Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

Chinaglia
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la Chinaglia » 24 apr 2014, 23:39

@IlCapitano

precjenjuješ vaše mogućnosti, tako da ti je glupa ta priča, kao sezona za zaborav :D

Burberry46
Kontakt:

Post Postao/la Burberry46 » 24 apr 2014, 23:41

Ja stvarno ne kontam potez da Vucinic krene od prve minute, pa vidi se na njemu da mu se vise ne igra, hvala mu za prvu godinu u Juventusu, ali ovo vise nema smisla, ako se Fabio Q otpisao, zahvaliti se isto tako Vucinicu, Smijesno je da jedan Llorente nije dobio sansu, pa i Giovinco koji je u zadnje vrijeme u dobroj formi, zasluzio je da pocne utakmicu
1946

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 24 apr 2014, 23:48

Chinaglia je napisao/la:@IlCapitano

precjenjuješ vaše mogućnosti, tako da ti je glupa ta priča, kao sezona za zaborav :D
Kako bi ti drugačije nazvao sezonu u kojoj si nazadovao, sa pojačanim rosterom, u odnosu na prethodnu, sa slabijim?

Kakve god da su mogućnosti, ja ne mogu prihvatiti da Juventus, kakav god bio, i koliko god se puta vraćali na priču "gdje smo bili do prije par godina", strahuje i mora nešto spašavati protiv bukvalno osrednjih evropskih ekipa, a htjelo bi se napraviti nešto na najvećoj sceni, u Ligi Prvaka.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Sarajevo1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevo1946 » 24 apr 2014, 23:50

Dobro, nije ni Vučinić bio toliko loš, ali slažem se da nije bilo neke potrebe za eksperimente, kad imamo Sebu i Llorentea u formi.

Jbg, išao je Conte na neki faktor iznenađenja i rani gol je možda i sjebo tu neku koncepciju, ali šta se može. Solidan rezultat, koji ostavlja realne šanse za prolaz i ne treba paničiti. Biće dobro aBd.
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
ALESSANDRO DEL PIERO #10

Vivo Per Lei - Juventus
AHHHHHHHH come gioca DEL PIERO!!!

10DelPiero
Kontakt:

Post Postao/la 10DelPiero » 24 apr 2014, 23:51

Meni ne smeta kad se povuku da cuvaju rezultat iako mogu vise da naprave ali me strasno nervira sto loptu prepuste protivniku, jel moguce da nisu sposobni cuvat loptu i trosit vrijeme kao sto rade kad bezidejno napadaju ?!
Alessandro Del Piero !

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

berardi25
Kontakt:

Post Postao/la berardi25 » 24 apr 2014, 23:53

IlCapitano je napisao/la:Ovo je previše za mene. Znate svi koji pratite ovu temu koliko puta sam negodovao nakon ovakvih situacija. Vratiš se u utakmicu, imaš priliku da dotučeš protivnika i iznova ponavljaš grešku koja te koštala u **** Serie A sa **** statičnim napadima i igračima, kako neće protiv ekipe koja igra tako brz fudbal.

Toliko stvari mi je na pameti da ne znam ni kako bih poredao tok misli. Vučinić u prvom sastavu, **** Bonucci, vađenje Teveza i forsiranje NEBITNIH igrača, igrača koji nemaju nikakvu budućnost u ovom klubu, a zbog čega? Tvrdoglavosti? Dokazivanja nečega nekome? Ne razumijem.

Ako u revanšu ne izađe bukvalno najjači mogući sastav na raspolaganju, ako opet bude eksperimentisanja sa pokušajima od igrača i ako se dopusti nekom drugom da na tvom stadionu slavi pehar, a ti da gledaš, ja neću znati šta više da očekujem od ove ekipe.

Toliko sam isfrustriran što se ide braniti minimalna prednost u trenucima kada si bolji, SVAKI PUT, što nas to uvijek košta, što smo toliko predvidljivi, naivni, nadmeni, itd. itd.

Ne mogu da se miješam u posao čovjeku koji je toliko napravio za ovaj klub, vratio ga iz mrtvih, zbog obraza. Ali ne mogu da shvatim odluke koje se toliko puta protive svim zakonima logike, i što je još gore ne donesu rezultat u dosta slučajeva.

Muka mi je više od priče kako ćemo nešto riješiti u uzvratu, kako će se nešto promijeniti u drugoj utakmici... ZAŠTO uopšte dopuštaš da se bilo šta moraš ispravljati. Naravno, ne može svaki put ići sve po planu, ali ne možeš ni sebe konstantno ukopavati SVOJIM odlukama.

