FK Borac - Banja Luka - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: vlakanje

borac_sampion
Kontakt:

Re: FK Borac - Banja Luka

Post Postao/la borac_sampion » 10 feb 2010, 21:08

Trigger je napisao/la:
borac_sampion je napisao/la:kasa ce biti puna kad ga ja kupim...schlager direktor,trigger sportski direktor,VB1987 trener :mrgreen:
E, baš Ti hvala - ja da budem "Fišer" :o
Ma ti ces biti pravi sportski direktor..i niko ne uzma para osim mene :P :P
TREĆI PUT ČASTIMO

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 11 feb 2010, 00:06

U četvrtoj kontrolnoj utakmici, fudbaleri Borca remizirali su s bugarskim Pirinom iz Blagoevgrada, odigravši bez golova, što je prvi neriješen ishod Marićevih izabranika na pripremema u Antaliji.

Obje ekipe u prvom poluvremenu su mogle da zatresu mrežu, ali se okvir gola ispriječio. Bugari su preko Danijela Mladenova u 10. minutu pogodili stativu, a uzvratio je Bojan Puzigaća tri minuta kasnije. Dobru priliku za Banjolučane u 35. minutu imao je Ljubiša Vukelja, ali je njegov udarac otišao pored lijeve stative gola Blagoja Makindijeva.

U nastavku je Borac pokazao još bolju igru, a u prvom planu ponovo je bio Vukelja, koji je u dva navrata imao priliku da savlada bugarskog golmana, ali lopta, ipak, nije završila u mreži.

U taboru Borca zadovoljni su ishodom susreta, jer je u pitanju bio duel s ekipom koja je prvi dio elitnog takmičenja bugarskog fudbala završila na desetom mjestu.

- Vrlo smo zadovoljni. Utisak je odličan, bila je ovo jedna prava utakmica. Pirin je bio bolji u prvom dijelu, a mi u nastavku i nismo imali sreće da zatresemo protivničku mrežu. Ipak, ni remijem bez golova nismo nezadovoljni - poručuje trener Borca, Zoran Marić.

BORAC - PIRIN 0:0

Stadion: Hotela "Gold Siti" u Antaliji, gledalaca: 500, sudija: Hakan Šućur (Turska).

Borac: Knežević, Damjanović, Petrić, Trivunović, Žarić, Grahovac, Vukobratović, Puzigaća, Stančeski, Stanić, Vukelja. Još su igrali: Ćorić, Stevanović, Kajkut. Trener: Zoran Marić.

Pirin: Makendijev, Rizov, Georgijev, Mitrevski, Popev, Palankov, Nakov, Kočev, Mladenov, Kondev, Vodeničarov. Još su igrali: Ganev, Moldovanov, Bajs, Stančev. Trener: Stefan Grozdanov.

Dvije pobjede, remi i poraz

Duel s Pirinom iz Blagoevgrada, koji je završen bez pobjednika, četvrti je kontrolni meč Banjolučana pred nastavak sezone u Premijer ligi BiH. U prethodna tri susreta Borac je upisao pobjede nad bjeloruskim Gomeljom (2:0) i rumunskom Dunarejom (1:0), a poražen je u duelu sa češkim Brnom (0:1).

Borčevac
Kontakt:

Post Postao/la Borčevac » 11 feb 2010, 00:55

Trigger je napisao/la:
VB 1987 je napisao/la:Kako smo prošli sa ovim bugarima danas zna li iko?
Borac-Pirin = 0:0

Utakmica protekla u stilu 90 minuta "viktorije" pred Borčevim golom.
Odbrana izdržala, Bugari se poštenoo ispromašivali....
Borac bez ijednog ozbiljnijeg napada....ali raduje igra odbrane 8-)
Schlager je napisao/la:U četvrtoj kontrolnoj utakmici, fudbaleri Borca remizirali su s bugarskim Pirinom iz Blagoevgrada, odigravši bez golova, što je prvi neriješen ishod Marićevih izabranika na pripremema u Antaliji.

