Rekonstrukcija stadiona u BiH

Signore
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la Signore » 23 apr 2014, 13:42

Nisam ja radio pa ne znam, samo sam prebacio slike s nekog portala/foruma ovdje. Meni cak nebi smetala ova atletska staza ako nebi gradili tribine iza golova. Da bude nesto kao u BL prije 2-3 godine, prije one sjeverne tribine. Tamo iza golova, odnosno iza staze lijepo urediti, posadit neke borove i da to lijepo izgleda, bio bi pristojan stadion, a za Jedinstvo i savrsen. Evo i primjer(http://www.evarazdin.hr/cms/wp-content/ ... 85x273.jpg) sa tim borovima. Ne moras gledat polja kukuruza iza stadiona :mrgreen:

Inace, mene zanima sta je sa ovom grdosijom u Sanskom Mostu

slika

slika

Svojom konstrukcijom me neodoljivo podsjeca na Gradski vrt u Osijeku, njegovu zapadnu tribinu

slika

Za taj stadion sam citao negdje da je to sve sruseno i da se gradi novi stadion. Na netu sam nasao i neku sliku, valjda je to novo

slika

Stvarno steta ako su ono gore srusili, jer su i krovnu konstrukciju postavili. Znam da SM ne treba toliki stadion, da Podgrmec nije klub koji ima veliku posjetu, ali bi bilo lijepo vidjeti to kad su vec zapoceli. Nije SM ni tako mali grad, puno manji gradovi su imali ili imaju klub u PL. S takvim stadionom bi se mozda javile neke ambicije, pa da pruze svojim gradjanima da gledaju PL u svom gradu

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 23 apr 2014, 15:18

U Sanskom Mostu je bila drvena tribina koja je nestala u požaru, a ovo su počeli graditi pred početak prošle sezone i stali.

Inače, imaju najjači službeni ulaz na svijetu.
Hayley <3

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 23 apr 2014, 16:46

Pa kakav im je onda ovo stari stadion? Sta je ustvari s njim? Vise puta sam nailazio na slike ovog stadiona, svaki put je pisalo Sanski Most. Negdje sam procitao da je sruseno, ali ne znam nista tocno, jer tamo nikad nisam bio. Ako ima netko iz SM da nas uputi u kompletnu pricu oko ovog stadiona

Capt_Billy
Kontakt:

Post Postao/la Capt_Billy » 23 apr 2014, 17:55

Ima li kakav program, gdje se moze jednotavno napraviti kakav stadioncic?

Po jednostavno mislim, sada da ne zahtijeva expertno pozvavanje istog...
VIVA ŽELJO, VIVA MANIJACI!!!!
FORZAA ZELJOOO!!!! FORZAA LAZIOOOO!!!

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 23 apr 2014, 18:48

Capt_Billy je napisao/la:Ima li kakav program, gdje se moze jednotavno napraviti kakav stadioncic?

SketchUp program
Ovdje mozes pogledati neka arh rjesenja.
http://www.youtube.com/watch?v=0JL3RVYXjng
http://www.youtube.com/watch?v=boBq26PY21Y
http://www.youtube.com/watch?v=9Jw-SbU5yBQ
http://www.youtube.com/watch?v=691ndxTtFus

https://www.google.ba/search?q=SketchUp ... 80&bih=861
slika
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

sagitarius
Kontakt:

Post Postao/la sagitarius » 23 apr 2014, 19:43

Dodao je da će se određeni zahvati raditi na terenu, u svlačionicama, krovu na istočnoj tribini..

“Travnjak se mora dovesti na prošlogodišnji nivo. Vjerovatno će dio, u golmanskom prostoru i uz aut-linije, a gdje se kreću pomoćne sudije, biti zamijenjen” najavljuje Heleg, dodajući da će UEFA za ove radove odobriti i finansijska sredstva.

Uporedo s radovima na Bilinom polju, na nekoliko stotina metara udaljenom Kamberovića polju ovog će se ljeta raditi reflektori.
:)
..Za Čelik i Zenicu!Jer to, je čast i sudbina i krv Zeničana, ljubav velika!
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia

Lawer_88
Kontakt:

Post Postao/la Lawer_88 » 23 apr 2014, 20:05

sagitarius je napisao/la:
Dodao je da će se određeni zahvati raditi na terenu, u svlačionicama, krovu na istočnoj tribini..

“Travnjak se mora dovesti na prošlogodišnji nivo. Vjerovatno će dio, u golmanskom prostoru i uz aut-linije, a gdje se kreću pomoćne sudije, biti zamijenjen” najavljuje Heleg, dodajući da će UEFA za ove radove odobriti i finansijska sredstva.

Uporedo s radovima na Bilinom polju, na nekoliko stotina metara udaljenom Kamberovića polju ovog će se ljeta raditi reflektori.
hoće li ko kupiti stadiona? Ima povoljno u Zenici :D
#samoČelik

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 23 apr 2014, 23:08

Capt_Billy je napisao/la:Ima li kakav program, gdje se moze jednotavno napraviti kakav stadioncic?

Probaj taj SketchUp, on ti je odlican. Nema puno opcija, ali sa njima mozes uraditi sve. Najbolje za to ti je AutoCAD, ali je to prekomplicirano, jos trebas imat neki ekstra komp da bi mogao ove najnovije verzije. U ovom SketchUpu sam ja slozio bar 5-10 stadiona uz to da imam 20-30 onako na pola ostavljenih :lol:

sagitarius je napisao/la:
Kako se nisu lude glave sjetile da tu postave umjetnu travu i rijese taj problem za stalno

romeo
Kontakt:

Post Postao/la romeo » 24 apr 2014, 00:51

Signore je napisao/la: Kako se nisu lude glave sjetile da tu postave umjetnu travu i rijese taj problem za stalno
Zato sto dimenzije terena variraju. Teren se skracuje-siri, sve zavisno od prilika :)
Zbog toga nista umjetna.
Volimo Čelik i oči nam se cakle !

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 24 apr 2014, 01:19

To mi je smijesan razlog. Sirom Europe stadioni tu imaju umjetnu travu. Stave teren po UEFA standardu i nema potrebe da ga skracuju ili sire, jer standardi za PL sigurno se po pitanju velicine terena poklapaju sa standardima UEFA-e. Evo za primjer Maksimir koji na tom mjestu ima umjetnu travu i suci ne stvaraju blato. Odmah sve ljepse izgleda.

werly
Kontakt:

Post Postao/la werly » 24 apr 2014, 01:21

prica se da ce zrinjski praviti klupski rstoran,vise mjesta za novinare i tv snimatelje i nesto oko svlacionica kako bi dobili licencu i za jace utakmice,jer prosle godine da su protsli bugare nebi igrali protiv stutgarta u mostaru.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 24 apr 2014, 01:29

To je najavljeno prije nekog vremena. Slicno je najavio i Siroki. Razlika izmedju te dvije najave je u tome da Siroki vec radi na tome, a Zrinjski po svemu sudeci ceka Bozje milosti. Valjda podju nesto ciniti kada se sezona okonca.

romeo
Kontakt:

Post Postao/la romeo » 24 apr 2014, 01:34

Signore je napisao/la:To mi je smijesan razlog. Sirom Europe stadioni tu imaju umjetnu travu. Stave teren po UEFA standardu i nema potrebe da ga skracuju ili sire, jer standardi za PL sigurno se po pitanju velicine terena poklapaju sa standardima UEFA-e. Evo za primjer Maksimir koji na tom mjestu ima umjetnu travu i suci ne stvaraju blato. Odmah sve ljepse izgleda.
Ne kapiras. Standardi postoje, ali teren mozes u odredjonom dijelu da skracujes ili siris, sve u skladu sa tim standardima.
Dakle, Celik igra na sirini 50 metara. Dodje repka na Bilino, sirina ide na 55 metara. Primjer dajem. O tome se radi.
I prije nego postavis pitanje e zasto to rade, taktika, jbga :mrgreen:
Volimo Čelik i oči nam se cakle !

bhfanatic14
Kontakt:

Post Postao/la bhfanatic14 » 24 apr 2014, 14:53

Kako napreduju radovi u Doboj-Kaknju??
SAVEZ NAPOLJE ! ! ! NSBIH = 0% fudbal 100% kriminal
Stadion Koševo

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 25 apr 2014, 00:25

romeo je napisao/la: Ne kapiras. Standardi postoje, ali teren mozes u odredjonom dijelu da skracujes ili siris, sve u skladu sa tim standardima.
Dakle, Celik igra na sirini 50 metara. Dodje repka na Bilino, sirina ide na 55 metara. Primjer dajem. O tome se radi.
I prije nego postavis pitanje e zasto to rade, taktika, jbga :mrgreen:
E to je onda to, jer mi je nesto drugo glupost :mrgreen: . Iako, nema sanse da je sirok 50, prelazi to i 60, al ajde, dajes samo primjere. Trebaju stavit tu umjetnu travu na neku mjeru da za UEFA takmicenja odgovara i dalje nema zezanja. Problem je vjerojatno sto Celik tu puno odredjuje, a oni ga vjerojatno skracuju zbog sebe. Teren sigurno moze biti uzi i kraci za PL nego za UEFA takmicenja medju koja spadaju i kvalifikacijske utakmice reprezentacije.
bhfanatic14 je napisao/la:Kako napreduju radovi u Doboj-Kaknju??
Nigdje nista vezano za stadion, ali evo slike sa zadnje domace utakmice. 14.4.

slika

slika

Izgleda da je ovo vec gotovo. Vidim da nema dasaka kojim su salovali tako da su do sad mozda cak i postavili gazista. Na drugoj strani tribine jos uvijek nema nikakvih radova, a vjerujem da ih nece ni biti dok ovaj dio ne zavrse

slika

brigsiroki
Kontakt:

Post Postao/la brigsiroki » 25 apr 2014, 15:45

slika
stadion pecara

brigsiroki
Kontakt:

Post Postao/la brigsiroki » 25 apr 2014, 15:54

slika

solidan stadion samo previse zbijen

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 27 apr 2014, 15:34

Derbi Druge lige Zapad se jučer igrao na stadionu u Vitezu. https://hr-hr.facebook.com/MaestralBSI" onclick="window.open(this.href);return false;
Hayley <3

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.