Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88

MoR
Kontakt:

Re: FC Manchester United

Post Postao/la MoR » 24 apr 2014, 14:41

Dakle idemo u klasičnom stilu: Mata nema znanje :tokralju: :hmmmm:

Kad smo već kod toga, fudbalski gledano je Mata doktor fudbala i fudbalskog znanja za ovakvog Waynea Rooneya, na stranu što potonji ima neke druge kvalitete.

Nego, kad smo kod trenera - ja nemam problem sa eventualnim izborom Van Gaala. Potrebna je čvrsta ruka i oštra disciplina ovoj raspojasanoj družini i baš ih treba dovesti u red nakon što su se oslobodili pod nesrećnim Davidom. Van Gaal je dobar izbor i to kratkoročno, 2-3-4 godine, s tim da uz njega treba ostaviti '92. garnituru kako bi nakon njega dugoročno preuzeli klub.

Prilično sam ubijeđen da će ovako i biti.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 24 apr 2014, 14:42

rio_Ferdy88 je napisao/la: Ancelotti i jeste u kombinaciji, Fergiev favorit sigurno, tako da bi nam išlo u prilog ako bi uzeo decimu sa Realom, barem po mom mišljenju :)
Fergi voli i postuje Karla. Sigurno da mu je on prvi pik.

Karlo je strasan trener i draga osoba.

Al meni se brate ne svidja njegov fudbal.

[youtube][/youtube]

Dajteeeee nam Kloooopaaaaaaaaaaaaaaaa! :bow:
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

EmirSioux89
Kontakt:

Post Postao/la EmirSioux89 » 24 apr 2014, 14:45

Nešto ne vjerujem u ovo.A i ne bi volio nikako da nam on dodje...

Sta mislite Pjanić i Seo u timu :mrgreen:
Manchester United!

sarajlija
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija » 24 apr 2014, 14:47

EmirSioux89 je napisao/la:

Ni ja sve su ovo spekulacije, a sto se tice Kolosinca svakako bi nam dobro dosao , za Pjanica ne vjerujem nikako nece on ici nigdje iz Rome. :)
04.10.2009 !!

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 24 apr 2014, 14:47

MoR je napisao/la:Dakle idemo u klasičnom stilu: Mata nema znanje :tokralju: :hmmmm:

Kad smo već kod toga, fudbalski gledano je Mata doktor fudbala i fudbalskog znanja za ovakvog Waynea Rooneya, na stranu što potonji ima neke druge kvalitete.

Nego, kad smo kod trenera - ja nemam problem sa eventualnim izborom Van Gaala. Potrebna je čvrsta ruka i oštra disciplina ovoj raspojasanoj družini i baš ih treba dovesti u red nakon što su se oslobodili pod nesrećnim Davidom. Van Gaal je dobar izbor i to kratkoročno, 2-3-4 godine, s tim da uz njega treba ostaviti '92. garnituru kako bi nakon njega dugoročno preuzeli klub.

Konacno nesto pametno i od ovoga.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 24 apr 2014, 14:49

MoR je napisao/la:Dakle idemo u klasičnom stilu: Mata nema znanje :tokralju: :hmmmm:

Ti momak imas problema sa RAZUMJEVANJEM. Sto bi narod rekao, bukvalan si.

Nigdje nisam rekao da nema znanje. Da nema, ne bi bio igrac Junajteda. Razumijes?

Samo konstatujem da je lik klupa kod Murinja i Boskea. Razumijes?

Oko igraca koji su klupa u NAJBOLJIM IGRACKIM GODINAMA, kod vrhunskih trenera kakvi su Murinjo i Boske, jedan klub koji pretenduje da bude najveci ne moze GRADITI igru. Razumijes?

Dakle, Mata nije osamneostogodisnjak da bi mogli govoriti kako je od Murinja krivo procijenjen... On je igrac u zrelom dobu i tacno se zna koliko moze. To sto moze nije bilo dovoljno da ostane u Celziju koji je na njegovoj poziciji najtanji (ispuhali Lamp i neizbruseni Oskar). Razumijes ovo?

Mata je dobar igrac, u to nema sumnje. Mozda se moze reci i odlican. I to je to. On ne moze biti nosioc igre, ne moze se oko njega graditi mocna ekipa. Ne moze oko njega, ne moze oko Milera, ne moze oko Di Marije, ne moze oko Kazorle, ne moze oko Pedra itd itd.. Razumijes?

Igrac druge klase!
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

EmirSioux89
Kontakt:

Post Postao/la EmirSioux89 » 24 apr 2014, 14:50

sarajlija je napisao/la:

Ni ja sve su ovo spekulacije, a sto se tice Kolosinca svakako bi nam dobro dosao , za Pjanica ne vjerujem nikako nece on ici nigdje iz Rome. :)
Persi nek ostane i ja zadovoljan.Treba nam igrač koji ce da ima svu slobodu i radi sta hoce na terenu.Ja mislim da bi to bio Reus kad bi dosao, male sanse al uvijek cu da se nadam.

Sto se tice trenera Pepe il' Klopp mada nesto ne vjerujem ni u jedno ni u drugo...
Manchester United!

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 24 apr 2014, 14:52

Valencia je napisao/la:
Dajteeeee nam Kloooopaaaaaaaaaaaaaaaa! :bow:
Ma nemam problem sa Carlovim stilom, dokazan je u Premu, a u LP da ne pričamo, specijalista za dvomeč :cool:

Klopp neće doći, barem ne dok ne završi svoj ugovor sa Borussiom, a to se neće desiti do 2018, mada bi bilo dobro obećati mu klupu kad završi misiju sa Dortmundom, a do tada uzeti Carla ili LVG-a :)

Ako LVG dođe, onda dolazi i Strootman, jer je on njegov ljubimac, mada je kod njega prepreka to što vodi Holanđane, tako da bi tek u julu mogao preuzeti poziciju. A ne bi me čudilo da uzmemo Cavania, Ed hoće da se isprsi, a uz njega će opet ganjati Cesca, ovaj puta ćemo imati više šanse za njega sigurno :)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

sarajlija
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija » 24 apr 2014, 14:53

@ Emire nema nista od Kloopa on je i sam potvrdio osto je odan BVB, kad bi se ja pitao radije bi da dodje trener A. Madrida, ili da bude neka od nasih legendi: Giggs da ostane, ili Ole Gunnar S. :D

Ali kako cu da se smijem svim fanovima u EPL iduce sezone kad se dobro pojacamo i vratimo na 1 mjesto gdje i pripadamo ! MUFC 4-life !! :cool:
04.10.2009 !!

EmirSioux89
Kontakt:

Post Postao/la EmirSioux89 » 24 apr 2014, 14:58

sarajlija je napisao/la:@ Emire nema nista od Kloopa on je i sam potvrdio osto je odan BVB, kad bi se ja pitao radije bi da dodje trener A. Madrida, ili da bude neka od nasih legendi: Giggs da ostane, ili Ole Gunnar S. :D

Ali kako cu da se smijem svim fanovima u EPL iduce sezone kad se dobro pojacamo i vratimo na 1 mjesto gdje i pripadamo ! MUFC 4-life !! :cool:
I ja bi volio vidjeti Pepe-a na klupi, ali da povede Koke-a il Gabija nek ne ide bez jednog od njih :mrgreen:

Jedva cekam sl. sezonu...
Manchester United!

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 24 apr 2014, 14:59

rio_Ferdy88 je napisao/la: Ma nemam problem sa Carlovim stilom, dokazan je u Premu, a u LP da ne pričamo, specijalista za dvomeč :cool:

Klopp neće doći, barem ne dok ne završi svoj ugovor sa Borussiom, a to se neće desiti do 2018, mada bi bilo dobro obećati mu klupu kad završi misiju sa Dortmundom, a do tada uzeti Carla ili LVG-a :)

Ako LVG dođe, onda dolazi i Strootman, jer je on njegov ljubimac, mada je kod njega prepreka to što vodi Holanđane, tako da bi tek u julu mogao preuzeti poziciju. A ne bi me čudilo da uzmemo Cavania, Ed hoće da se isprsi, a uz njega će opet ganjati Cesca, ovaj puta ćemo imati više šanse za njega sigurno :)
Dokazan u Celziju? :D

Celzi igra slicno kao zabari. Ne vidim neku preveliku razliku izmedju Karlovog Milana i Murinjovog Celzija. Prilicno slican stil i formacija.

Sa Karlom bi Junajted bio sasvim druga ekipa. Ne znam...

Gal bi se uklopio. Njegov stil je kompatibilan sa Fergijevim. Samo, ne volem ga brate. :mrgreen: A i nije dugorocno rjesenje... Nije ni ekstra klasa... Vrlo lako bi mogao podbaciti. Sjecam se njegovog perioda u Barsi kada ih je jedno vrijeme lupao ko je stigao. Kod njega nema sredine, ili dobar ili katastrofa.

sarajlija
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija » 24 apr 2014, 15:00

sarajlija je napisao/la:@ Emire nema nista od Kloopa on je i sam potvrdio osto je odan BVB, kad bi se ja pitao radije bi da dodje trener A. Madrida, ili da bude neka od nasih legendi: Giggs da ostane, ili Ole Gunnar S. :D

I ja bi volio vidjeti Pepe-a na klupi, ali da povede Koke-a il Gabija nek ne ide bez jednog od njih :mrgreen:

Joj ima AM dobrih igraca: Koke, Gabi, onaj turcin, Costa uh.. :mrgreen:
04.10.2009 !!

