RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

RiverPlate
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la RiverPlate » 29 apr 2014, 22:46

MostaracVelezovac je napisao/la:
aleksandar_veliki je napisao/la:MostaracVelezovac, nije bola tvoje da predlazes...
Ocigledno, tvoje je da banujes Rodjene gdje stignes (a da ne radis isto "svojima").
Pustio si temu da zaraste u korov prosle sedmice - i sad mi red stvaras. 7 dana niko nista nije uradio na temi - nisi mogo proc od strumfova.
Aleksandar navija za Hajduk, nema veze sa nama, a Željezničar je obezbjedio licencu još jučer :wave:
Grbavica naš je Hram!!!

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 29 apr 2014, 22:49

anel81m je napisao/la:Lično znam da ih je jedan igrač tužio i da mu imaju fine pare dat.Ali opet, volio bih da mi izborimo Evropu na terenu pa da idemo u tako, a ne ko pojedini iz donje polovine tabele što idu u evropu.
Opet ti ponavljam isto ono sto sam rekao Pirketu - ako 1, 2, 3 ili 4 ne dobiju licensu - to ne znaci da onaj 5 ili 6 ili ko vec je nekako "na srecu" ili "neposteno" usao u Evropska takmicenja, nego to znaci da je neko od tih prvih 4 varao tokom sezone i na nesportski i neposten nacin zaradio to mjesto.

Licensiranje nije beznacajan proces 'eto tek tako da se licensira' - nego je proces da se utvrdi da li su prva cetri tima dosli na te pozicije fer i sportski. Sto znaci da ako uletis u Evropu za zelenim stolom - nisi uletio nesportski, nego upravo suprotno, to znaci da bi ti bio taj jedan od 4, a da su ovi koji nisu prosli pokusali da se uvale varanjem.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 29 apr 2014, 22:55

aleksandar_veliki je napisao/la:
Moje je da radim posao, koji prema misljenju vlasnika foruma radim perfektno, a tvoje je da postujes pravila foruma. Pocinjes diskusiju u koju se normalno ukljucujem i sta se desava. Maca pojela jezik. Lijepo sam te pitao, zbog cega Zeljo ne treba dobiti licencu jer imas dojavu, a tvog odgovora nema. Dakle, tvoja prica nema pokrice. Ne mozes na taj nacin diskutovati. Evo, ja cu te pitati da nije mozda radi duga Elviru Colicu?
Ja nikad nisam ni rekao da znam zasto Zeljo nece dobiti licensu - procitaj moj post ponovo. Ono sto sam rekao jeste da Zeljo lobira kod ljudi u FSBiHu koji su zaduzeni za licensiranje i da vrsi pritisak na njih - sto samo po sebi nebi smjelo da se desava. A to zasto Zeljeznicar se boji da nece proci, i sta su razlozi i jeli Colic ili nesto deseto - ja to ne znam i to nije bila ni poenta mog posta i to me nije ni briga. Poenta mog posta je da se pritisak vrsi - a to samo po sebi znaci da Zeljo sumnja da ce proci ispravnim putem, pa vrsi pritisak da prodje silom.

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 29 apr 2014, 22:59

RiverPlate je napisao/la:
MostaracVelezovac je napisao/la:
aleksandar_veliki je napisao/la:MostaracVelezovac, nije bola tvoje da predlazes...
Ocigledno, tvoje je da banujes Rodjene gdje stignes (a da ne radis isto "svojima").
Pustio si temu da zaraste u korov prosle sedmice - i sad mi red stvaras. 7 dana niko nista nije uradio na temi - nisi mogo proc od strumfova.
Aleksandar navija za Hajduk, nema veze sa nama, a Željezničar je obezbjedio licencu još jučer :wave:
Nemoguce je da je Zeljo obezbjedio licensu "jucer" legalnim putem, jer je rok za aplikaciju prosao davno, a apelacioni proces nije jos poceo, tako da jedini nacin da Zeljo obezbjedi licensu jucer je ako je obezbjedio ono "znas" blagi mig lijevim okom ;)

A taj nacin obezbjedjivanja license je upravo ono o cemu i pricam.

