Mlade selekcije BiH - Kosarka
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Mladi reprezentativci/potencijalni reprezentativci BiH
1. Čampara Sani (OKK Spars) pozicija 1
2. Mateo Zovko (HKK Zrinjski) pozicija 1-2
3. Gegić Amar (OKK Spars) pozicija 1-2
4. Čoloman Kenan (KK Koš) pozicija 2
5. Musa Džanan (KK Koš) pozicija 2-3
6. Babić Kristian (Bersellum Turbe) pozicija 2-3
7. Drežnjak Dario (HKK Široki) pozicija 4
8. Verlašević Faris (OKK Spars) pozicija 4
9. Čerkezović Emir (OKK Sloboda) pozicija 4
10. Hadžihasanović Elvin (OKK Spars) pozicija 4-5
11. Sabahudin Jahić (OKK Spars) pozicija 5
12. Antunović Sandro (KK Koš) pozicija 5
U odnosu na turnir u Turskoj, dobili smo 5 novih igrača (Čerkezović, Drežnjak, Babić, Čoloman i Zovko).
2. Mateo Zovko (HKK Zrinjski) pozicija 1-2
3. Gegić Amar (OKK Spars) pozicija 1-2
4. Čoloman Kenan (KK Koš) pozicija 2
5. Musa Džanan (KK Koš) pozicija 2-3
6. Babić Kristian (Bersellum Turbe) pozicija 2-3
7. Drežnjak Dario (HKK Široki) pozicija 4
8. Verlašević Faris (OKK Spars) pozicija 4
9. Čerkezović Emir (OKK Sloboda) pozicija 4
10. Hadžihasanović Elvin (OKK Spars) pozicija 4-5
11. Sabahudin Jahić (OKK Spars) pozicija 5
12. Antunović Sandro (KK Koš) pozicija 5
U odnosu na turnir u Turskoj, dobili smo 5 novih igrača (Čerkezović, Drežnjak, Babić, Čoloman i Zovko).
- ultrassa1921
- Kontakt:
ma dobar spisak,ali sam siguran da umjesto 2-3 igraca imamo bolje,1000%
Manijaci Zeljini
Cerkezovic je sila igrac, samo ne vjerujem da on ima visinu da igra poziciju 4. Nema vise od 1.95, od oka govorim?
Izdržati, to je temelj vrline!
Labus povrijeđen (ništa ozbiljno) a Sikiraš nije mogao doći. Ne vidim više nikoga ko bi mogao imati ozbiljnu minutažu ovdje.ultrassa1921 je napisao/la:ma dobar spisak,ali sam siguran da umjesto 2-3 igraca imamo bolje,1000%
Čerkezović može igrati i poziciju 3 ali to su kadeti, veoma se rijetko nađu visoki igrači. Neke reprezentacije imaju centra visine 200 cm u ovom uzrastu.
rogeRF je napisao/la:Cerkezovic je sila igrac, samo ne vjerujem da on ima visinu da igra poziciju 4. Nema vise od 1.95, od oka govorim?
Kad smo kod spiska, samo 3 igraca zasluzuju ove konstantne pozive i u Istambul i na 6.aprilski i u Travnik a to su:ultrassa1921 je napisao/la:ma dobar spisak,ali sam siguran da umjesto 2-3 igraca imamo bolje,1000%
1. Amar Gegic
2. Dzanan Musa
3. Sandro Antunovic
Svi ostali se "uguravaju" u reprezentaciju i tek treba da se dokazu Halimicu.
Mali Cerkezovic ce biti odlican. Dreznjak isto tako.
Zovko je dobar na jedinici ali su Labus i Zaklan, duplo bolji od njega.
Tihic takodje nedostaje na spisku.
Sikirasa i Kobica da i ne spominjem...
Ovo je bilo moje misljenje o spisku za Travnik. Jos da spomenem to da Sparsi opet imaju i 5 igraca u reprezentaciji i plus se takmice na turniru sa jos 12 svojih igraca. Da nije 17 igraca iz jedne ekipe pretjerano i za same Sparse. Jesu veliki klub, ali sto je previse, previse je...
