aleksandar_veliki je napisao/la:MostaracVelezovac je napisao/la:Imam lose vijesti.
Upravo sam dobio dojavu iz Sarajeva da Zeljo zestoko lobira FSBiH komisiju da im daju licensu za Evropska takmicenja i da se stalno i privatnim putevima vrse pritisci na clanove FSBiH komisije odgovornih za licensiranje. To znaci 2 stvari:
1) Cim Zeljo mora lobirati za licensu i nagovarati clanove komisije, to znaci da i Zeljeznicar i sam vjeruje da je realno ne bi trebao dobiti i zato moraju i pritiskivati clanove komisije na ovaj nacin, i
2) posto je Zeljo dobro povezan u Sarajevu, vrlo je vjerovatno da ce neko od nasih kokosara u FSBiHu podleci pritisku i apelirati da im se progleda kroz prste.
Znaci, ako FSBiH bude stelio, Zeljo ce ici u Evropu. A ako bude sve kako je regularno i striktno po pravilima, izgleda da bi mi trebali ici.
PS... Posto znam da ce Strumfovi sad navalit ovamo, unaprijed molim sve njih da razgule sa teme, a i molim moderatore da zastite ovaj pdf RSD Velez od pritiska strumfova, te da banuju sve prestupnike isto ko sto bi banovali i nas da njihov pdf napadamo.
Ja iz radoznalosti, posto imas te dojave, onda garant ti dojavljivaci (bas ko za kladionicu) znaju i zbog cega Zeljo ne moze dobiti licencu. Pa, eto ako mozes i to da kazes...
Sto se tice mog izvora informacija, jasno je i kenjcu da je tema jako skakljiva i da takvo nesto ne dolazi u obzir. Ali ono sto mogu uraditi je, mogu te uputiti hiljadu i kusur mojih postova na ovom forumu u ovih nekoliko godina, da vidis sam da li sam ikada iznio vijest koja nije bila tacna. Do danas, ja vjerujem da nisam niti jednom. To bi ti trebalo nesto reci.
A Zeljeznicar i ljudi iz tog kluba DEFINITIVNO (potvrdjeno) kontaktiraju ljude koji su u, i oko komisije, FSBiHa za licensiranje, stvarajuci pritisak na pojedince da se Zelji progleda kroz prste. Kako potvrdjeno (tako-potvrdjeno) necu nikome ja karijeru stavljat na kocku - ali potvrdjeno.
I to ne treba biti iznenadjenje - Zeljo je u dugovima (to se zna), i ovu sezonu je odigro "na veresiju" - sto je protiv svih svjetskih pravila i smatra se varanjem i sluzenjem nesportskim sredstvima. Stoga i pravila o licensiranju (da nebi klub koji vara profitirao od svoje prevare i predstavljao drzavu internacionalno) - i to nigdje nije dozvoljeno - i ne vidim zasto bi Zeljo bio iznimka.
Ne znam po cemu si, toboze, iznenadjen.
Ali sta cemo s onim padobrancem i banom sto si mu trebao dati?