Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88

DukeOfWellington
Kontakt:

Re: FC Manchester United

Post Postao/la DukeOfWellington » 02 maj 2014, 23:05

Virtu4l je napisao/la:
DukeOfWellington je napisao/la:pa šta onda da nekog privuče da navija za ovaj ili onaj klub? Ljepši grb?
Uspjeh, kao i do sad.
Da je tako svi bi navijali za Real Madrid.
Skyline je napisao/la: Nije ovo neko staro vrijeme, nit' je Engleski fudbal kao sto je nekada bio.. A navijace ces privuci isto kao sto i danas privlace City, Chelsea, PSG, itd itd...
Naravno da nije kad se sve radi naopako, problem treba ubiti u izvoru, a izvor je potpuna internacionalizacija Premier League, popularnost fudbala u Engleskoj je iskorištena za bjesomučno bogaćenje pojedinaca što se nije smjelo desiti. A kad se to desilo onda se dešavaju ovakve stvari što ljudi uopšte ne vide kao problem. A ako će United navijače privlačiti kao što ih privlači City ili PSG onda će mene prvog odbit'. Fuj način za privlačenje navijača.

@Belmin6

Od ranog djetinjstva.

Laparanoia
Kontakt:

Post Postao/la Laparanoia » 02 maj 2014, 23:05

Ima logike ovo o cemu Duke prica,postoje mnoge druge vrijednosti,ja sam bio dijete kad sam poceo pratit United da ne prosipam pamet **** sam se kuzio u transfer politiku,trosenje,reklame sponzori zarada,svidjelo mi se sto igraju do kraja sto se ne predaju,jednostavno svidio mi se taj nacin fudbala tada,iz godine u godinu zavolio sam to,sto ne mijenjamo trenere ko carape,sto ne trosimo na budalast nacin,sto nismo vjestacki itd itd.Sad nove mladje generacije ce sigurno vise privlaciti klubovi kao City,Psg,Chelsea itd i vjerovatno ce se iz godine u godinu sve vise pojavljivat takvi klubovi koje ce kupovat milijarderi koji se razumiju u fudbal kao ja u matematiku.Ja bi najsretnij bio da nas preuzme Giggs i njemu bi mogao halalit 2,3sezone dok se ne usteli kako bi se reklo
JOSE MOURINHO UBICA SNOVA!

nedim93
Kontakt:

Post Postao/la nedim93 » 02 maj 2014, 23:06

Arsenal nije pokvaren tom bogohulnom internacionalizacijom koja je i Mančesteru malo gospodstva oduzela :kafa:
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 02 maj 2014, 23:08

nedim93 je napisao/la:Arsenal nije pokvaren tom bogohulnom internacionalizacijom koja je i Mančesteru malo gospodstva oduzela :kafa:
Arsenal nije imao problema sa internacionalizacijom nego sa francizijacijom, što je još gore.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 02 maj 2014, 23:08

Paranoja, dobar ti potpis. :cool:

A cuj ovoga za Arsenal. Pa to je klub koji je nekoliko puta imao prvih 11 bez Engleza. :lol:
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 02 maj 2014, 23:12

DukeOfWellington je napisao/la:Arsenal nije imao problema sa internacionalizacijom nego sa francizijacijom, što je još gore.
Znao sam da ćeš ovo napisati :lol:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

nedim93
Kontakt:

Post Postao/la nedim93 » 02 maj 2014, 23:13

DukeOfWellington je napisao/la:
nedim93 je napisao/la:Arsenal nije pokvaren tom bogohulnom internacionalizacijom koja je i Mančesteru malo gospodstva oduzela :kafa:
Arsenal nije imao problema sa internacionalizacijom nego sa francizijacijom, što je još gore.
samo iskorištavanje francuske radne snage dok su još uvijek bili korisni. Sad se bacamo na nijemce.
Engleski duh živi u nama
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 02 maj 2014, 23:18

nedim93 je napisao/la:samo iskorištavanje francuske radne snage dok su još uvijek bili korisni. Sad se bacamo na nijemce.
Engleski duh živi u nama
10 Francuza u polju, Francuz 15 godina vodi klub, legendarni Highbury zamijenjen za nekakvu arapsku arenu, i ime kluba je arapskog porijekla, svake godine se igra nekakav arapski kup na sred arapske arene, o vlasnicima da ne pričamo, svima nam je manje-više isto. Meda to ne može, meda.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 02 maj 2014, 23:20

