FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- Stole iz Bora
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Jaha je samo primjer kako ovakve posudbe mogu biti korisne i za igraca i za klub i jos se ozenio ovdjeStole iz Bora je napisao/la:Sanel Jahic

FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
ma nista to...samo igrace sa multimilionskim ugovorima iz manu, barce, celsija, reala itd na posudbu i po mogucnosti da nemaju ispucale vrhove kose....pile87 je napisao/la:Jaha je samo primjer kako ovakve posudbe mogu biti korisne i za igraca i za klub i jos se ozenio ovdjeStole iz Bora je napisao/la:Sanel Jahic
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!
"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"
- Stole iz Bora
- Kontakt:
Primjer za desetku za one koji ne vjeruju ..pile87 je napisao/la:Jaha je samo primjer kako ovakve posudbe mogu biti korisne i za igraca i za klub i jos se ozenio ovdjeStole iz Bora je napisao/la:Sanel Jahic

AMAR OSIM
1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!
1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!
Izgleda da je fakat problem oko registracije. Ne bi bio problem da je slobodan igrać. Mor'o bi praktično raskinuti ugovor s Mešom pa doći nama. Probat će se naći neko rješenje. U svakom slučaju interesantna inicijativa pa vidjećemo kako će završiti.
Free agents can be signed by a club at any time in the season, if they had been released by their previous club before the end of the transfer window. A club can request to sign a player on emergency basis, ie if several goalkeepers are injured at the same time. In England, clubs from the Football League Championship to the Football Conference can loan in players from 8 September to 23 November and also from 8 February until 23 March. An existing loan deal can be made permanent at any time outside the transfer window.čamac je napisao/la:Izgleda da je fakat problem oko registracije. Ne bi bio problem da je slobodan igrać. Mor'o bi praktično raskinuti ugovor s Mešom pa doći nama. Probat će se naći neko rješenje. U svakom slučaju interesantna inicijativa pa vidjećemo kako će završiti.
Ovo je za englesku, ali ne znam jeli ovo primjer ili su napisali ovo kao izuzetak...
Kod nas samo pise ovo...
Član 10 Ustupanje (posudba) igrača
1. Profesionalni igrač može biti ustupljen drugom klubu na osnovu pismenog sporazuma između njega i odnosnih klubova. Svako takvo ustupanje je predmet istih pravila koja se primjenjuju za transfer igrača, uključujući odredbe o kompenzaciji za treniranje i mehanizmu solidarnosti.
2. Shodno članu 5. stav 2., minimalni period ustupanja će biti vrijeme između dva registraciona perioda.
3. Klub koji je prihvatio igrača na osnovu ustupanja ne može vršiti transfer igrača u treći klub bez pismenog ovlaštenja kluba koji je ustupio igrača i samog igrača.
http://www.nfsbih.net/pdf/FIFA.pdf
Ovdje ima sasomange, na kraju i o solidarnostima, kompenzacijama itd
Ovdje ima sasomange, na kraju i o solidarnostima, kompenzacijama itd
Ma ne bi ovo ništa bio problem da nije isteko prelazni rok. Tako meni rekoše.
