RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

Rule_hz
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la Rule_hz » 27 apr 2014, 01:16

Eto dodje dan da ste zreli za evrope kao kolektiv i sredina. I nadam se da cete vi uskoro u evropu. Sa nama i svaka cast na danasnjoj tekmi pokazali ste zeljeznicmaru gdje im je mjesto.
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 27 apr 2014, 01:21

diplomatija je napisao/la:Pa mi smo CITY za vas, zato je tolika kvota na vas ;)

:rol: :rol: :lol: :tralala:
:plac: :plac:
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

ryder7
Kontakt:

Post Postao/la ryder7 » 27 apr 2014, 01:28

Čestitam na pobjedi, igrači i utakmica ekstra ostalo okolo nebitno. Samo vidim i komšije, koje posuđuju od države Koševo, došli da slave pobjedu vašu, primite ih i onako im je najveći uspjeh Željin neuspjeh, kad sebi nemaju šta slaviti.

Budite još jači iduću sezonu pa da i bez rasterećenja pobjedite :) Pozdrav za navijače i simpatizere.. Klošarima i papcima ništa..
Željo
Thierry Henry. Najveći!
Emir Spahić
Arsenal

Utic
Kontakt:

Post Postao/la Utic » 27 apr 2014, 01:34

Čestitam na fer i korektnoj igri i pobjedi.

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 27 apr 2014, 01:36

Za mene je danas najveci pobjednik BH fudbal.
Prethodnih godina su se dogovarale ovakve tekme i znalo bi se 7 dana unaprijed rezultat.
Ovako danas znamo barem da nas gledaoce nije niko prevario predstavom nego smo gledali pravu tekmu.

Zeljo je jako dobar. Velez ocigledno napreduje. Bit ce interesantno pratiti dva stara rivala u sljedecih nekoliko godina. Siguran sam da ce plavi i do godine napast od prve minute. Ko sto i treba.

Velezovac22
Kontakt:

Post Postao/la Velezovac22 » 27 apr 2014, 01:56

vm22 je napisao/la:
zizu1991 je napisao/la:@Veležovac22, kad ćeš me častit' ? :P

Jes' vidio da šta Boba odbrani ? :P
bilo je par kikseva al da ne skide ono ko zna šta bi bilo.
Bio je nesiguran jbg nedostatak utakmice a to jest da je Zeljo tu stigao na 3-3 mislim i da bi dobio utakmicu

Pirke_TM87
Kontakt:

Post Postao/la Pirke_TM87 » 27 apr 2014, 01:59

Velezovac22 je napisao/la:
vm22 je napisao/la:
zizu1991 je napisao/la:@Veležovac22, kad ćeš me častit' ? :P

Jes' vidio da šta Boba odbrani ? :P
bilo je par kikseva al da ne skide ono ko zna šta bi bilo.
Bio je nesiguran jbg nedostatak utakmice a to jest da je Zeljo tu stigao na 3-3 mislim i da bi dobio utakmicu
E pa jbg nije na vasem golu bio Dino Hamzic vec na Olimpicovom... Nasa utakmica je bila postena i obrazli a bila je na udaru kritika prije nego je i pocela. I sad kazem ne daj Boze da smo mi preokrenuli na 3-4, pa mi nebi imali mira od Dine Selimovica "Dzenetske hurije" i njegovih vojnika koji nas konstantno optuzuju i podrcrtavaju za korupciju.

semirmrva
Kontakt:

Post Postao/la semirmrva » 27 apr 2014, 02:00

Pirke_TM87 je napisao/la:Ja vam fakat zavidim, pa vi ste ujedinili ovu drzavu. Unijeli ste toliko radosti medju Horde prvenstveno, Ultrase takodje, a vidim i Fukare, Robijasi svi se raduju :D a i vi. Pa vi nas cinite jos vecim nego sto jesmo. Ja vam od srca cestitam, i zelim sve najbolje i da bjezite od zone ispadanja a da vam mi ne budemo slamka spasa. Zaista, nisam ocekivao poklon od veleza, jer mi samo dokazujemo da igramo fudbal, a drugi su tu da pricaju i da nas optuzuju. Nasa djeca su podlegla pritsku, nisu odigrali kako se ocekivalo da ce odigrati, i to je to.
Hajd' ti meni samo objasni o kakvoj vi djeci pričate, odjednom kao vi podmlađujete ekipu. pa plasirate priču.

Iz današnje utakmice se vidi da vam je prosjek godina oko 25,5 (ja ovdje vidim tri mlada igrača).

Nermin Jamak 27
Semir Kerla 26
Vernes Selimović 30
Srđan Stanić 24
Muamer Švraka 26
Sead Bučan 33
Armin Hodžić 19
Nermin Zolotić 20
Benjamin Čolić 22
Mladen Zeljković 26
Filip Lončarić 27

A evo i omjer brojnosti na terenu sa današnje utakmice: :D

http://www.nfsbih.ba/bih/utakmica.php?i ... enu=bh_tel" onclick="window.open(this.href);return false;

Velež je pokazao da je klub!
Zadnja izmjena: semirmrva, dana/u 27 apr 2014, 02:01, ukupno mijenjano 1 put.

Pirke_TM87
Kontakt:

Post Postao/la Pirke_TM87 » 27 apr 2014, 02:03

semirmrva je napisao/la:
Pirke_TM87 je napisao/la:Ja vam fakat zavidim, pa vi ste ujedinili ovu drzavu. Unijeli ste toliko radosti medju Horde prvenstveno, Ultrase takodje, a vidim i Fukare, Robijasi svi se raduju :D a i vi. Pa vi nas cinite jos vecim nego sto jesmo. Ja vam od srca cestitam, i zelim sve najbolje i da bjezite od zone ispadanja a da vam mi ne budemo slamka spasa. Zaista, nisam ocekivao poklon od veleza, jer mi samo dokazujemo da igramo fudbal, a drugi su tu da pricaju i da nas optuzuju. Nasa djeca su podlegla pritsku, nisu odigrali kako se ocekivalo da ce odigrati, i to je to.
Hajd ti meni samo objasni o kakvoj vi djeci pričate, odjednom kao vi podmađujete ekipu. pa plasirate priču.

Iz današnje utakmice se vidi da vam je prosjek godina oko 25,5 (ja ovdje vidim tri mlada igrača).

Nermin Jamak 27
Semir Kerla 26
Vernes Selimović 30
Srđan Stanić 24
Muamer Švraka 26
Sead Bučan 33
Armin Hodžić 19
Nermin Zolotić 20
Benjamin Čolić 22
Mladen Zeljković 26
Filip Lončarić 27

A evo i omjer brojnosti na terenu sa današnje utakmice: :D

http://www.nfsbih.ba/bih/utakmica.php?i ... enu=bh_tel" onclick="window.open(this.href);return false;

Velež je pokazao da je klub!
Haj ti mrvice meni nabroj na prste igrace Sarajeva, ali igrace koji su ponikli tu i koji su " djeca " tog kluba, a nemoj mi prosipati svoju bukvalnost i svojim postovima odrazavati nizak stepen inteligencije koju posjedujes! Decko ovo nije vrijedjanje vec samo konstatacija na osnovu procitanog i vidjenog. Ako kazem djeca, ne mislim bukvalno na djecake, osnovce ili kako vec, vec igrace koji su prosli sve selekcije Zeljeznicara i igraju za prvi tim, e pa sine dragi vi takvih nemate, a i ono sto valja, u liku Samira Radovca sjedi i grije klupu nekom polovnjaku inace "Vlahu" koji je dosao tu da bi popunio minutni saldo da se bar kratko vrati u formu. Hvala Dovidjenja!

rammstein
Kontakt:

Post Postao/la rammstein » 27 apr 2014, 02:06

"sa djeca su podlegla pritsku, nisu odigrali kako se ocekivalo da ce odigrati, i to je to."

sta se pravis glup majke ti pa nece "Djeca"! od 33 godine podlijegati pritisku, znas ti dobro sta si napisao :D :tralala:

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 27 apr 2014, 03:16

Srece mi kao Hum. Zeljo, Zrinjski , Barca bilo ko su tu nebitni. Danas je dosla do izrazaja sportska u ljudska kultura ovog grada.
Kao prvi ja mislim so su se ovi bubuljicavi navijace Zelje izofirali zadnjia sedmica to nije jos zbiljezeno ni na jednom forumu. Toliko gluposti se redalo a namjerno ih nismo htjeli spominjatii adresirati da dodje do izrazaja cijeli dijafazon ideja i misli :clap: :clap: .

Stadion BB , Zrinjski ! Nemojte to spominjati jedni ga uzeli a drugi uredno potpisali. Al opet to niko niko od nas nije spomenuo i drago nam je sto ste se onako fino usetali do svoje Grbavice. Isto uredno potpisano i zaradjeno krvlju nekih ljudi iz unutrasnjosti. Od 92 se Sarajevo uredno dogovara preko nasih ledja i sve je ok dok se povinujemo. I TO NE SPOMINJEMNO PREVISE ! Nazalost ostatci i tragovi te kulture nesvjesno su se unijeli i u nacin razmisljanja te nesretne, izgubljene i delikventske omladine od Dobrinje pa do Grbavice . Tako im je bilo i normalno da to mi njima lagano prepustimo da se potkusurivaju sa onim tamo i sada. Mada kada su poceli uvidjati kako se ofiraju trazeci stelu tekme sada to lagano umotavaju u celofan . Prica nije nam krivo zbog poraza nego navijanja. Nije sala navijali bit ce Zeljo sampioni al u k. Stvarno grotestno u ovoj nam finoj kutlurnoj drzavi.

Gadi mi se sto sam ovo morao napisati i spominjati neku mracnu proslost al se neki prave kao da smo mi pali sa Marsa.

Javise se par navijaca Zelje (Paprica i jos par drugih) spasavaju obraz ljudi korektni navijaci vidi se. Pa brate bola posamarajte ove bubuljicare sa tribine. Sramote vas evo zadnjh par godina. Nista niscim totalno neartikulisani i pogubljeni. Jedan tren razmjenjuju salove drugi presrecu djecu po Sarajevu.

Jednom sam napisao nema prosperiteta BH fudbala dok se Velez ne vrati na stare staze. Jednostavno nema tako jake sportske kulture nigdje drugo. O tome svjedoce i ovi fantasticni postovi koje citam zadnjih sedmica na nasem forumu. Hvala raja na ovome svemu ljubim vas sve i ponosan sam na vas.

Jedan od najvecih dana posljeratnog BH fudbala. Razbili smo naviku stelenja pred kraj prvenstva i pored pritisaka . Odigrlai muski. A samo mi znamo kako nam je progatati tu gorku pilulu zvanu Zrinjski titula. Sportski duh se pokazao jacim od nekih drugih poriva. Nastavimo da dajemo dobar primjer. Osjecaj postenja i ponosa nista drugo ne moze zamijeniti.

Zeljovci. Imate jedan iskren savjet pravo prijateljski. Vratite se na stare staze gdje ste imali sarm pustite taj ogavni koktel izmedju lazne arogancije i napuhanosti glavatog stvorenja i krkanluka tipa "eto vam trening kamp ebo vas trening kamp" . Prestanite se ponasati kao princeze i glumiti Zvezdu BH fudbala. Govorio sam vam prije par godina sta sanjate bola taj svemirski slovenacki brod to je supljak napali ste me a evo nas sada tu .korov jos na Grbavici ..lova potrosena.. Amar svemocni primasio svakog igraca i svaku taktiku u evropi ..i na kraju dosli Velezu (koji je jo s k da se ne zavaravamo) da se molite za bodove. Ebo takvog sampiona

Dosli ste danas u sportski grad "unatoc zabrani" bili na onoj maloj tribinici koje su nase ruke gradile sami znamo kako kako kao i ostatak stadiona. Uzivali ste u dobrom fubalu i postenom sportskom nadmetanju i sigurno ste otisli kuci. Malo ste bili ishakani sve u granicama. Ako se dovedemo u situaciju da ispadamo svojim nemarom i nerganizovanoscu slobodno nas gurnite u drugu ligu necemo traziti milostinju ...nego cemo vam reci sprcite nas i vi kad smo ovako nesposobni ...

Igra: Pobijedila brza modernija ekipa !

Siguran sam kada malo pogledati na stvari sa distance da cete uvidjeti svoje zablude u vezi Veleza i onih par ulica u kojima mozete jos uvijek da uzivate u svako doba dana i noci :bih:

A tek u tekmi protiv Zrinjskog ce da se vidi sta znaci igrati do iznemoglosti . :bih: :bih: utakmica godine :opaopa:
Zadnja izmjena: kimbo, dana/u 27 apr 2014, 04:50, ukupno mijenjano 3 puta.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

Adviser
Kontakt:

Post Postao/la Adviser » 27 apr 2014, 03:25

kimbo je napisao/la:Srece mi kao Hum. Zeljo, Zrinjski , Barca bilo ko su tu nebitni. Danas je dosla do izrazaja sportska u ljudska kultura ovog grada.
Kao prvi ja mislim so su se ovi bubuljicavi navijace Zelje izofirali zadnjihj sedmica to nije jos zbiljezeno ni na jednom forumu. Toliko gluposti se redalo a najmjerno ih nismo htjeli spominjatii adresirati da dodje do izrazaja cijeli dijafazon ideja i misli :clap: :clap: .
Ispričaj se, biće ti lakše! Bravo ekipi Veleža za danas, ali oni opet moraju doći sljedeče sezone. Na Grbavici imate -3 boda! WELCOME!
Dževad (Džemal) Begić - Đilda 25.09.1966. - 11.07.1992.

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 27 apr 2014, 03:27

Adviser je napisao/la:
kimbo je napisao/la:Srece mi kao Hum. Zeljo, Zrinjski , Barca bilo ko su tu nebitni. Danas je dosla do izrazaja sportska u ljudska kultura ovog grada.
Kao prvi ja mislim so su se ovi bubuljicavi navijace Zelje izofirali zadnjihj sedmica to nije jos zbiljezeno ni na jednom forumu. Toliko gluposti se redalo a najmjerno ih nismo htjeli spominjatii adresirati da dodje do izrazaja cijeli dijafazon ideja i misli :clap: :clap: .
Ispričaj se, biće ti lakše! Bravo ekipi Veleža za danas, ali oni opet moraju doći sljedeče sezone. Na Grbavici imate -3 boda! WELCOME!
Na Grbavici do godine Velez uzima jal 1 jal 3 boda.
Zavisno kako nam bude cejf.

pisac
Kontakt:

Post Postao/la pisac » 27 apr 2014, 03:30

@ Kimbo svaka cast. Ovo je najbolji post koji sam procitao na sportsport forumu ikad. Jos jednom, svaka cast!!!

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 27 apr 2014, 03:30

Stadion BB , Zrinjski ! Nemojte to spominjati jedni ga uzeli a drugo uredno poptisali. AL opet to niko nikada od nas nije spomenuo i drago nam je sto se onako fino usetali do svoje Grbavice. Isto uredno potpisano i zaradjeno krvlju nekih ljudi iz unutrasnjosti. Od 92 se Sarajevo uredno dogovara preko nasih ledja i sve je ok dok se povinujemo. I TO NE SPOMINJEMNO PREVISE> NAzalost ostatci i tragovi te kulture nesvjesno su se unijeli i u nacin razmisljanja te nesretne, izgubljene i delikventske omladine od Dobrinje pa do Grbavice . Tako im je bilo i normalno da to mi njima lagano prepustimo da se potkusurivaju sa onim tamo i sada. Mada kada su poceli uvidjati kako se ofiraju trazeci stelu tekme sada to lagano umotavaju u celofan . Prica nije nam krivo zvog poraza nego navijanja. Nije sala navijali bit ce Zeljo sampioni al u k. Stvarno grotestno u ovoj nam finoj kutlurnoj drzavi.

Gadi mi se sto sam ovo morao napisati i spominjati neku mracnu proslost al se neki prave kao da smo mi pali sa MAarsa.

Javise se par navijaca Zelje (Paprica i jos par drugih) spasavaju obraz ljudi korektni navijaci vidi se. Pa brate bola posamarajte ove bubuljiccare sa tribine. Sramote vas evo zadnjh par godina. Nista niscim totalno neartikulisani i pogubljeni. Jedan tren razmjenjuju salove drugi presrecu djecu po Sarajevu.

Jednom sam napisao nema prosperiteta BH fudbala dok se Velez ne vrati na stare staze. Jednostavno nema tako jake sportske kulture nigdje drugo. O tome svjedoce i ovi fantasticni postovi koje citam zadnjih sedmica na nasem forumu. Hvala raja na ovome svemu ljubim vas sve i ponosan sam na vas.

Jedan od najvecih dana posljeratnog BH fudbala. Razbili smo naviku stelenja pred kraj prvenstva i pored pritisak . Odigrlai muski. A samo mi znamo kako nam je progatati tu gorku pilulu zvanu Zrinjski titula. Sportski duh se pokazao jacim od nekih drugih poriva. NAstavimo da dajemo dobar primjer. Osjecaj postenja i ponosa nista drugo ne moze zamijeniti.

Zeljovci. Imate jedan iskren savjet pravo prijateljski, Vratite se na stare staze gdje ste imali sarm pusitite taj ogavni koktel izmedju lazne arogancije i napuhanosti glavatog stvorenja i krkanluka tipa "eto vam trening kamp ebo vas trening kamp" . Prestanite se ponasati kao princeze i glumiti Zvezdu BH fudbala. Govorio sam vam prije par godina sta sanjate bola taj svemirski slovenacki brod to je supljak napali ste me a evo nas sada tu .korov jos na Grbavici ..lova potrosena.. Amar svemocni primasio svakog igraca i svaku taktiku u evropi ..i na kraju dosli Velezu (koji je jo s k da se ne zavaravamo) da se molite za bodove. Ebo takvog sampiona

Dosli ste danas u sportski grad "unatoc zabrani" bili na onoj maloj tribinici koje su nase ruke gradile sami znamo kako kako kao i ostatak stadiona. Uzivali ste u dobrom fubalu i postenom sportskom nadmetanju i sigurno ste otisli kuci. Malo ste bili ishakani sve u granicama. Ako se dovedemo u situaciju da ispadamo svojim nemarom i nerganizovanoscu slobodno nas gurnite u drugu ligu necemo traziti milostinju ...nego cemo vam reci sprcite nas i vi kad smo ovako nesposobni ...

Siguran sam kada malo pogledati na stvari sa distance da cete uvidjeti svoje zablude u vezi Veleza i onih par ulica u kojima mozete jos uvijek da uzivate u svako doba dana i noci :bih:

A tek u tekmi protiv Zrinjskog ce da se vidi sta znaci igrati do iznemoglosti . :bih: :bih: utakmica godine :opaopa:
Amin :!: i bice tako ;) ćeraćemo se još, što bi rek'o Matija Bečković.

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 27 apr 2014, 03:37

Velež niste uspjeli izbaciti iz lige 2010/2011 kad je 60% sezone bio zadnji. Ne vidim kako bi vam sad to uspjelo kad je velež jedan od jačih timova u ligi + finansijski stabilan

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 27 apr 2014, 03:40

Vidi,

Hajde da pricamo realno - sad bez supanja i podjebavanja.

Jedina stvar sto ovoj jadnoj ligi daje bilo koju nadu za bolju buducnost su 4-5 klubova - znas i sam kojih.
Najtrofejniji BH klub trenutno je Zeljo. Klub koji je dosegao najvisi rang internacionalno u istoriji svih BH klubova je Velez (procitaj moj potpis ispod). Tako da nema smisla da Velez i Zeljo i Sarajevo i Borac i Celik dijele bodove i kradu druge klubove. Jednostavno nema smisla.

Mislim da se i ja i ti slazemo da je danasnja tekma bila fer i korektna. Mislim da se i ja i ti slazemo da Zeljo nije pokraden. I mislim da se i ja i ti slazemo da u PLBiH nismo gledali bolje utakmice ima 5 godina (barem). Ne racunam Kup BiH. Tekma je bila nizvjesna do bola. Ja sam u 70toj minuti mislio da Zeljo moze uzet 3 boda (a bilo 3:2) - eto kakva je tekma bila.

Onda ne znam stvarno cemu ta prica "vidicete kad vama budu trebali bodovi" ili "kad vi budete ispadali" ili sta ja znam - to su gluposti. Ovo je fudbal. Ovako se fudbal i treba da igra. A ne da se dogovara iza tudjih ledja kako ce se bodovi podijelit.

I ako Velezu ikad budu trebali bodovi da ostane - nemojte ih ni davati. Ako ih Velez nemoze sam uzet, i ne trebaju mu. Da nije bilo tako, ne bi ispadali iz lige. Da nije bilo tako, nebi nam stadion i dan danas ukraden bio a ovi silni "bosnjaci" se tek u 2014oj (20 godina nakon sto je stadion ukraden i nakon sto su na njemu upravo Bosnjaci bili zatvarani) sjetili napokon i tih "bosnjaka u Mostaru".

To stvarno nema smisla. Ovo je sport. I treba da bude sport. I treba da bude nepredvidiv i treba da bude slavljenika i razocarenika - pa ko koga.

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 27 apr 2014, 03:43

@pisac :thumbup:

@let3
Pusti bola taj citat Beckovica. Pogresan pogled na svijet. Najteza borba je ona borba protiv samog sebe. Nit je vas problem Velez nit nas Zeljo. Nego imamo zajednicki prolem "nekvalitet" i siromastvo. Onako generalno :mrgreen:
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 27 apr 2014, 03:54

MostaracVelezovac je napisao/la:Vidi,

Jedina stvar sto ovoj jadnoj ligi daje bilo koju nadu za bolju buducnost su 4-5 klubova - znas i sam kojih.
Najtrofejniji BH klub trenutno je Zeljo. Klub koji je dosegao najvisi rang internacionalno u istoriji svih BH klubova je Velez (procitaj moj potpis ispod). Tako da nema smisla da Velez i Zeljo i Sarajevo i Borac i Celik dijele bodove i kradu druge klubove. Jednostavno nema smisla.

Mislim da se i ja i ti slazemo da je danasnja tekma bila fer i korektna. Mislim da se i ja i ti slazemo da Zeljo nije pokraden. I mislim da se i ja i ti slazemo da u PLBiH nismo gledali bolje utakmice ima 5 godina (barem). Ne racunam Kup BiH. Tekma je bila nizvjesna do bola. Ja sam u 70toj minuti mislio da Zeljo moze uzet 3 boda (a bilo 3:2) - eto kakva je tekma bila.

Onda ne znam stvarno cemu ta prica "vidicete kad vama budu trebali bodovi" ili "kad vi budete ispadali" ili sta ja znam - to su gluposti. Ovo je fudbal. Ovako se fudbal i treba da igra. A ne da se dogovara iza tudjih ledja kako ce se bodovi podijelit.

I ako Velezu ikad budu trebali bodovi da ostane - nemojte ih ni davati. Ako ih Velez nemoze sam uzet, i ne trebaju mu. Da nije bilo tako, ne bi ispadali iz lige. Da nije bilo tako, nebi nam stadion i dan danas ukraden bio a ovi silni "bosnjaci" se tek u 2014oj (20 godina nakon sto je stadion ukraden i nakon sto su na njemu upravo Bosnjaci bili zatvarani) sjetili napokon i tih "bosnjaka u Mostaru".

To stvarno nema smisla. Ovo je sport. I treba da bude sport. I treba da bude nepredvidiv i treba da bude slavljenika i razocarenika - pa ko koga.
ma sve je u redu okano moje

danas ste poginuli na terenu , odigrali 101% da bi nam syebali titulu, premda vam nije trebalo ni za kojeg đavola (niti možete doci do evrope, niti možete ispasi) i još navijali u delirijumu Bice Željo qratz šampion, baš kao da cete vi uzetiti titulu a ne komšije vam Zrinjski...ali dobro, OK sve pošteno i po PS-u ;) ...šuknuli ste nam ga i vozdra....nema veze, idemo dalje
A lani (ili je to bilo prije dvije godine, nebitno) ste se naguzili sadašnjem drugoligašu GOŠKU na svom terenu i tako zavalili Slobodu u cvajtu ;) OK, i to je pošteno pa ko koga zayebe.

