RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

MostaracVelezovac
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la MostaracVelezovac » 27 apr 2014, 19:57

Pastrmko turnem ti u skrge! :tralala:
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

edgardavids
Kontakt:

Post Postao/la edgardavids » 27 apr 2014, 20:04

vm22 je napisao/la:Ušao sam mu na account piše da je zadnji put prijavljen jučer...
Neće da piše, smišlja šta će provaliti :D

konjicanin01
Kontakt:

Post Postao/la konjicanin01 » 27 apr 2014, 20:08

Bola ako neko zna mozda privatno pastrmku nek provjeri jel covjek udure,jel zdravo ,bas cudno da on istrpi u ovim danim kad se rodjeni vracaju,da svoj satiricni komentar na sve ovo.Zizu naravno Konjic je uvjek bio uz rodjenje.Sjecam se prica kako su se u stara vremena iz Konjica cak i biciklima islo da bi se bodrio Velez velika je to ljubav.Evo danas igrom slucaja konjicani dosta sudjeluju u dizenju Veleza iz sivila,Feja, nas mali kralj Ani,i alfa i omega mr.N.N :) Naravno kad je u pitanju Velez ja sam uvjek tu ,ali bolji marketing nece trebati od leprsavih igara na jesen aBd,tad ce kolone automobila s Velezovim salovima i zastavama krenuti put juga ;) ;)

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 27 apr 2014, 20:15

Moj Zizu majstore, dok se vecina onih kojih su jucer **** mater kome su stigli izdrkavala na internetu, raja iz Konjica nikad nije prestajala da prati i ide na utakmice. Ima gore dosta navijaca ali odredjeni broj je bio i bice na svakoj utakmici Veleza, nevazno gdje se igra. Niti im je ikad trebala serija od pet trijumfa zaredom, ni derbi sa Zeljom ni bilo kakva pm i gdje god vidis takve likove slobodno im se nakloni i ti i ja i peti deseti, jer su i krv pisali da bi gledali Veleza kad je, ponavljam se, vecina onih od jucer samo sa podsmijehom gledala nas par hajvana koji smo isli na utakmice. Hvala Bogu pa je euforija ova pa jucer nije bio sablasno prazan stadion i nece biti vjerovatno ni zadnje kolo.

Kad sam se vec logovao da repliciram na to cudjenje otkud pobogu oni na tekmi, moram istaci da mi je zao zbog ljudi koji su jucer vraceni, a radi se o velikom broju navijaca, jer nema goreg osjecaja kad das zadnje ono para sto imas da odes na gostovanje u ovoj nasoj pisljivoj ligi i desi ti se to sto se njima jucer desilo. To pod broj jedan. Taj dio i vise nego saosjecam.

Ostalo ste vi sve israli i pokenjali sto se moglo.

Play up Velež!
Support Velez, It's logical! ★

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 27 apr 2014, 20:50

Nije mala zajebancija uvaliti Zelji 4 gola.
I nece biti zajebancija pobjediti ni svinje - ali ocigledno Velez sve moze kad hoce i kad dadne sve od sebe.

Desi li se da Velez ovu sezonu zavrsi sa jos 2 pobjede :thumbup: dobar dio raje ce vec polako planirati za sljedecu sezonu, a nece biti ni igrace tesko nagovorit da ostanu. Hem su placeni na vrijeme. Hem igraju u dobrom klubu. Hem imaju razloga da planiraju izlet u Evropu sljedece ljeto (ako ne i ovo ljeto - zavisno budu li se mutne radnje desavale u FSBiHu po pitanju licensiranja Zelje, jer Zeljo nema za hljeba a ne license). :kafa:

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 27 apr 2014, 21:13

Bio sam na 70% utakmica ove sezone u -vrapčićima,i znam kako je teško raji doći iz Jablanice,Prozora,Konjica ili daljih mjesta.Mlađa raja izađe na štop i uvijek neko stane kad vidi dres ili šal,dok oni koji rade već teže mogu naštimati da ih puste s posla na utakmicu,znam po sebi al nekako se snalazim.Ali kad dođem na utakmicu i vidim da ginu na terenu onda ne žalim ništa,sam sebi nisam vjerov'o jučer da sam na pravom stadionu.Onakva igra i borbenost je nešto što vraća raju na stadion,biće još pobjeda,ali i poraza ali samo nek se bore do zadnjeg atoma snage i ništa im se neće zamjeriti.Uostalom i kada dođem na stadion ne očekujem neku spektakularnu igru,znam kakva nam je liga i kakav je kvalitet,ja dođem jer osjećam da pripadam tu i da barem 90 minuta budem dio nečeg što nas čini ponosnim i prkosnim.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

anel81m
Kontakt:

Post Postao/la anel81m » 27 apr 2014, 21:25

emil02in je napisao/la:Bio sam na 70% utakmica ove sezone u -vrapčićima,i znam kako je teško raji doći iz Jablanice,Prozora,Konjica ili daljih mjesta.Mlađa raja izađe na štop i uvijek neko stane kad vidi dres ili šal,dok oni koji rade već teže mogu naštimati da ih puste s posla na utakmicu,znam po sebi al nekako se snalazim.Ali kad dođem na utakmicu i vidim da ginu na terenu onda ne žalim ništa,sam sebi nisam vjerov'o jučer da sam na pravom stadionu.Onakva igra i borbenost je nešto što vraća raju na stadion,biće još pobjeda,ali i poraza ali samo nek se bore do zadnjeg atoma snage i ništa im se neće zamjeriti.Uostalom i kada dođem na stadion ne očekujem neku spektakularnu igru,znam kakva nam je liga i kakav je kvalitet,ja dođem jer osjećam da pripadam tu i da barem 90 minuta budem dio nečeg što nas čini ponosnim i prkosnim.
To je to. :salut:

MVB
Kontakt:

Post Postao/la MVB » 27 apr 2014, 21:52

emil02in je napisao/la:Bio sam na 70% utakmica ove sezone u -vrapčićima,i znam kako je teško raji doći iz Jablanice,Prozora,Konjica ili daljih mjesta.Mlađa raja izađe na štop i uvijek neko stane kad vidi dres ili šal,dok oni koji rade već teže mogu naštimati da ih puste s posla na utakmicu,znam po sebi al nekako se snalazim.Ali kad dođem na utakmicu i vidim da ginu na terenu onda ne žalim ništa,sam sebi nisam vjerov'o jučer da sam na pravom stadionu.Onakva igra i borbenost je nešto što vraća raju na stadion,biće još pobjeda,ali i poraza ali samo nek se bore do zadnjeg atoma snage i ništa im se neće zamjeriti.Uostalom i kada dođem na stadion ne očekujem neku spektakularnu igru,znam kakva nam je liga i kakav je kvalitet,ja dođem jer osjećam da pripadam tu i da barem 90 minuta budem dio nečeg što nas čini ponosnim i prkosnim.
Bravo rođeni nas neprocijenjivo je osjecati da pripadas tu i nisi samo 90 minuta to je za cijeli zivot cim prva kap krvi po rodjenju potece kroz tijelo osjecas da pripadas necem tako svetom, velikom, uzvisenom, necem sto je tako crveno kao krv koja fercera kroz nas tijela. Nikad ne smijemo dozvoliti da zaboravimo ko smo sta smo i kome pripadamo a to je jedna velika crvena armija rasuta diljem svijeta koja ce pokazati pravo lice izlaskom nasih rođenih u evropu. Kad god se to desi bice velicanstvenije nego oba puta u Beogradu vjeruj te mi. Strpimo se jos malo nas cilj je blizu prosli smo svakakvu golgotu u ovih 20tak godina ali svi moraju da znaju tu smo PONOSNI, PRKOSNI NEUNISTIVI i jos uvijek zeljni crvenog uspjeha kao gladan hljeba. Mislim da smo na pravom putu malo jos strpljenja i onda ce da sve eksplodira. Pozdrav crvenoj armiji sirom svijeta i dalje.
MOSTAR U SRCU VELEZ DO GROBA!!! :salut: :salut: :salut: :D :D :D :wave:

Velezovac22
Kontakt:

Post Postao/la Velezovac22 » 27 apr 2014, 22:34

Eagles_OldSchool je napisao/la:
let3 je napisao/la:
MostaracVelezovac je napisao/la:Vidi,

Hajde da pricamo realno - sad bez supanja i podjebavanja.

Jedina stvar sto ovoj jadnoj ligi daje bilo koju nadu za bolju buducnost su 4-5 klubova - znas i sam kojih.
Najtrofejniji BH klub trenutno je Zeljo. Klub koji je dosegao najvisi rang internacionalno u istoriji svih BH klubova je Velez (procitaj moj potpis ispod). Tako da nema smisla da Velez i Zeljo i Sarajevo i Borac i Celik dijele bodove i kradu druge klubove. Jednostavno nema smisla.

Mislim da se i ja i ti slazemo da je danasnja tekma bila fer i korektna. Mislim da se i ja i ti slazemo da Zeljo nije pokraden. I mislim da se i ja i ti slazemo da u PLBiH nismo gledali bolje utakmice ima 5 godina (barem). Ne racunam Kup BiH. Tekma je bila nizvjesna do bola. Ja sam u 70toj minuti mislio da Zeljo moze uzet 3 boda (a bilo 3:2) - eto kakva je tekma bila.

Onda ne znam stvarno cemu ta prica "vidicete kad vama budu trebali bodovi" ili "kad vi budete ispadali" ili sta ja znam - to su gluposti. Ovo je fudbal. Ovako se fudbal i treba da igra. A ne da se dogovara iza tudjih ledja kako ce se bodovi podijelit.

I ako Velezu ikad budu trebali bodovi da ostane - nemojte ih ni davati. Ako ih Velez nemoze sam uzet, i ne trebaju mu. Da nije bilo tako, ne bi ispadali iz lige. Da nije bilo tako, nebi nam stadion i dan danas ukraden bio a ovi silni "bosnjaci" se tek u 2014oj (20 godina nakon sto je stadion ukraden i nakon sto su na njemu upravo Bosnjaci bili zatvarani) sjetili napokon i tih "bosnjaka u Mostaru".

To stvarno nema smisla. Ovo je sport. I treba da bude sport. I treba da bude nepredvidiv i treba da bude slavljenika i razocarenika - pa ko koga.
ma sve je u redu okano moje

danas ste poginuli na terenu , odigrali 101% da bi nam syebali titulu, premda vam nije trebalo ni za kojeg đavola (niti možete doci do evrope, niti možete ispasi) i još navijali u delirijumu Bice Željo qratz šampion, baš kao da cete vi uzetiti titulu a ne komšije vam Zrinjski...ali dobro, OK sve pošteno i po PS-u ;) ...šuknuli ste nam ga i vozdra....nema veze, idemo dalje
A lani (ili je to bilo prije dvije godine, nebitno) ste se naguzili sadašnjem drugoligašu GOŠKU na svom terenu i tako zavalili Slobodu u cvajtu ;) OK, i to je pošteno pa ko koga zayebe.

ali buraz, da ti ja nešto kažem bez imalo ljutnje - ovo danas se zapamtilo, naleticete nam na volej kad-tad (za godinu dvije, pet, nebitno) i onda cemo ga mi šuknuti do jaja da vam oci ispadnu....to da znaš...i to kad bodovi budu za lijeka potrebni...ono za opstanka ;)

samo nemoj da bude kasnije kukanja i kmecanja, kao što su kukali navijaci Borca i Slobode (u njima imate najbolje primjere)....samo mojne toga i sve ce biti po PS-u, baš kao i ovo danas ;) Sta cete vi suknut strumficu mali ,sljedece godine ce biti ne tresi novinama ispast ce Zeljo , igraci vam sami pricaju da nemaju za hrane a ne nesto drugo u ogromnim ste dugovima a Velez nikad jaci nikad s boljim sponzorima i igrackim kadrom ajde poleti strumfe :tralala:

pozz
Decko vi ste ga nama vec bili suknuli samo te pamcenje izgleda nesluzi ... Pa kad ste toliko fini i prijateljski raspolozeni recite mi grcamo u dugovima i red je da Velez ide u Europu kao sto je normalno da se desi u normalnim drzavama i ligama ....
s

Tkanton
Kontakt:

Post Postao/la Tkanton » 27 apr 2014, 22:43

Cestitke na pobjedi ova utakmica pokazuje i daje nadu u bolje sutra BH fudbala, a za sve one koji kazu da se zeljo mrzi i da je neko ljubomoran to nije tacno, za sve negativno prema zelji su zasluzni njihovi navijaci koji omalozavaju sve sto nije sa Grbavica ali polako to sve dolazi na naplatu.... sto se tice travnjaka nakon ovih kisa nista se bolje nije moglo ni ocekivat sigurno da ni kod njih nije bolje stanje.....

PS. pokloni i bratski grad je malo Juznije od Mostara ocigledno da je neko pobrko loncice i pogresno tumacio Vrapcice

ammarc
Kontakt:

Post Postao/la ammarc » 27 apr 2014, 23:07

Cini mi se da niko nije spomenuo jednu smijesnu situaciju na utakmici. Ne znam jel se ikad desilo da sudija odstrani doktora sa klupe :lol: :lol:

slika
"If you can't support us when we lose, don't support us when we win."
VFC & MUFC

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 27 apr 2014, 23:16

Mostar,

grad u kojem su i doktori huligani. :mrgreen:

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 27 apr 2014, 23:31

Mijenjaj Avdo ! :kafa:
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 27 apr 2014, 23:55

Evo vam link. Sad svi cunu u ruku i uzivajte.
PS... nemojte glasno radi komsija. :urnebes:

[youtube][/youtube]

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 27 apr 2014, 23:58

A sada - onako bez zezanja - stvarno su tekme sa Sarajvom i Zeljom (barem meni) daleko najveci i najvazniji derbiji.
Zao mi je sto ce se i ove godine (ko i ranijih) ispodprosjecni kvazi-navijaci Rodjenih nalozit na tekmu Velez- Zrinjski a u stvari najjace tekme su uvijek Velez-Zeljo i Velez-Sarajevo.

Veci je gust pravim protivnicima uzeti bod nego Zrinjskom uzet titulu. To je valjda i definicija pravog derbija.

refko
Kontakt:

Post Postao/la refko » 28 apr 2014, 00:53

svaka cast moji RODJENI..ovako se bori za sveti dres i samo tako ce se publika vratit na stadion.VOLIO SAM GA -VOLIM GA I VOLIT CU GA DO SMRTI.....VELEZ MOSTAR DIKO MOJA UZ TEBE JE MUJO OD DOBOJA...

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 28 apr 2014, 01:12

nego može li neko pritisnuti upravu da više završe vanjske WC-ove ali i da konačno malo srede onaj travnjak?

Mostarac1971
Kontakt:

Post Postao/la Mostarac1971 » 28 apr 2014, 03:04

To Rodjeni moji uljepšali ste mi dan jučerašnjom pobjedom. Još da se i puspasim ;) :njanjanja:
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA! RA1981

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 28 apr 2014, 08:00

Adviser je napisao/la:
kimbo je napisao/la:Srece mi kao Hum. Zeljo, Zrinjski , Barca bilo ko su tu nebitni. Danas je dosla do izrazaja sportska u ljudska kultura ovog grada.
Kao prvi ja mislim so su se ovi bubuljicavi navijace Zelje izofirali zadnjihj sedmica to nije jos zbiljezeno ni na jednom forumu. Toliko gluposti se redalo a najmjerno ih nismo htjeli spominjatii adresirati da dodje do izrazaja cijeli dijafazon ideja i misli :clap: :clap: .
Ispričaj se, biće ti lakše! Bravo ekipi Veleža za danas, ali oni opet moraju doći sljedeče sezone. Na Grbavici imate -3 boda! WELCOME!

Kako degeneričan post.
Zar je moguće da je ljudima na ovim prostorima ušlo u naviku da se bodovi daju, ne da se za njih nadmeće što je uostalom gl. cilj u sportu :roll: Znači totalno su izrevoltirani i izritirani jer se Velež nije naguzio, i umjesto da nagrade poštenje i taj naš NAJDRAŽI KLUB bude primjer kako trebaju i ostali da se ponašaju, mi smo odjednom predmet provokacija, mržnje i čega sve ne... (svom srećom, većinom je riječ o pubertetlijama... nadam se) ?
Ali opet, loš znak za budućnost... bljak, nemoguće... :roll:
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 28 apr 2014, 08:22

I da, još nešto.
I dalje razmišljam da li da idem na "gradsku" utakmicu protiv ovih... Tu će bojim se ponovo biti svega osim navijanja za svoj klub i bodrenja Rođenih. Kako bi bilo sjajno da se baš tu utakmicu vrati starija raja iza gola i gromoglasnim navijanjem za svoju prvu i jedinu pravu ljubav ponovo potvrdi o kakvom ponosu se radi !
Moram priznat' da mi se izbor pjesama trenutne "garniture" momaka ne dopada i zbog istog sam uvijek u nedoumici na koju tribinu otići, a tako mi se navija, tako mi se VOLI... Ne može pojedinac protiv većine.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.