RiverPlate
Kontakt:

Post Postao/la RiverPlate » 29 apr 2014, 23:02

Kralju, pomiri se sa činjenicom da je Željezničar dobio licencu, migom lijevim okom ili ne, licenca je dobivena, i igramo protiv nekih maltežana u prvom pretkolu Evropa lige :mrgreen:
Grbavica naš je Hram!!!

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 29 apr 2014, 23:04

aleksandar_veliki je napisao/la:
Dakle, taj tvoj provjereni izvor zna da vrse pritisak, ali ne zna nista vise. Relevantan, napustam diskusiju, pobijedio si...
Hahaha, pa nisam ja rekao sta moj izvor zna, ja sam samo rekao sta ja znam - a ja ne pitam detalje u vezi Zelje jer me Zeljo iskreno ne interesuje - mene samo interesuje samo Velez. To sto sam ti rekao je tacno - a razloge koji su tacno problemi sa licensom - ne znam, niti me zanimaju - i nisu ni bitni.

Bitno je da po ko zna koji put, Zeljo se pokusava izvuci nepostenim radnjama.
I neki dan je kenjac dolazio u Velez dan pred utakmicu. Nebi im bio prvi put.

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 29 apr 2014, 23:04

RiverPlate je napisao/la:Kralju, pomiri se sa činjenicom da je Željezničar dobio licencu, migom lijevim okom ili ne, licenca je dobivena, i igramo protiv nekih maltežana u prvom pretkolu Evropa lige :mrgreen:
Brato nek vam je sa srecom
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

RiverPlate
Kontakt:

Post Postao/la RiverPlate » 29 apr 2014, 23:06

NeretvanskaPastrmka je napisao/la:
RiverPlate je napisao/la:Kralju, pomiri se sa činjenicom da je Željezničar dobio licencu, migom lijevim okom ili ne, licenca je dobivena, i igramo protiv nekih maltežana u prvom pretkolu Evropa lige :mrgreen:
Hvala druže, nije te bilo, zabrinuo sam se :mrgreen:
Grbavica naš je Hram!!!

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 29 apr 2014, 23:06

NeretvanskaPastrmka je napisao/la:
:urnebes: :urnebes:
:rol: :rol: :rol:

MVB
Kontakt:

Post Postao/la MVB » 29 apr 2014, 23:10

To je razlog što i na Koševu s nestrpljenjem iščekuju da zeleno svjetlo dobije Prijedlog zakona o naplati i djelimičnom otpisu dugovanja sportskim kolektivima, koji je Vlada FBiH uputila u parlamentarnu proceduru po hitnom postupku.
Uz FK Sarajevo, čija glavnica duga iznosi 1.114.533,86 KM, a zatezna kamata 1.177.125,99 KM, najveće neplatiše poreza iz svijeta sporta su FK Čelik (4.080.805,00 KM ukupnog duga, od čega je 1.682.275,88 KM glavnica, a 2.398.529,12 KM kamata), tuzlanska Sloboda (2.738.012,27 KM duga – 2.216.302,57 KM glavnice i 521.709.70 KM kamate), te Željezničar (ukupan dug 2.648.370,10 KM, glavnica 1.209.001,57 KM, kamata 1.439.368,53 KM).
Mada su u fokusu Vladinog zakonskog prijedloga prvenstveno fudbalski klubovi, uvidom u federalnu listu poreznih dužnika, uočljivo je da će otpis kamata i reprogram itekako dobro doći i brojnim drugim sportskim organizacijama, pa čak i onima za koje bi malo ko pomislio da su uoće u stanju nagomilati više od 50.000 KM neizmirenih obaveza prema Poreznoj upravi FBiH.
http://www.pufbih.ba/images/stories/DUG ... _2014_.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
U odnosu na navedena, porezna dugovanja sportskih kolektiva iz RS su praktično zanemariva. Najveći dužnik je FK Borac iz Banjaluke, koji, zaključno sa 28. februarom, Poreskoj upravi RS duguje za federalne standarde “tričavih“ 67.915,37 KM. U većim dugovima od tog kluba, od sportskih kolektiva iz manjeg bh. entiteta je jedino Fudbalski savez RS, sa neizmirenim poreznim obavezama u iznosu od 81.910,53 KM.

MostaracVeležovac ne troši živce i prstiće uzalud, svima nama koji mučnemo bar trunku glavom je jasno, moj moderatoru tebi moze cunami u glavu udariti nece ti biti nikada jasno o čemu mi pričamo i o čemu se ovde radi.Kad se ovo uspjelo izmoliti i oprostiti za sve normalne ljude to je smak svijeta ne postoji privredna firm aiz BiH kojoj je bilo šta oprošteno ali ovi milioni dugovanja klubova iz glavnog grada odoše u halvu i šta bi moderatoru ništa pojela maca jezik hoćeš či možda reći da su i ovi podaci lažni, bujrum na stranicu porezne uprave ove trule države pa se dobro uvjeri.Dok neki grcaju u vraćanju dugova nekima se to oprašta plus nagrada, dok neki prave stadion od nule po drugi put nekima stadion pada s neba-Orašje i gle čuda opet zakulisne igre Fudbalskog Saveza u Sarajevu od parai sredstava namjenjenih Fk Veležu hoćeš li i to da ti dokažem ili ćeš se nastaviti praviti lud????Osim što ste svi gore prvaci u moljenju i prodavanju muda pod bubrege, puštanju magle za vas je očigledno laž da mi još postojimo.Nama je vrlo žao što svima očigledno počinjemo biti jako velika smetnja što počinjemo ličiti na nešto od prije rata što mnoge od vas boli i što vam smeta naš grb i naš klub.Budite malo barem pristojni i realni u svom iracionalnom shavatanju da ste samo vi nekome bitni i da se sve vrti oko jednog grada u državi.Iz dobrih namjera vam ovo govorim jer ja sam rođen ovde druge države nemam a vi morate shvatiti da činite smai sebi medveđu uslugu ovakvim ponašanjem.Može se osvojiti 100 prvenstava ali dok je god ovakvog ponašanja i ovakvog rezonovanja fudbala i života Mostar,Banja Luka,Tuzla,Zenica,Bihać,Široki,Trebinje i svi ostali gradovi vam to nikada neće prihvatiti kako bi Bog zapovijedao.Na kraju balade u svojoj zaslijepljenosti velikanima iz Sarajeva bojim se da u jednom trenutku ne ostanete sami i u životu i u prvenstvu.Zar je normalno moderatoru a očigledno ćeš ti mene ubijediti da jest al ću te svejedno pitati zar je normalno da najmnogoljudniji kanton i grad Tuzla nema prvoligaša?Zar je normalno da Bihać i čitava prkosna i ponosna Krajina nema prvoligaša??Zar je normalno da u Bijeljini igraju dva prvoligaša????Da moj moderatoru sve je to za savez u sarajevu normalno.Ljudi u savezu 20 godina idu linijom manjeg otpora, linijom nacionalnog nezamjeranja i svim drugim tragičnim abnormalnim i za sport pogubnim linijama.Ponekad imam neke sastanke u tom savezu neću ti reći o kojem svojstvu prisustvujem tu samo ću ti reći da poslije tih sastanaka sam bih sebi najradije obukao bijelu ludacku halju.I još jedna detalj moderatoru kad me već vučeš za jezik javno je uvedena zabrana dolaska gostujućih navijača na gostujuće terene.I sad te pitam da se pošteno i javno prisjetiš ko je to prvi to prećutno oborio i ko to non stop obara, mi to ovde shavatamo ako se nešto zakonom zabrani da je to zabranjeno do ponovnog ukidanja.Međutim očigledno i tu su različiti aršini u pitanju.A sad samo za kraj nažalost i na ovom pdf-u vladaju vrlo vrlo vrlo različiti čudni i za neke od nas vrlo neshvatljivi aršini.Za kraj, izvini što te s ovolikim brojem "laži" a i sve vas gnjavim bespotrebno.
MI SMO ROĐENI PRKOSNI I PONOSNI!!!!