Obje ekipe u prvom poluvremenu su mogle da zatresu mrežu, ali se okvir gola ispriječio. Bugari su preko Danijela Mladenova u 10. minutu pogodili stativu, a uzvratio je Bojan Puzigaća tri minuta kasnije. Dobru priliku za Banjolučane u 35. minutu imao je Ljubiša Vukelja, ali je njegov udarac otišao pored lijeve stative gola Blagoja Makindijeva.

U nastavku je Borac pokazao još bolju igru, a u prvom planu ponovo je bio Vukelja, koji je u dva navrata imao priliku da savlada bugarskog golmana, ali lopta, ipak, nije završila u mreži.

U taboru Borca zadovoljni su ishodom susreta, jer je u pitanju bio duel s ekipom koja je prvi dio elitnog takmičenja bugarskog fudbala završila na desetom mjestu.

- Vrlo smo zadovoljni. Utisak je odličan, bila je ovo jedna prava utakmica. Pirin je bio bolji u prvom dijelu, a mi u nastavku i nismo imali sreće da zatresemo protivničku mrežu. Ipak, ni remijem bez golova nismo nezadovoljni - poručuje trener Borca, Zoran Marić.

Stadion: Hotela "Gold Siti" u Antaliji, gledalaca: 500, sudija: Hakan Šućur (Turska).

Borac: Knežević, Damjanović, Petrić, Trivunović, Žarić, Grahovac, Vukobratović, Puzigaća, Stančeski, Stanić, Vukelja. Još su igrali: Ćorić, Stevanović, Kajkut. Trener: Zoran Marić.

Pirin: Makendijev, Rizov, Georgijev, Mitrevski, Popev, Palankov, Nakov, Kočev, Mladenov, Kondev, Vodeničarov. Još su igrali: Ganev, Moldovanov, Bajs, Stančev. Trener: Stefan Grozdanov.

Duel s Pirinom iz Blagoevgrada, koji je završen bez pobjednika, četvrti je kontrolni meč Banjolučana pred nastavak sezone u Premijer ligi BiH. U prethodna tri susreta Borac je upisao pobjede nad bjeloruskim Gomeljom (2:0) i rumunskom Dunarejom (1:0), a poražen je u duelu sa češkim Brnom (0:1).
Trigger mislio sam da si bar ti ovdje objektivan! 8-)

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 11 feb 2010, 00:59

Sad sam baš zbunjen!

Odnosi se na utakmicu Borac-Pirin, Antalija, 2010....

Tri (dva?) "izvora" - različita viđenja utakmice!?

Vjerujem g. Schlageru (primjetio sam da nije sklon pisanju 'napamet'), ali mi se čini da je ovaj tekst iz Fokusa (!?), a njih ne smatram za baš objektivan 'izvor'.

Ja vjerujem (ipak više) svom "izvoru" (kako mi je napisao - bila je to "viktorija" pred Borčevim golom...), jer je od "struke" i nema nikakvih navijačkih 'opterećenja', a Borca nije gledao skoro 20 godina....
Iskreno, ja se 'držim' svog "izvora", ali neću ni pomisliti da drugi, pogotovo, Marić ne govori istinu (mada treneri nisu baš uvijek objektivni), ali najvažnije je da se Borac dobro pripremi za nastavak sezone, ostalo je manje bitno.

Ipak, ne mogu da ne primjetim, u raznim medijskim izvjestajima, da trener Marić još nema predstavu kako će mu izgledati prva postava!?
Prosto ne mogu da vjerujem u to, prije ću te njegove izjave shvatiti kao 'opreznost' (alibi), jer još je frižak....a puno promjena u ekipi, pa čak i previše igrača na određenim pozicijama...

Ove pripreme i prilično jakih utakmica su mu kao stručnjaku morali dati 'sliku' s kojim i kakvim kadrom trenutno raspolaže i već bi trebao imati makar "kostur" ekipe, a da ima još nekih dilema - to je logično, imaće ih i tokom prvenstva...povrede, promjenjljiva forma pojedinaca....

