet.
martin nakon treće oboljeva od iste boljke ko i džordan nakon 5... postaje preopsiran... džordan zbog toga nije ni završio točak... srećom Sanderson koji je izabran za to je odradio sjajan posao
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Joj jake epizode
100% sportski i krajnje opušten potpis
- Donnie Darko
- Kontakt:
Nedostaju mi vremena kada su se kul stvari desavale u GoT.
Odnosno, nedostaju mi vremena kada se bilo sta desavalo.
Bran retard, sestru mu ****.
Odnosno, nedostaju mi vremena kada se bilo sta desavalo.
Bran retard, sestru mu ****.
- Donnie Darko
- Kontakt:
Napokon da završi epizoda, a da mi se u glavi mota samo jedna jedina stvar: "kad će više sljedeća"

Poslije dvije duuuuge i dosadne epizode, napokon jedna koja proleti u jednom dahu.

Poslije dvije duuuuge i dosadne epizode, napokon jedna koja proleti u jednom dahu.
-
- Kontakt:
Napokon.Donnie Darko je napisao/la:Napokon da završi epizoda, a da mi se u glavi mota samo jedna jedina stvar: "kad će više sljedeća"![]()
![]()
Tyrion

Ronaldo - Isco - Bale
"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.
"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.
Ima dosta odstupanja od knjige, međutim neke stvari su ubrzali pa su dosta scena i dešavanja iz 5. knjige prebacili u ovu sezonu. Razumljivo u jednu ruku, u drugu ruku ja kao fan knjige nisam toliko zadovoljan takvim razvojem serije.
Ova epizoda je bila dobra, iduća će biti još bolja ako kojim slučajem ne otegnu previše
A što se tiče likova, meni jedan od dražih je ovaj čova i jedva čekam da se pojavi (a vidim niko ga nije spominjao prije)
Victarion Greyjoy
Ova epizoda je bila dobra, iduća će biti još bolja ako kojim slučajem ne otegnu previše

A što se tiče likova, meni jedan od dražih je ovaj čova i jedva čekam da se pojavi (a vidim niko ga nije spominjao prije)

Victarion Greyjoy