RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

konjicanin01
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la konjicanin01 » 29 apr 2014, 18:54

AlemC85 je napisao/la:
konjicanin01 je napisao/la:
AlemC85 je napisao/la:@Pastrmko, pamet u glavu, ;) nemoj da te opet izgubimo :(
Aleme brate proslijedi te informacije vezano za gradnju do mog inboxa 100% diskrecija :D :D
zamoli druga @Eagles_OldSchool da ti pošalje na pp, ja sam obećao da neću dalje širiti, obećao sam čovjeku i tačka. Ne želim da prekršim dato obećanje, nemoj se ljutiti. znači njemu pošalji na pp i ne širi dalje. ;)
Oki brate ako je tako no problem .evo nadam se da ce drug Eagles_OldSchol imati vremena da posalje i meni na pp ako zeli naravno ;)

RockyMaivia
Kontakt:

Post Postao/la RockyMaivia » 29 apr 2014, 19:02

Dobro dosao nazad Pastrmko :D
StarMo nije skutorija...

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 29 apr 2014, 19:09

RockyMaivia je napisao/la:Dobro dosao nazad Pastrmko :D
Bolje te nasao druze Rocky :thumbup: :wave:
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 29 apr 2014, 19:51

nonda_83 je napisao/la:[youtube][/youtube]
Bravo momci, bravo ! :clap:
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 29 apr 2014, 19:57

gruezi je napisao/la:Otjerase vas sa bijelog brijega I najradije bi da vas nema a vi I'm zauzvrat dajete titulu... Sram vas I stid bilo ...
Nismo mi nikome nista dali, vi ste sami izgubili. Razguli majke ti.

Welcome Back Cika Pastrmka. :wave:
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 29 apr 2014, 20:06

Pirke je napisao/la:
gruezi je napisao/la:Otjerase vas sa bijelog brijega I najradije bi da vas nema a vi I'm zauzvrat dajete titulu... Sram vas I stid bilo ...
Nismo mi nikome nista dali, vi ste sami izgubili. Razguli majke ti.

Welcome Back Cika Pastrmka. :wave:
:thumbup: :wave:
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

anel81m
Kontakt:

Post Postao/la anel81m » 29 apr 2014, 20:29

E haj sad fino vi koji to "nešto" znate na pp šaljite. :mrgreen:

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 29 apr 2014, 20:30

Tako je Mrle!

Ako neka ekipa ne dobije licencu za Europu Velež je spreman!

Mostarski Velež pobjedom protiv Željezničara došao je do pete uzastopne pobjede i potvrdio odličnu formu u proljetnom dijelu prvenstva.

Ako ćemo gledati samo ovih devet kola od 1. ožujka naovamo Velež je treća najuspješnija momčad lige. U proljetnom dijelu su od Veleža više bodova skupili samo lider Zrinjski te Široki Brijeg, koji ima samo bod više.

U ovih devet kola Rođeni su bili bolji i od Sarajeva i Željezničara i imali bi siguran plasman u Europu. Ipak, zbog jesenskog 'rasipanja' bodova sarajevske momčadi su ispred njih.

“Puno je razloga za naše dobre igre na proljeće. Osim toga što smo odradili kvalitetne pripreme, što su igračima omogućeni maksimalni uvjeti, napravili smo odličnu selekciju ekipe. Zadržani su svi ključni igrači i pogodili smo s trojicom pojačanja. Na početku proljeća smo rekli da želimo što uzeti što više bodova. Ako je to tada izgledalo nerealno, više nije”, kaže sportski direktor Veleža Admir Velagić, prenose Sportske novosti.

Rođeni do kraja igraju s Radnikom u gostima i Zrinjskim na svom terenu. Bez obzira uzeli šest bodova ili ostali bez ijednog Premier ligu će završiti na petoj poziciji.

To je veliki pomak u odnosu na prethodnu sezonu (13.), ali i nedovoljan rezultat za Europu. Iako se potiho govori da jedna ekipa iznad njih neće dobiti licencu, čime bi se otvorila vrata europskih natjecanja i za Velež.

“ I mi smo čuli takve priče, ali bilo bi neozbiljno javno ih komentirati. U svakom slučaju, mi ćemo licencu sigurno dobiti. Radili smo na tome zadnje dvije godine i to je gotova priča. I ako bude potrebe da uđemo u Europu umjesto nekog drugog, bit ćemo spremni!”, zaključio je Velagić za Sportske novosti.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 29 apr 2014, 20:31

tepsija je napisao/la:Tako je Mrle!