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 29 apr 2014, 23:16

MVB, bravo na postu, sve osim jedne stvari - nije da Alexandar_Veliki ne moze svatiti sta se radi nego se pravi da ne svata. Vidi kako se u 30 sekundi nasao da reaguje "odakle mi izvor" - a prije 7 dana hiljadu strumfova prde po temi od nemila do nedraga i nidje Aleksandra Velikog. Otiso u Indiju.

I sad je odjednom tu kad treba "kao realni moderator" pitat "odakle ti izvor".
Iz Radobolje evo taze. Zemzem voda - hos da ti nesto i preucim?

lile
Kontakt:

Post Postao/la lile » 29 apr 2014, 23:18

E ovako Elvir Čolić tuži Želju za 75,000 maraka a kako mi je prvi komšija on mi je iz prve ruke to rekao što znači da im samo on može loviti licencu a o ostalim dugovima koje Zeljo ima ja nebi dalje, mada mijenjaju državne zakone zbog njih pa ako i izlobiraju nekoga iz NS nebi me čudilo.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

RiverPlate
Kontakt:

Post Postao/la RiverPlate » 29 apr 2014, 23:22

I Željezničar kriv što Krajina nema prvoligaša :lol: , i Željezničar kriv što je sloboda ispala, jeste mi smo krivi, osjećali smo toliku ugroženost od Krajine i Tuzle prema našem Željezničaru da smo sredili da ne igraju, i da su svi miševi u Savezu i rade kako tata Osim zapovjeda, sve smo namjestili, sve smo krivi, udružite se svi klubovi u Bosni i radite na rušenju Željezničara. Vi ne znate ni koji su uslovi za dobijanje licence, a nešto odmah pričate, Željezničar namjestio licencu. Pa Madrid je dužan pola milijarde, Mančester isto tako pa dobijaju licence, hajte prvo vidite uslove za sticanje iste, pa se vratite opet sa optužbama da smo namjestili i ovu licencu, a niko drugi nije, samo mi prokleti Fudbalski klub Željezničar, oni što će slaviti titulu na vašem stadionu su kao deveti otišli u Evropu, zapitajte se malo, jel i to Željezničar sredio?
Grbavica naš je Hram!!!

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 29 apr 2014, 23:23

RiverPlate je napisao/la:I Željezničar kriv što Krajina nema prvoligaša :lol: , i Željezničar kriv što je sloboda ispala, jeste mi smo krivi, osjećali smo toliku ugroženost od Krajine i Tuzle prema našem Željezničaru da smo sredili da ne igraju, i da su svi miševi u Savezu i rade kako tata Osim zapovjeda, sve smo namjestili, sve smo krivi, udružite se svi klubovi u Bosni i radite na rušenju Željezničara. Vi ne znate ni koji su uslovi za dobijanje licence, a nešto odmah pričate, Željezničar namjestio licencu. Pa Madrid je dužan pola milijarde, Mančester isto tako pa dobijaju licence, hajte prvo vidite uslove za sticanje iste, pa se vratite opet sa optužbama da smo namjestili i ovu licencu, a niko drugi nije, samo mi prokleti Fudbalski klub Željezničar, oni što će slaviti titulu na vašem stadionu su kao deveti otišli u Evropu, zapitajte se malo, jel i to Željezničar sredio?
Od danas kad god ti pocnes pricati o bilo cemu sto ima veze sa moralom ili logikom, samo cu ti postat TVOJ tekst od prije nekoliko minuta:

"Kralju, pomiri se sa činjenicom da je Željezničar dobio licencu, migom lijevim okom ili ne, licenca je dobivena, i igramo protiv nekih maltežana u prvom pretkolu Evropa lige"

A ovo sve gore sto si napisao - ovo ti je jedini odgovor:
Lazes.

