Liverpool FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Paradajz
Kontakt:

Re: Liverpool FC

Post Postao/la Paradajz » 30 apr 2014, 13:27

fera je napisao/la: pisao sam vec o tome a i dalje mislim da je mourinho zasnovao taktiku protiv liverpoola upravo na tome da pokrije ostale igrace a da coutinha pusti da igra jer on kad mu zatvoris sve opcije za pas nije opasan igrac.
ne mislim da ga treba prodati ali mora imati konkurenciju jer ovako nece nista nepredovati vec ce se opustiti i stagnirati kao igrac...
Ma, nije samo Coutinho tu zatvoren, Mou je jednostavno ugasio utakmicu, zatvorio je, usporio tempo potpuno, i nije branio igraca, koliko sam prostor, po sredini, i terao jednostavno nase igrace na besomucne centar-suteve, na koje mi nismo navikli niti imamo tog target man-a da skuplja te lopte.
A mi cim dodatno sporije igramo, to jednostavno nije to, i onda i Sterling u toj situaciji nije toliko jak, jer je on najjaci u tranziciji i brzoj kontri.

Mislim da si malo prestrog prema Coutinhu, sumnjam da je on bas "katastrofalan", ali da je nekonstantan to je istina. A nikako da se istakne cinjenica da Cou vise trci, i radi vise u odbrani, a to se itekako zapostavlja, vidan napredak tu.

Na vise frontova, nam upravo trebaju nekoliko opcija za njegovu poziciju, zato ce Suso i valjda Lallana biti odlicne opcije, jer ovako nemamo dobru zamenu, kada Coua ne ide.

Sto se stopera tice, treba videti situaciju ko ce da ide, pa onda proceniti da li treba jos jedan. Mislim da od Ilorija moze da bude odlican igrac, samo treba vreme, sto je za stopere najbitnije.
Zadnja izmjena: Paradajz, dana/u 30 apr 2014, 14:24, ukupno mijenjano 1 put.

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 30 apr 2014, 14:04

Ja sam više sit Kellyija. Njemu se godinama daje prilika, ali ništa od toga. Kelly i Glen trebaju ići dok se još uvijek može bilo šta uzeti za njih. Iloriju se treb dati šansa na tom desnom beku, makar da vidimo može li momak išta učiniti.
Coates je sve svoje kredite ispucao i treba ga prodati što prije. Toure služi samo za popunjavanje rupa. Sakho, Skrtel i Agger su sasvim dovoljni za štopere, a tu je i Toure.
Niko ne zna kakav će biti Enriqe kada se vrati, ali sreća tu je Flano. Međutim, Flano treba još dosta da radi. On nema nikakav centaršut, ali ima svoju borbenost kojom to nadoknađuje. Ali, ja u životu nisam vidio beka sa lošijom procjenom skok igre i leta lopte, te je preloš u igri glavom. Tu treba dosta poraditi.
Jack je mislim napokon sazrio, ali nešto nisam siguran da će dobiti priliku. Kada god pogledam, skoro uvijek je najbolje ocjenjeni igrač u svom timu.

Meni Lallana nije nešto prijeko potreban sada i ne bih da dovodio, a pogotovo jer samo u Southamptonu imaju dva igrača koja su nam potrebnija. Nathan Clyne desni bek i Shaw lijevi bek. Uvijek sam bio za opciju dovođenja jednog kvalitetnog pojačanja, nego dva tri polovnjaka.
Coleman i William Carvalho i to je to ( ovo je neralno, samo navodim svoje želje ). Prodati Reinu, Coatesa, Kelly, Glena, Assaidija, Adorjana, Sokolika, Coady, Aspasa i Ngoa. Zahvaliti se Sissoku i Mosesu.
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 30 apr 2014, 14:44

Paradajz je napisao/la:
fera je napisao/la: pisao sam vec o tome a i dalje mislim da je mourinho zasnovao taktiku protiv liverpoola upravo na tome da pokrije ostale igrace a da coutinha pusti da igra jer on kad mu zatvoris sve opcije za pas nije opasan igrac.
ne mislim da ga treba prodati ali mora imati konkurenciju jer ovako nece nista nepredovati vec ce se opustiti i stagnirati kao igrac...
Ma, nije samo Coutinho tu zatvoren, Mou je jednostavno ugasio utakmicu, zatvorio je, usporio tempo potpuno, i nije branio igraca, koliko sam prostor, po sredini, i terao jednostavno nase igrace na besomucne centar-suteve, na koje mi nismo navikli niti imamo tog target man-a da skuplja te lopte.
A mi cim dodatno sporije igramo, to jednostavno nije to, i onda i Sterling u toj situaciji nije toliko jak, jer je on najjaci u tranziciji i brzoj kontri.