Ako neka ekipa ne dobije licencu za Europu Velež je spreman!

Mostarski Velež pobjedom protiv Željezničara došao je do pete uzastopne pobjede i potvrdio odličnu formu u proljetnom dijelu prvenstva.

Ako ćemo gledati samo ovih devet kola od 1. ožujka naovamo Velež je treća najuspješnija momčad lige. U proljetnom dijelu su od Veleža više bodova skupili samo lider Zrinjski te Široki Brijeg, koji ima samo bod više.

U ovih devet kola Rođeni su bili bolji i od Sarajeva i Željezničara i imali bi siguran plasman u Europu. Ipak, zbog jesenskog 'rasipanja' bodova sarajevske momčadi su ispred njih.

“Puno je razloga za naše dobre igre na proljeće. Osim toga što smo odradili kvalitetne pripreme, što su igračima omogućeni maksimalni uvjeti, napravili smo odličnu selekciju ekipe. Zadržani su svi ključni igrači i pogodili smo s trojicom pojačanja. Na početku proljeća smo rekli da želimo što uzeti što više bodova. Ako je to tada izgledalo nerealno, više nije”, kaže sportski direktor Veleža Admir Velagić, prenose Sportske novosti.

Rođeni do kraja igraju s Radnikom u gostima i Zrinjskim na svom terenu. Bez obzira uzeli šest bodova ili ostali bez ijednog Premier ligu će završiti na petoj poziciji.

To je veliki pomak u odnosu na prethodnu sezonu (13.), ali i nedovoljan rezultat za Europu. Iako se potiho govori da jedna ekipa iznad njih neće dobiti licencu, čime bi se otvorila vrata europskih natjecanja i za Velež.

“ I mi smo čuli takve priče, ali bilo bi neozbiljno javno ih komentirati. U svakom slučaju, mi ćemo licencu sigurno dobiti. Radili smo na tome zadnje dvije godine i to je gotova priča. I ako bude potrebe da uđemo u Europu umjesto nekog drugog, bit ćemo spremni!”, zaključio je Velagić za Sportske novosti.
Sta kaze Mrle:
Za Evropu Spremni! :kralj: :opaopa:
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 29 apr 2014, 20:51

Imam lose vijesti.

Upravo sam dobio dojavu iz Sarajeva da Zeljo zestoko lobira FSBiH komisiju da im daju licensu za Evropska takmicenja i da se stalno i privatnim putevima vrse pritisci na clanove FSBiH komisije odgovornih za licensiranje. To znaci 2 stvari:

1) Cim Zeljo mora lobirati za licensu i nagovarati clanove komisije, to znaci da i Zeljeznicar i sam vjeruje da je realno ne bi trebao dobiti i zato moraju i pritiskivati clanove komisije na ovaj nacin, i
2) posto je Zeljo dobro povezan u Sarajevu, vrlo je vjerovatno da ce neko od nasih kokosara u FSBiHu podleci pritisku i apelirati da im se progleda kroz prste.

Znaci, ako FSBiH bude stelio, Zeljo ce ici u Evropu. A ako bude sve kako je regularno i striktno po pravilima, izgleda da bi mi trebali ici.

PS... Posto znam da ce Strumfovi sad navalit ovamo, unaprijed molim sve njih da razgule sa teme, a i molim moderatore da zastite ovaj pdf RSD Velez od pritiska strumfova, te da banuju sve prestupnike isto ko sto bi banovali i nas da njihov pdf napadamo.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 29 apr 2014, 20:59

MostaracVelezovac je napisao/la:Imam lose vijesti.

Upravo sam dobio dojavu iz Sarajeva da Zeljo zestoko lobira FSBiH komisiju da im daju licensu za Evropska takmicenja i da se stalno i privatnim putevima vrse pritisci na clanove FSBiH komisije odgovornih za licensiranje. To znaci 2 stvari:

1) Cim Zeljo mora lobirati za licensu i nagovarati clanove komisije, to znaci da i Zeljeznicar i sam vjeruje da je realno ne bi trebao dobiti i zato moraju i pritiskivati clanove komisije na ovaj nacin, i
2) posto je Zeljo dobro povezan u Sarajevu, vrlo je vjerovatno da ce neko od nasih kokosara u FSBiHu podleci pritisku i apelirati da im se progleda kroz prste.

Znaci, ako FSBiH bude stelio, Zeljo ce ici u Evropu. A ako bude sve kako je regularno i striktno po pravilima, izgleda da bi mi trebali ici.