EmirSioux89
Kontakt:

Post Postao/la EmirSioux89 » 24 apr 2014, 15:03

sarajlija je napisao/la:

Joj ima AM dobrih igraca: Koke, Gabi, onaj turcin, Costa uh.. :mrgreen:
Hahah pa to je to.Ako vec bude dolazio, sta mu fali povest jednog :mrgreen: bilo koji od te 4orice ko budali šamar bi sjeo. :mrgreen:
Manchester United!

sarajlija
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija » 24 apr 2014, 15:05

Vidjecemo sve ja samo molim boga da dovedemo prave igrace uz dobru cijenu na odredjene pozicije koje nam skripe, a uz to da dodje pravi trener koji ima nekog iskustva i da pocnemo iducu sezonu kako treba da sve redom busimo, a ovu najprije da zaboravimo koja nam nije donijela nista dobro. :(
04.10.2009 !!

EmirSioux89
Kontakt:

Post Postao/la EmirSioux89 » 24 apr 2014, 15:07

sarajlija je napisao/la:Vidjecemo sve ja samo molim boga da dovedemo prave igrace uz dobru cijenu na odredjene pozicije koje nam skripe, a uz to da dodje pravi trener koji ima nekog iskustva i da pocnemo iducu sezonu kako treba da sve redom busimo, a ovu najprije da zaboravimo koja nam nije donijela nista dobro. :(
Iz tvoje tastature u Bozije oci :mrgreen: GGMU !
Manchester United!

sarajlija
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija » 24 apr 2014, 15:10

sarajlija je napisao/la:Vidjecemo sve ja samo molim boga da dovedemo prave igrace uz dobru cijenu na odredjene pozicije koje nam skripe, a uz to da dodje pravi trener koji ima nekog iskustva i da pocnemo iducu sezonu kako treba da sve redom busimo, a ovu najprije da zaboravimo koja nam nije donijela nista dobro. :(
Iz tvoje tastature u Bozije oci :mrgreen: GGMU !
:urnebes: :thumbup:
04.10.2009 !!

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 24 apr 2014, 15:10

Valencia je napisao/la: Dokazan u Celziju? :D

Celzi igra slicno kao zabari. Ne vidim neku preveliku razliku izmedju Karlovog Milana i Murinjovog Celzija. Prilicno slican stil i formacija.
Pa po meni jeste, u onoj prvoj sezoni su bili dominantni, oborili rekord po broju postignutih golova, preko 100, dok je u drugoj opet bio vrlo blizu, doduše izgubili su onaj odlučujući meč na OT-u. Dakle sigurno je više dokazan u Premu od LVG-a. Holanđanin je veći autoritet i više računa na mlade igrače, ne libi se izbaciti neke zvijezde na račun tih mlađih, nekad to upali, nekad ne. A ne bih volio da on ubaci Keana u štab, kako se piše, to bi loše završilo, takva dva ega, uz Fergia, ne smijem ni zamisliti na šta bi to ličilo :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

MoR
Kontakt:

Post Postao/la MoR » 24 apr 2014, 15:12

Valencia je napisao/la:
Ti momak imas problema sa RAZUMJEVANJEM. Sto bi narod rekao, bukvalan si.

Nigdje nisam rekao da nema znanje. Da nema, ne bi bio igrac Junajteda. Razumijes?

Samo konstatujem da je lik klupa kod Murinja i Boskea. Razumijes?

Oko igraca koji su klupa u NAJBOLJIM IGRACKIM GODINAMA, kod vrhunskih trenera kakvi su Murinjo i Boske, jedan klub koji pretenduje da bude najveci ne moze GRADITI igru. Razumijes?

Dakle, Mata nije osamneostogodisnjak da bi mogli govoriti kako je od Murinja krivo procijenjen... On je igrac u zrelom dobu i tacno se zna koliko moze. To sto moze nije bilo dovoljno da ostane u Celziju koji je na njegovoj poziciji najtanji (ispuhali Lamp i neizbruseni Oskar). Razumijes ovo?

Mata je dobar igrac, u to nema sumnje. Mozda se moze reci i odlican. I to je to. On ne moze biti nosioc igre, ne moze se oko njega graditi mocna ekipa. Ne moze oko njega, ne moze oko Milera, ne moze oko Di Marije, ne moze oko Kazorle, ne moze oko Pedra itd itd.. Razumijes?

Igrac druge klase!
Mata je najveći znalac u Unitedu trenutno. Većeg nema.

