Pa u udruzenje premijerligasa ne moraju ulazit svi klubovi,za pocetak bi bilo dovoljno 7-8 klubova koji bi to podrzali pa kasnije bi se i ovi ostali pridruzivali polakoesso je napisao/la:e tu se slazem s tobom udruzenje premijerligas je ono najbitnije al opet neki klubovi nece da udu u udruzenje jer rade zajedno sa bandom sve je to komplikovano al se slazem sa tobom sto se tice udruzenja to bi definitivno popravilo stanje u bih nogometu i banda bi polako morala otici van e ovo treba da bude tema na forumo da se napravi udruzenje premijerligasa da pritisnemo celnike klubova da je to u njihovom interesu i da to vodi boljitku a ako to nece to je onda i njihov dil u svemu ovom poz
Utakmice klubova iz BiH na TV-u
Re: Prenos utakmica PREMIJER lige BiH na TV?
-
- Kontakt:
Cemu sluze nasi javni emiteri?Po njihovoj programskoj semi,izgleda da sluze za promociju kica,silikonskih koza,minica,dekoltea i slicnog,o da-da ne zaboravim da kazem da sluze i za promociju stranog sporta,zato se ne trebamo cuditi sto nam djeca nose dresove stranih igraca i koji samo vide idole u stranim igracima......evo na Ftv-u su konacno priznali i postavili nam pitanje "ko bi to uopste gledao?",mislili su naravno na nasu ligu,pa sa takvim razmisljanjem necemo nikad imati prenos tekmi iz nase(kakva god ona bila)lige,znaju na svojoj web stranici postaviti pitanje jeste li za Djeda Mraza a "ne znaju"postaviti pitanje kao sto je to uradio sportsport.ba jeste li za prenose tekmi premijer lige,hebe mi se za Djeda Mraza,kakve koristi imamo od toga,ali Djed Mraz nije ni bitan u ovoj prici,kazem to samo onako usput,htjeli to priznati ili ne,nasi javni emiteri na indirektan nacin podrzavaju lesinare iz saveza tj.bez prenosa tekmi uzivo-javni emiteri podrzavaju namjestanje tekmi i svega ostalog sranja na nasim terenima,sta fali prenositi barem jednu tekmu sedmicno,pa ako je igra losa,sudjenje i sve ostalo,sira javnost bi barem imala pravu sliku naseg fudbala i bila bi jos kriticnija prema savezu i trazila bi da se nesto mijenja,vecina sportskih redakcija(sto pisanih sto elektronskih medija)nije dovoljno kriticna prema nasem savezu,pa i po pitanju ne prenosenja tekmi uzivo,samo poneki mediji i to s vremena na vrijeme se kriticki odnose prema nasem savezu,javni emiteri prenose tekme stranih liga,pa vecina nasih sportskih komentatora nije dorasla za prenose takvih tekmi(navescu samo jedan od mnogobrojnih primjera-Igor Krstic kada dovede "eksperta" branimira tulica da komentarise tekme LP,odmah mi se smuci zivot a i fudbal za kojim sam inace lud),zato bi nasim sportskim komentatorima dobro doslo da se prvo malo kale na prenosima nase krompir lige pa tek onda da komentarisu tekme stranih liga i slicno......mozda su urednici sportskih redakcija pri javnim emiterima pod uticajem pojedinih politickih partija pa prvo moraju traziti odobrenje tih stranki da li da prenose tekme nase lige ili ne.....licno cu javnim emiterima poslati e-mail i navesti im nesto od ovoga teksta sto sam napisao gore,pitat cu ih jos kada ce nam obezbjediti prenose tekmi iz albanske,lige obale slonovace,azerbejdzana i slicno.....bilo bi dobro da i od vas neko to ucini,znam mnogi ce reci pa to nista nece pomoci ali trebamo im dati do znanja da nismo ovce i da mi znamo da je TV odavno izmisljen i da smo mi mozda jedina liga na svijetu cije se tekme ne prenose uzivo nego samo imamo snimke tekmi a i to je na brzaka itd itd....
Za Loptu
Svaka cast na postu i potpuno se slazem sa svime sto si rekao.
hahah sto se tice snimaka sjecam se ove polusezone je to bilo, ne znam koja sad tekma uglavnom kaze sad onaj sa bhtva : drugi gol je postigo taj i taj, gosti su se zalili na ofsajd ali nazalost nase kamere nsu uspjele uhvatiti taj trenutak xD
- RođeniMostar
- Kontakt:
Zabuna ! pardonMasterPiece je napisao/la:Kontra drug, savez tj. klubovi su trazili puno para od tv kuca koje ovi nisu htjeli dati za tv prava na nasu ligu, iako mislim da to i nisu neke basnoslovne cifre koje nase tv stanice ne mogu ispuniti bolje da daju nasim klubovima i tako im pomognu da dobiju i na kvaliteti i na gledanosti nego da bacaju pare na tamo neke coca cola lige i sl. pa svi veliki klubovi uveliko zavise od prodaje tv prava.