Nadam se da će te ovaj post shvatiti dobronamjerno, a sve što sam pisao o Borcu (pa i kad je kritički) je uvijek bilo samo iz pozitivnog stava prema Borcu za kojeg me (i bl.sport) veže punooo lijepih uspomena, druženja....
sve najbolje u nastavku prvenstva - nadam se da će se ispuniti Vaše želje i nadanja.

PS:
Ja sam zbog ovih priprema u Antaliji imao svoj izvor - nije nikakav 'insajder' - jer sam ga zamolio da za mene poprati Borčeve utakmice, iako ima mnogo drugih obaveza... To mi je ispunio, jedino što ne poznaje imena igrača pa da mi posalje detaljnji 'izvještaj' o svakom pojedincu....ali, smatra da je Borac mogao i trebao bolje (neću reći pametnije) iskorsititi ove pripreme...stekao je utisak da je ekipi (struci) bio u prvom planu rezultat a ne uigravanje i traženje najboljih taktičkih varijanti i postava....iako ovo može zvučati čudno s obzirom da je isprobao sve igrače koje je poveo!? Ali izmjene igrača, cijele ekipe ne moraju značiti uvijek nešto posebno - možda je Mariću trebalo da upozna igrače...ali nije bilo pravih 'eksperimenata' i traženja različitih rješenja s istim igračima ili njihovim alternativama!
Možda sam i ja pomalo arhaičan pa mi rezultat na pripremama nije u prvom planu...važniji su neki drugi segmenti priprema...
Možda bi bilo dobro da Borac po povratku odigra nekoliko kontrolnih utakmica s ekipama kojima može zabiti 4-5 golova pa da malo razigra napadače i podigne samopouzdanje...Uostalom, nije moje da se miješam u rad struke...Izvinjenje zbog mojih lamentacija :oops:
Toliko od mene - nadam se da ne zamjerite i na nekim kritičkim osvrtima. Hvala!

Pozz
Bosno moja poharana....

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 11 feb 2010, 01:46

Borčevac je napisao/la:
Schlager je napisao/la:U četvrtoj kontrolnoj utakmici, fudbaleri Borca remizirali su s bugarskim Pirinom iz Blagoevgrada, odigravši bez golova, što je prvi neriješen ishod Marićevih izabranika na pripremema u Antaliji.

Равенство с &

Второ равенство " ? на " в третата " ? " по рано " ¥. ? " 0:0 с " & & ? в ' ? се на $ врата. " " ? превес $ ", но ' ? $ ? не $ ' $ $.

?, " " в ? " ' ¥ в състав: $, Попев, ", ", ", &, ?, &, $, $ " $. През втората ¥ в " ? Ганев, ¥ , $, ", Стоянов, " " $.

Срещата ¥ с ? " на ?, & още във втората " $ % $ " с ? $ & " от $.
В 4 " & ? $ ? от 25 ', но & " & $.

" на " $ " в 14 " отново & " & $ от ? 20 ', но " път & се $ в " ?.

$ това $ $ ? на " в 23 " 28 ", но " $ ' " " $ ¥ & $ ?.

В & на ? ' се " " $ $, но $ ' от ? & ? от вратаря.

Втората ¥ отново ¥ с " на ?, но & от & се & ? ? в своята ?.
" ¥ $ " ¥ по ? " " " " ", Попев, а по-& " ? ".
В 40 ". ? Стоянов " $ " $, но $ на " & " $ от вратаря на &.
В " & на ' отново Стоянов " с ? $ $ $ " &, но за ? & " от ".

