Mlade selekcije BiH - Kosarka
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Mladi reprezentativci/potencijalni reprezentativci BiH
E dragi moj Neno@!
Da se razumijemo, ja cijenim tvoj patriotizam i ljubav prema našoj reprezentaciji i to je OK, poštujem, ali trener je dužan i posao mu je da osjeti i igru i raspoloženje pojedinaca, te shodno tome povlači prave poteze tokom igre, da ne ulazim u dubinu.. E sad bi mi bilo drago da mi ti ili bilo ko drugi objasni slijedeće. Moje mišljenje u koje sam 100 % ubjeđen je da je kojim slučajem Neno vodio rep. na ovom turniru, osvojili bi smo između 6-9 mjesta. Dakle stvar je u tome koliko ko poznaje struku i koliko je moćan da prepozna važne trenutke tokom igre, da spriječi nekontrolisanja ispucavanja, jurišanja, izgubljene lopte, da prekida pozitivan ritam protivničke ekipe itd itd.. Iz ovih igrača koji su učestvovali na turniru (trenutno naših najboljih), slično kao i na zadnjem jun. EP Neno bi uradio daleko veći posao.
Opet kazem, na osnovu onoga što se dalo vidjeti u online prikazu utakmica i akumulativne statistike malo analize i sve će biti puno jasnije. Ruku na srce, na žalost trenera, neki su igrači ipak bili favorizirani u odnosu na ostale, bez obzira na njihove godine.
Momcima svakako treba čestitati, ali treneru nikako!
Da se razumijemo, ja cijenim tvoj patriotizam i ljubav prema našoj reprezentaciji i to je OK, poštujem, ali trener je dužan i posao mu je da osjeti i igru i raspoloženje pojedinaca, te shodno tome povlači prave poteze tokom igre, da ne ulazim u dubinu.. E sad bi mi bilo drago da mi ti ili bilo ko drugi objasni slijedeće. Moje mišljenje u koje sam 100 % ubjeđen je da je kojim slučajem Neno vodio rep. na ovom turniru, osvojili bi smo između 6-9 mjesta. Dakle stvar je u tome koliko ko poznaje struku i koliko je moćan da prepozna važne trenutke tokom igre, da spriječi nekontrolisanja ispucavanja, jurišanja, izgubljene lopte, da prekida pozitivan ritam protivničke ekipe itd itd.. Iz ovih igrača koji su učestvovali na turniru (trenutno naših najboljih), slično kao i na zadnjem jun. EP Neno bi uradio daleko veći posao.
Opet kazem, na osnovu onoga što se dalo vidjeti u online prikazu utakmica i akumulativne statistike malo analize i sve će biti puno jasnije. Ruku na srce, na žalost trenera, neki su igrači ipak bili favorizirani u odnosu na ostale, bez obzira na njihove godine.
Momcima svakako treba čestitati, ali treneru nikako!
Predic ima uzasnu statistiku a igra 30 min. Aleksic jednako los.bobica je napisao/la: U potpunosti se slazem![]()
Ko zna neka analizira![]()
http://www.basketball-bund.de/wp-conten ... final.html" onclick="window.open(this.href);return false;
:
Jesi li ti svjestan da Samir Sehic trenutno nece da igra za repku? Kako da ga natjeras? Je li mislis da ne bi to svi voljeli? Druga stvar, ne moze Savez sve da uradi i napravi. Liga mladih je napravljena sto nije bilo od rata i opet je malo. Markovic je vodio juniore i nece vise da radi sa omladinskim. Sa Adisom se pricalo, ali zena mu se poradja ovo ljeto i nije fer da ga molis da bude unutra.kim je napisao/la:@neno reko sam ti za ćurevca i garića, dobro oni imaju problema. Ali posto tražiš reći ću ti SAMIR SEHIĆ, samo nemoj neda mu ćaća i to, tražio si ime. možda i meho Qatari.
Ja sam ti rekao svoje mišljenje, nisam rekao da Halimića treba otjerati čovjek jeste prošle godine bio drugi, u B diviziji i neka vodi ima kredit jer ima rezultat.
Marković ako nemože voditi A selekciju, može u20, a ako neće kaže se i pošteno, ima i drugih. Bećiragić, naprimjer doduše ne znam dali bi se mogli dogovoriti i to. Ovi iz sparsa će navaliti pa reći što ne može Marko, jer vodio je juniore na f4 i to, ne znam bas dali bi ga ja volio vidjeti. Možda i da bude pomoćnik nekom Josip Pandža trener, nije loš.
