Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88

DukeOfWellington
Kontakt:

Re: FC Manchester United

Post Postao/la DukeOfWellington » 03 maj 2014, 00:43

Šta je van Gaal dokazao dugogodišnjim radom? Da dolazi Klopp pa da kažem nije domaći al je neko i nešto, na njega bi i vrijedilo žrtvovati dio tradicije. Ovaj je otjeran gdje god je promolio nos, ostavljao iza sebe čisti haos uz to je i vrlo antipatičan, prije par godina polupijan pred ostrašćenom ruljom urla ef ce bajan, prosto genijalan izbor za novog menadžera Uniteda. Ponavljam, čovjek dokazano garantuje neuspjeh, nema od njeg ništa, nema šanse da će i 10% biti bolji od Moyesa.

A ta politika kluba o kojoj govoriš nema veze sa ovim što ja pričam, tada je skoro svaki europski klub zadovoljavao danas očito nezamislive kriterije. Tada se loše poslovalo ali to nije imalo nikakve veze sa rasprodajom tradicije, u skoro svakom engleskom klubu trener je bio Englez, i u neuspješnim i u uspješnim, i igrali su uglavnom domaći igrači u svim klubovima. Znači totalno ti ne stoji primjedba.

EDIT: Tako će i biti na kraju.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 03 maj 2014, 00:48

[youtube][/youtube] :mrgreen:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

brazzo
Kontakt:

Re: $: FC Manchester United

Post Postao/la brazzo » 03 maj 2014, 00:51

DukeOfWellington je napisao/la:Šta je van Gaal dokazao dugogodišnjim radom? Da dolazi Klopp pa da kažem nije domaći al je neko i nešto, na njega bi i vrijedilo žrtvovati dio tradicije. Ovaj je otjeran gdje god je promolio nos, ostavljao iza sebe čisti haos uz to je i vrlo antipatičan, prije par godina polupijan pred ostrašćenom ruljom urla ef ce bajan, prosto genijalan izbor za novog menadžera Uniteda. Ponavljam, čovjek dokazano garantuje neuspjeh, nema od njeg ništa, nema šanse da će i 10% biti bolji od Moyesa.

A ta politika kluba o kojoj govoriš nema veze sa ovim što ja pričam, tada je skoro svaki europski klub zadovoljavao danas očito nezamislive kriterije. Tada se loše poslovalo ali to nije imalo nikakve veze sa rasprodajom tradicije, u skoro svakom engleskom klubu trener je bio Englez, i u neuspješnim i u uspješnim, i igrali su uglavnom domaći igrači u svim klubovima. Znači totalno ti ne stoji primjedba.

EDIT: Tako će i biti na kraju.
obrni okreni, koja je alternativa ? Slazem se i ja da se da sansa Giggsu ali sta sad kad su ovi zelenasi odlucili suprotno, nema puno izbora pogotovo ako se trazi neko kratkorocno rjesenje do Kloppa :)

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 03 maj 2014, 00:54

DukeOfWellington je napisao/la:Šta je van Gaal dokazao dugogodišnjim radom? Da dolazi Klopp pa da kažem nije domaći al je neko i nešto, na njega bi i vrijedilo žrtvovati dio tradicije. Ovaj je otjeran gdje god je promolio nos, ostavljao iza sebe čisti haos uz to je i vrlo antipatičan, prije par godina polupijan pred ostrašćenom ruljom urla ef ce bajan, prosto genijalan izbor za novog menadžera Uniteda. Ponavljam, čovjek dokazano garantuje neuspjeh, nema od njeg ništa, nema šanse da će i 10% biti bolji od Moyesa.
Kako nema šanse, ja ne bih mogao to izjaviti jer nemam kristalnu kuglu da vidim budućnost, mislio sam da će Moyes biti bolji pa sam se prevario, kao i Fergie, poštujući tradiciju :mrgreen:

On je osvojio titule sa Bayernom i sa Barcom u ligama, sa Ajaxom i LP, to je dugogodišnji rad, ne na jednom mjestu doduše, ali od njega se ni ne očekuje da bude dogoročno rješenje, već da pomogne u tranziciji i dok Giggs ne stekne dovoljno iskustva, ili dok se Klopp ne odluči napustiti Borussiu. :mrgreen:
DukeOfWellington je napisao/la:A ta politika kluba o kojoj govoriš nema veze sa ovim što ja pričam, tada je skoro svaki europski klub zadovoljavao danas očito nezamislive kriterije. Tada se loše poslovalo ali to nije imalo nikakve veze sa rasprodajom tradicije, u skoro svakom engleskom klubu trener je bio Englez, i u neuspješnim i u uspješnim, i igrali su uglavnom domaći igrači u svim klubovima. Znači totalno ti ne stoji primjedba.
Pa govorim o onome što si ti rekao za zadnjih 20 god o tradiciji, jer je ovo drugi klub, od dolaska Fergiea, dakle nije poštovanje tradicije garant uspjeha niti je politika kluba zaslužna za to, jednostavno je Fergie United podigao na ovaj nivo, zahvaljujući jedino svojoj genijalnosti. Isto tako smo prije njega birali pogrešne koji su nas doveli do tih 26 god bez titule, dok se nismo namjerlili na Fergiea. Danas je United na nivou na kome se takve greške ne smiju dešavati (a pogotovo ne nakon Moyesa)), jer bi to moglo značiti i veliki udarac na sam klub i njegovo poslovanje i finansijske rezultate.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 03 maj 2014, 00:57

Kako koja je alternativa, pa alternativa je Giggs, garantovano ne može biti gori od onog koji je dokazano loš.

