Manchester City FC

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Da l' će Manchester City uzeti ligašku titulu pod Guardiolinim vodstvom?

1. Da
92
49%
2. Ne
30
16%
3. Kakav Guardiola, Mourinho je za njeg izmislio trenerski posao
31
16%
5. Gdje je opcija broj 4?
10
5%
4. Evo je.
25
13%

Ukupno glasova: 188

MrUnited
Kontakt:

Re: Manchester City FC

Post Postao/la MrUnited » 29 apr 2014, 01:36

SamoZeljo je napisao/la:Chelsea je vise teoretski u igri nego stvarno. City i Liverpool moraju izgubiti po jednu tekmu do kraja da bi Chelsea osvojio. Nerjesen rezultat nije dovoljan jer i jedni i drugi imaju bolju gol razliku.

Ja sam bio vise za Pellegrinija nego Mancinija i jos uvijek sam, cak i ako Pellegrini izgubi ovu titulu, ali u tom slucaju je sigurno zasluzio kritike i moze se smatrati najvecim krivcem za neuspjeh.
Ima da pobijedi tri tekme do kraja i svejedno sto je to EPL, mora ih pobijediti. Kraj price.

svi smo uz City :D
"My greatest challenge is not what's happening at the moment, my greatest challenge was knocking Liverpool right of their f*****g perch." (On their 2002/03 title and his old rivals.)

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 29 apr 2014, 01:58

everton nema skoro nikakve sanse da prestigne arsenal tako da vjerujem da ce city ovo lagano da pobjedi
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

Skyline
Kontakt:

Post Postao/la Skyline » 29 apr 2014, 10:28

FCUM je napisao/la:everton nema skoro nikakve sanse da prestigne arsenal tako da vjerujem da ce city ovo lagano da pobjedi
Valjda je i Evertonu stalo da Liverpool ne osvoji ligu :D
GGMU!
Beckham... into Sheringham... and Solskjær has won it! 1999!

Dalam
Kontakt:

Post Postao/la Dalam » 29 apr 2014, 11:07

Skyline je napisao/la:
FCUM je napisao/la:everton nema skoro nikakve sanse da prestigne arsenal tako da vjerujem da ce city ovo lagano da pobjedi
Valjda je i Evertonu stalo da Liverpool ne osvoji ligu :D
To će bit zanimljivo, Everton ima ulogu u bitci Liverpoola i City-a,,, a sve3 ljuti rivali :D mali edit*

tevezito
Kontakt:

Post Postao/la tevezito » 29 apr 2014, 12:06

Dosao i taj dan da navijaci Uniteda navijaju za City.Sto ti je rec dobri komsijski odnosi...Everton je imao veliku ulogu u osvajanju titule za Man City prije dvije godine sa onom nevjerovatnom utakmicom na Old Trafordu iako im ta utakmica nije bila od nekog posebnog znacaja.Sto se tice toga da ce Everton namjerno izgubit to je po meni prica za malu djecu iako bi volio da je to istina.Tradicionalno je to uvijek tesko gostovanje za City i ja nisam toliko uvjeren u pobjedu.Bilo bi nevjerovatno da City osvoji dvije titule na gol razliku.
UEFA MAFIA. 93:20 Agueroooo.

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 02 maj 2014, 11:12

slika
Dosegli smo 12 miliona fanova na FB stranici.
Kao da je jučer bilo kad sam je ja lajkao i kad su imali 100 000.

Malo sam zahrđao u pisanju,ali moram nešto,bar za svoju dušu.

Zaista se nisam nadao ovakvom scenariju,i ovakvom,prilično sci-fi preokretu u Engleskoj ligi.Liverpool je nakon pobjede nad Cityjem po mnogima i bio i sigurni prvak,gotova stvar,ali se jedno kolo ne završi kako se očekivalo i onda se sve okrene za 180 stupnjeva.Nekako je City iz svega ovoga izvukao najveću korist,zahvaljujući tom posrtanju Liverpoola,koliko god Chelsea bio kvalitetna momčad,mislilo se da je ipak tu Liverpool favorit i ipak su bili u nevjerovatnom zaletu,i Chelsea je trebao biti samo još jedan korak do toliko iščekivane titule.Ali,Gerrard je epski pogriješio,odmaknuo titulu Liverpoolu za par centimetara,a Cityja približio za toliko.
Ono što je Cityju u svemu ovome tolika korist je saznanje da sad,hoće li ili neće biti prvak,ovisi samo o njima,i o njihovim igrama.U tim kalkulacijama nema ni Chelseja ni Liverpoola,ima samo City vs Everton,City vs A.Villa i City vs WHU.Može se dogoditi kiks,posebno kod Evertona,ali ako se i dogodi,onda se titula i ne zaslužuje.
Isto tako,ako se ta titula i osvoji,bit će mi vrlo drago zbog Manuela Pellegrinija.Čovjek je bio kritiziran tijekom većeg dijela sezone,po meni nepravedno.Sada će najvjerovatnije ispasti da će osvojiti dva trofeja u prvoj sezoni i prvi je napravio najbolji učinak Cityja u LP.
Dalje ćemo vidjeti,ali po meni je on budućnost Cityja i treba ga čuvati.Momčad imamo,mislim da su neka vrhunska pojačanja nepotrebna,jedino možda neke zamjene za igrače koje odu,ali sad neko gušenje tržišta sa 5+ transfera od 20+ miliona eura su sasvim nepotrebna.
Idemo ovo sada iznijeti kako treba,idemo dobiti tih 9 bodova i ponovno osvojiti titulu Engleskog prvaka!!
Keep walking.

