To je razlog što i na Koševu s nestrpljenjem iščekuju da zeleno svjetlo dobije Prijedlog zakona o naplati i djelimičnom otpisu dugovanja sportskim kolektivima, koji je Vlada FBiH uputila u parlamentarnu proceduru po hitnom postupku.
Uz FK Sarajevo, čija glavnica duga iznosi 1.114.533,86 KM, a zatezna kamata 1.177.125,99 KM, najveće neplatiše poreza iz svijeta sporta su FK Čelik (4.080.805,00 KM ukupnog duga, od čega je 1.682.275,88 KM glavnica, a 2.398.529,12 KM kamata), tuzlanska Sloboda (2.738.012,27 KM duga – 2.216.302,57 KM glavnice i 521.709.70 KM kamate),
te Željezničar (ukupan dug 2.648.370,10 KM, glavnica 1.209.001,57 KM, kamata 1.439.368,53 KM).
Mada su u fokusu Vladinog zakonskog prijedloga prvenstveno fudbalski klubovi, uvidom u federalnu listu poreznih dužnika, uočljivo je da će otpis kamata i reprogram itekako dobro doći i brojnim drugim sportskim organizacijama, pa čak i onima za koje bi malo ko pomislio da su uoće u stanju nagomilati više od 50.000 KM neizmirenih obaveza prema Poreznoj upravi FBiH.
http://www.pufbih.ba/images/stories/DUG ... _2014_.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
U odnosu na navedena, porezna dugovanja sportskih kolektiva iz RS su praktično zanemariva. Najveći dužnik je FK Borac iz Banjaluke, koji, zaključno sa 28. februarom, Poreskoj upravi RS duguje za federalne standarde “tričavih“ 67.915,37 KM. U većim dugovima od tog kluba, od sportskih kolektiva iz manjeg bh. entiteta je jedino Fudbalski savez RS, sa neizmirenim poreznim obavezama u iznosu od 81.910,53 KM.
MostaracVeležovac ne troši živce i prstiće uzalud, svima nama koji mučnemo bar trunku glavom je jasno, moj moderatoru tebi moze cunami u glavu udariti nece ti biti nikada jasno o čemu mi pričamo i o čemu se ovde radi.Kad se ovo uspjelo izmoliti i oprostiti za sve normalne ljude to je smak svijeta ne postoji privredna firm aiz BiH kojoj je bilo šta oprošteno ali ovi milioni dugovanja klubova iz glavnog grada odoše u halvu i šta bi moderatoru ništa pojela maca jezik hoćeš či možda reći da su i ovi podaci lažni, bujrum na stranicu porezne uprave ove trule države pa se dobro uvjeri.Dok neki grcaju u vraćanju dugova nekima se to oprašta plus nagrada, dok neki prave stadion od nule po drugi put nekima stadion pada s neba-Orašje i gle čuda opet zakulisne igre Fudbalskog Saveza u Sarajevu od parai sredstava namjenjenih Fk Veležu hoćeš li i to da ti dokažem ili ćeš se nastaviti praviti lud????Osim što ste svi gore prvaci u moljenju i prodavanju muda pod bubrege, puštanju magle za vas je očigledno laž da mi još postojimo.Nama je vrlo žao što svima očigledno počinjemo biti jako velika smetnja što počinjemo ličiti na nešto od prije rata što mnoge od vas boli i što vam smeta naš grb i naš klub.Budite malo barem pristojni i realni u svom iracionalnom shavatanju da ste samo vi nekome bitni i da se sve vrti oko jednog grada u državi.Iz dobrih namjera vam ovo govorim jer ja sam rođen ovde druge države nemam a vi morate shvatiti da činite smai sebi medveđu uslugu ovakvim ponašanjem.Može se osvojiti 100 prvenstava ali dok je god ovakvog ponašanja i ovakvog rezonovanja fudbala i života Mostar,Banja Luka,Tuzla,Zenica,Bihać,Široki,Trebinje i svi ostali gradovi vam to nikada neće prihvatiti kako bi Bog zapovijedao.Na kraju balade u svojoj zaslijepljenosti velikanima iz Sarajeva bojim se da u jednom trenutku ne ostanete sami i u životu i u prvenstvu.Zar je normalno moderatoru a očigledno ćeš ti mene ubijediti da jest al ću te svejedno pitati zar je normalno da najmnogoljudniji kanton i grad Tuzla nema prvoligaša?Zar je normalno da Bihać i čitava prkosna i ponosna Krajina nema prvoligaša??Zar je normalno da u Bijeljini igraju dva prvoligaša????Da moj moderatoru sve je to za savez u sarajevu normalno.Ljudi u savezu 20 godina idu linijom manjeg otpora, linijom nacionalnog nezamjeranja i svim drugim tragičnim abnormalnim i za sport pogubnim linijama.Ponekad imam neke sastanke u tom savezu neću ti reći o kojem svojstvu prisustvujem tu samo ću ti reći da poslije tih sastanaka sam bih sebi najradije obukao bijelu ludacku halju.I još jedna detalj moderatoru kad me već vučeš za jezik javno je uvedena zabrana dolaska gostujućih navijača na gostujuće terene.I sad te pitam da se pošteno i javno prisjetiš ko je to prvi to prećutno oborio i ko to non stop obara, mi to ovde shavatamo ako se nešto zakonom zabrani da je to zabranjeno do ponovnog ukidanja.Međutim očigledno i tu su različiti aršini u pitanju.A sad samo za kraj nažalost i na ovom pdf-u vladaju vrlo vrlo vrlo različiti čudni i za neke od nas vrlo neshvatljivi aršini.Za kraj, izvini što te s ovolikim brojem "laži" a i sve vas gnjavim bespotrebno.
MI SMO ROĐENI PRKOSNI I PONOSNI!!!!