? на & " $
? ?
Evo, naletih (namjerno) na izvještaj s utakmice Borac-Pirin "iz ugla" bugarskih izvještaca...nadam se da će te razabrati šta piše....
Objektivnost! Šta je TO? 8-)

PS:
Ovaj se izvještaj 'poklapa' više s mojim "izvorom"....pa ti budi objektivan! Svako svoga "konju" hvali, ali ima i činjenica i neutralnih vidjenja.... Nazalost ja tamo nisam bio tako da ništa ne tvrdim- samo 'prenosim'... :roll:
Bosno moja poharana....

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 11 feb 2010, 08:45

borac_sampion je napisao/la:kasa ce biti puna kad ga ja kupim...schlager direktor,trigger sportski direktor,VB1987 trener :mrgreen:
Morao bih ti se odmah zahvaliti na toj laskavoj ponudi, ali mislim da to nebi išlo :D , ja ću radije biti u opoziciji... :D,
"a kako ste vi njima stoku"
"TREĆI PUT ČASTIMO"

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 11 feb 2010, 08:47

Trigger je napisao/la:
Borčevac je napisao/la:

Равенство с &

Второ равенство " ? на " в третата " ? " по рано " ¥. ? " 0:0 с " & & ? в ' ? се на $ врата. " " ? превес $ ", но ' ? $ ? не $ ' $ $.

?, " " в ? " ' ¥ в състав: $, Попев, ", ", ", &, ?, &, $, $ " $. През втората ¥ в " ? Ганев, ¥ , $, ", Стоянов, " " $.

Срещата ¥ с ? " на ?, & още във втората " $ % $ " с ? $ & " от $.
В 4 " & ? $ ? от 25 ', но & " & $.

" на " $ " в 14 " отново & " & $ от ? 20 ', но " път & се $ в " ?.

$ това $ $ ? на " в 23 " 28 ", но " $ ' " " $ ¥ & $ ?.

В & на ? ' се " " $ $, но $ ' от ? & ? от вратаря.

Втората ¥ отново ¥ с " на ?, но & от & се & ? ? в своята ?.
" ¥ $ " ¥ по ? " " " " ", Попев, а по-& " ? ".
В 40 ". ? Стоянов " $ " $, но $ на " & " $ от вратаря на &.
В " & на ' отново Стоянов " с ? $ $ $ " &, но за ? & " от ".

? на & " $
? ?
Evo, naletih (namjerno) na izvještaj s utakmice Borac-Pirin "iz ugla" bugarskih izvještaca...nadam se da će te razabrati šta piše....
Objektivnost! Šta je TO? 8-)

PS:
Ovaj se izvještaj 'poklapa' više s mojim "izvorom"....pa ti budi objektivan! Svako svoga "konju" hvali, ali ima i činjenica i neutralnih vidjenja.... Nazalost ja tamo nisam bio tako da ništa ne tvrdim- samo 'prenosim'... :roll:
Hehehehehehe, ma isto je ovo, samo se izgleda smisao izgubila u prevodu :shock: , biće da je do toga...možda je Marić bio na ovoj prvoj utakmici, a ovaj Bugarin na drugoj 8-)
"TREĆI PUT ČASTIMO"

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 11 feb 2010, 10:47

Ova dva kontradiktorna izvjestaja me podsjecaju na onu anegdotu,navodno istinitu,o jermenskom radiju.Naime,jermenski radio je jedan dan objavio da je neki covjek dobio 10 000 rubalja na loto-u. Sutradan stize demant,nije 10 000 nego 20 000,nije na loto-u nego na kartama,nije rubalja nego dolara i nije dobio nego-izgubio :D

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 11 feb 2010, 11:59

Igramo li danas sa Saturnom?
"TREĆI PUT ČASTIMO"

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 11 feb 2010, 13:59

Mislim da je to sutra,dvanaestog....

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 11 feb 2010, 14:18

Malo sam pregledao sajt Saturna, svaka čast ovim našima kakvog su protivnika izabrali... :D
"TREĆI PUT ČASTIMO"

Simpatizer
Kontakt:

Post Postao/la Simpatizer » 11 feb 2010, 14:32

Moracu te razocarati. :mrgreen:
Sutra ne igramo sa Saturnom, vec sa Koronom iz Poljske(u 13h). Oni su trenutno 12. u prvoj ligi!
Po meni, jos jedna dobra provjera.