RiverPlate
Kontakt:

Post Postao/la RiverPlate » 29 apr 2014, 23:26

lile je napisao/la:E ovako Elvir Čolić tuži Želju za 75,000 maraka a kako mi je prvi komšija on mi je iz prve ruke to rekao što znači da im samo on može loviti licencu a o ostalim dugovima koje Zeljo ima ja nebi dalje, mada mijenjaju državne zakone zbog njih pa ako i izlobiraju nekoga iz NS nebi me čudilo.

Yebo te Tito :lol: i Ustav mijenjaju radi nas, koliko smo samo jaki :lol:
Od danas kad god ti pocnes pricati o bilo cemu sto ima veze sa moralom ili logikom, samo cu ti postat TVOJ tekst od prije nekoliko minuta:

"Kralju, pomiri se sa činjenicom da je Željezničar dobio licencu, migom lijevim okom ili ne, licenca je dobivena, i igramo protiv nekih maltežana u prvom pretkolu Evropa lige"

Ko o cemu, **** o postenju. Haj sad razligu.

Ti imaš problema sa shvatanjem materije, ne znaš uslove za dobivanje licence, a mi je već imamo tako da :wave:
Grbavica naš je Hram!!!

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 29 apr 2014, 23:29

Dobro je bola. Iduce godine rezultatski idemo u evropu,bojimo gradove u crveno. Yebe nam se za zelju i njegovu licencu
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

Djorkaeff
Kontakt:

Post Postao/la Djorkaeff » 29 apr 2014, 23:31

lile je napisao/la:E ovako Elvir Čolić tuži Želju za 75,000 maraka a kako mi je prvi komšija on mi je iz prve ruke to rekao što znači da im samo on može loviti licencu a o ostalim dugovima koje Zeljo ima ja nebi dalje, mada mijenjaju državne zakone zbog njih pa ako i izlobiraju nekoga iz NS nebi me čudilo.

Te pare sto mu neko "duguje" ne postoje nigdje u papirima ni u njegovom ugovoru i on to nikako ne moze dokazati nigdje. Tako da moze mahati usima i skakati po Mostaru kenja jedna
Iako uce njemacku skolu jos uvjek ne znaju sastavit parolu

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 29 apr 2014, 23:35

Djavoli moji samo ponosno. Dolazi nase vrijeme. Libo nas taki za druge. Iduce godine u martu cemo pocet skupljat pare za evropska gostovanja
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

Fafaron
Kontakt:

Post Postao/la Fafaron » 29 apr 2014, 23:38

Djorkaeff je napisao/la:

Te pare sto mu neko "duguje" ne postoje nigdje u papirima ni u njegovom ugovoru i on to nikako ne moze dokazati nigdje. Tako da moze mahati usima i skakati po Mostaru kenja jedna
to znaci "tatrane" se gura igracima,jel tako dobijate i licencu? :facepalm:
Hercegovka loza,hasis trava,neka zivi Mostar nasa drzava!

RiverPlate
Kontakt:

Post Postao/la RiverPlate » 29 apr 2014, 23:39

@MVB

Odlično :clap: Jesi našao uslove za dobivanje licence? Nisam ja kriv što je moj Željezničar dobio licencu, to je realnost, pomiri se s tim. Više sreće drugi put. Nas Zrinjski uopšte ne interesuje, kao ni Olimpik, mi smo svoje ostvarili, ispali iz Kupa, ispali iz utrke za šampiona (mada ne matematički) ostalo još da se izbori Evropa i dobije licenca, a to se jučer i ostvarilo. Ne treba da te brinu te tvoje fantazije i želje da se Bosna dijeli na pašaluke, Bosna je naš pašaluk, braća s Juga milion puta objasnila ;)
Grbavica naš je Hram!!!

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.