Još im samo nedostaju Argentinci :cool:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Skyline
Kontakt:

Post Postao/la Skyline » 02 maj 2014, 23:54

DukeOfWellington je napisao/la: Naravno da nije kad se sve radi naopako, problem treba ubiti u izvoru, a izvor je potpuna internacionalizacija Premier League, popularnost fudbala u Engleskoj je iskorištena za bjesomučno bogaćenje pojedinaca što se nije smjelo desiti. A kad se to desilo onda se dešavaju ovakve stvari što ljudi uopšte ne vide kao problem. A ako će United navijače privlačiti kao što ih privlači City ili PSG onda će mene prvog odbit'. Fuj način za privlačenje navijača.
Samo mi nemoj reci da su svi ovi navijaci Uniteda poceli navijati za United zbog neke tradicije, a ne zbog uspjeha kada su ga poceli pratiti.. Ako cemo tako, zasto onda danas na ovim nasim prostorima ne mozes naci navijace Sunderlanda, Aston Ville, itd? Mozes ali u 15, ako ne i mnogo vise puta manjem broju od navijaca npr Uniteda, Arsenala, Chelsea, L'Poola, itd itd... ?
GGMU!
Beckham... into Sheringham... and Solskjær has won it! 1999!

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 02 maj 2014, 23:59

Skyline je napisao/la:
DukeOfWellington je napisao/la: Naravno da nije kad se sve radi naopako, problem treba ubiti u izvoru, a izvor je potpuna internacionalizacija Premier League, popularnost fudbala u Engleskoj je iskorištena za bjesomučno bogaćenje pojedinaca što se nije smjelo desiti. A kad se to desilo onda se dešavaju ovakve stvari što ljudi uopšte ne vide kao problem. A ako će United navijače privlačiti kao što ih privlači City ili PSG onda će mene prvog odbit'. Fuj način za privlačenje navijača.
Samo mi nemoj reci da su svi ovi navijaci Uniteda poceli navijati za United zbog neke tradicije, a ne zbog uspjeha kada su ga poceli pratiti.. Ako cemo tako, zasto onda danas na ovim nasim prostorima ne mozes naci navijace Sunderlanda, Aston Ville, itd? Mozes ali u 15, ako ne i mnogo vise puta manjem broju od navijaca npr Uniteda, Arsenala, Chelsea, L'Poola, itd itd... ?
Ko to kaže?

Pričamo o tome da su klubovi koji su 100 godina bili uslovno rečeno ništa preko noći postali nešto i da su na taj način privukli masu navijača. United nije preko noći postao nešto, ali tačno je da je višegodišnji uspjeh privukao najveći broj navijača, s tim da su oni pored nekoliko uspješnih klubova radi nečega ipak birali United, a ne Real, Barcu ili Juventus. To nešto će uskoro nestati.

Skyline
Kontakt:

Post Postao/la Skyline » 03 maj 2014, 00:02

Tako ti je to drug... Ako mislis da ce United moci parirati ostalim klubovima samo na osnovu stare slave i neke tradicije, onda se varas..
GGMU!

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 03 maj 2014, 00:07

Skyline je napisao/la:Tako ti je to drug... Ako mislis da ce United moci parirati ostalim klubovima samo na osnovu stare slave i neke tradicije, onda se varas..
Može se poslovati kvalitetno i uz čuvanje tradicije. Primjer: United zadnjih 20 godina.

Skyline
Kontakt:

Post Postao/la Skyline » 03 maj 2014, 00:09

Moze u smislu da se klub ne proda nekim bogatasima i tako to, ali s tvojom politikom tesko da bi gdje dosli..
GGMU!

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 03 maj 2014, 00:15

Skyline je napisao/la:Moze u smislu da se klub ne proda nekim bogatasima i tako to, ali s tvojom politikom tesko da bi gdje dosli..
Ne postoji moja politika, postoji politika kluba u zadnjih 20 godina, pa ti procijeni da li je uspješna. Ja ću reći da je to bila politika koja poštuje tradiciju.