ali buraz, da ti ja nešto kažem bez imalo ljutnje - ovo danas se zapamtilo, naleticete nam na volej kad-tad (za godinu dvije, pet, nebitno) i onda cemo ga mi šuknuti do jaja da vam oci ispadnu....to da znaš...i to kad bodovi budu za lijeka potrebni...ono za opstanka ;)

samo nemoj da bude kasnije kukanja i kmecanja, kao što su kukali navijaci Borca i Slobode (u njima imate najbolje primjere)....samo mojne toga i sve ce biti po PS-u, baš kao i ovo danas ;)

pozz

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 27 apr 2014, 04:15

let3 je napisao/la:
MostaracVelezovac je napisao/la:Vidi,

ma sve je u redu okano moje

danas ste poginuli na terenu , odigrali 101% da bi nam syebali titulu, premda vam nije trebalo ni za kojeg đavola (niti možete doci do evrope, niti možete ispasi) i još navijali u delirijumu Bice Željo qratz šampion, baš kao da cete vi uzetiti titulu a ne komšije vam Zrinjski...ali dobro, OK sve pošteno i po PS-u ;) ...šuknuli ste nam ga i vozdra....nema veze, idemo dalje
A lani (ili je to bilo prije dvije godine, nebitno) ste se naguzili sadašnjem drugoligašu GOŠKU na svom terenu i tako zavalili Slobodu u cvajtu ;) OK, i to je pošteno pa ko koga zayebe.

ali buraz, da ti ja nešto kažem bez imalo ljutnje - ovo danas se zapamtilo, naleticete nam na volej kad-tad (za godinu dvije, pet, nebitno) i onda cemo ga mi šuknuti do jaja da vam oci ispadnu....to da znaš...i to kad bodovi budu za lijeka potrebni...ono za opstanka ;)

samo nemoj da bude kasnije kukanja i kmecanja, kao što su kukali navijaci Borca i Slobode (u njima imate najbolje primjere)....samo mojne toga i sve ce biti po PS-u, baš kao i ovo danas ;)

pozz
Mislim da si pogresno informisan.

Prvo, ta prica o nalijetanju na volej nema nikakvog smisla jer ne dolazi od prijatelja nego od neprijatelja. Zeljo je svaki put Velezu uzeo bodove kad je Velez bio korak do ispadanja. Jednom smo ispali 3 puta nismo. Ali nismo zaboravili ko su nam bili dusmani tada - a Zeljo je na vrhu te liste bio svaki put. Onda ne zaboravimo slucaj Brkovic. Ne zaboravimo slucaj Colic. Ne zaboravimo mali million primjera neprijateljskog ponasanja prema (tada slabasnom, a danas ne bas tako slabasnom) Velezu. U stvari, ovo sto si danas video - je volej za to sve ranije (jedan od mnogih kojim ste nam ostali duzni). A mi vama jos nismo nikad nista ni u blizu nazao ucinili - ukljucujuci I ovo danas (npr. nije isto ako ti trebaju bodovi za opstanak I za titulu - titular je desert, opstanak je opstanak). Kao sto si rekao - pamti pa vrati. Eto pamtili smo i vracamo - i vraticemo jos nekoliko puta, jer zaboravili nismo.

Drugo, Velez nije pustio Gosku. Za razliku od Zelje, Gosk je dosao i pobjedio. A Sloboda (koju je samo bod dijelio od opstanka) je odlucila da ne predje polu terena protivnika i tako sama sebi zapecatila sudbinu. Da je tada Velez mogao poraziti Goska - porazio bi. Utakmica je snimljena - mozes je pogledati citavu. Niti jedan sumnjiv penal. Niti jedan gol iz ofsajda. Niti jedno "cudno padanje u 11cu" - nista. Cista tekma. Slaba. Dosadna. Ali cista. Gosk odnio bodove - ja im cestitam sada ko i tada. Danas bi prosli sa 7 komada u mrezi. Znaci Velez NIJE zajebao Slobodu - Sloboda je zajebala sebe.

Trece, cekat ces jos dugo do tog voleja Velezu. Velez je prozivio ono najgore - bio beskucnik i pozajmljivao stadion svako ljeto na 12 mjeseci (do prije 3 godine), bio bez para, bez infrastructure, bez sanse da se fer i posteno takmici - i niko mu nije pomogao, pogotovo ne Zeljeznicar. Ti voleji su bili i prosli - mislim da ces se u sljedecih 10 godina naviknut na osjecaje koje si dozivio danas...

E sad, to mozes gledat sportski kao fer plej i borbu, ili mozes gledat ovako. Do tebe je.

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.