RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

VigorMostarac
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la VigorMostarac » 28 apr 2014, 15:50

LJUBAV PREMA VELEŽU NIKAD UMRIJET NEĆE
:clap: :clap: 90MIN :clap: :clap:
:clap: 10.05.14. :clap: 90MIN :clap:
VFC THE RELIGION

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 28 apr 2014, 16:10

stokton je napisao/la:
vm22 je napisao/la:Velež tada imao 3 puta lošiju ekipu i kući igrao katastrofalno. Samo 2 pobjede u proljetnom dijelu te sezone na svom terenu. GOŠK očajnički trebao bodove za opstanak, Velež igrao opušteno jer je bio osiguran opstanak i izgubio. To bi u svakoj drugoj državi bilo normalno osim u nas, u nas je to namještaljka, prodano, teorija zavjere da se Sloboda izbaci iz lige itd.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Da se ne lažemo ono protiv gabele je bilo preofirno isto kao i Željo protiv Trebinja, kao i sad Olimpik.

Pa kad se sjetim šta je raja po gradu pričala, u zemlju smo propadali od sramote i ebavali upravi od do i kleli se da više neće ić na utakmice, što je dosta raje i potvrdilo ove godine :mrgreen:
Ovako ko što se protiv Želje igralo treba da svi igraju, pa dobili ili izgubili manje je bitno, ali bitno je da se trudiš i da ne budeš ofiran.
Znači jednostavno je nemoguće da gabela kojoj gori pod nogama dobije Velež koji je katastrofa kući? Jel onda i sa kozarom namješteno

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 28 apr 2014, 16:32

Titova-Juga je napisao/la:
Adviser je napisao/la:
kimbo je napisao/la:Srece mi kao Hum. Zeljo, Zrinjski , Barca bilo ko su tu nebitni. Danas je dosla do izrazaja sportska u ljudska kultura ovog grada.
Kao prvi ja mislim so su se ovi bubuljicavi navijace Zelje izofirali zadnjihj sedmica to nije jos zbiljezeno ni na jednom forumu. Toliko gluposti se redalo a najmjerno ih nismo htjeli spominjatii adresirati da dodje do izrazaja cijeli dijafazon ideja i misli :clap: :clap: .
Ispričaj se, biće ti lakše! Bravo ekipi Veleža za danas, ali oni opet moraju doći sljedeče sezone. Na Grbavici imate -3 boda! WELCOME!

Kako degeneričan post.
Zar je moguće da je ljudima na ovim prostorima ušlo u naviku da se bodovi daju, ne da se za njih nadmeće što je uostalom gl. cilj u sportu :roll: Znači totalno su izrevoltirani i izritirani jer se Velež nije naguzio, i umjesto da nagrade poštenje i taj naš NAJDRAŽI KLUB bude primjer kako trebaju i ostali da se ponašaju, mi smo odjednom predmet provokacija, mržnje i čega sve ne... (svom srećom, većinom je riječ o pubertetlijama... nadam se) ?
Ali opet, loš znak za budućnost... bljak, nemoguće... :roll:
I ja bas tako dozivljavam sve ovo. Bez veze. Sve.

Uglavnom, zadnji derbi sezone je dobro prosao! :)

Ostale su nam jos dvije tekme, protiv Radnika i ona zadnja protiv ne znam ni ja koga, uglavnom nevazan protivnik, vjerovatno cemo ga pobjediti. :D

P.S.
Slazem se sa izborima pjesma na tribini...
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 28 apr 2014, 16:42

Titova-Juga je napisao/la:@Zizu, imamo mi i sada strašne pjesme ali su nedovoljno iskorištene, imaš dojam da su im najdraže ove negativnije, (j. majke ove ili one, navijanje protiv drugih a ne za svoje što je meni odvratno i frustrirajuće).
Kada sam rekao stare, mislio sam relativno rečeno stare pjesme. Uglavnom, mislim da mislimo na iste pjesme. I da, to je ta nova navijačka kultura, prvo *ebi mater drugom, pa onda pjevaj za klub. Nadam se da će se ta situacija u dogledno vrijeme promjeniti.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 28 apr 2014, 16:44

:thumbup: drug.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

mikki21
Kontakt:

Post Postao/la mikki21 » 28 apr 2014, 16:48

Evo da i ja napisem koju sad kad su se strasti malo stisale, o prepiranju za koga ko sta igra i kome u korist igra necu puno, samo cu rec da evo vec petu zaredom prodajemo i nekom pustamo a nanizali 5 pobjeda, ako jos uz ovu seriju pobjeda uzimamo lovu za iste onda stvarno svaka cast upravi.. :twisted: :twisted: :twisted:

da predjem na ono glavno, peta pobjeda u nizu a i najsladja od svi 5! Derbi stari poznanika, raja se polako vraca na tribine, dobar protivnik i jos bolja partija nasi momaka! Onu igru, zalaganje, krvarenje za dres i grb koji nose sto su nam igraci veleza pokazali u subotu je divota bilo gledat! Uz 4 data gola imali smo 3-4 mrtva zicera i jos bezbroj neki polusansa, jednostavno ono je bila igra koju smo dugo cekali a eto bogami i docekali! Ocigledno je da nam bolji dani slijede i da se vec sljedece sezone mozemo nadat toj famoznoj evropi! Ako mene neko pita kako dalje, ja bi rekao dobit i ove dvi do kraja, sacuvat 90% igrackog kadra iz ove sezone uz male korekcije na nekim pozicijama! Steta je sto nam ani ide u burcaspor, volio bi da ostane, ali bolje i ovako da se cukne nesto jer je produzio ugovor nego da je djaba otisao kosto je na kraju krajeva i mogao... sa produzenjem ugovora je sigurno ispao dobar covjek i pokazao da voli klub i da hoce da nam se oduzi sto smo stvorili igraca od njega... bravo ani! :clap: :clap: :clap: kad je to receno zamjenu za njega vec imamo, vlada je podpisao i sigurno ce ga nadomjestit na najbolji moguci nacin.. onda nam po mom fali jedan centarfor i eventualno desni bek ako nas maletic napusti, ali ja bi maletu ostavio jer je pokazao da itekako jos moze a i nebi bilo preporucivo promjenit citavu desnu stranu koja nam je ove sezone bila jedno od najboljih oruzja.... velike izmjene u ekipi na ljeto bi nas samo ukopale, zato kazem male korekcije, nastavit sa uigranim kosturom uz jednog do dva igraca koji su istinska pojacanja i koji bi igrali u prvi 11 i sigurno bi od prvog kola vodili bitku sa vodecim timovima....

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 28 apr 2014, 17:15

meme pitar je napisao/la:Veležu svaka čast i cijenim ovu Vašu pobjedu više od bilo čega. Ipak Vam moram nešto napisati i nije provokatorski nego informativno.Zašto dvostruki aršini:
- Poraz Veleža protiv izuzetno lošijeg Goška prije dvije godine u Mostaru. Trabalo GOŠKU a Veležu ne i odigralo se beskrvno.
-Prije 7 godina u Mostaru Velež-Sarajevo -Velagić dobio crveni zapeo Velež i zamalo da izgubimo titulu (0:0) morali smo u Lukavici igrati na Nož protiv Slavije.
-I sada ovako odličan Velež protiv Želje?
Sve za 5 ! Ova Vaša pobjeda mi je kao da smo mi pobjedili. Volim Velež, drag mi je klub(mada pretjeruju sa petokrakama) Ali zašto dadoše GOŠKU bodove prije 2 godine :crazy:
Ja sam Hercegovac, Navijam za Sarajevo, ali imam šal Veleža u ormaru. Nek ste uzeli Želju volim .... ali Gošk mi nije jasan. Samo da napomenem, Sarajevo i još par klubova nije igralo u Evropi zbog solidarnosti sa Veležom jer smo bili uz Veleža kad je trebao igrati pod Bjelim brijegom. Tad se nije igrao play-off, ali halalosum zbog ove pobjede protiv Želje. Uzmite sad i Zrinjski (mada nikom netreba) čisto zbog obraza da se može reći -Mi smo pukli želju ali smo pukli i Zrinjski pa Vi se borite za titulu a ne Velež- Znači Željo je titulu izgubio na grbavici protiv Širokog a Široki u MOstaru- Velež je neutralan.
Meme,

Odgovor je jako jednostavan: prije 2 godine (kad je Velez izgubio od Goska) Velez je jedva osigurao opstanak. Taj Velez nebi mogao ni Travnika danasnjeg pobjediti. I porediti taj Velez s ovim danas i pitati zasto dvostruki arsini jer je dobio Zelju neki dan a izgubio od Goska prije 2 godine je isto ko reci zasto dvostruki Arsini Barci protiv Reala prije 2 godine kad su ih ubijali a neki dan ih Atletico Madrid pobjedi. Mislim - smijesno ti pitanje.