Mislim da si malo prestrog prema Coutinhu, sumnjam da je on bas "katastrofalan", ali da je nekonstantan to je istina. A nikako da se istakne cinjenica da Cou vise trci, i radi vise u odbrani, a to se itekako zapostavlja, vidan napredak tu.

Na vise frontova, nam upravo trebaju nekoliko opcija za njegovu poziciju, zato ce Suso i valjda Lallana biti odlicne opcije, jer ovako nemamo dobru zamenu, kada Coua ne ide.

Sto se stopera tice, treba videti situaciju ko ce da ide, pa onda proceniti da li treba jos jedan. Mislim da od Ilorija moze da bude odlican igrac, samo treba vreme, sto je za stopere najbitnije.
moguce da sam prestrog jer sam od njega vise ocekivao. sto se trcanja i odbrane tice to stoji al zamisli u narednoj sezoni ako se budemo samo na njega oslanjali na sta ce to liciti. imacemo puno vise ozbiljnih utakmica a tu je i jedna stvar koju svi zaboravljaju a to je da ce naredne sezone ocekivanja biti veca nego ove. ove sezone smo se svi nadali tom 4. mjestu koje vodi u ligu prvaka a rodgers i ekipa su debelo premasili ta ocekivanja igrajuci skoro citavu sezonu bez pritiska. evo vidjeli smo u posljednjih nekoliko utakmica koliko je taj pritisak vazan faktor, mozda protiv norwicha vise nego protiv chelsea.
kako god ja mislim da bi bilo ludo osloniti se i narednu sezonu samo na brazilca zato bi volio da se prvo ta pozicija rijesi pa da se onda okrene odbrani prije svega beku.
suso bi morao dobiti sansu a i bice dovoljno utakmica i ako dođe jos jedan igrac na toj poziciji. suso svakako moze igrati vise pozicija. a alberta na posudbu negdje poslati.
You are someone else I am still right here

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 30 apr 2014, 15:38

Ako Lallana dođe onda će definitivno on biti prva opcija. Coutinho druga a Suso treća i to je to što se tiče pozicije ofanzivnog veznog.
Coutinho je stvarno nekonstantan, nemam šta pisati, sve ste već elaborirali. Samo da kažem da ima zaista smiješan šut kojim ne može puno postići. Svaka čast za one lopte u prostor, ima itekako osjećaja za to.

Ludo će biti na ljeto, to je sigurno :bih:
Ja te volim, volim Željo..

EBSCO
Kontakt:

Post Postao/la EBSCO » 30 apr 2014, 16:18

Barem se na ljeto neće moći izvlačit na ono Liverpool ne igra ligu prvaka pa ga nisu mogli dovest :roll:

neurofunk
Kontakt:

Post Postao/la neurofunk » 30 apr 2014, 16:19

Coutinho ima 21 god, nekonstantnost je normalna stvar za tako mlade igrače. Nadoci ce on.

Sent from my GT-I9295 using Tapatalk
I don't believe in God, but I'm afraid of him.

BeyKopites
Kontakt:

Post Postao/la BeyKopites » 30 apr 2014, 16:37

Ljudi baš fino pišete, svako doda nešto novo.Slažem se sa većinom oko svega...

Što se tiče štopera, mislim da nam trebaju samo u slučaju odlaska nekog od bitnijih štopera.Skrtel, Sakho, Agger, Toure, Ilori je sasvim dovoljno za sljedeću sezonu (u zavisnosti od toga da li je Ilori spreman za EPL po Rodgersovom mišljenju).Coatesa i Kellya (nažalost) prodati, a imaš tu još i Wisdoma koji osim beka može igrati i štopera.

Bekovi su najveći problem. Bog samo zna u kakvoj će formi Enrique biti nakon ovolikog odsustva, a Cissokho će se naravno vratiti u Valenciu.Imamo Flanagana i Johnsona koji mogu igrati na obje strane, Robinsona i Wisdoma koji su najbliži rotaciji te Smitha i McLaughlina za koje sumnjam da će im se pružiti prilika :? Mislim da nam treba novi dobar LB i još sljedeću sezonu izdržati sa Johnsonom na desnoj strani pa na ljeto 2015 kupiti i desnog beka.Sumnjam da će Rodgers kupiti oba beka u jednom prijelaznom roku...