EDIT: A imaju i svoj sajt pa mozes i njega pregledati. :mrgreen:

rbhm
Kontakt:

Post Postao/la rbhm » 11 feb 2010, 16:21

a mene samo interesuje kako se oni nesrecnici informisu o borcu,vjerovatno nisu nikad culi za nas,,sta ce nego pogledati sajt...e sad SAJT hmmmmmmm? :D

Simpatizer
Kontakt:

Post Postao/la Simpatizer » 11 feb 2010, 16:23

:mrgreen:

Inace, sad vidjeh da je Bilbija danas zabio 2 komada Temisvaru! A j.bem ti zivot, sta uradise ovi nasi lopovi!

Borčevac
Kontakt:

Post Postao/la Borčevac » 11 feb 2010, 16:28

Schlager je napisao/la:Ova dva kontradiktorna izvjestaja me podsjecaju na onu anegdotu,navodno istinitu,o jermenskom radiju.Naime,jermenski radio je jedan dan objavio da je neki covjek dobio 10 000 rubalja na loto-u. Sutradan stize demant,nije 10 000 nego 20 000,nije na loto-u nego na kartama,nije rubalja nego dolara i nije dobio nego-izgubio :D
što će reći da je Trigger kao taj jermenski radio jel ako sam dobro shvatio? :D
Zadnja izmjena: Borčevac, dana/u 11 feb 2010, 16:52, ukupno mijenjano 1 put.

Borčevac
Kontakt:

Post Postao/la Borčevac » 11 feb 2010, 16:40

Šta mislite kako ćemo odigrati sa ovim poljacima?Ja mislim da ćemo ih uzeti bez problema.

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 11 feb 2010, 16:41

što će reći da je Trigger kao taj jermenski radio jel ako sam dobro shvatio?
Bogami,ja vise vjerujem njegovom izvoru,nego Fokusu po kojem smo mi i Liverpool u pet deka :D

gavra
Kontakt:

Post Postao/la gavra » 11 feb 2010, 16:41

74. minut: GOOOL - BIIIILBIJAAAAAAA, sada je 3:1 za "Staru damu". Spektakularan lob udarac sa više od 30 metara, skoro sa same aut linije.

Dvostruki strelac Nemanja Bilbija, koji je svojim golovima doneo preokret u nastavku (za dva gola mu je bilo potrebno "čitavih" tri minuta), sada je već jasno, biće naše najvrednije zimsko pojačanje. Rumuni nisu uspeli da konkretizuju periode utakmice u kojima su potpuno dominirali, dok su fudbaleri Vojvodine svoje šanse iskoristili i na taj način došli do prvog trijufa u Turskoj!

Borčevac
Kontakt:

Post Postao/la Borčevac » 11 feb 2010, 16:48

Schlager je napisao/la:
što će reći da je Trigger kao taj jermenski radio jel ako sam dobro shvatio?
Bogami,ja vise vjerujem njegovom izvoru,nego Fokusu po kojem smo mi i Liverpool u pet deka :D
hahahahaha ma salim se malo nece se Triger naljutiti jeste da je sala na njegov racun ali nije nista zlonamjerno stvarno ;)

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 11 feb 2010, 18:05

Borčevac je napisao/la:Šta mislite kako ćemo odigrati sa ovim poljacima?Ja mislim da ćemo ih uzeti bez problema.

Danas je ta Korona pobijedila Varteks 2-1,a posto mislim da smo mi bolji od Varteksa (gledajuci kako smo ubjedljivo jesenas oderali Zagreb u Kranjcevicevoj,koji je slicnih kvaliteta kao Varteks),ne bismo trebali izgubiti sutra...

Zaključano

Natrag na “FK Borac”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.