Druga stvar: imas utakmicu snimljenu pa sam pogledaj. Ni jedan sumnjiv penal. Ni jedna sumnjiva greska golmana. Ni jedan sumnjiv gol iz ofsajda. Ni jedna sumnjiva odluka sudije. Drugim rijecima nema razloga uopste za optuzbu - Velez je tad izgubio od borbenijeg Goska.

Zasto nisi pitao kako je Velezu Mladost iz Velike Obarske ove godine uzela bodove iz Vrapcica dok je tukao Zelju 4:2?
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 28 apr 2014, 17:56

Lik je napisao/la:http://www.fifplay.com/fifa15-leagues-vote/

Glasajte da se naša liga pojavi u Fifi 2015 :)

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 28 apr 2014, 18:05

Nešto vezano za temu. Zanima me, kakva je sada situacija u omladinskom pogonu ? Da li je samo onaj članak koji je nedavno izašao vezan za obnovu terena u koji će Velež zajedno sa Savezom i UEFA - om jedini + ove godine vezan za omladinske kategorije ?

Tu smo u dubokim g*vnima. Valjda Uprava radi nešto i na tom planu.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 28 apr 2014, 18:10

zizu1991 je napisao/la:Nešto vezano za temu. Zanima me, kakva je sada situacija u omladinskom pogonu ? Da li je samo onaj članak koji je nedavno izašao vezan za obnovu terena u koji će Velež zajedno sa Savezom i UEFA - om jedini + ove godine vezan za omladinske kategorije ?

Tu smo u dubokim g*vnima. Valjda Uprava radi nešto i na tom planu.
to ide punom parom, plus novci koje će klub dobiti za rekonstrukciju travnjak na glavnom terenu, ako već i nisu, u iznosu od 89.000 eura, mada je to realno malo, ali eto to je neki dobar početak. ovo je tek početak. :bih:

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 28 apr 2014, 18:24

bit ću realan i reći da se jedva čeka 10 maj i kraj prvenstva i da tek tada slijede prave aktivnosti u klubu, i to po pitanju dva bitna segmenta kluba: omladinska škola i infrastruktura. 100% sam siguran da će na ljeto ova dva segmenta biti unaprijeđena kao nikad do sad, jer je ovo jedinstvena prilika da se krene još više naprijed i da se klub digne na još jedan nivo. Naravno igrački kadar se neće zapostavljati, pogotovo sada kada je izvjesno da nam se vraća Vlada.

Što se tiče ostalih igrača, siguran sam da ćemo barem 80-85% ako ne i više zadržati postojeći kadar, mada nikad se ne zna.

anel81m
Kontakt:

Post Postao/la anel81m » 28 apr 2014, 18:59

Da poručim ovoj raji što spominju da nam je loš teren da nisu nimalo u pravu.Teren u Mostaru je bar prosječan što se ove naše lige tiče.Ima nekoliko za nijansu boljih terena a jedino je u Zenici dobar.To što je kiša lila ko luda zadnjih nekoliko dana mi nismo mogli uticati.NIšta bolji teren nije ni pod BB, pa ni na Grbavici kad već spominjete.A puno su lošiji u Bjeljini, Banja Luci, Travniku itd.
Velež preferira igru od noge do noge i ravni tereni nam odgovaraju, tako da u tome neke ekipe ne traže alibi.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 28 apr 2014, 20:02

Čuj teren im loš. :lol: Pa vidjelo se čitavu utakmicu ko je igr'o od noge do noge, a ko je na kraju krajeva od autogola Škaljića preskak'o igru, i dugim loptama pravio presing na našu zadnju liniju. Puno smo tehnički potkovanija ekipa, to je jasno k'o dan. Niko im nije kriv što im igraju drvosječe u timu.

Inače, danas sam pogled'o još jednom utakmicu, onako, s mirom. Moram pomenuti Zvonića, s kojim je Feja neutralis'o njihov pokušaj od igre od 76 - e minute ako se ne varam. Sve što je letilo zrakom, i išlo po podu on je kupio. Bravo momčino. Zapravo, ta jedna situacija što je upala u oči, kada su pokušali po zemlji kombinovati par minuta nakon što je ušao, klizećim startom je otklonio opasnost.

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 28 apr 2014, 20:35

U zadnja dva kola održati prosjek iz ovih par prethodnih...zabiti jedno 7-8 komada :D
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 28 apr 2014, 20:38

slika
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 28 apr 2014, 20:39

Hahahahahahahaha, vobra tepsija :thumbup: :lol: :rol:
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 28 apr 2014, 20:39

Upalo mi je u oci koliko su nasi brzo individualno prenos lopte ..al imamo rupu na 40 metara od gola nicija zona neamo igraca da to drzi uvjek su bili slobodni. Golemo je vidjet hebibovica s kojim pondusom vodi loptu I Iide u duel. Samo mu treba par kila misica I bit ce jaci igrac od vlade. A trener nam je drama dobar sta covjek napravi od ekipe .kazem trener namjerno jer je mozda prvi pra b i trener od rata... za zvonica sam mislio da ima talenat al nikad da procvjeta .. momcina se popravio pravo .... da smo mentalitet maniaka sad bi trpali pola igraca u repku haha ..lol .
.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

anel81m
Kontakt:

Post Postao/la anel81m » 28 apr 2014, 21:01

mikki21 je napisao/la:Evo da i ja napisem koju sad kad su se strasti malo stisale, o prepiranju za koga ko sta igra i kome u korist igra necu puno, samo cu rec da evo vec petu zaredom prodajemo i nekom pustamo a nanizali 5 pobjeda, ako jos uz ovu seriju pobjeda uzimamo lovu za iste onda stvarno svaka cast upravi.. :twisted: :twisted: :twisted:

da predjem na ono glavno, peta pobjeda u nizu a i najsladja od svi 5! Derbi stari poznanika, raja se polako vraca na tribine, dobar protivnik i jos bolja partija nasi momaka! Onu igru, zalaganje, krvarenje za dres i grb koji nose sto su nam igraci veleza pokazali u subotu je divota bilo gledat! Uz 4 data gola imali smo 3-4 mrtva zicera i jos bezbroj neki polusansa, jednostavno ono je bila igra koju smo dugo cekali a eto bogami i docekali! Ocigledno je da nam bolji dani slijede i da se vec sljedece sezone mozemo nadat toj famoznoj evropi! Ako mene neko pita kako dalje, ja bi rekao dobit i ove dvi do kraja, sacuvat 90% igrackog kadra iz ove sezone uz male korekcije na nekim pozicijama! Steta je sto nam ani ide u burcaspor, volio bi da ostane, ali bolje i ovako da se cukne nesto jer je produzio ugovor nego da je djaba otisao kosto je na kraju krajeva i mogao... sa produzenjem ugovora je sigurno ispao dobar covjek i pokazao da voli klub i da hoce da nam se oduzi sto smo stvorili igraca od njega... bravo ani! :clap: :clap: :clap: kad je to receno zamjenu za njega vec imamo, vlada je podpisao i sigurno ce ga nadomjestit na najbolji moguci nacin.. onda nam po mom fali jedan centarfor i eventualno desni bek ako nas maletic napusti, ali ja bi maletu ostavio jer je pokazao da itekako jos moze a i nebi bilo preporucivo promjenit citavu desnu stranu koja nam je ove sezone bila jedno od najboljih oruzja.... velike izmjene u ekipi na ljeto bi nas samo ukopale, zato kazem male korekcije, nastavit sa uigranim kosturom uz jednog do dva igraca koji su istinska pojacanja i koji bi igrali u prvi 11 i sigurno bi od prvog kola vodili bitku sa vodecim timovima....
Odkud info da Hebibović ide u Tursku?Misliš Bursaspor?

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 28 apr 2014, 21:39

I pitari o tome na svom topicu pišu. Bursaspor je u pitanju, tako je. Sad odakle im ta info, pojma nemam. Sve je to naklapanje po meni jer nisam upućen u to kako stoje stvari po pitanju njega.

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 28 apr 2014, 21:45

zizu1991 je napisao/la:I pitari o tome na svom topicu pišu. Bursaspor je u pitanju, tako je. Sad odakle im ta info, pojma nemam. Sve je to naklapanje po meni jer nisam upućen u to kako stoje stvari po pitanju njega.
Pa eto i ako ode bar ćemo uzeti finu lovu za njega jer je produžio ugovor,zaradit će on a i klub,ako ode sretno mu i hvala mu jer će to biti prvi pravi novci koje bi klub zaradio od nekog transfera. :njanjanja:
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.