Tačno se zna koliko može, a to je pokazao višestruko u Chelseaju. To što ga je Mourinho prodao ne znači ama baš ništa, osim da se ne uklapa u njegov koncept defanzivne igre, s tim da nema nikakve dileme da je kvalitetom u tom Chelseaju jedini Hazard iznad njega. Budimo realni i recimo da se jedan Schurrle ili Willian, pa ni Oscar ni u snu ne mogu porediti s njim, a na kraju krajeva nisu ni dokazani poput Mate. Mourihno voli robote, a Mata robot nije, nego klasična igračina.

Situacija u Španiji je takva da jednostavno mora trpiti zbog jedne izvanredne generacije koja se vjerovatno neće ponoviti više nikad i to što su Iniesta ili Xavi bolji od njega, njega ne čini ništa manjim igračem nego što jeste.

Ono što se moglo vidjeti u ovih par utakmica s njim na poziciji klasične desetke je da je jednostavno bolji na toj poziciji od Waynea Rooneya. I to neuporedivo bolji. Raspon dodavanja mu je daleko raznovrsniji, ima bolji šut izvana i što je najvažnije u stanju je podvaliti loptu neuporedivo bolje od Waynea i da se mene pita, ne bih ga sklanjao sa te klasične desetke, nego bih, dapače, igru gradio upravo na njemu, jer je vrsna desetka.
Cartman je napisao/la:

Konacno nesto pametno i od ovoga.

Još da od tebe dočekamo, pa da gasimo forum :thumbup:

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 24 apr 2014, 15:36

MoR je napisao/la: Mata je najveći znalac u Unitedu trenutno. Većeg nema.

Tačno se zna koliko može, a to je pokazao višestruko u Chelseaju. To što ga je Mourinho prodao ne znači ama baš ništa, osim da se ne uklapa u njegov koncept defanzivne igre, s tim da nema nikakve dileme da je kvalitetom u tom Chelseaju jedini Hazard iznad njega. Budimo realni i recimo da se jedan Schurrle ili Willian, pa ni Oscar ni u snu ne mogu porediti s njim, a na kraju krajeva nisu ni dokazani poput Mate. Mourihno voli robote, a Mata robot nije, nego klasična igračina.

Situacija u Španiji je takva da jednostavno mora trpiti zbog jedne izvanredne generacije koja se vjerovatno neće ponoviti više nikad i to što su Iniesta ili Xavi bolji od njega, njega ne čini ništa manjim igračem nego što jeste.

Ono što se moglo vidjeti u ovih par utakmica s njim na poziciji klasične desetke je da je jednostavno bolji na toj poziciji od Waynea Rooneya. I to neuporedivo bolji. Raspon dodavanja mu je daleko raznovrsniji, ima bolji šut izvana i što je najvažnije u stanju je podvaliti loptu neuporedivo bolje od Waynea i da se mene pita, ne bih ga sklanjao sa te klasične desetke, nego bih, dapače, igru gradio upravo na njemu, jer je vrsna desetka.
Ezil je taraba u defanzivi, ne moze gore od njega, pa ga je Murinjo gotivio. Gotivio je i jednog Veslija Snajdera koji nije oduzeo 'dvi lopte' u zivotu. Lampard i Balak nisu primjer dobrih defanzivaca, ali su igrali kod Murinja. Deko? Isto kao Snajder. Oskar je tropa u defanzivi, gori od Mate.

Razlika je ta sto su nabrojani za klasu bolji od Mate (osim Oskara).

Argument - nula bodova, al velika nula!

Ovo sto si zakljucio na osvnovu dvi - tri utakmice uopste ne zelim komentarisati. Na osnovu par utakmica se nikakav zakljucak ne moze izvuci, moze samo pretpostavka.

BoBo89
Kontakt:

Post Postao/la BoBo89 » 24 apr 2014, 16:06

DukeOfWellington je napisao/la:
BoBo89 je napisao/la:
DukeOfWellington je napisao/la:Naravno da je bitan britanski identitet. Koja je svrha postati još jedan u nizu istih klubova koji se samo razlikuju po grbu? Šta bi bilo koga vuklo da navija za takav klub?
Zato sto na trzistu nema dovoljno kvalitetnog rjesenja a koje bi bilo u skladu s dosad usposta ljenim standardima. Moyes je bio idealno rjesenje po tom kriteriju, pa vidjeli smo kako je to zavrsilo.
Vecina navijaca Uniteda nisu britanci, a pogotovo nisu probritanski orjentisani. Tako da vecina ne mari toliko za tradicijom. Bar ne u istoj mjeri kao ti.
Pa eto ti reci šta tebe vuče da voliš United više nego, šta ja znam, Real ili Bayern? Gdje je razlika?
Ne postoji ni jedan racionalni razlog koji je uticao na to. Niti sam znao za njihovu historiju, niti za gospodstinu kojom se ovaj klub toliko istice. Uz United sam poceo pratiti sport.

Zaključano

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.