-
- Kontakt:
netreba se zaboraviti na Boska Bojovica.
Ovo je juniorski turnir. Samo sto kadetska reprezentacija BIH i Crne gore ucestvuju na ovom juniorskom turniru.edin74 je napisao/la:rogeRF je napisao/la:Cerkezovic je sila igrac, samo ne vjerujem da on ima visinu da igra poziciju 4. Nema vise od 1.95, od oka govorim?Kad smo kod spiska, samo 3 igraca zasluzuju ove konstantne pozive i u Istambul i na 6.aprilski i u Travnik a to su:ultrassa1921 je napisao/la:ma dobar spisak,ali sam siguran da umjesto 2-3 igraca imamo bolje,1000%
1. Amar Gegic
2. Dzanan Musa
3. Sandro Antunovic
Ovo je bilo moje misljenje o spisku za Travnik. Jos da spomenem to da Sparsi opet imaju i 5 igraca u reprezentaciji i plus se takmice na turniru sa jos 12 svojih igraca. Da nije 17 igraca iz jedne ekipe pretjerano i za same Sparse. Jesu veliki klub, ali sto je previse, previse je...
Da bi neko komentarisao spisak mora poznavati barem malo sta se desava u reprezentaciji i mora malo pratiti reprezentaciju.
Ovdje niko ne zna tj ne moze sa sigurnoscu reci hoce li i jedan ovaj igrac postati pravi igrac i zaradjivati za svoj zivot. Mozemo samo pretpostavljati na osnovu njihovog talenta.
Citaj malo: Labus je povrijedjen a Zaklan je nista posebno, dobar odbranbeni igrac a napadacki je uzasan. Tihic je nedefisan igrac, u Realwayu igra poziciju 4 (nema visinu) i ne snalazi se dobro na bekovskim pozicijama na kojima pripada. Treba dosta raditi na tome, jer ogromna je tranzicija sa 4 na 3 ako ne znas voditi loptu kako treba.
Sikirasa nisu pustili iz Rome jer tamo igraju ligu i ovaj turnir nije obavezan. Kobic ce mozda biti igrac, ali trenutno dijete je suhi pocetnik. Na 6 aprilskom turniru je bio preplasen i nije nista pokazao. Ne treba ga otpisati ali mislim da treba puno raditi na sebi.
Glupo je komentarisati zasto Sparsi imaju toliko reprezentativaca jer ih svake godine imaju toliko.
Mi treba da shvatimo da mi nismo neka velesila sa bazom od 1000 igraca nego od 40 igraca a od tih 40 igraca sigurno ih je 20 pocelo trenirati prosle godine kosarku.
- ultrassa1921
- Kontakt:
hoce li biti vise ovih okupljanja i kako su igrali juce?
Manijaci Zeljini
Ja ne zelim da se sa svima ovdje posvadjam jer sam drugacijeg misljenja od vecine na forumu. Cijenim svacije misljenje, ali ovdje je, po meni, previse price o Sparsima, a najmanje o djeci iz manjih klubova, iz manjih sredina. Hvala bogu pa je pocela "Liga mladih BiH" (Cestitke KS BiH za taj projekat) pa se djeca mogu naigrati dobre kosarke, a ne kao do sada da se mora doc u Sarajevo da bi se gledalo nesto iole kvalitetno.Chstal je napisao/la:Ovo je juniorski turnir. Samo sto kadetska reprezentacija BIH i Crne gore ucestvuju na ovom juniorskom turniru.edin74 je napisao/la:rogeRF je napisao/la:Cerkezovic je sila igrac, samo ne vjerujem da on ima visinu da igra poziciju 4. Nema vise od 1.95, od oka govorim?Kad smo kod spiska, samo 3 igraca zasluzuju ove konstantne pozive i u Istambul i na 6.aprilski i u Travnik a to su:ultrassa1921 je napisao/la:ma dobar spisak,ali sam siguran da umjesto 2-3 igraca imamo bolje,1000%
1. Amar Gegic
2. Dzanan Musa
3. Sandro Antunovic
Da bi neko komentarisao spisak mora poznavati barem malo sta se desava u reprezentaciji i mora malo pratiti reprezentaciju.
Ovdje niko ne zna tj ne moze sa sigurnoscu reci hoce li i jedan ovaj igrac postati pravi igrac i zaradjivati za svoj zivot. Mozemo samo pretpostavljati na osnovu njihovog talenta.
Citaj malo: Labus je povrijedjen a Zaklan je nista posebno, dobar odbranbeni igrac a napadacki je uzasan. Tihic je nedefisan igrac, u Realwayu igra poziciju 4 (nema visinu) i ne snalazi se dobro na bekovskim pozicijama na kojima pripada. Treba dosta raditi na tome, jer ogromna je tranzicija sa 4 na 3 ako ne znas voditi loptu kako treba.
Sikirasa nisu pustili iz Rome jer tamo igraju ligu i ovaj turnir nije obavezan. Kobic ce mozda biti igrac, ali trenutno dijete je suhi pocetnik. Na 6 aprilskom turniru je bio preplasen i nije nista pokazao. Ne treba ga otpisati ali mislim da treba puno raditi na sebi.
Glupo je komentarisati zasto Sparsi imaju toliko reprezentativaca jer ih svake godine imaju toliko.
Mi treba da shvatimo da mi nismo neka velesila sa bazom od 1000 igraca nego od 40 igraca a od tih 40 igraca sigurno ih je 20 pocelo trenirati prosle godine kosarku.
Onaj ko hoce, uvijek moze doci na te utakmice i vidjeti kako se djeca bore i igraju. Ne igra se vise kosarka samo u Sarajevu, hvala bogu, prosirite malo vidike ljudi i razmisljajte onako kako to djeca u Bosni sad vide. A vide da ima dobrih kosarkasa i u Trebinju i u Tuzli i u Banja Luci i u Zenici ...
I nije glupo komentarisati sto Sparsi imaju 20 svoje djece na turnirima, da misle dobro kosarci u Bosni i oni bi bili ucesnici Lige mladih BiH, pa da vidimo mogu li pobjediti bas sve ekipe u Bosni. Naravno da ne mogu.
I samo cu jos 2 stvari ovdje odgovoriti gospodinu "Chstal" ali ne da se svadjamo.
A to je da su malog Kobica trazili u Cedeviti pa me cudi da vi mislite da je "suhi pocetnik", a za Zaklan Branka da je dobar u odbrani a napadacki uzasan? Kako je onda Slobodi u Ligi mladig dao 48 koseva...
Pozdravljam sve na forumu...
Ja ne zelim da se sa svima ovdje posvadjam jer sam drugacijeg misljenja od vecine na forumu. Cijenim svacije misljenje, ali ovdje je, po meni, previse price o Sparsima, a najmanje o djeci iz manjih klubova, iz manjih sredina. Hvala bogu pa je pocela "Liga mladih BiH" (Cestitke KS BiH za taj projekat) pa se djeca mogu naigrati dobre kosarke, a ne kao do sada da se mora doc u Sarajevo da bi se gledalo nesto iole kvalitetno.
Onaj ko hoce, uvijek moze doci na te utakmice i vidjeti kako se djeca bore i igraju. Ne igra se vise kosarka samo u Sarajevu, hvala bogu, prosirite malo vidike ljudi i razmisljajte onako kako to djeca u Bosni sad vide. A vide da ima dobrih kosarkasa i u Trebinju i u Tuzli i u Banja Luci i u Zenici ...
I nije glupo komentarisati sto Sparsi imaju 20 svoje djece na turnirima, da misle dobro kosarci u Bosni i oni bi bili ucesnici Lige mladih BiH, pa da vidimo mogu li pobjediti bas sve ekipe u Bosni. Naravno da ne mogu.