Strahuje se od osrednjih i ispodprosječnih evropskih ekipa, ispada se iz Lige Prvaka jer "bit će bolje u drugoj utakmici", gura se u prvi plan čovjek koji nas je uvijek najviše koštao u najbitnijim trenucima, u najbitnijoj utakmici sezone forsiraš igrače koji apsolutno nemaju više šta tražiti u Juventusu, i ono što mi je najgore, dovedeš se do toga da ti ekipa bukvalno ovisi od toga šta će ili šta neće pojedinci uraditi.

Odsijeku ti Pirla, nema više ko organizirati napad, Bonucci je komičan. Naprave presing, nema ko lopte iznijeti. Kontra se ne zna pokrenuti jer SVAKA lopta MORA doći do Pirla u svakom napadu. Itd. itd.

Toliko. Utakmica u ponedjeljak mi je apsolutno nebitna, može ih Sassuolo nabiti 5 razlike, samo da u četvrtak izađu kao ekipa koja će gristi svih 90+ minuta i donijeti kasnije ovaj **** trofej u klupske vitrine.

U slučaju svakog drugog ishoda, unatoč svom uspjehu u ligi, ovo je, za mene, sezona za zaborav.
:bow: :clap: Odlican post,svaka cast :thumbup: :kafa:
https://pbs.twimg.com/media/Bm6HHeLCEAE3QJh.jpg

Sarajevo1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevo1946 » 24 apr 2014, 23:53

Perché Vucinic dal 1'? "Perché avevo bisogno di un calciatore che sapesse tenere palla e attaccare gli spazi, avevamo studiato bene il Benfica che tiene la linea molto alta, quindi penso che lui abbia fatto una buona partita. Di Tevez invece sono molto contento, fino all'ultimo avevo paura di schierarlo per una ricaduta. Quando non giochi da 10 giorni e non ti alleni benissimo puoi avere paura, ma uno come Carlos non ti delude mai e sono contento di aver rischiato".
Eto, objasnio je zašto Vučinić od prve. Kao i što sam mislio, Vučko je igrač koji zna stati na loptu i proigrati nekog, pokušao je na to ići, ali malo nas je poremetio gol. I Conte se slaže da nije loše igro...

Jednostavno, primili smo golove naivno, a na terenu je bilo neke igre i nije to tako loše bilo.
ALESSANDRO DEL PIERO #10

Vivo Per Lei - Juventus

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 24 apr 2014, 23:55

Auh, izgubismo ! Zasto Vucinic??? Kakva uzasna noc lea, ni jedan pas, koji je bio duzi od 15m nije bio bi blizu ! Kako samo samo bojazljivi u evropskim takmicenjima, Usput, Lea sam prekrizio jednom, al ovo mu je veceras bar kod mene kraj ! o vucku necu da trosim rijeci ! Prolazimo ! Forza Juve !
Max Allegri

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 24 apr 2014, 23:56

nema tu vise price "gdje smo bili prije par godina", to se vec otegnu na 3 godine...za 3 godine ljudi cijelu ekipu promijene i uigraju...necemo se i za 5-6 godina vracati na onaj jedan los period i govorit "dobro je sve, vi bi opet da tako bude "...bilo je losih perioda i prije i zavrsavanja u ITOTO kupu pa se niko godinama nije vracao na tu sezonu nego se gledalo samo naprijed...Juventus je ovo valjda

a ostaje nam da se nadamo da ce nas sreca do kraja ispratiti ove godine...a tesko je cuvati loptu kad ljudi izadju visoko i odsijeku nas totalno..na momente je to licilo na Bajern prosle sezone, nasi stoperi na gol aut liniji i izbacuju lopte u aut..samo sto Benfika ipak nije vrhunska ekipa i nije sposobna da to izdrzi 90 minuta kao ove najjace ekipe...

i kad ce se vise rijesiti to je.eno pitanje dobrog skakaca u odbrani..otkad govorim pomakni Kijelinija u sredinu a Kaseres i Ogbona mogu lijevo..Bonuci gubi zracne duele u evropi sa svakim napadacem pa cak i ako on i nije neka ozbiljna prijetnja, a i golovi iz prekida i duge lopte nas ubise
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 24 apr 2014, 23:58

ne možeš imati neke velike evropske ambicije, kad nemaš ekipu za tako nešto :D tvoje ambicije su bez pokrića :D vaša sezona je dobra, s obzirom na mogućnosti, a ukoliko osvojite LE, to će biti još samo jedan plus

druga stvar je što ti to gledaš s navijačkog aspekta ..

