FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

pile87
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la pile87 » 09 feb 2010, 21:56

Hamo je napisao/la:a sta ste se raspricali oko tog Kucukovica nedolazi Messi... pitam zna li iko sta je sa ovim Ivkovićem gledo sam po internetu vidim da je u nas ali nije nikako igro u prvom timu nije ni na klupi bio koliko znam...da nije u mladom pogonu ???????????????????????
A sta si se ti raspisao o Ivankovicu ko da je Mesi, nije nikad ni potpisao za nas jedno vrijeme trenirao sa juniorima i vratio se kuci
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Fk_zeljo_1921
Kontakt:

Post Postao/la Fk_zeljo_1921 » 09 feb 2010, 21:58

MinistaR je napisao/la:Čujem Željo Hajduku prodao tekmu u subotu? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ja sam čuo da Željo dobija šteku cigara i nekoliko mantila za utakmicu u Splitu :D :D
"I've failed over and over and over again in my life and that is why I succeed." -Michael Jordan

Hamo
Kontakt:

Post Postao/la Hamo » 09 feb 2010, 22:01

sto ste vi ovde nadrkani sta bolan bistrikboy po milionti put znas ti matematiku...i svugdje sam gledo pise da igra za nas zato mi nije bilo jasno sta serete odma...nadrkani li su danas svi jebote...
DAN ŽALOSTI ZA FORUMAŠE: 10 jan 2010, 13:31

Hamo
Kontakt:

Post Postao/la Hamo » 09 feb 2010, 22:03

Fk_zeljo_1921 je napisao/la:
MinistaR je napisao/la:Čujem Željo Hajduku prodao tekmu u subotu? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ja sam čuo da Željo dobija šteku cigara i nekoliko mantila za utakmicu u Splitu :D :D
dobivaju 200 kutija makarona i 150 konzervi gulaša taman oni koji odu u Split mogu rec Osimu da im napravi stagoda talijanskog
DAN ŽALOSTI ZA FORUMAŠE: 10 jan 2010, 13:31

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 09 feb 2010, 22:03

"Stvaramo tim za naredne sezone"

Ivica Osim vodio je Željezničar do polufinala Kupa UEFA u sezoni 1984/1985, a sada njegov sin Amar, koji se vratio u klub nakon šest godina odsustva, također ima velike evropske ambicije.

Amar Osim nakon šest godina u Željezničaru radi na stvaranju tima koji će igrati važnu ulogu u predstojećim sezonama u BiH, piše UEFA.com.

Osim je vodio Željezničar do dvije titule u svoje prve dvije sezone na klupi tima sa Grbavice, u sezoni 2001/2002 i 2002/2003, kao i do dva kupa, prije nego što je dobio otkaz na početku sezone 2003/2004. Poslije razlaza sa japanskim JEF Unitedom, kojeg je vodio i njegov otac Ivica, mlađi Osim je ponovo preuzeo trenersku palicu u Željezničaru u julu pošle godine i za sada mu dobro ide.

Trenutno klub zauzima peto mjesto na tabeli, sedam bodova iza prvoplasiranog Širokog Brijega, a nada se povratku na evropsku scenu prvi put od velikog poraza protiv Litexa u sezoni 2004/2005.

"Cilj nam je stvoriti tim koji će igrati važnu ulogu u narednim sezonama", rekao je nekadašnji igrač "plavih".

Osimovom timu vrata Evrope otvorena su preko Premijer lige i Kupa BiH u kojem su uspjeli osigurati polufinale.

"Možemo na oba načina dospjeti u UEFA ligu. Konkurencija u Kupu je teška, ali Željezničar igra dobro i nadamo se da ćemo dospjeti u finale", rekao je Osim.

Evropski nastupi na klupi Željezničara zauzimaju posebno mjesto u historiji porodice Osim. Ivica je klub vodio do polufinala UEFA kupa u sezoni 1984/1985 gdje je izgubio od Videotona. Amar Osim je također zabilježio uspjeh dostizanjem trećeg pretkola Lige prvaka 2002. godine, kada je izbačen od Newcastlea ukupnim rezultatom 5:0.

rajvosa-x
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

Fk_zeljo_1921
Kontakt:

Post Postao/la Fk_zeljo_1921 » 09 feb 2010, 22:08

Ja mislim da je to vec neko postovo samo sto je bilo na engleskom
"I've failed over and over and over again in my life and that is why I succeed." -Michael Jordan

Grbavica moj zivot
Kontakt:

Post Postao/la Grbavica moj zivot » 09 feb 2010, 22:14

http://www.****.ba/clanak/36325666450 ... 9%20godina
najava za tekmu na sorcu valjda nije niko niss piso o ovome vala ste brzi jbt ovde se najvise pise :D :D :D :D :D :D :D Svi u split za naseg zelju
svoj ti pos'o !