Vezni red je solidan, ali treba nam AMF jer Coutinho nema konkurenciju...Već spominjete Lallanu, OK, Suso će se vratiti sa posudbe a i Sterling je nekoliko puta ove sezone igrao tu poziciju, tako da imamo i to, zlu ne trebalo.
Gerrard, Allen, Henderson, Lucas i Alberto su centralni veznjaci i mislim da bi se trebao dovesti još jedan igrač za rotacije jer se ove sezone znalo desiti da ostanemo samo na Gerrardu i Hendersonu dok su Lucas i Allen bili povrijeđeni a Alberto nije imao neke šanse da igra.Od ovog Alberta bi i mogao biti neki igrač, al' nije mi nekako za EPL.Dobro bi mu došla neka posudba...Ako već neće dovoditi novog veznog igrača, onda ne znam, dati povremeno šansu nekom mladom igraču iz akademije, istakli su se malo više Rossiter, Brannagan i Teixeira.

Krila su Sterling i Moses, dakle Liverpool je sa samo 2 prava krila odigrao ovu sezonu.Moses se vraća u Chelsea i ne bi bilo loše dovesti Konoplyanku za neku razumnu cijenu jer smo ga fakticki umalo kupili u januaru.Nadam se da će i Ibeu pružiti dostojnu šansu, mislim da je dečko spreman da ga se gurne u vatru.

Napadači su nam Suarez i Sturridge.Definitivno najubojitiji u engleskoj.To ću reda radi dodati i Aspasa kojeg bih lično prodao na ljeto jer mislim da nije za većih klubova i nikad neće biti.Vratiti Borinija, pa on je sa posudbe više doprinio Liverpoolu nego Aspas :mrgreen: Ako Rodgers smatra da mu treba još jedan napadač ostavit će Aspasa koji vjerovatno nema veliku platu i spreman je sjediti na klupi, zlu ne trebalo.

Dakle, prodati: Reinu, Aspasa, Assaidija, Coatesa, Kellya, (Cissokho i Moses)
Posudba: Alberto i još neki mladići za koje Rodgers odluči da neće mnogo igrati...
Kupiti: lijevi bek, centralni vezni?, ofanzivni vezni i krilo

Samo moje razmišljanje, nhf :wave:
"The best there was, the best there is and the best there will ever be!"
-CaptainFantastic08-

odimidodjimi
Kontakt:

Post Postao/la odimidodjimi » 30 apr 2014, 16:47

Kelija vala bas, nikad docekati.
Oko Koatesa (Koutsa) mi nije najjasnija situacija, ali hajd.
Ture i Sisoko definitvno trebaju ici. Sa njima bih i Glena i Kelija. Moses takodje kraj posudbe.

Ako Lalana dodje, mislim da nece biti prva opcija pored Kutinja, nego da ce se njih dvojica rotirati i ganjati ko je u boljoj formi. Nesto ko Dzeko-Negredo u Sitiju. I to i nije lose, kad se bude igrala LS. Trebace igraca.

Lalana i dobar desni bek su posteni transferi. Lijevo ne bih dirao nista, zbog Enrikea i Flanagana.
A od mladjih, tek treba neko upasti... Vizdom kao da je malo pretjerao sa teretanom, em je on prije igrao i stopera, pa i lijevo... Ako napreduje u ofanzivi, moglo bi to biti dobro. U Robinsona ne vjerujem puno. Flano je napravio, ono sto je ovaj trebao i obecavao.

Aspas je upitnik, vracanje Borinija je takodje malo rizicno. Mada bolje i on nego Aspas.
Uglavnom, imamo sasvim dobru ekipu, tanku klupu, dva solidna igraca na posudbama koji se trebaju vratiti u tim, i fine predispozicije za transfer-rok na ljeto. Sad to treba iskoristiti.

Bajric981
Kontakt:

Post Postao/la Bajric981 » 30 apr 2014, 17:15

Meni nije jasno da se :plac: ovdje nepise vise o tituli nego samo o narednoj sezoni...pa nije jos gotovo

madridistaforever
Kontakt:

Post Postao/la madridistaforever » 30 apr 2014, 17:47

Bajric981 je napisao/la:Meni nije jasno da se :plac: ovdje nepise vise o tituli nego samo o narednoj sezoni...pa nije jos gotovo

tako je,iako simpatisem chelsea,bilo bi mi draze da vi osvojite nego mrski mi city :roll:
Real nije samo klub,on je smisao zivota.

the scouser
Kontakt:

Post Postao/la the scouser » 30 apr 2014, 17:54

Cou je previsok standard postavio svojim igrama u prvoj polusezoni. Ono je nestvarno bilo, igrač plaćen 10 miliona ili tako neku siću da onako igra, too good to be true.
Do your research, I'm not a hero, I'm a high functioning sociopath !