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 24 apr 2014, 23:58

10DelPiero je napisao/la:Meni ne smeta kad se povuku da cuvaju rezultat iako mogu vise da naprave ali me strasno nervira sto loptu prepuste protivniku, jel moguce da nisu sposobni cuvat loptu i trosit vrijeme kao sto rade kad bezidejno napadaju ?!
E to i ja govorim uvijek.

Nije stvar u tome da se mora napadati silovito svih 90 minuta u svakoj situaciji, stvar je u kontrolisanju onoga što je tvojoj moći. A ako Juventus koji pretenduje da završnicu Lige Prvaka ne može držati stvari u svojim rukama protiv Benfice, Lyona, Fiorentine, ostalih ekipa u Serie A, o čemu mi pričamo onda uopšte?

Nema ničeg goreg, bar za mene kao navijača koji vrišti na ekran kod 4-0 protiv Sassuola, gledati svoju ekipu kako nekom drugom prepušta svoju sudbinu u ruke. Opet i opet i opet.

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 24 apr 2014, 23:59

Sarajevo1946 je napisao/la:
Perché Vucinic dal 1'? "Perché avevo bisogno di un calciatore che sapesse tenere palla e attaccare gli spazi, avevamo studiato bene il Benfica che tiene la linea molto alta, quindi penso che lui abbia fatto una buona partita.
Eto, objasnio je zašto Vučinić od prve. Kao i što sam mislio, Vučko je igrač koji zna stati na loptu i proigrati nekog, pokušao je na to ići, ali malo nas je poremetio gol. I Conte se slaže da nije loše igro...
Ne može ovo Conte govoriti, jednostavno ne može, kakvo crno Vučinićevo zadržavanje lopte, ista se od njega samo odbija, no look pasovi, pete, katastrofa.
Conte jednostavno fulio, ali neće da prizna, sa ovim kako je dobro odigrao vrijeđa prosječnog Juventina koji ima solidan vid. :facepalm:
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

Sarajevo1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevo1946 » 25 apr 2014, 00:03

Ma nije Vučinić bio toliko loš, drugo je što je nama trebalo nešto drugo nakon primljenog gola.

Uzmite u obzir da su se oni povukli i čekali, što bi vjerovatno bila naša taktika da ga nismo rano primili. Odbrana im je taraba i Vučinić je mogao nešto kreirati i odigrati u toj situaciji. Jbg, ispalo je tako. Idemo u finale aBd, nisam nezadovoljan igrom, ali i dalje jeftino primamo golove i fali nam doza hrabrosti i sigurnosti u Evropi.
ALESSANDRO DEL PIERO #10

Vivo Per Lei - Juventus

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 25 apr 2014, 00:04

Chinaglia je napisao/la:ne možeš imati neke velike evropske ambicije, kad nemaš ekipu za tako nešto :D tvoje ambicije su bez pokrića :D vaša sezona je dobra, s obzirom na mogućnosti, a ukoliko osvojite LE, to će biti još samo jedan plus

druga stvar je što ti to gledaš s navijačkog aspekta ..
Ti meni hoćeš reći da Galatasaray, United, desetkovani Dortmund, PSG sa ovim Blancom, Schalke, ova Barcelona imaju to "nešto više" u odnosu na Juventus?

Hoćeš reći da se Juventus ne bi mogao ozbiljno potući sa svakom preostalom ekipom u LP?

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 25 apr 2014, 00:07

Sarajevo1946 je napisao/la:Ma nije Vučinić bio toliko loš, drugo je što je nama trebalo nešto drugo nakon primljenog gola.

Uzmite u obzir da su se oni povukli i čekali, što bi vjerovatno bila naša taktika da ga nismo rano primili. Odbrana im je taraba i Vučinić je mogao nešto kreirati i odigrati u toj situaciji. Jbg, ispalo je tako. Idemo u finale aBd, nisam nezadovoljan igrom, ali i dalje jeftino primamo golove i fali nam doza hrabrosti i sigurnosti u Evropi.
Ja se ne mogu pomiriti sa činjenicom da, ako je već htio nekog ko može kreirati sam nešto, Conte ostavi Giovinca na klupi čija je forma u uzlaznoj putanji, u korist MLOHAVOG Vučinića.

Isto tako i za Llorentea. Pa ova njihova odbrana je izgubila svaki duel protiv Teveza, Llorente bi ih sažvakao.

Sarajevo1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevo1946 » 25 apr 2014, 00:11

Jbg, ispalo je tako. Nad prolivenim mlijekom se ne plače što se kaže. Aktivan rezultat i neka igra koja obećava, ako otklonimo te nedostatake, pogotovo pozadi, možemo do finala.