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 09 feb 2010, 22:25

Cuspajz je napisao/la:
Seyo_TM je napisao/la:haj nek bistricani slete zacas do oni zelenih prozora i nek ubace koji dinar, nebi li nas sreca pogledala...
Cuj zelenih prozora :D
7 brace moj Seade
cuo sam u sveCkoj da te prozore zovu 7 brace al neznam sto....
bistrikboy je napisao/la:Mi Kaku da dovedemo nasli bi se pametnjakovici da ga osporavaju,sreca njegova pa je u Realu!
Seyo to se svakako obavi pred svaku sezonu,samo malo je hajra bilo zadnjih godina...
nama je malo i 21 a kamoli 7 :D
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 09 feb 2010, 23:08

"Nas fudbal me, nekad, k'o djecaka zanimao. Dijete s Bjelava. Rezon je otici prvo na Kosevo. Daleko Grbavica. Sarajevo igra s Hajdukom. Ja s ocem usred navijaca SA, sto podvikuju:

"Hajde Zubane, hajde. .dodaj mu Lito, ma dodaj mu. .tooooo Slino. .Slino, Slino. . bravo Ovane, Ovan - je - pravi. .Glavaneee, Glavaneeee. . Prdo bolan, pazi. .joooj. .Prljača, Prljača. .

Dobro, nadimci, raja k'o raja (u nadimku uvijek cuci istina), al' kad cuh Prljača. .
Ma sta je ovo, ko su ovi,sta ovo ovi vicu?

Zavikase i ime kluba. "Srjvo. .klap klap. .klap klap klap. .SRJVO. ."

Ja sam bio odgojeno dijete. Guvernanta ce me sve ispitati kad se vratim s utakmice,sta sam cuo,vidio,sta valja,a sta ne valja. .

Nekako se i ta utakmica zavrsi. One novine na kojima su sjedili zapalise na hipten hrpa. Otac me pribio uz sebe i probijamo se nekako.

Dok izadjosmo i mrak pade.

Vracamo se kuci kroz jedno groblje,pa ispod mrtvacnice,pored abortane,pa pokraj drugog groblja,ja oca steg'o za ruku i dajem sebi obecanje:

"Ko me vidi na ovu stranu da idem nek' me kamenom u ledja spuca"

Jednog lijepog,suncanog dana,iskradem se iz svoje basce i odem na Grbavicu.Nebo vedro, boja mora (a ja vec bio u Zelenici, obozavam more).

Navijaci grupisani: "Mi smo Zeljini - Zeljo je nas"! Uvucem se u grupu i udjem s njima na stadion. Zeljo - Partizan.
Vec na zgrijavanju krenu pjevanje uz melodiju "Na lijepom plavom Dunavu" u kojoj se izdizase nadimak Straus. Skuzih oviseg igraca plave kose,s brojem 8 na ledjima,kako uz pjesmu navijaca,u ritmu waltza,radi s loptom sto hoce.Nesto kasnije je dao i dva gola Soškiću.

Pjesma se orila "Kad masina tvoja krene".Prodje i Ciro iznad stadiona,pritisnu sirenu. .huu huu. ."dvaput, jer Zeljo dva gola dao, rece neko iz publike". Meni srce lupa ko Cirin stroj,ja vec procitao "Skitnice" od Jack Londona,miris tracnica,pragova i pare mi u nozdrvama.

Aksam se nekako lagano spustao na grad.Krenuh uz Miljacku,alejom,kraj Insituta hemije i matematike,pored Zemaljskog muzeja,Filozofskog fakulteta,bulevartom B.Kidrica,pokraj Higijenskog zavoda,jednog bioskopa, drugog,treceg.Titovom ulicom, uz jorgovanom okiceni Dzidzikovac i rahat stigoh u svoju bascu na pocetku Bjelava.

Nikakvih vise nedoumica nisam imao, a guvernanti sam oci suzama napunio,pisuci zadacu na temu "Moj najljepsi dan"

Vjerovatno ju je dojmio moj opis plavog neba.Ko zna?"

Jedan lijep tekst postavljen na org nekada davno...
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 09 feb 2010, 23:09

Ovo sam nekad davno negdje procitao...i svaka mu dala...

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 09 feb 2010, 23:28

pile87 je napisao/la:Ovo sam nekad davno negdje procitao...i svaka mu dala...
Predivna prica...objavih je na onom fb sranju ima godina dvije....
prljaca je prljaca hehe

Fk_zeljo_1921
Kontakt:

Post Postao/la Fk_zeljo_1921 » 09 feb 2010, 23:53

Rewiew pred pohod na split (yuga fazon :) )
http://i47.tinypic.com/r1d4de.jpg
EDIT: Otovren sam za konstruktivne kritike ;)

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 10 feb 2010, 00:03

Samo da potvrdim, u Srijedu se može također uplatiti izlet ? :mrgreen:
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 10 feb 2010, 00:12

Sad se sjetih napisati....
Jadi moji kad nas sportski DIREKTOR mora provjeravati moze li se posuditi igrac!

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 10 feb 2010, 00:17

Seyo_TM je napisao/la:Sad se sjetih napisati....
Jadi moji kad nas sportski DIREKTOR mora provjeravati moze li se posuditi igrac!
Moje Seyo to ti je do jucer maslacak paslo :D

Mustafa Kučuković pojačava redove Željezničara!?

Utorak, 09 Februar 2010 23:11

Dvadesettrogodišnji bivši mladi fudbalski reprezentativac Njemačke, te bivši član HSV-a i Minhena 1860, Mustafa Kučuković mogao bi u narednoj sedmici pojačati redove FK Željezničar.

Naime, trener Kučukovićevog aktuelnog kluba, francuskog Grenoblea, Mehmed Baždarević želi pomoći svom nekadašnjem klubu Željezničaru posudbom ovog nesuđenog, ali još uvijek potencijalnog bh. reprezentativca.

Osnova ove eventualne posudbe je nedovoljan prostor u početnom sastavu Grenobla koji Baždarević može ponuditi Kučukoviću, te potreba bivšeg kapitena U21 reprezentacije Njemačke za većom minutažom na terenu u trenutnom periodu kada je to najpotrebnije za njegov fudbalski razvoj.

Zanimljiva je i činjenica da je Amar Osim, šef stručnog štaba Željezničara tokom zimske pauze u našem prvenstvu, pred početak priprema Plavih sa Grbavice, boravio u gostima kod Meše Baždarevića te prema neslužbenim saznanjima razgovarao upravo o eventualnim pojačanjima koja bi iz Francuske na kaljenje stigla u redove Želje.

Dželaludin Muharemović, sportski direktor Željezničara pozabavio se ovom temom u današnjem izadnju Sporta te pojasnio kako će se po povratku igrača i stručnog štaba sa priprema razgovarati aktivno o ovoj temi, a da će se do tada u Fudbalskom savezu BiH provjeriti postoji li mogućnost dovođenja igrača na posudbu u situaciji kada je transferni period zvanično zaključen

Autor ****

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 10 feb 2010, 00:25

pile87 je napisao/la:
Seyo_TM je napisao/la:Sad se sjetih napisati....
Moje Seyo to ti je do jucer maslacak paslo :D

Mustafa Kučuković pojačava redove Željezničara!?

Dželaludin Muharemović, sportski direktor Željezničara pozabavio se ovom temom u današnjem izadnju Sporta te pojasnio kako će se po povratku igrača i stručnog štaba sa priprema razgovarati aktivno o ovoj temi, a da će se do tada u Fudbalskom savezu BiH provjeriti postoji li mogućnost dovođenja igrača na posudbu u situaciji kada je transferni period zvanično zaključen

Autor ****
Ovo je ba sramota...pa jel prati fudbal uopste...ma nije svako rodjen za administrativnih poslova....dobar igrac, volimo te, legenda si al brate idi uzgajaj jambolije...

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 10 feb 2010, 00:35

Ma to je bilo samo u nedostatku toga da kaze nesto pametno :D Sto se sekiras kao da neko njega nesto pita povodom ovoga.Izgleda da bi nam mogao doci igrac bez probe :D Kuckukovic bi bio pojacanje za bilo koji klub u regionu i molio bih ove znalce da nas postede svojih nebuloza.

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 10 feb 2010, 00:39

pile87 je napisao/la:Ma to je bilo samo u nedostatku toga da kaze nesto pametno :D Sto se sekiras kao da neko njega nesto pita povodom ovoga.Izgleda da bi nam mogao doci igrac bez probe :D Kuckukovic bi bio pojacanje za bilo koji klub u regionu i molio bih ove znalce da nas postede svojih nebuloza.
Ma kakav kucukovic...da zna lopte igrao bi u realu pa dosao kod nas na posudbu...

đelo đelo sunce moje drago :mrgreen:

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 10 feb 2010, 00:42

A gdje bi se onda mogao prodati sviju ti? Vidis da mu karijera ides prirodnim tokom svaki put predje u veci klub iz Zelje moze mozda smo u Chelsea :D Ma dzaba ti sve da hoce doci pa da prekucamo ovu ligu :D

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 10 feb 2010, 00:46

pile87 je napisao/la:A gdje bi se onda mogao prodati sviju ti? Vidis da mu karijera ides prirodnim tokom svaki put predje u veci klub iz Zelje moze mozda smo u Chelsea :D Ma dzaba ti sve da hoce doci pa da prekucamo ovu ligu :D
Priznajem samo igrace koji dodju na posudbu iz manu, barce, celsija, reala itd...
Posaljem ti ja link zadnjeg PES-a pa cemo prekucat :mrgreen:

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.