Ja znam kako je to raditi u ovoj državi, a posebno jesti košarkaski hljeb, sa druge strane.
Znaš da sam pohvalio početak lige mladih, jer bolje da djeca igraju ovdje nego da ih moramo vodati po tuđini, jer kad ga odvedeš u bolje on bogami brzo zaboravi odakle je krenuo.
Ono što bih ja podržao, jest da savez, jer nema ko drugi, krene sa nekim projektom omasovljenja košarke na nekim područima.
Navešću samo jedan primjer, prije desetak dana sam bio na području krajine da gledam jednog dječaka mlad, potentan, visok za svoju poziciju ali nema elementarno znanje, sedam dana sam pratio tog malog na treninzima, organizovao mu par individualnih, i pričao. I mogu reći da je onakav rad čist amaterizam,iako je najbolje sto imaju u svom kadru godinu dana sa njim niko nije obavio poseban trening, da mu otklone greške.
Neznam dali u savezu, organizuju seminare, licenciranje ili nešto slično, ali bogami ima zrelih da im se zabrani rad sa mladima posebno.
Izvinjavam se ako je post![]()
.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
@ neno
Apsolutno svjestan, mislim da i ti znaš zašto neće( dugoročno je to $$$$ isplativije za njegovu familiju), i da to je uredu nije ni obećao da će igrat ove godine i ćao. Na kampovima što će posjetiti više će i napredovati individualno, jer su tako i koncipirani.
U savezu postoje ljudi koji su plaćeni da nalaze djecu, pa neka ti oni daju imena kada si toliko zapeo. Valjda prave onaj famozni generacijski skauting od 30 igrača po selekciji, iz kojih selektor bira, bogami ja svoje informacije
. Za ligu mladih sve pohvale, ali prigovaralo se zašto se daju pare kojih i nema, ako prvak u kategorijama nije ustvari i zvanični prvak države. Za nenu i sam rekao da vjerujem da neće više da radi sa mladima, jer će pokušat ovo ljeto otići u bolji klub. Nemoj nam davati info ko bi mogao biti selektor u20, jer može biti ko i sa Ljubom.
Apsolutno svjestan, mislim da i ti znaš zašto neće( dugoročno je to $$$$ isplativije za njegovu familiju), i da to je uredu nije ni obećao da će igrat ove godine i ćao. Na kampovima što će posjetiti više će i napredovati individualno, jer su tako i koncipirani.
U savezu postoje ljudi koji su plaćeni da nalaze djecu, pa neka ti oni daju imena kada si toliko zapeo. Valjda prave onaj famozni generacijski skauting od 30 igrača po selekciji, iz kojih selektor bira, bogami ja svoje informacije

Mislim da nije moralno, da selektor košarkaske reprezentacije Bosne i Hercegovine u bilo kom uzrastu budu Baja i Vela.
-
- Kontakt:
Silver Kings iz Srebrenika je danas pobijedio 71:61 ekipu Zvornik Basketa i tako se plasirao na ovaj finalni turnir. Ekipa Čapljine nije prisustvovala.Chstal je napisao/la:Ne branim @nenu ali stvarno mi nemamo bolje igrače. Čekamo još sigurne Polutka i Lazića i ako Lončar odluči da igra za nas.
Pioniri Sparsa iz Grupe A i pioniri Rukija iz grupe C plasirali su se na finalni državni turnir u pionirima. Čeka se još posljedni putnik iz Grupe B koja se igra sutra. Napominjem da su u grupi B, Silver Kingsi, Čapljina i Zvornik Basket. Grupa B se igra u Srebreniku.
MESSI - NAJBOLJI IGRAČ SVIH VREMENA.
Emir Spahić!
MES QUE UN CLUB!
Emir Spahić!
MES QUE UN CLUB!
kim je napisao/la:@ neno
U savezu postoje ljudi koji su plaćeni da nalaze djecu, pa neka ti oni daju imena kada si toliko zapeo. Valjda prave onaj famozni generacijski skauting od 30 igrača po selekciji, iz kojih selektor bira, bogami ja svoje informacije. Za ligu mladih sve pohvale, ali prigovaralo se zašto se daju pare kojih i nema, ako prvak u kategorijama nije ustvari i zvanični prvak države. Za nenu i sam rekao da vjerujem da neće više da radi sa mladima, jer će pokušat ovo ljeto otići u bolji klub. Nemoj nam davati info ko bi mogao biti selektor u20, jer može biti ko i sa Ljubom.