Zelenaši svih boja i kolorita će na kraju i uništiti ovu plemenitu igru u njenom samom izvoru.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 03 maj 2014, 01:00

Saurman je napisao/la:[youtube][/youtube] :mrgreen:
Ko ne shvata da je ovo zajebancija zasluzuje metak u celo.

Nego sutra pomest Sunderland i nadat se porazu Tottenhama. Ipak bi bilo jadno da uopste ne igramo Evropu, i ovako je, ali bolje ista nego nista. I apsolutno imamo dovoljno igraca da podnesemo to igramo, nismo picke.
Zadnja izmjena: Cartman, dana/u 03 maj 2014, 01:01, ukupno mijenjano 1 put.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 03 maj 2014, 01:01

rio_Ferdy88 je napisao/la: Pa govorim o onome što si ti rekao za zadnjih 20 god o tradiciji, jer je ovo drugi klub, od dolaska Fergiea, dakle nije poštovanje tradicije garant uspjeha niti je politika kluba zaslužna za to, jednostavno je Fergie United podigao na ovaj nivo, zahvaljujući jedino svojoj genijalnosti. Isto tako smo prije njega birali pogrešne koji su nas doveli do tih 26 god bez titule, dok se nismo namjerlili na Fergiea. Danas je United na nivou na kome se takve greške ne smiju dešavati (a pogotovo ne nakon Moyesa)), jer bi to moglo značiti i veliki udarac na sam klub i njegovo poslovanje i finansijske rezultate.
Mogao je to SAF napraviti na način da ne poštuje tradiciju, mogao je imati 11 stranaca u prvom timu. Mogao je predložiti i stranog menadžera za nasljednika. Nije. Slučajno?

Eto, nabrojao si šta je to van Gaal dobro napravio, ja bih mogao nabrajati cijelu noć šta je loše napravio. Kako može dobro prijelazno rješenje biti čovjek koji je iza sebe u svakom klubu ostavio haotično stanje? Ne može biti, loš je i to će se pokazati 100%.

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 03 maj 2014, 01:07

Cenim i ja tradiciju, ali je ona malo "precenjena" u danasnjem fudbalu (biznisu), i u kao takvom, nekad nije uvek dobra.

Sto se Van Gaala tice, ne znam sta planiraju ovi iz uprave vaseg kluba, ali je on odlicno samo kao kratkorocno resenje, da poslozi, sredi stvari, da se vratite odmah u top4. Previse je on ekstreman tip trenera da bi se zadrzao dovoljno dugo u nekom klubu i izgradio neku svoju filozofiju, zato je uvek i nastajao cirkus kada je on odlazio iz svakog kluba u kojem je radio. To jeste predrasuda, ali niko ne moze garantovati da se to ponovo nece desiti i kod vas.

Giggs nema iskustvo potrebno, ali iskreno, ja bi ga pustio da radi, pa cak i da se istrpi sledecu sezonu, ne mislim da bi bio gori od Moyesa. Zapravo, ne vidim da dovodjenje Van Gaala uopste garantuje nesto preterano jacu sezonu, nego ostavljanje Giggsa kao trenera.

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 03 maj 2014, 01:07

@duke gotova je stvar i skoro pa nema nade za njega, a ja sam bio ubijedjen da ce nakon sto ga je i Ferguson podrzo nedavno dobit priliku.. tako da alternativa galu je lippi jer su oba matorci a jedini su dostupni, mozda ih ima jos al krhko je znanje

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 03 maj 2014, 01:11

Ma sve je jasno, očigledno je da će tradicija biti profućkana na holandskog cirkusanta, teški dani za United i engleski fudbal uopšte.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 03 maj 2014, 01:16

Paradajz je napisao/la: Sto se Van Gaala tice, ne znam sta planiraju ovi iz uprave vaseg kluba, ali je on odlicno samo kao kratkorocno resenje,
Pa planiraju da bude kratkoročno rješenje, naravno, ugovor na 2 god, znači sačekati Giggsa da stekne to iskustvo, ili ganjati Kloppa ako iskaže želju da ode iz Borussie za par godina.
Paradajz je napisao/la:Giggs nema iskustvo potrebno, ali iskreno, ja bi ga pustio da radi, pa cak i da se istrpi sledecu sezonu, ne mislim da bi bio gori od Moyesa.
United sebi ne može priuštiti da se desi ovo što se desilo ove sezone, zato će i biti uloženo 100 i više mil na pojačanja i tražit će se top 4 kao minimum minimuma.
Paradajz je napisao/la:Zapravo, ne vidim da dovodjenje Van Gaala uopste garantuje nesto preterano jacu sezonu, nego ostavljanje Giggsa kao trenera.
Van Gaal je puno iskusniji i ima već razvijen stil fudbala koji pokušava gajiti u svakom klubu u koji dođe, Giggs čak ni neki manji klub nije vodio, a kamoli neki tipa Uniteda. To je razlika, treba mu dati kormilo kada stekne to neophodno iskustvo, kao asistent ili da pokuša u nekom manjem klubu.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 03 maj 2014, 01:22