I samo cu jos 2 stvari ovdje odgovoriti gospodinu "Chstal" ali ne da se svadjamo.
A to je da su malog Kobica trazili u Cedeviti pa me cudi da vi mislite da je "suhi pocetnik", a za Zaklan Branka da je dobar u odbrani a napadacki uzasan? Kako je onda Slobodi u Ligi mladig dao 48 koseva...
Pozdravljam sve na forumu...[/quote]
Normalno da ima, niko to ne spori samo ti moras shvatiti da iole kvalitetni igraci igraju u Sarajevu ili su otisli u inostranstvo.
Džanan Musa je došao iz Bihaća u Sarajevo igra trenutno u KK Košu
Antunović Sandro došao iz Hercegovine u Sarajevu i igra u KK Košu
Hadžihasanović Elvin došao iz Zenice i igra u OKK Sparsu
Njegoš Sikiraš iz Budućnosti Bijeljina otišao u Romu
itd
Dobro si rekao za Kobica trazili ga ali nije potpisao. To mogu i ja reci da su i mene trazili Lakersi da im upotpunim mjesto trenera ali me nisu potpisali. Sta mislis sto ga nisu potpisali? Raspitaj se malo kod njihovih trenera a ako hoces mogu ti dati broj trenera nije mi problem.
Za Zaklana opet stojim iza svojih riječi, da ima ogromnih problema u kreiranju napada čim naiđe neki dobar bek.
SHvatas li ti da smo mi izgubili nekoliko vrhunskih talenata u 98 generaciji: Glisica i Colaka na poziciji 4, Kerica na poziciji 2, Adzica na poziciji 1 itd. Eh to su igraci iz manjih sredina a ne neki poluproizvodi.
Normalno da ima, niko to ne spori samo ti moras shvatiti da iole kvalitetni igraci igraju u Sarajevu ili su otisli u inostranstvo.
Džanan Musa je došao iz Bihaća u Sarajevo igra trenutno u KK Košu
Antunović Sandro došao iz Hercegovine u Sarajevu i igra u KK Košu
Hadžihasanović Elvin došao iz Zenice i igra u OKK Sparsu
Njegoš Sikiraš iz Budućnosti Bijeljina otišao u Romu
itd
Dobro si rekao za Kobica trazili ga ali nije potpisao. To mogu i ja reci da su i mene trazili Lakersi da im upotpunim mjesto trenera ali me nisu potpisali. Sta mislis sto ga nisu potpisali? Raspitaj se malo kod njihovih trenera a ako hoces mogu ti dati broj trenera nije mi problem.
Za Zaklana opet stojim iza svojih riječi, da ima ogromnih problema u kreiranju napada čim naiđe neki dobar bek.
SHvatas li ti da smo mi izgubili nekoliko vrhunskih talenata u 98 generaciji: Glisica i Colaka na poziciji 4, Kerica na poziciji 2, Adzica na poziciji 1 itd. Eh to su igraci iz manjih sredina a ne neki poluproizvodi.
Ja ne zelim da se sa svima ovdje posvadjam jer sam drugacijeg misljenja od vecine na forumu. Cijenim svacije misljenje, ali ovdje je, po meni, previse price o Sparsima, a najmanje o djeci iz manjih klubova, iz manjih sredina. Hvala bogu pa je pocela "Liga mladih BiH" (Cestitke KS BiH za taj projekat) pa se djeca mogu naigrati dobre kosarke, a ne kao do sada da se mora doc u Sarajevo da bi se gledalo nesto iole kvalitetno.
To sto kazes za Sparse da ne bi mogli nikoga dobit,je cista provala.U pionirima,bez ikakvih problema bi uzeli Basket2000,sto je realno najjaci klub u Ligi mladih,kadeti su vec dobili Kos u kantonalnoj ligi,a o juniorima i da ne pricamo.....
