Sad sam baš zbunjen!
Odnosi se na utakmicu Borac-Pirin, Antalija, 2010....
Tri (dva?) "izvora" - različita viđenja utakmice!?
Vjerujem g. Schlageru (primjetio sam da nije sklon pisanju 'napamet'), ali mi se čini da je ovaj tekst iz Fokusa (!?), a njih ne smatram za baš objektivan 'izvor'.
Ja vjerujem (ipak više) svom "izvoru" (kako mi je napisao - bila je to "viktorija" pred Borčevim golom...), jer je od "struke" i nema nikakvih navijačkih 'opterećenja', a Borca nije gledao skoro 20 godina....
Iskreno, ja se 'držim' svog "izvora", ali neću ni pomisliti da drugi, pogotovo, Marić ne govori istinu (mada treneri nisu baš uvijek objektivni), ali najvažnije je da se Borac dobro pripremi za nastavak sezone, ostalo je manje bitno.
Ipak, ne mogu da ne primjetim, u raznim medijskim izvjestajima, da trener Marić još nema predstavu kako će mu izgledati prva postava!?
Prosto ne mogu da vjerujem u to, prije ću te njegove izjave shvatiti kao 'opreznost' (alibi), jer još je frižak....a puno promjena u ekipi, pa čak i previše igrača na određenim pozicijama...
Ove pripreme i prilično jakih utakmica su mu kao stručnjaku morali dati 'sliku' s kojim i kakvim kadrom trenutno raspolaže i već bi trebao imati makar "kostur" ekipe, a da ima još nekih dilema - to je logično, imaće ih i tokom prvenstva...povrede, promjenjljiva forma pojedinaca....
Nadam se da će te ovaj post shvatiti dobronamjerno, a sve što sam pisao o Borcu (pa i kad je kritički) je uvijek bilo samo iz pozitivnog stava prema Borcu za kojeg me (i bl.sport) veže punooo lijepih uspomena, druženja....
sve najbolje u nastavku prvenstva - nadam se da će se ispuniti Vaše želje i nadanja.
PS:
Ja sam zbog ovih priprema u Antaliji imao svoj izvor - nije nikakav 'insajder' - jer sam ga zamolio da za mene poprati Borčeve utakmice, iako ima mnogo drugih obaveza... To mi je ispunio, jedino što ne poznaje imena igrača pa da mi posalje detaljnji 'izvještaj' o svakom pojedincu....ali, smatra da je Borac mogao i trebao bolje (neću reći pametnije) iskorsititi ove pripreme...stekao je utisak da je ekipi (struci) bio u prvom planu rezultat a ne uigravanje i traženje najboljih taktičkih varijanti i postava....iako ovo može zvučati čudno s obzirom da je isprobao sve igrače koje je poveo!? Ali izmjene igrača, cijele ekipe ne moraju značiti uvijek nešto posebno - možda je Mariću trebalo da upozna igrače...ali nije bilo pravih 'eksperimenata' i traženja različitih rješenja s istim igračima ili njihovim alternativama!
Možda sam i ja pomalo arhaičan pa mi rezultat na pripremama nije u prvom planu...važniji su neki drugi segmenti priprema...
Možda bi bilo dobro da Borac po povratku odigra nekoliko kontrolnih utakmica s ekipama kojima može zabiti 4-5 golova pa da malo razigra napadače i podigne samopouzdanje...Uostalom, nije moje da se miješam u rad struke...Izvinjenje zbog mojih lamentacija
Toliko od mene - nadam se da ne zamjerite i na nekim kritičkim osvrtima. Hvala!
Pozz
Bosno moja poharana....