DukeOfWellington je napisao/la: Mogao je to SAF napraviti na način da ne poštuje tradiciju, mogao je imati 11 stranaca u prvom timu. Mogao je predložiti i stranog menadžera za nasljednika. Nije. Slučajno?
I slučajno je i pogriješio, što će biti i njegova najveća greška, govorim za odluku oko Moyesa. To se ne može izbrisati, kao ni svi prethodni uspjesi. Naravno da on poštuje tradiciju, ali isto tako je on sada u timu ljudi koji odlučuju o novom menadžeru, i sada je njegov miljenik bio Carlo, dakle ne neko sa Ostrva.
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Laparanoia
Kontakt:

Post Postao/la Laparanoia » 03 maj 2014, 02:36

Niko da spomene vcrsnju pobjedu mladica,nad Livepoolom uz euro gol Pereire.Aferim momcino abd sto prije zaigrao za prvi tim
JOSE MOURINHO UBICA SNOVA!

DragonReborn
Kontakt:

Post Postao/la DragonReborn » 03 maj 2014, 03:35

MrUnited je napisao/la:Louis van Gaal will keep Ryan Giggs on his coaching staff. [via Independent]

:thumbup: :kralj:
Ako je tako ondak :bow:
I navijamo da Hoalndija ispadne što pre(nije ni Čile za bacanje).
Nijedan Meksiko nije konačan. Svaki Meksiko u sebi krije Novi Meksiko.

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 03 maj 2014, 07:52

LVG je stari majstor svog zanata... Osvojio je dosta toga, a ima i iskustvo osvajanja lp, iako vec sad daleke '95. Sad da bi bio neko dugorocno rijesenje, to ne znam, ali ima i godina. Covjek sa velikim autoritetom i ofanzivnom filozofijom sa posebnom paznjom na rad i disciplinu, pa i po cjenu ostavljanja zvjezde na klupi. Koliko samo ima petlju, govori i podatak da se posvadjao sa Hoenesom u periodu dok je trenirao Bayern, a vecina zna sta je taj covjek predstavljao Bavarcima.
- Ed Woodward for Prime Minister !

Patrice_Evra_3
Kontakt:

Post Postao/la Patrice_Evra_3 » 03 maj 2014, 08:55

Što se tiče Giggsa i Van Gaala, ja sam nekako još uvijek ambivalentan po pitanju obojice. U isto vrijeme sam i za, i protiv. Ipak, koji god od njih preuzme, imaće moju punu podršku, a Giggs pogotovo. :)
Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.

SS.ba liga | Jedinstvo Manchester

Dalam
Kontakt:

Post Postao/la Dalam » 03 maj 2014, 11:53

DukeOfWellington je napisao/la:Kako koja je alternativa, pa alternativa je Giggs, garantovano ne može biti gori od onog koji je dokazano loš.

Zelenaši svih boja i kolorita će na kraju i uništiti ovu plemenitu igru u njenom samom izvoru.
U potpunosti se slažem... Nogomet je postao čisto biznis!!!!

Nekad u Južnoameričkim ligama mogu vidit ljubav prema nogometu među igračima koja je davno nestala na Starom kontinentu!!!

MrUnited
Kontakt:

Post Postao/la MrUnited » 03 maj 2014, 12:02

Louis van Gaal wants £200m to spend on new Manchester United players :thumbup:

Louis van Gaal wants a huge £200m in transfer funds to rebuild Manchester United, according to his Dutch compatriot and coach Raymond Verheijen.

:kralj:

http://oldtraffordfaithful.com/louis-va ... d-players/" onclick="window.open(this.href);return false;
"My greatest challenge is not what's happening at the moment, my greatest challenge was knocking Liverpool right of their f*****g perch." (On their 2002/03 title and his old rivals.)

MrUnited
Kontakt:

Post Postao/la MrUnited » 03 maj 2014, 12:10

[football] direct news understands that a group of officials from Manchester United flew to Paris on Friday night to make initial contact over Paris Saint Germain striker Edinson Cavani. :clap:
"My greatest challenge is not what's happening at the moment, my greatest challenge was knocking Liverpool right of their f*****g perch." (On their 2002/03 title and his old rivals.)

Dalam
Kontakt:

Post Postao/la Dalam » 03 maj 2014, 12:18

Procurile informacije da Glazer zeli dovesti menadžera koji će učvrstit igru Uniteda u svakom smislu!!!

edit: priložena fotografija
slika

Navodno je riječ o Andy Reid-u a kako saznaje izvor informacije Balkanski list "Estrada i Sport" Andy bi podijelio sve članove tima u odbrambene i napadače, dok bi specijalni tim bio doveden iz niže lige!

Zaključano

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.