PS... Posto znam da ce Strumfovi sad navalit ovamo, unaprijed molim sve njih da razgule sa teme, a i molim moderatore da zastite ovaj pdf RSD Velez od pritiska strumfova, te da banuju sve prestupnike isto ko sto bi banovali i nas da njihov pdf napadamo.
zaboravljaš da UEFA daje na kraju zeleno svjetlo za licence, a ne naši stručnjaci iz saveza. Ako naš savez ne želi ponovnu suspenziju i kazne, onda će raditi kako UEFA traži.

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 29 apr 2014, 21:06

AlemC85 je napisao/la:

zaboravljaš da UEFA daje na kraju zeleno svjetlo za licence, a ne naši stručnjaci iz saveza. Ako naš savez ne želi ponovnu suspenziju i kazne, onda će raditi kako UEFA traži.
Joj druze, ja bi volio da je tako - ali nazalost nije bas. I ako se licensiranje sprovodi u skladu sa UEFAinim standardima i pravilima - sama odluka se donosi upravo u FSBiHu i donijet ce je ljudi iz BiH. Tu nece biti UEFA Evropljana da nadgledaju svaki korak - znaci prilike za mucke postoje. Nasi ljudi, a ne stranci, donose odluku ko je u PLBiHu zadovoljio UEFA standarde (i tu bi ti sve trebalo biti jasno).

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 29 apr 2014, 21:38

Ma ne treba oko toga voditi brigu mada mi je zao ako je tako zasto se prosle godine nije progledalo kroz prste Celiku i Borcu koji su je zasluzili. Izborit cemo je mi iduce godine posteno i na terenu. Tad ce nam biti i najsladja
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

Mostarac1971
Kontakt:

Post Postao/la Mostarac1971 » 29 apr 2014, 22:01

Ne Znam Zašto tražiš Brato da banuju bilo koga kad neće.... Stipu uživaj ne komentariši sa takvim i normala ha ja...... Svi su oni isti možda samo za nijansu drukčiji a isto ti žele. :clap: :stop:
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA! RA1981

MVB
Kontakt:

Post Postao/la MVB » 29 apr 2014, 22:05

Gledam utakmicu pa neću dužiti puno javiću se poslije utakmice za sada samo ovo.Dragi moji rođeni širom dunjaluka i šire ne brinite se.Dugo,predugo smo mi na čekanju za evropu i pošteno govoreći i još jedno ljeto bez evrope nas neće nas ubiti a ni poremititi sa našega svetog puta a to je povratak rođenih u vrh bh fudbala po svim tablicama.Ne znam šta nas ima čuditi što su mali plavi počeli uobičajne osimovske igre, pa samo se sjetite samo zadnjih sedam dana prije utakmice one i onolike kuknjave :pray: :pray: :pray: da ih pustimo.Nama "rođenim" kao ponosnim navijačima rođenih a i s našim veležovskim karakterom i tradicijom te samim grbom i bojom dresa koji nosimo te našim shavtanjem uspješnosti je to neshvatljivo.Nažalost postoji i druga strana kojoj je to normalno.Nek mole nek izmole nek idu zna se gdje im je kraj a mi ponosni i prkosni nikad prodati nikom dati nastavljamo nadam se uspješnu sezonu,a opet se nadam da je to tek samo prva u dugom nizu.Nek živimo mi crveni nikom dati nikom prodani zauvijek do neba prkosni i ponosni i uvijek i zauvijek i za sva vremena samo mi i samo naš FK Velež Mostar.Čujemo se poslije :wave: :wave: :wave: :kralj:

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 29 apr 2014, 22:05

NeretvanskaPastrmka je napisao/la:Ma ne treba oko toga voditi brigu mada mi je zao ako je tako zasto se prosle godine nije progledalo kroz prste Celiku i Borcu koji su je zasluzili. Izborit cemo je mi iduce godine posteno i na terenu. Tad ce nam biti i najsladja
I ja isto mislim. Ne ide mi se u Evropu preko licenciranja i zelenog stola. Hocu da je izborimo sportski.

Neka lobiraju, i neka je dobiju, izborili su mjesto na tabeli da idu u Evropu. To nije u nasim rukama.

Kao sto pise u onom clanku... Da nismo rasipali bodove kuci, ne bih ni pricali o licenciranju ostalih ekipa, vec o pojacanjima za sljedecu sezonu. :)
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 29 apr 2014, 22:33

aleksandar_veliki je napisao/la:

Ja iz radoznalosti, posto imas te dojave, onda garant ti dojavljivaci (bas ko za kladionicu) znaju i zbog cega Zeljo ne moze dobiti licencu. Pa, eto ako mozes i to da kazes...