...kraj Neretve rođeni,mi smo raja iz Mostara...
- RođeniMostar
- Kontakt:
Ne kontam ?? Šta fk velež ?mandalskameratene je napisao/la:Svaka liga u evropi gotov ima live utakmice na Tv. FK VELEZ:D
Velez vec odavno ima svoje direktne prenose kao jedini klub u BiH. Sigurno je na to ovaj momak ciljao.
U inat svima.
-
- Kontakt:
Mislim da se covjek samo potpisao tako jer je navijac Veleza.....pozzRođeniMostar je napisao/la:Ne kontam ?? Šta fk velež ?mandalskameratene je napisao/la:Svaka liga u evropi gotov ima live utakmice na Tv. FK VELEZ:D
- RođeniMostar
- Kontakt:
Čudno nešto ali eto...lopta je okrugla je napisao/la:Mislim da se covjek samo potpisao tako jer je navijac Veleza.....pozzRođeniMostar je napisao/la:Ne kontam ?? Šta fk velež ?mandalskameratene je napisao/la:Svaka liga u evropi gotov ima live utakmice na Tv. FK VELEZ:D

-
- Kontakt:
Hvala,vise bih ja volio da nisam u pravu i da je situacija sasvim suprotna od svega sto sam ja naveo ali na nasu zalost nije,mislim da sve navijacke grupe trebaju izvrsiti pritisak na uprave klubova za koje navijaju i da traze od njih da pokrenu inicijativu za uspostavljanje udruzenja premijerligasa,kao sto neko gore vec rece,ne moraju to odmah biti svi klubovi,dovoljno za pocetak 7-8 klubova a kasnije,siguran sam u to,i ostali bi se prikljucili,ako uprave to ne zele da urade onda ce svima jasno biti da su u talu sa svezom i da im odgovara ovakvo stanje....pozzEagles je napisao/la:Za Loptu
Ja bih bio odusevljen da se moze gledat premier liga BiH na televiziji.
-
- Kontakt:
Ma niko ne trazi da oni prenose sve tekme,jedna tekma za svako kolo,odredi se tekma za koju se smatra da ce biti derbi tog kola,tako rade u Hrvatskoj,mislim da je isto u Srbiji,Sloveniji,Makedoniji i da ne nabrajam dalje,ne mogu iz saveza traziti milion po tekmi,savez je u minusu i mislim da bi se oni mogli premuntati,mozda celnici klubova prave vece probleme u svemu tome,nasim medijima su puna usta domaceg sporta a nista ne cine da ga promovisu,uz dobar marketing(privuces jake domace firme)mogli bi svi tu da zarade,za pocetak je dovoljno da nisu u minusu,ako nista drugo pokusati barem jednu sezonu pa ako je Tv kuca koja dobije pravo na prenose u minusu, onda barem svjetla obraza mogu reci-pokusali smo ali ovo ne ide i u minusu smo,ovako nam unaprijed bacaju prasinu u oci i generalizuju stvar,tvrdeci kako to niko nece gledati,ako nece privatne tv kuce,onda javni emiteri imaju obavezu da prenose tekme domace lige ako ni zbog cega drugog,onda iz razloga da ce prenosenjem tekmi siroj javnosti prikazati pravu sliku sta se desava na nasim terenima.......esso je napisao/la:ova banda iz saveza trazi puno para zato i nisu mogli naci sponzora za nasu ligu a to je problem al sve je ti iso i ivi iz tv hoce zaradu a i banda hoce svoje
-
- Kontakt:
A domace tv stanice se sluze izgovorom,te ne moze zbog ovoga te zbog onoga,njima je interes da prenose strane lige jer sigurno imaju dobru gledanost i samo im je to bitno-gledanost- ali kako unaprijed tvrditi da niko nece gledati nasu ligu a da nisu nista ucinili da je prenose,javnosti bacaju prasinu u oci........
POTPISUJEM I JA; I MOJE JE TO MISLJENJEMasterPiece je napisao/la:POTPIS!!!!!!!!antipolitika je napisao/la:esso sta ti imas s bayernom ,milanom,interom mene osobno lige petice ne interesiraju niti njihova ligaska natjecanja dok bi sigurno pogledao utakmicu sarajevo zrinjski ili zeljo sarajevo ili celik s bilo kim od vecih klubova ,sta mene briga za arsenal ta nisam se rodio u londonu to i jest problem nas sto nam svjet sve namece a nama nista nase ne valja ...meni valja kakvo je, da je, i hocemo prijenos premier lige!!!