Nije mi jasna jedna stvar a to je zasto se cekao bas ovaj momenat da se poduzmu ovakve stvari i od Grenobla i od Zelje...Mesa je sasvim sigurno i prije mjesec dana znao da nece racunati na Kucukovica,Amar je bio privatno u Francuskoj,ali se sigurno vidio i sa Mesom tamo...zasto bas sada?...kao da su kalkulisali sa nekim stvarima,ali ovo bi bio veliki propust ako postoji volja i samog igraca da dodje na posudbu ovde,a da to administrativno bude nemoguce...najgora opcija na svijetu bi bila da se stvarno oko toga nesto desava,klubovi se uspiju sve dogovoriti,a da to u ovom trenutku prema nekim pravilnicima nije moguce izvesti...zasto sada?...zasto nije bilo moguce ovako isto uraditi prije mjesec dana,plus sto bi Kucukovic odradio i pripreme ovde,malo se uigrao sa ekipom...cak i da dodje i da se sve uspije srediti papiroloski,veliko je opterecenje prvo za Amara,hajde ga nemoj odmah staviti u ekipu...sasvim sigurno znam iz nekih licnih razgovora,kada je u pitanju M.Beslija i u pocetku Muharemovic(Dino),da su oni jednostavno morali igrati,a definitivno bi ih Amar odmah iskljucio iz prve postave...Za Besliju je bilo jasno da to nije vise to,ali Amar nije mogao rizikovati javnost pa ga odmah staviti na klupu,jer se ipak radi o imenu u igrackom smislu,igracu sa ubjedljivo najvecom reputacijom...a isto i sa Muharemovicem,za kojeg je Amar imao objasnjenje da ne moze tek tako jednog igraca koji je nekoliko sezona igrao mnogo utakmica odmah otjerati i reci mu da bi se trebao baviti pekarskim poslom umjesto loptom,morao ga je istrpiti neko vrijeme...u slucaju Kucukovica,dosao bi igrac koji u evropi ima ime i prezime i Amar bi ovom logikom trebao da ga pusti u prvih 11...sujeta je cudo,pa Amar kao jako sujetan ce radije sprijeciti ovakve stvari u startu nego da dozvoli da mu se u kadru svasta desava...ali zasto sada?...cak i Amar je imao sansu da to sprijeci,jer bi da je ovaj dosao ranije,imao i pripreme i sansu da se dokaze kod sujetnog Amara...svasta nesto ovde po meni nije odigrano kako treba...ali vidjecemo,Kucukovic bi po svemu trebao biti jako pojacanje,ako se ovo ostvari dobili bi na kvaliteti mnogo,bar po renomeu koji nosi uz svoje ime a pogotovo za nasu ligu...samo zasto je to bilo moguce da se desi tek sada a ne prije mjesec dana ????????
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !
- Fk_zeljo_1921
- Kontakt:
Tu si u pravu. Ovo se moralo ranije desiti ako su bili planirali uraditi.
"I've failed over and over and over again in my life and that is why I succeed." -Michael Jordan
boccaccio je napisao/la:Nije mi jasna jedna stvar a to je zasto se cekao bas ovaj momenat da se poduzmu ovakve stvari i od Grenobla i od Zelje...Mesa je sasvim sigurno i prije mjesec dana znao da nece racunati na Kucukovica,Amar je bio privatno u Francuskoj,ali se sigurno vidio i sa Mesom tamo...zasto bas sada?...kao da su kalkulisali sa nekim stvarima,ali ovo bi bio veliki propust ako postoji volja i samog igraca da dodje na posudbu ovde,a da to administrativno bude nemoguce...najgora opcija na svijetu bi bila da se stvarno oko toga nesto desava,klubovi se uspiju sve dogovoriti,a da to u ovom trenutku prema nekim pravilnicima nije moguce izvesti...zasto sada?...zasto nije bilo moguce ovako isto uraditi prije mjesec dana,plus sto bi Kucukovic odradio i pripreme ovde,malo se uigrao sa ekipom...cak i da dodje i da se sve uspije srediti papiroloski,veliko je opterecenje prvo za Amara,hajde ga nemoj odmah staviti u ekipu...sasvim sigurno znam iz nekih licnih razgovora,kada je u pitanju M.Beslija i u pocetku Muharemovic(Dino),da su oni jednostavno morali igrati,a definitivno bi ih Amar odmah iskljucio iz prve postave...Za Besliju je bilo jasno da to nije vise to,ali Amar nije mogao rizikovati javnost pa ga odmah staviti na klupu,jer se ipak radi o imenu u igrackom smislu,igracu sa ubjedljivo najvecom reputacijom...a isto i sa Muharemovicem,za kojeg je Amar imao objasnjenje da ne moze tek tako jednog igraca koji je nekoliko sezona igrao mnogo utakmica odmah otjerati i reci mu da bi se trebao baviti pekarskim poslom umjesto loptom,morao ga je istrpiti neko vrijeme...u slucaju Kucukovica,dosao bi igrac koji u evropi ima ime i prezime i Amar bi ovom logikom trebao da ga pusti u prvih 11...sujeta je cudo,pa Amar kao jako sujetan ce radije sprijeciti ovakve stvari u startu nego da dozvoli da mu se u kadru svasta desava...ali zasto sada?...cak i Amar je imao sansu da to sprijeci,jer bi da je ovaj dosao ranije,imao i pripreme i sansu da se dokaze kod sujetnog Amara...svasta nesto ovde po meni nije odigrano kako treba...ali vidjecemo,Kucukovic bi po svemu trebao biti jako pojacanje,ako se ovo ostvari dobili bi na kvaliteti mnogo,bar po renomeu koji nosi uz svoje ime a pogotovo za nasu ligu...samo zasto je to bilo moguce da se desi tek sada a ne prije mjesec dana ????????
1000 zasto, 1000 zato ...

... daj zaigraj, zaplesi na terenu, zabi tom kretenu da bude ludnica ...
Ma moze se nesto iskonbinovat ako ima volje na obje strane, ovakav je igrac svakako vrijedan truda...
Camac imas PP
Camac imas PP
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
Mislim da ovo gore boldirano znači da nema ništa od Kučukovića. Stvarno smiješno da se nisu ranije sjetili. Ne znam što Meša ovo izjavljuje po novinama, dok se ne čuje s nekim iz ŽELJE i provjeri mogućnost realizacije. Al' dok onda i Đelo provjeri sa savezom ova neka osnovna pravila, koja se tiču njegovog poslaSeyo_TM je napisao/la:Član 10 Ustupanje (posudba) igračačamac je napisao/la:Izgleda da je fakat problem oko registracije. Ne bi bio problem da je slobodan igrać. Mor'o bi praktično raskinuti ugovor s Mešom pa doći nama. Probat će se naći neko rješenje. U svakom slučaju interesantna inicijativa pa vidjećemo kako će završiti.
1. Profesionalni igrač može biti ustupljen drugom klubu na osnovu pismenog sporazuma između njega i odnosnih klubova. Svako takvo ustupanje je predmet istih pravila koja se primjenjuju za transfer igrača, uključujući odredbe o kompenzaciji za treniranje i mehanizmu solidarnosti.
2. Shodno članu 5. stav 2., minimalni period ustupanja će biti vrijeme između dva registraciona perioda.
3. Klub koji je prihvatio igrača na osnovu ustupanja ne može vršiti transfer igrača u treći klub bez pismenog ovlaštenja kluba koji je ustupio igrača i samog igrača.

Ovo sve u slučaju da je nepouzdani Avazov sport pošteno sve prenijeo.
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.
Visca el Višća!
Visca el Višća!
Najgore sto sam ja uzimao begovica kao primjer...a eno izuzetak sto se tice i golmana i engleske...
Ne kotnam te za ovo. Zašto misliš da ima veze sa Kučuković situacijom? Znam da je po onom pravilu Begović išao u engleske niželigaše.Seyo_TM je napisao/la:Najgore sto sam ja uzimao begovica kao primjer...a eno izuzetak sto se tice i golmana i engleske...
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.
Visca el Višća!
Visca el Višća!
Pa da...al nisam znao da se samo moze posudjivati u nize rangove...mislio sam da moze u bilo koji klub...Željovac je napisao/la:Ne kotnam te za ovo. Zašto misliš da ima veze sa Kučuković situacijom? Znam da je po onom pravilu Begović išao u engleske niželigaše.Seyo_TM je napisao/la:Najgore sto sam ja uzimao begovica kao primjer...a eno izuzetak sto se tice i golmana i engleske...