Izvini, ali moram da ti se nasmijem na ovo..Pa skupljaju se djeca po Europi i svijetu. Ili mislis da si ti predlozio Lazica, Polutka i ostale? Jednostavno ili nema igraca ili nece da igraju za nas. A kad kazes da si u kosarci, onda valjda znas sta znaci dovesti dijete iz Amerike ovdje, platiti mu kartu, da trenira i sve ostalo i na kraju bude totalna macka u dzaku. Da ovaj savez ima jos jedno 500 hiljada, pravilo bi se jos pet okupljanja tokom godine. Igramo sa onim najboljim sto imamo i to je to. Naravno, ukoliko izleti jos neko novi, bice u timu, ali reci da mi imamo deset boljih od ovih koji su tu je iluzorno. Dao si mi samo dva imena (i to jedan od njih nije putovao u Njemacku zbog povrede), a ostalih jednostavno nemas.
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Polutak*neno#4 je napisao/la:kim je napisao/la:@ neno
U savezu postoje ljudi koji su plaćeni da nalaze djecu, pa neka ti oni daju imena kada si toliko zapeo. Valjda prave onaj famozni generacijski skauting od 30 igrača po selekciji, iz kojih selektor bira, bogami ja svoje informacije. Za ligu mladih sve pohvale, ali prigovaralo se zašto se daju pare kojih i nema, ako prvak u kategorijama nije ustvari i zvanični prvak države. Za nenu i sam rekao da vjerujem da neće više da radi sa mladima, jer će pokušat ovo ljeto otići u bolji klub. Nemoj nam davati info ko bi mogao biti selektor u20, jer može biti ko i sa Ljubom.
![]()
![]()
Izvini, ali moram da ti se nasmijem na ovo..Pa skupljaju se djeca po Europi i svijetu. Ili mislis da si ti predlozio Lazica, Polutka i ostale? Jednostavno ili nema igraca ili nece da igraju za nas. A kad kazes da si u kosarci, onda valjda znas sta znaci dovesti dijete iz Amerike ovdje, platiti mu kartu, da trenira i sve ostalo i na kraju bude totalna macka u dzaku. Da ovaj savez ima jos jedno 500 hiljada, pravilo bi se jos pet okupljanja tokom godine. Igramo sa onim najboljim sto imamo i to je to. Naravno, ukoliko izleti jos neko novi, bice u timu, ali reci da mi imamo deset boljih od ovih koji su tu je iluzorno. Dao si mi samo dva imena (i to jedan od njih nije putovao u Njemacku zbog povrede), a ostalih jednostavno nemas.
Lazić*
Lončar
Samir Šehić
Ivo Garić
Haris Ćurovac
Meho Al Qatari
Atif Durak
Fahrudin Manjgafić
Ima sigurno još nekih ali nebitno, prva dva bi sigurno i igrali ali nebitmo tražiš igrače koji nisu igrali u njemačkoj na turniru, a igrači koji neće igrat za nas, krivje neko drugi. Ako neko kaže da Atif ne zna, sigurno je Luzaic bolji.
Mislim da nije moralno, da selektor košarkaske reprezentacije Bosne i Hercegovine u bilo kom uzrastu budu Baja i Vela.
- ultrassa1921
- Kontakt:
@kim Fahro mozda,ali Atif Durak hahahhaha,realno ja njega ni sljedece godine ne bih pozvao jer definitivno ne zasluzuje i ima mnogo boljih igraca od njega ...
Manijaci Zeljini
znam ja da je on vise fudbaler nego kosarkas, ali je i takav veći talent od luzajica.ultrassa1921 je napisao/la:@kim Fahro mozda,ali Atif Durak hahahhaha,realno ja njega ni sljedece godine ne bih pozvao jer definitivno ne zasluzuje i ima mnogo boljih igraca od njega ...
Vidis, kim vrtis stalno jedna te ista imena. Polutak i Lazic, dobro poznato zasto nije igrao, Samir Sehic ne dolazi, Loncar je povrijedjen ili ocekujes da valjda covjek pauzira dva mjeseca u klubu, a igra za reprezentaciju? Onda Ivo Garic povrijedio prepone na prvom treningu u nedjelju, a Atif Durak i Manjgafic nemaju taj kvalitet. Fahro se nije prosle godine mogao izboriti u kadetima, a kamoli ove godine u juniorima.Polutak*
Lazić*
Lončar
Samir Šehić
Ivo Garić
Haris Ćurovac
Meho Al Qatari
Atif Durak
Fahrudin Manjgafić
Ima sigurno još nekih ali nebitno, prva dva bi sigurno i igrali ali nebitmo tražiš igrače koji nisu igrali u njemačkoj na turniru, a igrači koji neće igrat za nas, krivje neko drugi. Ako neko kaže da Atif ne zna, sigurno je Luzaic bolji.
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
- ultrassa1921
- Kontakt:
ne znam druze,znam da Atif nije taj kvalitet,Luzaica nisam gledao i ne mogu nista reci za njegakim je napisao/la:znam ja da je on vise fudbaler nego kosarkas, ali je i takav veći talent od luzajica.ultrassa1921 je napisao/la:@kim Fahro mozda,ali Atif Durak hahahhaha,realno ja njega ni sljedece godine ne bih pozvao jer definitivno ne zasluzuje i ima mnogo boljih igraca od njega ...

Manijaci Zeljini
Ivo je povrijedio zadnju lozu, a Luzajic je talentiraniji od Aleksica 

floyd je napisao/la:Predic ima uzasnu statistiku a igra 30 min. Aleksic jednako los.bobica je napisao/la: U potpunosti se slazem![]()
Ko zna neka analizira![]()
http://www.basketball-bund.de/wp-conten ... final.html" onclick="window.open(this.href);return false;
:

To samo govori,koliko je sam sistem takmicenja poremecen.Vandelanoite je napisao/la:Silver Kings iz Srebrenika je danas pobijedio 71:61 ekipu Zvornik Basketa i tako se plasirao na ovaj finalni turnir. Ekipa Čapljine nije prisustvovala.Chstal je napisao/la:Ne branim @nenu ali stvarno mi nemamo bolje igrače. Čekamo još sigurne Polutka i Lazića i ako Lončar odluči da igra za nas.
Pioniri Sparsa iz Grupe A i pioniri Rukija iz grupe C plasirali su se na finalni državni turnir u pionirima. Čeka se još posljedni putnik iz Grupe B koja se igra sutra. Napominjem da su u grupi B, Silver Kingsi, Čapljina i Zvornik Basket. Grupa B se igra u Srebreniku.
Uz sav respekt Silver Kingsima,oni su ekipa koju moze dobiti svaka skromna ekipa.
U utakmici protiv Realwaya , prva cetvrtina je zavrsila 45 - 4 u korist za Realway.Ja mislim da samo to govori o kakvom je sistemu rijec.Naravno,ne kazem da su Silver Kingsi slaba ekipa,ali kazem da je nepravedno da su oni medu prve 3 ekipe u BiH.Samo u kantonu Sarajevo,3 ekipe su pobijedile Realway (Bosna,Gen,Spars),a Realway je blago receno pregazio Silver Kingse.... Ali eto,sta je tu je....
To samo govori,koliko je sam sistem takmicenja poremecen.
Uz sav respekt Silver Kingsima,oni su ekipa koju moze dobiti svaka skromna ekipa.
U utakmici protiv Realwaya , prva cetvrtina je zavrsila 45 - 4 u korist za Realway.Ja mislim da samo to govori o kakvom je sistemu rijec.Naravno,ne kazem da su Silver Kingsi slaba ekipa,ali kazem da je nepravedno da su oni medu prve 3 ekipe u BiH.Samo u kantonu Sarajevo,3 ekipe su pobijedile Realway (Bosna,Gen,Spars),a Realway je blago receno pregazio Silver Kingse.... Ali eto,sta je tu je....[/quote]
Silver Kingi su izgubili od Realwaya ispod 30 razlike, imali su povrijeđena 3 igraca i to je razlog visokog poraza. Sistem je takav, brutalan gdje moras bas izdrzati tempo jakih utakmica i ne smijes ni jednom kiksati jer ispadas. Realway je npr vodio 1 razlike protiv Rukija i imao loptu 15 sekundi do kraja. Bacili u ruke igracu Rukija i izgubili a na jedan slican nacin su pobjedili Gen.
Kosarka je takva, Cibona osvoji Aba ligu a niko se nije nadao a sistem je uzas. Ja kazem da je savrsen, vise uzivam u kosarci.
U utakmici protiv Realwaya , prva cetvrtina je zavrsila 45 - 4 u korist za Realway.Ja mislim da samo to govori o kakvom je sistemu rijec.Naravno,ne kazem da su Silver Kingsi slaba ekipa,ali kazem da je nepravedno da su oni medu prve 3 ekipe u BiH.Samo u kantonu Sarajevo,3 ekipe su pobijedile Realway (Bosna,Gen,Spars),a Realway je blago receno pregazio Silver Kingse.... Ali eto,sta je tu je....[/quote]
Silver Kingi su izgubili od Realwaya ispod 30 razlike, imali su povrijeđena 3 igraca i to je razlog visokog poraza. Sistem je takav, brutalan gdje moras bas izdrzati tempo jakih utakmica i ne smijes ni jednom kiksati jer ispadas. Realway je npr vodio 1 razlike protiv Rukija i imao loptu 15 sekundi do kraja. Bacili u ruke igracu Rukija i izgubili a na jedan slican nacin su pobjedili Gen.
Kosarka je takva, Cibona osvoji Aba ligu a niko se nije nadao a sistem je uzas. Ja kazem da je savrsen, vise uzivam u kosarci.
Silver Kingi su izgubili od Realwaya ispod 30 razlike, imali su povrijeđena 3 igraca i to je razlog visokog poraza. Sistem je takav, brutalan gdje moras bas izdrzati tempo jakih utakmica i ne smijes ni jednom kiksati jer ispadas. Realway je npr vodio 1 razlike protiv Rukija i imao loptu 15 sekundi do kraja. Bacili u ruke igracu Rukija i izgubili a na jedan slican nacin su pobjedili Gen.Chstal je napisao/la:To samo govori,koliko je sam sistem takmicenja poremecen.
U utakmici protiv Realwaya , prva cetvrtina je zavrsila 45 - 4 u korist za Realway.Ja mislim da samo to govori o kakvom je sistemu rijec.Naravno,ne kazem da su Silver Kingsi slaba ekipa,ali kazem da je nepravedno da su oni medu prve 3 ekipe u BiH.Samo u kantonu Sarajevo,3 ekipe su pobijedile Realway (Bosna,Gen,Spars),a Realway je blago receno pregazio Silver Kingse.... Ali eto,sta je tu je....
Kosarka je takva, Cibona osvoji Aba ligu a niko se nije nadao a sistem je uzas. Ja kazem da je savrsen, vise uzivam u kosarci.[/quote]
Ali,razlika u ABA ligi je da svaka ekipa moze dobiti svaku (sto se sada i pokazalo),dok je ovdje razlika u 50+ poena...Potpuna razlika u kvaliteti,nebo i zemlja....
Ali,razlika u ABA ligi je da svaka ekipa moze dobiti svaku (sto se sada i pokazalo),dok je ovdje razlika u 50+ poena...Potpuna razlika u kvaliteti,nebo i zemlja....[/quote]
Djeca imaju propuh u glavi. Ogromne su oscilacije, znaju nekad dobro odigrati pa onda izgubiti puno.
Imam ti milion primjera, Realqay izgubio kuci od Rukija 21 razlike a sad u gostima izgubio samo 1 razlike, Kako je to moguce?
Djeca imaju propuh u glavi. Ogromne su oscilacije, znaju nekad dobro odigrati pa onda izgubiti puno.
Imam ti milion primjera, Realqay izgubio kuci od Rukija 21 razlike a sad u gostima izgubio samo 1 razlike, Kako je to moguce?
#neno
a sta je sa ovim. Moze mo li ga pokupiti za kadetsku..?
" onclick="window.open(this.href);return false;
i li sta je sa ovim:
i li sta je sa ovim:
- ultrassa1921
- Kontakt:
Federalno prvenstvo za kadete u Konjicu 9,10,11 maja,tj. petak,subota i nedjelja.Znaju se i grupe ali nisam zapamtio 

Manijaci Zeljini
Sa Alibegovicem smo stupili u kontakt davno i ako Bog da dolazi na pripreme kadetske reprezentacije.Tarik91 je napisao/la:#neno
i li sta je sa ovim:
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....