Bilall je napisao/la:
Ova ekipa jednostavno ako zeli trofeje van Bundeslige, mora vratiti onu cvrstinu u odbranu i brze transformacije uz snazan presing inace cemo Heynckensa od blata praviti.
Samo sam ovo citirao, ali sve sam pročitao.
Presing, protupresign i transformacija igre se moraju vratiti na raniji nivo.
A gledaj ovakva igra, na ovakvom nivou kakva je sad, ona je problematična i za Bundesligu jer BVB ima na ovo odgovor. Mi moramo se vratiti na onaj nivo iz prvog dijela sezone, ako želimo pobijediti BVB u finalu kupa. To će biti sada jako težak zadatak. Ali ja sada očekujem od Pepa reakciju.
Ja imam osjećaj, da ekipa trenutno ne zna gdje se nalazi. Naime ona je negdje između 2 stila. Najbolje bi bilo pomiješati oba stila. Opet se vraćamo na ono s početka sezone, Pep se mora prilagodit Bayernu, a i Bayern Pepu. Obostrano znači. On je doveden da donese nešto novo, ali ne i da sve promijeni. A moguće da je previše čačkao i sada je ekipu zbunio. Tu dodaj loše tempiranje forme, opuštanje igrača nakon osvojene titule u BuLi i nastane ovo što je nastalo. Desi se KRAH. Ali u svemu ne treba zaboraviti da se naletilo na jako organizovanog protivnika.
Ima još jedan problem, a taj problem se u nekim utakmicama ove sezone mogao primjetiti. A to je fizička sprema, koja nije na nivou prošlosezonske. To je jedna stvar koju je Pep zabrljao i tu nije imao pravu strategiju.
Kod fudbala na visok posjed, često ne moraš toliko trčati jer protivnik ganja loptu. Ali zato kada je protivnik trkački jaka ekipa, pa te izmori protunapadima, onda se osjeti da igrači više i nisu toliko fizički spremni ko prije. A i kod presinga se to osjeti.
A inače još da se osvrnem i na tvoj post poslije, Realu je ovo prva pobjeda protiv Bayerna na njemačkom tlu. A do utakmice sa Schalkeom dugo vremena dugo nisu protiv bilo koje njemačke ekipe pobijedili u Njemačkoj. Mislim da su ukupno imali u Njemačkoj neke dvije pobjede. Schalke pa ev i sad naš Bayern im vratiše samopouzdanje i kada su dolasci u Njemačku u pitanju......
I naravno slažem se da pogotovo ne smije Bayern izgubiti 0:4 od jedne ekipe na svom stadionu. Nismo mi na to navikli ni kada je Bayern imao manje individualane klase u svojoj ekipi.
Osporava se kvalitet pojedinim igračima, pa može se pročitat svašta i za Mandžu. On je jedan bitan element ekipe i takav borac mora ostati u klubu, jer je i on jako zaslužan za osvojene titule prošle sezone.
Nama je najveći problem što igrači poput Mandže i Martineza trenutno i ne mogu da budu do kraja iskorišteni kao što su to bili prošle sezone. Dok se Hrvat dosta i prilagodio (a ima evo i on problem da u ovom duelu protiv Reala ostane dosta blijed) i na Pepov sistem, veći je problem Javi, kojeg Pep nikako da gura u vezu, nego vidi samo na stoperu. A meni bi Javi i na stoperu bio dobar čak da se i tu uigrava, iako mu to mnogi osporavaju.
Meni su puno veće enigme i problemi: Boateng i Kroos. Boateng ima previše ispada i njegova forma oscilira, kod njega je između nastupa svjetske klase i katastrofe tanka nit. Kroos je prespor i jednostavno on je stao na jednoj tačci i tu nema dalje. Od njega bi trebalo dolaziti puno više ideja, kreativnost i ubojitih šuteva. A mi od njega gledamo
sigurnosne pasove...
A ekipa definitivno ima ogroman potencijal i pored ovog duela je jedna od najjačih u Evropi. Određeni faktori su doveli do ovog kraha večeras, ali potencijal je tu i siguran sam u osvajanje nove titule evropskog prvaka u naredne 2-3 godine.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland