GOŠK izbacio pa vraća Slobodu u Premier ligu!
Jedan bod prednosti ukoliko se našla Sloboda spram konkurenta Jedinstva poslije 24. kola Prve lige FBiH je za mnoge u ovom natjecanju, a s obzirom da prvenstvo najmanje odlučuju nogometni čimbenici, dovoljno da već proglašavaju Tuzlake novim prvacima i premierligašima.
Tako su u Jedinstvu kao tragediju doživjeli remi s GOŠK-om (2:2), popraćen i napadom na gostujuće igrače koji su se usudili ovoga puta odigrati dobru utakmicu, dok je Bratstvo sa zaostatkom od samo četiri boda pred posljednji meč, pružilo katastrofalnu igru u Čapljini (poraz 1:0), kao da su im sve lađe potonule još prije bar tri kola, iako do kraja prvenstva imaju još šest utakmica da pokušaju nadoknaditi zaostatak.
- Teren nije omogućio bolju igru, gostovali smo bez sedam – osam standardnih igrača i više nismo mogli, a crveni karton u ranoj fazi nas je onemogućio koncentrirati se više na napad, pokušao je to bezuspješno opravdati trener Denis Sadiković.
Po njegovim riječima očito je da su u Gračanici odustali od borbe za prvo mjesto.
- Jedinstvo nam je bila ključna utakmica za priključak i bili smo razočarani remijem, ali ipak su Bišćani i Sloboda puno više uložili u drugom dijelu. Pokušat ćemo do kraja osvojiti što više bodova, zadržati ovu ekipu za sljedeću sezonu i onda napasti Premier ligu. Sloboda je sada prva i mislim da će ući u viši rang, kazao je Sadiković.
Na borbu za vodeće mjesto je dosta utjecao GOŠK s neriješenim rezultatom u Bihaću.
- Još je 18 bodova u igri, ne razumijem kako govore da je prvenstvo odlučeno, reći će trener GOŠK-a Faruk Kulović.
Kako su ih proklinjali pri ispadanju Slobode iz Premier lige 2012. godine, tako Tuzlaci sada slave remi Gabeljana koji je njihov klub vratio na vrh ljestvice. Onoga tko odlučuje u ovoj ligi jedni slave, drugi tuku.
- Ponosan sam na svakog igrača, njihovu borbenost i htjenje, a morao sam raditi i prinudne izmjene zbog ozljeda. Prepustili smo im inicijativu i igrali na kontru i polukontru te na taj način napravili pravu pometnju. Nagrađeni smo pljeskom zbog dobre igre od jedne manje skupine navijača i to me raduje jer još ima ljudi koji dolaze na utakmice zbog nogometa, rekao je Kulović nakon što su njegovi nogometaši pretrpjeli i fizički napad u poluvremenu utakmice.
Gabeljani su u sezonu krenuli s ciljem da se uključe u utrku za Premier ligu.
- S obzirom na kvalitetu mislio sam da to možemo, ali kad sam vidio da do izražaja tu najmanje dolazi kvaliteta već puno drugih stvari, onda smo sjeli i odlučili da ne možemo ići u tu priču, rekao je Faruk Kulović.
Blažević: Sada treba obraniti prednost
Sloboda je poslije trijumfa protiv Podgrmeča (3:1) zauzela lidersku poziciju Prve lige FBiH.
- Imam stanovite primjedbe, ali je vrlo nezgodno kritizirati ekipu koja pobijedi i mislim da imamo razloga za dvostruko slavlje. Pobijedili smo, a naš izravni konkurent remizirao, došli smo na poziciju koju smo očekivali i sada je trebamo obraniti, izjavio je trener Slobode Miroslav Blažević.
Borovac: Idemo prema gornjem dijelu
Nakon sedam utakmica bez pobjede u slaboj predstavi u Bjelavama slavili su osvajanje tri boda i Čapljinci.
- Mislim da smo bili bolji protivnik i zasluženo pobijedili iako je teren bio dosta težak za igru. Sada nam slijedi dosta lakši raspored i idemo prema gornjem dijelu ljestvice, izjavio je trener Čapljine Damir Borovac.
PRVA LIGA FBiH
1. Sloboda 24 18 1 5 48:18 55
2. Jedinstvo 24 16 6 2 39:9 54
3. Bratstvo 24 15 3 5 46:17 49
4. Rudar 24 16 1 7 33:12 49
5. Orašje 24 12 3 9 36:28 39
6. GOŠK 24 9 8 7 32:24 35
7. Gradina 24 10 4 10 23:22 34
8. Čapljina 24 10 3 11 29:26 33
9. Branitelj 24 9 5 10 33:25 32
10. Podgrmeč 24 9 3 12 27:48 30
11. Radnički 23 8 5 10 26:19 29
12. Mladost 24 8 4 12 25:30 28
13. Igman 24 8 2 14 27:46 26
14. Budućnost 23 7 3 13 30:30 24
15. Iskra 24 7 2 15 14:44 23
16. Troglav 24 1 2 21 8:80 5
Rezultati 24. kola
Čapljina – Bratstvo 1:0
Jedinstvo – GOŠK 2:2
Sloboda – Podgrmeč 3:1
Mladost – Rudar 2:0
Igman – Branitelj 1:0
Gradina – Iskra 3:0
Troglav – Orašje 0:3 (b. b.)
Radnički – Budućnost :
STRIJELCI
13 Uroš Stojanov (Jedinstvo)
12 Željko Malčić (GOŠK)
Muhamed Mujić (Budućnost)
10 Damir Smajlović (Bratstvo)
9 Elvin Suljić (Bratstvo)
Zdenko Jurčević (Čapljina)
Senad Mujić (Orašje)
http://dnevni-list.ba/web1/2014/04/28/g ... mier-ligu/" onclick="window.open(this.href);return false;