Ne bih da pretjerujem, ali na osnovu svega, dosta smo kvalitetnija ekipa i jedino sami sebe možemo eliminisati, ali to se neće desiti aBd.
ALESSANDRO DEL PIERO #10

Vivo Per Lei - Juventus

HeavensWonder
Kontakt:

Post Postao/la HeavensWonder » 25 apr 2014, 00:35

Bravo Capitano za post. Pravo kapitenski.

Nadam se samo da će Conte sada protiv Sassuola odvesti Primaveru, a protiv Benfice sve karte baciti u napad.
VINCERE NON È IMPORTANTE È L’UNICA COSA CHE CONTA - Giampiero Boniperti

33 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 25 apr 2014, 00:41

Conte:"A lot of teams playing with 4 (in Def.) are at home, eliminated, watching through the TV. It has nothing to do with 3 at the back."
Tvrdoglavost... :(

Evo on je prvi koji se vraća na to šta je bilo prije tri godine. Ne znam je li ovo samo priča za medije, ali dosta puta kad ga neko ovako dirne u "njegovo" (Bonuccija, 3-5-2...) izlazi ovako defanzivno nastrojen i sl. Kao da pokušava nekom nešto dokazati, ne znam...

berardi25
Kontakt:

Post Postao/la berardi25 » 25 apr 2014, 00:51

Nisam nezadovoljan ni igrom(posebno u drugom poluvremenu)ni rezultatom,al me je OPET razocarala ta ziheraska igra,pa dokle vise ovako? :roll: ,ova Benfica nije nista posebno i lagano se veceras moglo doci na korak od finala EL,ovako opet valja se mucit do poslijednjeg minuta,mada sam 100% siguran da idemo u finale :kafa:
https://pbs.twimg.com/media/Bm6HHeLCEAE3QJh.jpg

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 25 apr 2014, 00:57

@IlCapitano

Juve uopšte nema tako dominantnu ekipu u odnosu na Galatu, možda je kvalitetnija, ali to je zanemarivo :D tako da ispadanje pored Galate shodno kvalitetama ekipa nije tragedija, kao što je shodno imenu .. Mancini je uništio Imperatorovu Galatu, tako da ova sada Galata nije prava Galata

Man Utd je trebao ispasti od Olympiakosa, al' kad ovi ne znaju zabit' gola, dok su u grupi imali za protivnika nikad gori Shakhtar u posljednjih par sezona, što se tiče LP .. vi biste se mogli nositi s Man Utd, jer su u pitanju dvije podjednako slabe ekipe za nivo LP

Dortmund iako desektovan, pregazio je Reala u revanšu i pukom nesrećom nisu prošli dalje, a s njima se ne biste mogli nositi

PSG je ispao na nesretan način, nisu zaslužili ispasti, ali je ipak Ibra previše bitan igrač za njih, pa im je mnogo nedostajao, a isto tako vjerujem da se ni s njima ne biste mogli nositi

Schalke se namučio da prođe protiv Basela iz grupne faze, s njima biste se mogli ravnopravno nositi, zapravo, bili biste favorit' i vjerujem da biste prošli dalje

Barca i ovakva kakva je, nikad slabija u protekloj deceniji, jača je od Juvea i također vjerujem da se ne biste mogli nositi s njima

što se tiče preostalih ekipa u LP, možete se potući sa svima, ali protiv svih biste bili donji .. Bayern je trenutno najjača ekipa na svijetu, s Realom ste odigrali dva puta, vidjeli ste i sami da ne možete s njima, Mourinho bi vas taktički nadigrao, jednostavno, u tome nema niko bolji od njega, dok je Atletico strašna timska ekipa, ekipa koja je prošla Barcu na borbenost, ništa drugo .. dovoljno je vidjeti kako je Mourinho ekipu postavio protiv njih

Juve može dominirati u Serie A, ali je i to pitanje do kad .. ako ne dovedete značajna pojačanja koja će podići kvalitet ekipe, lako bi vas mogli skinuti Roma ili Napoli, ako nastave s pravim ulaganjima .. Inter i Milana nema u ozbiljnoj priči

možda vas dominacija u Italiji zasljepljuje pa mislite da možete napraviti nešto i u LP, a ne možete .. čak i ova Benfica se ravnopravno nosi s vama, a za njih se usuđujem reći kao i za Galatu, da uopšte niste dominantna ekipa u odnosu na njih .. možda kvalitetnija, ali zanemarivo

sad, neko će se složiti sa mnom, neko ne, ali činjenica je da rezultati meni služe kao argument :beba:

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.