Bajric981
Kontakt:

Post Postao/la Bajric981 » 02 maj 2014, 11:40

City zna da je dobio poklon od Murinja, ako ovo ispuste onda nisu ni zasluzili titulu...drago bi mi bilo zbog Dzeke, konacno je u prvom sastavu a ako osvoji i drugu titulu onda moze rahat promjenit klub

tevezito
Kontakt:

Post Postao/la tevezito » 03 maj 2014, 17:33

Utakmica sezone kod mozda i najnezgodnijeg protivnika, ali ako imas sampionski mentalitet moras se dokazat u ovakvim mecevima.Bez titule sezona Cityja se moze ocjeniti neuspjesnom ali ako se osvoji to mijenja situaciju.Imam osjecaj da bi Yaya Toure mogao odigrati na vrhunskom nivou.Everton igra strasno ove sezone na Goodisonu i imaju cak 13 pobjeda ali to nista ne mora da znaci.City mora imati veliki posjed lopte i veliku agresivnost u duelima ako zeli doci do pobjede.
CITY XI: Hart, Zabaleta, Kompany, Demichelis, Clichy, Garcia, Yaya Toure, Milner, Nasri, Aguero, Dzeko.
Come on City....

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 03 maj 2014, 17:40

Everton igra bez 4-5 standardnih igraca,plus nemaju nikakav motiv ,nit mogu u LP a nece sigurno pomoci Liverpulu da osvoji titulu! s druge strane City igra u najjacem sastavu,na klupi je oporavljeni Silva,Negredo,Jovetic..

fixator
Kontakt:

Post Postao/la fixator » 03 maj 2014, 17:43

kakav marketing ljudi imaju nevjerovatno

[youtube][/youtube]
Semper Fidelis

tevezito
Kontakt:

Post Postao/la tevezito » 03 maj 2014, 17:47

Howard, Baines, Stones, Jagielka (c), Alcaraz, Coleman, McCarthy, Osman, Barkley, Naismith, Lukaku.
I dalje jak sastav Evertona.Mislim da Stones nije dorastao ovakvim utakmicama.A te price da ce namjerno izgubit su po meni smjesne.Barem mislim da takvih stvari nema u PL.

tevezito
Kontakt:

Post Postao/la tevezito » 03 maj 2014, 19:13

Biggggggggggggggggggggggggggggggg Eddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddd

Dalix
Kontakt:

Post Postao/la Dalix » 03 maj 2014, 19:15

Tako se to radi DZEKOOOO
Po titulu :cool:
15.06.2014 Vi ste PONOS NACIJE!

Powerlifting <3

tevezito
Kontakt:

Post Postao/la tevezito » 03 maj 2014, 19:38

Kakav majstor.To brate Edine...

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 03 maj 2014, 20:41

Tko bi rekao da ova sezona ovako brzo prođe.
Ajmo još ove dvije tekme i ćao ;)
Keep walking.

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 03 maj 2014, 21:35

velika pobjeda Citya,iako da je bi remi ne bi bilo nezalsuzeno! Dzeko igrac utakmice,doslovno je unistio Everton i vjerovatno mu donio jos jednu titulu,to Zmaju! razvalio si....

MrUnited
Kontakt:

Post Postao/la MrUnited » 03 maj 2014, 21:37

bravo :clap: :clap: :clap: :clap: CESTITAM NA TITULI

:kralj:
"My greatest challenge is not what's happening at the moment, my greatest challenge was knocking Liverpool right of their f*****g perch." (On their 2002/03 title and his old rivals.)

Nitro
Kontakt:

Post Postao/la Nitro » 03 maj 2014, 21:42

CMON CITY! :mrgreen:
Going on up to a spirit in the sky...
It's where I'm gonna go when I die...
And when I die and they lay me to rest...
I'm gonna go on the piss with Georgie Best!!

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 03 maj 2014, 21:56

Ponavlja se sezona 2012, kad je Mancini bio tu na klupi na Etihadu, heh, ponovno triler u zavrsnici prvenstva, ali ne bas kao onaj, kada se do zadnje sekunde nije bilo sigurno ko ispada a ko je sampion. Ponovno Dzeko. Ponovno nas dijamant, sto bi reko Dino Merlin, vjestom rukom izbrusen. Govorili vi da je City plasticni klub ili ne, City ostavlja dubok trag u historiji premijerlige kao ekipa sa mnogo postignutih golova po sezoni, ekipa koja pruzi sjajan nogomet, trofeji se nizu, sto bi reko nas Amar, pehari su tu :cool: Izjava prije tekme, Samir Nasri: "Sada ne možemo više da se krijemo. Udaljeni smo tri utakmice od cilja. Moramo da igramo kao šampioni i da pokažemo da to i zaslužujemo biti." hehe, kako je covjek samo pogodio, City potpuno u skladu s šampionskim bontonom :cool: treba se ipak malo spustiti na zemlu nakon ove tekme, ipak ima jos da se igra, a i znamo da je City protiv QPR-a jedva u zadnjim sekundama osvojio titulu, iako je bio favorit i to zestok.

anell
Kontakt:

Post Postao/la anell » 03 maj 2014, 21:57

Znali se šta je sa Aguerom?
Pld W D L
38 26 12 0

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.