KK Bosna

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

doe78
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la doe78 » 03 jan 2009, 22:40

storm_raider je napisao/la:Sova je BIO talenat. Svojevremeno su zeljeli u Bosnu da ga dovedu, ali covjek jednostavno nije zelio da ode iz Njemacke. Bio je prvi strijelac njemacke druge lige i imao je tamo sve sto je zelio da ima. Preko ljeta je dolazio u Sarajevo, gdje je u Skenderiji "basketao" sa Terzicem, Ovcinom, i ostalim bh. reprezentativcima.

Ti pokusaji da ga dovedu su bili smjesni,ali nije bitno to je klubska politika!!Sigiruan sam "da ce se igrati s nasim razigracima" zivi bili pa vidjeli!!Kako vidim za triland igra i memic muris!!

al...
Kontakt:

Post Postao/la al... » 03 jan 2009, 23:41

Iskreno, Sove se sjećam onako maglovito iz naše lige sa kraja rata, a poslije se izgubio iz vida, tako da stvarno ne znam šta je radio u međuvremenu. Sjećam se da je bio solidan, ali to je bila liga u kojoj su likovi poput Amira Hrelje i onog ex-boxera Guhdije zabijali 30+ koševa, tako da je teško suditi kakav je bio igrač u odnosu na sredinu i kvalitet kakav je tada vladao. Čisto sumnjam da je jači od pola bosnine ekipe, jer da je tako, igrao bi on u mnogo jačoj ligi od druge lige BiH. Što se tiče Memića, potpuno sam ga smetnuo s uma, pravo je fino isplivao onu inauguralnu sezonu NLB lige kada je Bosna baš bila hala, ali poslije je i on nestao, tako da je sada upitno koliko je i da li je uopšte napredovao od onda kada smo ga gledali.
Iskreno mislim da ni jedan ni drugi nisu uradili bog zna šta u karijeri, pogotovo sam od Memića očekivao više (bio je čak i u onoj jedinoj mediteranskog reprezentaciji koju okupismo).
Što se tiče utakmice u utorak, koju definitivno planiram da gledam, mislim da Triland objektivno nema nikakvih šansi, a da će krajnja koš razlika zavisiti isključivo od ozbiljnosti kojom Bosna uđe u ovaj susret.

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 04 jan 2009, 00:12

Naravno da ce ih pobjediti Bosna. Pitanje je samo da li sa 20 ili 40 poena razlike. Samo neozbiljan covjek bi tvrdio drugacije.
Sport je lijek za tijelo i duh.

obannon
Kontakt:

Post Postao/la obannon » 04 jan 2009, 14:33

Nisam vidjeo da li je neko pokrenuo raspravu o broju stranaca u Bosni
-Ivanović(
-Šehović(
-Vučurović(
-Đurasović(
-Đorđević(
-Barel(
-Rakić(
Mislim da je previše
- " $...

al...
Kontakt:

Post Postao/la al... » 04 jan 2009, 15:54

obannon je napisao/la:Nisam vidjeo da li je neko pokrenuo raspravu o broju stranaca u Bosni
-Ivanović(
-Šehović(
-Vučurović(
-Đurasović(
-Đorđević(
-Barel(
-Rakić(
Mislim da je previše
Ne mogu da se ne složim, ima previše. Iskreno, bio sam najsretniji u doba prije Bossmanovog pravila kada si morao sastaviti 10 domaćih, pa eventualno dovesti dva stranca (doduše, Yu klubovi nisu imali do pred sam rat ni toliku kotu). Lijep je bilo gledati, npr. Scavolini 1990-e, 5-6 super italijanskih igrača i dva jaka stranca tipa Boba McAdooa. Kada dovedeš stranca, bar znaš da valja. Sada imaš ekipe koje zahvaljujući posebnim ugovorima (kao recimo država ex-Yuge, ili evropske unije) imaju maltene sve strance, plus dodaj još tu 2-3 amera; još ako nekom od njih daš pasoš, eto ti... Imaš ekipu u kojoj ne moraš imati nijednog domaćeg igrača. Nije Bosna usamljen primjer, imaš u NLB Union Olimpiju, u kojoj ne možeš iskopati slovenačkog prezimena, većina najjačih klubova Euro lige ti je takvo...
Što se Bosne tiče, iskreno, bio bih puno sretniji da imamo 8-10 lokalnih momaka (preferencijalno iz naše škole košarke), plus jedno 2-3 jaka pojačanja od kojih bi imala šta ova djeca naučiti. Eh sada, što nije taj slučaj ima mnogo razloga - prije svega, bosnina škola košarke nije se proslavila sa izbacivanjem talenata nakon rata. Ako uzmeš u obzir nivo kome Bosna teži, samo je Đedović bio taj neki talenat, a i njega su prodali za godinu dana. Zimić, Bavčić, Pašalić su OK, momci, ali definitivno nisu bili ili još nisu na tom nivou koji bi trebali biti da se pokriju bosnine ne male ambicije, a to ti je uvijek obje domaće titule i značajna uloga u NLB.
Bosna jeste probala prije nekoliko sezona okupiti bh. reprezentativce, ali nije uspjelo, jer su tražili prejaku cifru. Recimo Jasmin Hukić, koji je 8-mi igrač Olimpije, koja je na tabeli NLB lige lošije plasirana od Bosne, tražio je nekih 200.000 KM, što je smiješno, jer za tu lovu može ti doći duplo bolji igrač od Huke.
Elem, nisam nešto sretan zbog velikog broja stranaca, ali šta je tu je i sadašnji sastav Bosne je odraz stalnog zahtijevanja za visokim plasmanom i ograničenih finansijskih sredstava. Znači ideš i kupuješ igrače tipa Ivanovića i Đorđevića, koji su OK i ne koštaju puno, i eventualno po koledžima tražiš igrače tipa Burella i moliš boga da si našao "nebrušeni dijamant".
Sve dok se u Bosni ne uozbilje i ne porade na svojoj omladinskoj školi i scoutingu, gledaćemo ovakav sastav, sviđalo se to nama ili ne.

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 04 jan 2009, 16:36

Djurasovic nije stranac! Ostali koje je obanon nabrojao nisu stranci,jer po propozicijama KSBIH svi igraci sa prostora bivse Jugoslavije smatraju se domacim igracima! e sad zavisi kako ko to dozivljava! Stranci su samo igraci van tog prostora,znaci po propozicijama naseg takmicenja,a druga je stvar sto svi ti domaci igraci ne mogu igrati za repku!..
Protiv Trilanda ocekujem 30-40 razlike..
Sova,o kojem ovdje pojedini pricaju,nije nikakav talenat,niti je ikada bio neki igrac,uostalom njemu je limit bila druga njemacka liga,kao i prva liga Kosova! samo smjesan u neupucen covjek takvog igraca moze pozeljeti u Bosni,nekadasnjem prvaku EVROPE!

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 04 jan 2009, 17:39

ako cemo tako
onda ni zvezda ti nije puno losija
imaju 5 stranca(owens,milosevic,kikanovic,roberts,bakic)
i ako jos tu dodas stevica koji bi trebao igrat za B&H repku znaci 6
a to je pola ekipe ;) ;)
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 04 jan 2009, 18:30

al... je napisao/la: Recimo Jasmin Hukić, koji je 8-mi igrač Olimpije, koja je na tabeli NLB lige lošije plasirana od Bosne, tražio je nekih 200.000 KM, što je smiješno, jer za tu lovu može ti doći duplo bolji igrač od Huke.
hukic je igrac prve 5 olimpije, prosle sezone poslje milicia najbolji igrac, a trazio je 250 000 € tada, a prosle sezone 270 000€
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

blazz
Kontakt:

Post Postao/la blazz » 04 jan 2009, 18:43

Radi se o tome da je u BiH malo tržište i zbog toga je razumljiv veliki broj igrača iz susjednih zemalja.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 04 jan 2009, 19:10

blazz je napisao/la:Radi se o tome da je u BiH malo tržište i zbog toga je razumljiv veliki broj igrača iz susjednih zemalja.
radi se o tome da svaki domaci igrac koji valja kosta 100% vise nego igrac sa strane, najbolji primjer je kikanovic koji je prosle godine (a i ostale 3-100 000€ odsteta + ista tolika plata na 4 godine) bio skuplji od williamsa
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

al...
Kontakt:

Post Postao/la al... » 04 jan 2009, 22:10

nerminh74 je napisao/la:
al... je napisao/la: Recimo Jasmin Hukić, koji je 8-mi igrač Olimpije, koja je na tabeli NLB lige lošije plasirana od Bosne, tražio je nekih 200.000 KM, što je smiješno, jer za tu lovu može ti doći duplo bolji igrač od Huke.
hukic je igrac prve 5 olimpije, prosle sezone poslje milicia najbolji igrac, a trazio je 250 000 € tada, a prosle sezone 270 000€
Uh promaših valutu :mrgreen: , svejedno, ne vrijedi on pogotovo te love. Nešto sam gledao indeks korisnosti u ABA ligi, on je ove sezone negdje 4-5 po korisnosti u Olimpiji sa nekih 9 poena i 2,3 skoka u prosjeku (priznajem, malo sam pretjerao sa onim osmi igrač), ali svejedno ne vidim opravdanost tolike cifre, kada za pola miliona KM možeš dovesti (zajedno) centra tipa Lancea i beka tipa Baileya.
Inače, u posljednjih par godina primjetna je praksa napuhivanja cifara za iz igrače iz bh. košarkaške lige kada interes za njih pokaže Bosna, pa nije ni čudo da su se Imamović i kompanija okrenuli tamo gdje im je jeftinije.

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 04 jan 2009, 22:50

jel ovaj memic iz trilanda proslu sezonu igro u velpaku????
ako je tako onda ce da izgube i preko 30 :D
previse solira....
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 04 jan 2009, 23:10

Ljudi nama treba centar,ima li ko neke konkretnije informacije u vezi toga..bilo bi dobro da to pitanje konacno rjesimo,kako bi imali uigranu ekipu pred domacu ligu!..

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 04 jan 2009, 23:10

Melo15 je napisao/la:jel ovaj memic iz trilanda proslu sezonu igro u velpaku????
previse solira....
koliko se ja sjecam da je igrao
You are someone else I am still right here

doe78
Kontakt:

Post Postao/la doe78 » 04 jan 2009, 23:35

Melo15 je napisao/la:jel ovaj memic iz trilanda proslu sezonu igro u velpaku????
previse solira....

nema memic sta solirati,kad je sova glavni igrac!!KK bosna ce sigurno dobiti tekmu,ali sumnjam da ce biti 30 ,40 razlike!!

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 05 jan 2009, 00:34

doe78 je napisao/la:
previse solira....

nema memic sta solirati,kad je sova glavni igrac!!KK bosna ce sigurno dobiti tekmu,ali sumnjam da ce biti 30 ,40 razlike!!
tolika razlika nece biti sigurno ja prognoziram pobjedu bosne od 15 do 25 razlike jer ce vjerovatno ovi sa klupe malo vise igrati
You are someone else I am still right here

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 05 jan 2009, 02:38

Marlon Garnett napustio Zadar!
Ovo je jos jedna u nizu gresaka nase uprave,ovog igraca smo morali dovesti u Bosnu umjesto Burrella!
bolje dodati jos 5 hiljada dolara i dovesti Garneta,nego trpiti Burrela,koji ce ako ostane u Bosni siguran sam kostati nas titule!
Garnet je juce potpisao za Cedevitu!:( niko mi ne moze reci da je on bio skup za Bosnu,osim nase nesposobne uprave! koja jos uvijek nije u stanju ni centra dovesti,a vec pola godine ova ekipa place za tom pozicijom! i na kraju ce dovesti neku klanfu...

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 05 jan 2009, 12:53

bosnas_ je napisao/la:Marlon Garnett napustio Zadar!
Ovo je jos jedna u nizu gresaka nase uprave,ovog igraca smo morali dovesti u Bosnu umjesto Burrella!
bolje dodati jos 5 hiljada dolara i dovesti Garneta,nego trpiti Burrela,koji ce ako ostane u Bosni siguran sam kostati nas titule!
Garnet je juce potpisao za Cedevitu!:( niko mi ne moze reci da je on bio skup za Bosnu,osim nase nesposobne uprave! koja jos uvijek nije u stanju ni centra dovesti,a vec pola godine ova ekipa place za tom pozicijom! i na kraju ce dovesti neku klanfu...
kakav Garnett? odakle vam pare za njega?
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

High

Post Postao/la High » 05 jan 2009, 13:08

Kevin je napisao/la:
bosnas_ je napisao/la:Marlon Garnett napustio Zadar!
kakav Garnett? odakle vam pare za njega?

Hoces li ti prestati provocirati?
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

pop84
Kontakt:

Post Postao/la pop84 » 05 jan 2009, 13:19

Garnett kosta oko 180.000 evra po sezoni,a Burell ako dobija 50.000 evra po sezoni,preplacen je definitivno. Da li Bosna ima 120.000 evra,odnosno 75.000 evra,posto ne bi igrao cijelu sezonu,vec 65% nje? Ako mozete da Burell-u da date otkaz bez da mu placate,onda je to oko 50.000 evra.

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.