To sto kazes za Sparse da ne bi mogli nikoga dobit,je cista provala.U pionirima,bez ikakvih problema bi uzeli Basket2000,sto je realno najjaci klub u Ligi mladih,kadeti su vec dobili Kos u kantonalnoj ligi,a o juniorima i da ne pricamo.....
Poraz od Crne Gore oko dvadesetak razlike, ali su se nasi kadeti odlicno drzali gotovo 35 minuta. Crna Gora je sa juniorima tu koji ce u A diviziji biti..
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
- ultrassa1921
- Kontakt:
svaka cast,znas li strijelce,ko se onako izvojio,osim Museneno#4 je napisao/la:Poraz od Crne Gore oko dvadesetak razlike, ali su se nasi kadeti odlicno drzali gotovo 35 minuta. Crna Gora je sa juniorima tu koji ce u A diviziji biti..

Manijaci Zeljini
-
- Kontakt:
Međunarodni turnir Travnik 2014
CRNA GORA POBJEDNIK
KK Spars - Reprezentacija Crne Gore
74 - 83
TRAVNIK 2014
grupa A
KK Travnik Bosna Tours-kadetska rep. BiH 71 - 95
Kadetska rep. BiH-Crna Gora 68 - 92
KK Travnik Bosna Tours-Crna Gora 57 - 90
grupa B
OKK Spars - KK Flash 74 -60
OKK Spars - KK Rabotnicki
KK Flash - KK Rabotnicki 78 - 47
utakmica za 5. mjesto
KK Travnik Bosna Tours - KK Rabotnicki 75 - 64
utakmica za 3. mjesto
KK Flash-kadetska rep. BiH 76 - 68
finale
OKK Spars-Crna Gora 74 - 83
Najbolji igrac turnira-Petar Popovic, Crna Gora
CRNA GORA POBJEDNIK
KK Spars - Reprezentacija Crne Gore
74 - 83
TRAVNIK 2014
grupa A
KK Travnik Bosna Tours-kadetska rep. BiH 71 - 95
Kadetska rep. BiH-Crna Gora 68 - 92
KK Travnik Bosna Tours-Crna Gora 57 - 90
grupa B
OKK Spars - KK Flash 74 -60
OKK Spars - KK Rabotnicki
KK Flash - KK Rabotnicki 78 - 47
utakmica za 5. mjesto
KK Travnik Bosna Tours - KK Rabotnicki 75 - 64
utakmica za 3. mjesto
KK Flash-kadetska rep. BiH 76 - 68
finale
OKK Spars-Crna Gora 74 - 83
Najbolji igrac turnira-Petar Popovic, Crna Gora
- ultrassa1921
- Kontakt:
Mozda je bolje ovako radi predostroznosti...
Razgovarano je sa malim Radoncicem.... Samo da se zna i da se ne nabija Harunu i savezu da se ne radi nista povodom njega...
Razgovarano je sa malim Radoncicem.... Samo da se zna i da se ne nabija Harunu i savezu da se ne radi nista povodom njega...
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO
Budi dio ŽELJE, budi Željovac...
Budi dio ŽELJE, budi Željovac...
Nije mi samo jasno kako ljudi mogu pogrijesiti ime kluba cuj XXL Basket
A klub se zove KK Bosna XXL Bihać, da je barem XXL Bosna ali XXL Basket

A klub se zove KK Bosna XXL Bihać, da je barem XXL Bosna ali XXL Basket

Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!
Kadeti
Spars-Koš 98-92 nakon produžetka
Spars ide kao prvi iz kantona a Koš kao drugoplasirani
Da li je Musa igrao i koliko je zabio znas liChstal je napisao/la:Kadeti

Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!
Igrao je. Cijela utakmica je bila Gegić protiv Muse. Sigurno da su obojica postigli preko 30 poena.LloriS je napisao/la:Da li je Musa igrao i koliko je zabio znas liChstal je napisao/la:Kadeti
Trenutno korisnika/ca: TripleThreat i 12 gostiju.