Zeljeznicar, Juventus, BiH, Italija, Salihamidzic, Del Piero, Ibisevic
Dok sunce sja, dok disem ja, voljet cu vas ja
Vedad Ibisevic-veliki igrac-veliki covijek-veliki golgeter
Uh kad se sjetim toga, a valjalo bi kad bi se to desavalo cesto na nasim utakmicama, bile bi uzbudljivije.RođeniMostar je napisao/la:Sigurno da je ljepše vidjeti nekog navijača Želje kako skače od radosti a pitar plače kao što je bilo na popularni Zubandan i to se nikad neće zaboraviti ! i obrnutoamir je napisao/la: U pravu si sigurno, dok god nebude prenosa nema ni lige
Kada bi se utakmice prenosile bilo bo bolje sudjenje, mislim da bi gosti imali vece sanse u utakmicama. Valjalo bi kad bi barem neke utakmice prenosilo, ko hoce moze gledati strane neka gleda, a ko hoce domace treba i to omoguciti
Zeljeznicar, Juventus, BiH, Italija, Salihamidzic, Del Piero, Ibisevic
E pa slican sam i ja post postavio prije neko vrijeme.Govorio sam upravo o tome da navijaci moraju malo vise utjecat na klubove kako bi se oformilo udruzenje premijer ligasalopta je okrugla je napisao/la:Hvala,vise bih ja volio da nisam u pravu i da je situacija sasvim suprotna od svega sto sam ja naveo ali na nasu zalost nije,mislim da sve navijacke grupe trebaju izvrsiti pritisak na uprave klubova za koje navijaju i da traze od njih da pokrenu inicijativu za uspostavljanje udruzenja premijerligasa,kao sto neko gore vec rece,ne moraju to odmah biti svi klubovi,dovoljno za pocetak 7-8 klubova a kasnije,siguran sam u to,i ostali bi se prikljucili,ako uprave to ne zele da urade onda ce svima jasno biti da su u talu sa svezom i da im odgovara ovakvo stanje....pozzEagles je napisao/la:Za Loptu
To gore sam ja rekao
ljudi moji sve to stoji sto vi govorite al vec 10 god niko nezeli da prenosi bih ligu zasto bih bas sad kad je puno losija nego recimo prije par godina jednostavno nije interes ali opet moje misljenje da bih liga sa ovom bandom nije zasluzila da se prenosi jer oni mlate pare a bih liga tone sve dublje pa cak i treca njemacka liga je interesantnija jednostavno ovo je realnost bih domaceg nogometa dno dna jer mi smo nebitni svugdje u svijetu zbog bande
Ja se slazem sa ljudima koji misle da TV prenos itekako treba da se realizuje, pogotovo kao u hrvatskoj...kombinovano.
U svakom slucaju bi utakmice bile regularnije nego do sada.
Ja znam da nas ima vecina istomisljenika i to mogu reci za 99% moje raje iz Sarajeva.
U svakom slucaju bi utakmice bile regularnije nego do sada.
Ja znam da nas ima vecina istomisljenika i to mogu reci za 99% moje raje iz Sarajeva.
upravo zbog toga sve treba dici na bolji nivo a samim prenosom bi se dobio pozitivan šok za nasu ligu.esso je napisao/la:ljudi moji sve to stoji sto vi govorite al vec 10 god niko nezeli da prenosi bih ligu zasto bih bas sad kad je puno losija nego recimo prije par godina jednostavno nije interes ali opet moje misljenje da bih liga sa ovom bandom nije zasluzila da se prenosi jer oni mlate pare a bih liga tone sve dublje pa cak i treca njemacka liga je interesantnija jednostavno ovo je realnost bih domaceg nogometa dno dna jer mi smo nebitni svugdje u svijetu zbog bande
Sva ta djeca bi sanjala da ih jednom roditelji ugledaju na TV-u a zalaganje nebi dolazilo u pitanje.
Imali bi vise talenata i mladih nada. Nadam se da ce u skorijoj buducnosti ipak biti napravljen bolji zakon o sportu i da ce ovaj nas region napokon zahvatiti privatizacija klubova pa samim tim i procvat nogometa/fudbala u BiH

U kurcu bi bile regularnije nikad kod nas nece biti regularnosti,dok
se ne smanji liga i ne privatizuju klubovi i ne nadje sponzor lige.
Eh tad bi mozda mogli razmisljati o regularnom prvenstvu i ok utakmicama.
Do tad uzivajmo u sranju kupoprodajnih utakmica 3 boda za 3 boda.
se ne smanji liga i ne privatizuju klubovi i ne nadje sponzor lige.
Eh tad bi mozda mogli razmisljati o regularnom prvenstvu i ok utakmicama.
Do tad uzivajmo u sranju kupoprodajnih utakmica 3 boda za 3 boda.
ultra nije od danas do sutra ultra je vječno