Sto se tice mog izvora informacija, jasno je i kenjcu da je tema jako skakljiva i da takvo nesto ne dolazi u obzir. Ali ono sto mogu uraditi je, mogu te uputiti hiljadu i kusur mojih postova na ovom forumu u ovih nekoliko godina, da vidis sam da li sam ikada iznio vijest koja nije bila tacna. Do danas, ja vjerujem da nisam niti jednom. To bi ti trebalo nesto reci.

A Zeljeznicar i ljudi iz tog kluba DEFINITIVNO (potvrdjeno) kontaktiraju ljude koji su u, i oko komisije, FSBiHa za licensiranje, stvarajuci pritisak na pojedince da se Zelji progleda kroz prste. Kako potvrdjeno (tako-potvrdjeno) necu nikome ja karijeru stavljat na kocku - ali potvrdjeno.

I to ne treba biti iznenadjenje - Zeljo je u dugovima (to se zna), i ovu sezonu je odigro "na veresiju" - sto je protiv svih svjetskih pravila i smatra se varanjem i sluzenjem nesportskim sredstvima. Stoga i pravila o licensiranju (da nebi klub koji vara profitirao od svoje prevare i predstavljao drzavu internacionalno) - i to nigdje nije dozvoljeno - i ne vidim zasto bi Zeljo bio iznimka.

Ne znam po cemu si, toboze, iznenadjen.
Ali sta cemo s onim padobrancem i banom sto si mu trebao dati?

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 29 apr 2014, 22:39

Pirke je napisao/la:
NeretvanskaPastrmka je napisao/la:Ma ne treba oko toga voditi brigu mada mi je zao ako je tako zasto se prosle godine nije progledalo kroz prste Celiku i Borcu koji su je zasluzili. Izborit cemo je mi iduce godine posteno i na terenu. Tad ce nam biti i najsladja
I ja isto mislim. Ne ide mi se u Evropu preko licenciranja i zelenog stola. Hocu da je izborimo sportski.

Neka lobiraju, i neka je dobiju, izborili su mjesto na tabeli da idu u Evropu. To nije u nasim rukama.

Kao sto pise u onom clanku... Da nismo rasipali bodove kuci, ne bih ni pricali o licenciranju ostalih ekipa, vec o pojacanjima za sljedecu sezonu. :)

Pirke,

Ako jedan klub kupi sudiju i dobije 3 boda kupovanjem sudije i izbori Evropu, da li to znaci da onaj drugi klub koji bi trebao biti u Evropi nije zasluzio da bude tamo samo zato sto ce ova 3 kupljena boda biti oduzeta za zelenim stolom? To je varanje - i dobiti prednost zato sto je lopov uhvacen u krsenju pravila nije sramota. Ista je stvar s licensom. License se dobijaju (ili ne dobijaju) zato sto neki klubovi se takmice fer i posteno, a neki neposteno.

Oni klubovi koji se takmice neposteno nemogu dobiti licensu jer su neposteno dosli do tog 1, 2, 3 ili 4 mjesta. I ti mi sada kazes da bi Zeljo (ako ne dobije licensu) trebao da se takmici i ako, po pravilima UEFAe, sama cinjenica da nije dobio licensu znaci da je dobio to svoje 1, 2, 3 ili 4 mjesto laznim putem, a ne sportsi.

Upravo suprotno, moj Pirke, ako Zeljo ne dobije licensu, to ti znaci da je Velez uzeo Evropu SPORTSKI, a da je Zeljo (u tom slucaju) pokusao da je uzme NESPORTSKI.

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 29 apr 2014, 22:44

aleksandar_veliki je napisao/la:MostaracVelezovac, nije bola tvoje da predlazes...
Ocigledno, tvoje je da banujes Rodjene gdje stignes (a da ne radis isto "svojima").
Pustio si temu da zaraste u korov prosle sedmice - i sad mi red stvaras. 7 dana niko nista nije uradio na temi - nisi mogo proc od strumfova.

anel81m
Kontakt:

Post Postao/la anel81m » 29 apr 2014, 22:46

Lično znam da ih je jedan igrač tužio i da mu imaju fine pare dat.Ali opet, volio bih da mi izborimo Evropu na terenu pa da idemo u tako, a ne ko pojedini iz donje polovine tabele što idu u evropu.

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.