Lige petice

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Najbolja liga je...?

Premiership
277
43%
Primera Division
164
26%
Seria A
99
15%
Bundesliga
90
14%
Le Championat
10
2%

Ukupno glasova: 640

Adi_Zepce
Kontakt:

Re: Lige petice

Post Postao/la Adi_Zepce » 02 maj 2014, 17:28

AllGunsBlazing je napisao/la: @Adi A Valencija je ono pravo jaka? Talenti? Sta bijase?
Ja se nigdje nisam izvalio pa rekao da je Valencia jaca od Barcelone, iako su ih dobili 2:3 na Nou Campu :angel: :mrgreen: .
Da je Valencia talentovana ekipa pokazali su i sinoc. Malo sportske srece je nedostajalo da udje u finale, tako da ti ovaj komentar uopce ne znaci nista :D
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 02 maj 2014, 17:29

Rajaz je napisao/la:Trenutno u Evropi:
1. Atletico
2. Barcelona/Madrid
3. Bayern
4. BvB
5. Liverpool/City/Chelsea
Hajd mi Bogati objasni kako je Barcelona bolja sad i od Bayerna i u rangu Madrida ? :lol:

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 02 maj 2014, 17:30

I ne samo to ja uopste nisam siguran da bi Chelsea ili City osigurao opstanak u Primeri.

Rajaz
Ti si vidi se veoma pametan :mrgreen: ali ne bi se slozio sa tvojom listom prva je Barcelona drugi je Atletico nakon njih Real, mislim da ovi Njemcini nisu jos nivo Bilbaoa i Seville ispod su oni jos naravno onda idu Betis, mocni Sociedad pa tek onda dole pri dnu nakon fenjerasa idu Chelsea, City, Arsenal, Liverpool, United. Mislim da united npr. definitivno ove sezone ne bi opstao u Primeri.

Naravno ja bii napravio takodjer kao slag na tortu i listu najboljih sudaca, to su definitivno Ovrebo, Busaca, Stark i onaj sto je sudio zadnji ligaski mec Barcelone i Reala.
Zadnja izmjena: BigBigBang, dana/u 02 maj 2014, 17:32, ukupno mijenjano 1 put.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 02 maj 2014, 17:30

Belmin6 je napisao/la:
1. Atletico
2. Barcelona/Madrid
3. Bayern
4. BvB
Hajd mi Bogati objasni kako je Barcelona bolja sad i od Bayerna i u rangu Madrida ? :lol:
Barcelona dobila ove godine Real koji je natrpo 5 komada Bayernu. :kafa:

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 02 maj 2014, 17:33

Cuj kako Barcelona nije bolja :shock: :shock: PA vidis kako je lik realan i objektivan nije htio da ih stavi kao najjacu ekipu vec ih stavio na tek drugo mjesto i opet nisi zadovoljan i tamo neki Bayern ti cudno sto je ispod Barcelone, pa je li ti znas da je BArcelnoa pobjedila Real dva puta ove sezone? :shock: :shock:

Najbolji igrac svih vremena ih rutinski izdominirao iz dva penala uz crveni naravno i ti nesto tu izmisljas toplu vodu, cuj Bayern :crazy: :crazy:

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 02 maj 2014, 17:35

Rasprava je debilana žešća :oops: :facepalm: moj tata je jaci od tvog :o

a sve je pocelo glupim poređenjem timova poput Totenhema, Arsenala, Citya i slicno - sa jednom Barcom :facepalm:

ocito je da davno nabijeni kompleksi i dalje drmaju pojedince nemilosrdno, dok se usuđuju pisati svakave koještarije i gluposti
Zadnja izmjena: let3, dana/u 02 maj 2014, 17:36, ukupno mijenjano 1 put.

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 02 maj 2014, 17:35

Belmin6 je napisao/la:
1. Atletico
2. Barcelona/Madrid
3. Bayern
4. BvB
Od 3 Clasica 2 puta dobili Madrid, jednom izgubili, u ligi zaostaju samo 1 bod. Bayern je ispod ove sezone, syebalo ih sto im Guardiola u rekordnom vremenu donese BL, totalno ispali iz ritma. Jos nesto ?