Skyline
Kontakt:

Post Postao/la Skyline » 03 maj 2014, 00:18

Jest sve to stoji, ali vidis i sam da iz sezone u sezonu ide sve losije, sam dokaz tome su ti zadnje 3 sezone u ligi prvaka, dok jedan City, PSG, itd dodju, uloze milione i postanu ozbiljan klub u roku 2,3 sezone.
GGMU!

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 03 maj 2014, 00:27

Ekipa treba remont, a kad pričamo o igračima koji treba da odu uglavnom se radi o stranim igračima, dok većina domaćih igrača (ne svi) uglavnom ima mjesto u timu. S druge strane na tržištu se pojavilo nekoliko sjajnih domaćih igrača. To znači da se bez problema može napraviti remont i zadržati solidan broj domaćih igrača.

Ekipa nakon Moyesa mora dovesti novog menadžera. Bira se čovjek koji dokazano ne garantuje ništa i koji će kako stvari stoje na samom startu biti dočekan na nož od strane određenih igrača, dakle radi se na silu i od toga garantovano neće ispasti ništa dobro. S druge trane imaš Giggsa koji je već u svojoj prvoj utakmici pokazao najvažniju stvar - igrači ga poštuju i pod njim igraju 100%, pa čak jedan Young nije bio toliko loš. Pokazao je i da mu je vizija napadačka igra, nije se zaustavio kod minimalnog vodstva. Ni on ne garantuje uspjeh, ali on zaslužuje šansu, dok onaj nit garantuje uspjeh (tačnije garantuje neuspjeh) nit zaslužuje šansu i plus se na taj način rasprodaje tradicija kluba. A ovdje ljudi mrtvi hladni smatraju da će on napraviti nešto. Čovjek je teška ubleha, prevara, ma nula, niko.

Skyline
Kontakt:

Post Postao/la Skyline » 03 maj 2014, 00:31

Sto se tice situacije oko trenera, tu se obojica slazemo, tako da neka na tome ostane ova rasprava :D
GGMU!

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 03 maj 2014, 00:34

Nije politika kluba uspješna, uspješan je bio Fergie. Ta ista politika je prije dolaska Fergiea imala ogromnih problema da izbori opstanak u Premu, 26 god bez trofeja je rezultat te politike. Ovakvi kao Fergie se više ne nalaze i ne rađaju, tako da je logično da bi danas, kada je United prerastao iz običnog regionalnog i gradskog simbola u globalno prepoznatljivi brend i keš mašinu, par godina neuspjeha nanijelo ogromnu štetu.

Moyes je već krenuo sa nanošenjem štete, a on je čak i imao iskustvo rada u Premu, izabrao ga je Fergie, pa je opet podbacio, i pokazao da poštovanje tradicije ne znači nužno i uspjeh, kao što je pokazatelj i tih 26 god bez trofeja. Giggs bi bio prevelik rizik isto tako, ja podržavam ideju da on preuzme kormilo jednog dana, ali potrebno je da on pokaže u praksi to, ne na Unitedu, već na drugom klubu, da vidimo šta zna i umije (a ne da se uči na Unitedu), Van Gaal je to dokazao svojim dugogodišnjim radom. S te strane on ima prednost, a ja bih bio najsretniji kada bi imali takvih trenera u Premu ili na Ostrvu, ali nažalost takvi su endemska vrsta tamo.

Duke tebi onda ostaje navijati za United of Manchester, eno i novi stadion dobiše :D
Zadnja izmjena: rio_Ferdy88, dana/u 03 maj 2014, 00:40, ukupno mijenjano 3 puta.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 03 maj 2014, 00:36

Neko je pitao za koga sutra?

Za Everton! Nadam se da ce Liverpul uzeti titulu, mada sumnjam da bi Everton mogao odigrati pod rucnom.

Nije mi ni Siti mrzak, al bolje za EPL da konacno uzme Liverpul. Ako nece sada, ne znam kada ce.

Van GAL?

Bljak :).
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Zaključano

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.