We're ruled by effete assholes...It's a shite state of affairs to be in Tommy, and all the fresh air in the world won't make any fucking difference !

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 30 apr 2014, 17:56

Bajric981 je napisao/la:Meni nije jasno da se :plac: ovdje nepise vise o tituli nego samo o narednoj sezoni...pa nije jos gotovo
Mi smo svoj cilj ostvarili, a to je Liga Prvaka. Bili smo blizu i tituli ali nismo uspjeli, vjerovatno nismo. Ne vjerujem da će ovo City ispustiti iz ruku. Mislim, niko sretniji od mene kada bi ispustili, ali teško.

Konačno konstruktivna i fina rasprava, samo nastavite :ljepota:

madridistaforever
Kontakt:

Post Postao/la madridistaforever » 30 apr 2014, 18:17

gio10 je napisao/la:
Mi smo svoj cilj ostvarili, a to je Liga Prvaka. Bili smo blizu i tituli ali nismo uspjeli, vjerovatno nismo. Ne vjerujem da će ovo City ispustiti iz ruku. Mislim, niko sretniji od mene kada bi ispustili, ali teško.

Konačno konstruktivna i fina rasprava, samo nastavite :ljepota:

neka ste nam se vratili,nije CL bez liverpoola.imali kakvih vijesti oceli suarez ostati? :eh:
Real nije samo klub,on je smisao zivota.

odimidodjimi
Kontakt:

Post Postao/la odimidodjimi » 30 apr 2014, 18:24

the scouser je napisao/la:Cou je previsok standard postavio svojim igrama u prvoj polusezoni. Ono je nestvarno bilo, igrač plaćen 10 miliona ili tako neku siću da onako igra, too good to be true.
:thumbup:
3 gola i 7 asistenacije? Je l' tako ono bi? (ne da mi se traziti, ali sjecam se po fantaziju :D )

Sto se tice titule, ja debelo vjerujem u Everton. A i ako ih uzme Siti, i dalje imaju dvije utakmice gdje, hafifne :)
Kad su kiksali protiv Sanderlenda onda, mogu protiv svih. Kakva steta sto Manone onda primi onaj go u zadnjim minutama...

Liverpul ako uzme obe ove utakmice, mislim da ima vise sanse da bude prvak nego da ne bude.

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 30 apr 2014, 19:32

Crvena zvezda u Srbiji, Liverpul u Engleskoj, Atletiko Madrid u Španiji, Juventus u Italiji, Benfika u Portugalu, Olimpijakos u Grčkoj, Ajaks u Holandiji, Bazel u Švajcarskoj i Klub Briž u Belgiji, svi su oni bili šampioni svojih zemalja 1973. godine, a velike su šanse da se to ponovi i sada

Hoce aBd. :mrgreen:

Sto se tice Coutinha, meni je od samog pocetka drag igrac. Na pocetku je igrao strasno, zato smo i navikli od njega da nekim pasom prelomi utakmicu. Kao sto rekoste, 21 mu je godina i ima jos dosta prostora za napredak. Bice sljedece sezone dosta rotacija, potreban je svaki igrac. :)

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 30 apr 2014, 19:35

Newcastle ce da umre ako u zadnjem kolu budemo morali ganjati gol razliku,
Sposobni smo dati 10 minimalno.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

EBSCO
Kontakt:

Post Postao/la EBSCO » 30 apr 2014, 19:58

Lijep tekst da pročitaju ovi pesimisti :D

http://www.liverpoolecho.co.uk/sport/fo ... ps-7047798" onclick="window.open(this.href);return false;

pride_of_merseyside
Kontakt:

Post Postao/la pride_of_merseyside » 30 apr 2014, 20:23

Ja nikako ne mogu da budem optimista, a pogotovo ne da vjerujem da će City kiksati. Prije ćemo mi dati 10 golova Newcastleu. :roll:

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 30 apr 2014, 20:25

slika

:oops:

Hajde da mi dobijemo Palace, biće teško :hmmmmm:

pride_of_merseyside
Kontakt:

Post Postao/la pride_of_merseyside » 30 apr 2014, 20:33

Ja kad vidim takve nizove još više se razočaram, baš kad ne treba prekine se, mora City nekad pobijediti na Goodisonu, a kad će ako neće sad.
Ni Željo nije izgubio od Veleža toliko godina, ali svakoj seriji dodje kraj. :mrgreen:

Zaključano

Natrag na “Liverpool FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.