@paja znam da je tebi Barca najjaca, najjaci utisak otkako je fudbala su upravo oni ostavili na tebe, bilo fudbalski, kroz kriminal, sudije, Alvesa, Mallenca itd :kafa:

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 02 maj 2014, 17:38

A upravo smo dobili i informaciju zasto je Bayern zakazao ove sezone u LP. Naime Guardiola najbolji trener svih vremena takojder je predobro vodio Bayern ove godine toliko dominantno da su prerano osvojili titulu i sve izdominirali rano tako da su sezasitili osvajanja i prije zavrsnice LP :tralala:
Zadnja izmjena: BigBigBang, dana/u 02 maj 2014, 17:38, ukupno mijenjano 1 put.

Sapuiza
Kontakt:

Post Postao/la Sapuiza » 02 maj 2014, 17:38

englezi jednostavno nemaju dovoljno vlastitog talenta, a bjesomučnom neplanskom kupovinom radi kupovine ne mogu parirati španjolcima koji razvijaju igrače ko na traci. pred ovu sezonu primeru je napustilo 15-20 odličnih igrača, ali to se uopće ne osjeti zbog vlastite produkcije. to zaslužuje veliki naklon.
Hans J. Watzke - jamac jakog BVB-a

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 02 maj 2014, 17:40

Tako je slazem se, Real je ove sezone npr. prepun spanskih talenata koji ne samo da igraju nego su i glavni igraci, takodjer i Atletico sve glavni igraci iz vlastite produkcije Curtois, Costa, Turan, Godin, Miranda...

Tu je i Barcelona koja je standarndo ove godine izbacilo jos jednog sjajnog igraca Bartru :mrgreen:

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 02 maj 2014, 17:44

Rajaz je napisao/la:
Belmin6 je napisao/la:
1. Atletico
2. Barcelona/Madrid
3. Bayern
4. BvB
Od 3 Clasica 2 puta dobili Madrid, jednom izgubili, u ligi zaostaju samo 1 bod. Bayern je ispod ove sezone, syebalo ih sto im Guardiola u rekordnom vremenu donese BL, totalno ispali iz ritma. Jos nesto ?

@paja znam da je tebi Barca najjaca, najjaci utisak otkako je fudbala su upravo oni ostavili na tebe, bilo fudbalski, kroz kriminal, sudije, Alvesa, Mallenca itd :kafa:
Opet mi nije jasno kako je Barca bolja?

Inace najbolje 4 ekipe ove sezone: Chelsea,Atletico,Real i Bayern. :kafa:
Zadnja izmjena: soxx, dana/u 02 maj 2014, 17:44, ukupno mijenjano 1 put.

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 02 maj 2014, 17:44

Koji si ti cirkusant pa to je cudo :D .
Nositelji igre Atletica prije svih su Gabi i Koke, obojica ponikli u Atleticu. Bez njih Costa ne bi ni 5% bio opasan kao sto je sada. Ne da mi se raspravljati fkt s likovima koji tvrde da je Arsenal zvani "sestica" na nivou Barcelone :P :mrgreen:
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

Sapuiza
Kontakt:

Post Postao/la Sapuiza » 02 maj 2014, 17:45

najjači klubovi u pravilu ni ne razvijaju igrače. poanta je da će sevilla ili bilbao razviti klasetinu i tako jačati ligu, dok će fulham ili newcastle preplatiti pola kadra i pridonijeti ničemu

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 02 maj 2014, 17:46

Rajaz je napisao/la:
Trenutno u Evropi:

1. Atletico
2. Barcelona/Madrid
3. Bayern
4. BvB
Ovu listu kao da je pravilo djete od 5 godina.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 02 maj 2014, 17:48

Sapuiza je napisao/la:najjači klubovi u pravilu ni ne razvijaju igrače. poanta je da će sevilla ili bilbao razviti klasetinu i tako jačati ligu, dok će fulham ili newcastle preplatiti pola kadra i pridonijeti ničemu
Nije li nedavno jedan renomirani spanski klub upravo izdanak Southamptonove skole platio sto miliona ili sam ja nesto pomijesao? :wtf:

Da, Gabi i Koke **** Curtoisa i Costu da su umjesto njih Avdukic i Zec sve bi to bilo isto samo je bitno da su tu Gabi i Koke :urnebes:

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 02 maj 2014, 17:49

BigBigBang je napisao/la:A upravo smo dobili i informaciju zasto je Bayern zakazao ove sezone u LP. Naime Guardiola najbolji trener svih vremena takojder je predobro vodio Bayern ove godine toliko dominantno da su prerano osvojili titulu i sve izdominirali rano tako da su sezasitili osvajanja i prije zavrsnice LP :tralala:
Iz cega i kako si ti ovo skont'o :lol: meni nije jasno, mora da mozak jos nije u potpunosti evoluirao.
Ocemol crtat u paintu k'o onomad jedan madridista topniku ? :kafa:

Da ponovim posto imam potrebu, ne valja se rugat jel, Bayern se nije zasitio, Bayern je ispao iz takmicarskog ritma, manjak jakih utakmica, profulana taktika, sve to je dovelo do onog debakla kontra Madrida, dakle u pitanju nije nikakva zasićenost. Malo jasnije ?

Vezano za produkciju igraca jedne i druge lige.
Pa dobro, ove sto ih je @paja naroj'o su koštali 40 miliona, dakle Curtois, Costa, Arda, Godin i Miranda dok je jednog Tottenhema samo Lamela kostao isto toliko, tj. ogromnih 40 miliona. Rezultat=jedni cine okosnicu najjaceg tima i nose ih do trofeja lige, moguce i LP, drugi je flop.
I da, to je samo jedan od primjera.

Nego @paja sto ovi tvoji kampiraju ispred Miniestadija sa zelenim u vrećama, ? :mrgreen:

@saurman ne brini, nisi je ti pravio. :kafa:

Sapuiza
Kontakt:

Post Postao/la Sapuiza » 02 maj 2014, 17:51

paja nisi ništa pomiješao, neg samo iznio još jedan problem prema - top igrači radije biraju najjače klubove primere nego prema.

i nisam rekao da prem nikog ne razvije, ali u odnosu na primeru to je slabo.

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 02 maj 2014, 17:52

Uredu ako je tako. Pojasni mi gdje je taj Costa bio ranije dok iza svojih leđa nije dobio virtuoza kakav je Koke??...Belgijancu je lako kada ispred sebe ima odbranu koju cine Miranda-Godin, ali to ne umanje njegovu kvalitetu. Istina da je Costa, sudeći barem po medijima najbolji igrac Atletica, ali nije to je Koke. Atletico bez tog igrača je duplo slabija momcad.

www.valencia-balkan.net

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 02 maj 2014, 17:57

Paja to ti je kao i sa Real Sociedadom, bez Illaramendija su pola ekipe. Sa njim su bolji od svake ekipe EPL-a.
Celik!3,2,2.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 02 maj 2014, 17:57

Pa ispali iz takmicarskog ritma jer su vec sve prekucali za par mjeseci to sam i ja reko, Guardiola je jednostavno predobro vodio Bayern da ih je to kostalo koliko je dobar njegov Bayern.

Naravno ove godine hvali jedan Atletico za politiku koji je u prethodne dvije decenije bio apsulutna sprdnja od kluba koja nije mogla izboriti LP a kad bi jednom u deset godina isto ucinili ispali bi u grupi :lol: Potrefio im se dobar trener, motivacija uslijed nekoliko decenija luzerstva i podredjenosti u odnosu na glavnog rivala, dobra ekipa i sad je to za divljenje. :mrgreen:

Pa nemoj da nabrajam sad ja flopove spanskih klubova trebala bi mi tri posta da ispisem sve.

To za kampiranje a sta reci tako do biva kad jednom ubodes igraca negdje pa onda stalno uzimas i trazis jos odatle a ono samo flopovi e tako je sa ovim Barceloninim sto ih uzimamo. Nesto slicno vama, vi sad mislite da je svaki kloc Tello ili Montoya, Muniesa, Alcantara, Dos Santos da su to novi Messi i Iniesta, to se zove kontraefekat par dobrih igraca koje uzmes iz jedne skole jer na njih ide mali milion flopova.

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.