Pa dobro. Svakako je naznačeno da vrijedi samo za Englesku. Stavili bi i druge regije, države, da je primjenjivo još gdje. Al' ako je Englezima ostavljeno na volju da uređuju posudbe u svojoj ligi u toj mjeri, znači da nacionalni savezi imaju određenu slobodu pri krojenju tih pravila.Seyo_TM je napisao/la:Pa da...al nisam znao da se samo moze posudjivati u nize rangove...mislio sam da moze u bilo koji klub...Željovac je napisao/la:Ne kotnam te za ovo. Zašto misliš da ima veze sa Kučuković situacijom? Znam da je po onom pravilu Begović išao u engleske niželigaše.Seyo_TM je napisao/la:Najgore sto sam ja uzimao begovica kao primjer...a eno izuzetak sto se tice i golmana i engleske...
Može li me neko podsjetiti kojom smo logikom mi revanš finala kupa s Leotarom igrali na Koševu? Nikako da se sjetim.
Visca el Višća!
Visca el Višća!
- samir_tm87
- Kontakt:
Potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine Mustafa Kučuković bio je na pragu dolaska u sarajevski Željezničar, ali se taj transfer ipak neće obistiniti.
Kučuković je član francuske ekipe Grenoblea, kojoj na klupi sjedi legenda Željezničara Mehmed Baždarević. Proslavljeni bh. stručnjak htio je posuditi Kučukovića svom nekadašnjem klubu do kraja sezone, ali se transfer izjalovio, s obzirom da je istekao prelazni rok.
"Da, postojala je opcija da Kučuković ode u Želju da igra na posudbi, ali u ovom trenutku taj je trasfer jako teško izvesti. Postoje neke opcije da on i sad pređe na Grbavicu, ali u tom slučaju bi bilo izuzetno teško srediti sve papire, gotovo pa nemoguće", kaže Baždarević za SportSport.ba.
Grenoble u narednom kolu La Ligue ide u goste Montpellieru, najprijatnijem iznenađenju u Francuskoj i ekipi našeg kapitena Emira Spahića.
"Mi ćemo pokušati sve da pobijedimo, ali uprava kluba odlučila je da ćemo naredne sezone igrati u drugoj ligi. Razlog su finansije i mislim da čak i da rezultatski uspijemo izboriti opstanak, mislim da ga nećemo izboriti finansijski. Treba sad to nekako objasniti igračima. Uglavnom, sačekaćemo kraj sezone, pa ćemo vidjeti šta i kako dalje", dodao je za kraj razgovora Baždarević.
Kučuković je član francuske ekipe Grenoblea, kojoj na klupi sjedi legenda Željezničara Mehmed Baždarević. Proslavljeni bh. stručnjak htio je posuditi Kučukovića svom nekadašnjem klubu do kraja sezone, ali se transfer izjalovio, s obzirom da je istekao prelazni rok.
"Da, postojala je opcija da Kučuković ode u Želju da igra na posudbi, ali u ovom trenutku taj je trasfer jako teško izvesti. Postoje neke opcije da on i sad pređe na Grbavicu, ali u tom slučaju bi bilo izuzetno teško srediti sve papire, gotovo pa nemoguće", kaže Baždarević za SportSport.ba.
Grenoble u narednom kolu La Ligue ide u goste Montpellieru, najprijatnijem iznenađenju u Francuskoj i ekipi našeg kapitena Emira Spahića.
"Mi ćemo pokušati sve da pobijedimo, ali uprava kluba odlučila je da ćemo naredne sezone igrati u drugoj ligi. Razlog su finansije i mislim da čak i da rezultatski uspijemo izboriti opstanak, mislim da ga nećemo izboriti finansijski. Treba sad to nekako objasniti igračima. Uglavnom, sačekaćemo kraj sezone, pa ćemo vidjeti šta i kako dalje", dodao je za kraj razgovora Baždarević.
molim te pozabavi se sa svojim milionskim transferima...teoretisanje o temi o kojoj nista neznas je samo sWatki pokusaj provociranja...haj u skokovima...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.