BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Dede17
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la Dede17 » 20 apr 2014, 14:47

Prle je napisao/la:
Dede17 je napisao/la:Evo novih igrača :njanjanja:
slika
Uh kako im lijepo stoji žuta boja. :tralala:
Jel možeš nekako ubacit tu još Kagawu?
To je bila gotova slika na ****.de čini mi se. Nije moje djelo. :zviz:

Znači Volland naš od 2015.g. :thumbup: :zviz:
Besic je napisao/la:Jesta da navijam za Bayern al kad vidim da onaj Širle uzme mjesto Reusu u prvih 11 Pancera ja se ospem hoće mi nešto bit ....
Uzme mu mjesto na klupi, nikako u prvom timu. :njanjanja:

Klare

Post Postao/la Klare » 20 apr 2014, 14:52

Trebalo vremena da se ovi novi uigraju,
da se nađe pravi ritam za zamjenu glavnog pokretača Gunde,
da se pridošlice malkice uklope i to je to.

Jojić obećava da bi mogao postati jedan dosta kvalitetan igrač za rotaciju na kojeg se uvijek možeš osloniti.
A stvrno liči na zeca :mrgreen: , stoga valjda i nadimak Zeka. :?

Mikhtarijan je odličan, još bolji će da bude, kao i Sokratis.
Durm također, a Auba je dao dosta golova, no on se još traži, a i forma kao da mu opala.

Biće ovaj Dortmund prijetnja u LP svakom, i niko neće biti favorit protiv njih, u Bundeski teško da mogu i sljedeće godine parirati Bayernu svih 34 kola.

Finale kupa bi moglo da bude utakmica za školske udžbenike,
slika fudbala sadašnjosti i budućnosti.

Damir :salut:

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 20 apr 2014, 16:49

Lokos19 je napisao/la: @Semir
Sta se to sprema?
golemo je vrlo relativan pojam :think:
Ma nisam mislio na nešto konkretno, nego onako msm da se mašinerija zahuktava i da sljedeće sezone možemo očekivati nove podvige na svim poljima. :kafa: Apsolutno vjerujem u to. :wave:

Kako Reus fino od*eba Lewata kod penala... :urnebes: :arrow: Me gusta :zviz:
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 20 apr 2014, 19:02

Semir bvb je napisao/la: Neven davao podršku sa Žutog zida :!: :tokralju:
:tokralju: :tokralju:
Ovakvi nam trebaju :tokralju:
Hare_BvB je napisao/la:Jucerasnja tekma spektakularna, cini mi se sa preko 20 udaraca u protivnicki okvir gola. :shock:
21 :cool:
Semir bvb je napisao/la: Kako Reus fino od*eba Lewata kod penala... :urnebes: :arrow: Me gusta :zviz:
:rol: Nek' u Bayernu ganja te licne statistike...ovdje jok :!:

Sapuiza
Kontakt:

Post Postao/la Sapuiza » 20 apr 2014, 23:46

Ja sam ovom sezonom prezadovoljan. Iako je Juda otišao mi smo i dalje u europskih top 5-6. Lani smo imali sreče i prošli Malage, ove sezone nismo i ispali smo od Reala. Nogomet je takav, a nijanse često odlučuju o dojmu.

Ružna strana ove sezone je trend pljuvanja po momčadi, upravi, pa čak i Kloppu. Znači ne kritiziranja, već pljuvanja po kojem bi neupućeni zaključio da nas vodi Zdravko Mamić, a na terenu i tablici izgledamo kao Leotar. Srećom, takvih je ipak malo. Za takve imam par stihova jedne od meni najljepših navijačkih pjesama s ovih prostora:

Glas u noći tvoje ime tužno doziva,
Ja si lice krijem, pokrivam ga rukama,
Ti si pala, ovog puta nisi uspjela,
Al' diži glavu, ne daj se, tvoja djeca bodre te.

Sva srž navijanja sažeta u par riječi. :tokralju:

" onclick="window.open(this.href);return false;
Hans J. Watzke - jamac jakog BVB-a

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 21 apr 2014, 07:48

Što se tiče pljuvanja po upravi i Kloppu, ja se ne sjećam da je bilo ko napisao da upravu i Kloppa treba smijeniti, a to što su oni profesionalci i rade za pare, a ne na dobrovoljnoj bazi je razlog da im se upute i kritike kad stvari ne idu kako treba. Niko nije očekivao ni titulu u BL ni finale, ni polufinale LP i logično je da je sezona uspješna jer će na kraju biti više osvojenih bodova u BL nego lani, što je uspjeh pored svih povreda, ali objektivno BvB je i po TM daleko skuplja ekipa od Šalkea, Leverkuzena, ostale da i ne pominjem, pa bi sve osim drugog mjesta objektivno bio neuspjeh. Na kraju krajeva, prvih pet-šest timova u BL su ionako na tabeli poredani istim onim redom kako su poredani i na TM Ispadanje u LP od Reala se ne može tumačiti nedostatkom sportske sreće, jer smo u toj istoj LP prije utakmica sa Realom izgubili tri utakmice od tri različita protivnika, objektivno puno slabija od Reala. Problema je bilo ne samo sa povredama, nego i zbog neuklapanja prinova u sistem igre i bojim se da će toga biti i iduće sezone, jer će se odlazak Lewe možda više odraziti nego odlazak Gecea. Šta će biti na kraju sa Reusom, to niko ne može predvidjeti, ali imajući u vidu ranija događanja, teško je vjerovati da će ga uprava uspjeti zadržati, kad nije uspjela zadržati Šahina, Kagawu, Gecea, Lewata. Da li će biti nekih prijatnih iznenađenja i da li će neko novi eksplodirati i zadržati BvB u vrhu BL i LP, nadajmo se da hoće.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 21 apr 2014, 21:31

BREAKING: Borussia Dortmund wird in Kürze ein offizielles Angebot für Manchester United's Shinji Kagawa abgeben. Der BVB möchte Kagawa im Sommer zurückholen ! [Guardian]
@Prle izgleda onaj meistertrainer stvarno ima nekog insidera iz kluba :!: Ako i ovo pogodi znači da je Volland stvarno naš 2015! :clap:
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 21 apr 2014, 22:28

Semir bvb je napisao/la:
BREAKING: Borussia Dortmund wird in Kürze ein offizielles Angebot für Manchester United's Shinji Kagawa abgeben. Der BVB möchte Kagawa im Sommer zurückholen ! [Guardian]
@Prle izgleda onaj meistertrainer stvarno ima nekog insidera iz kluba :!: Ako i ovo pogodi znači da je Volland stvarno naš 2015! :clap:
Kagawa sada, Volland 15ste... *svrsencija :opaopa:
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 22 apr 2014, 13:20

Po kickeru Immobile favorit broj 1 za novog napadača. :kafa:

Što se tiče ponude za Kagawu ona će biti upućena Utd-u ukoliko Kagawa pokaže pozitivan signal, a kako stvari stoje lik ne želi iz Utd-a, voli gemat' lovu, ne umara se puno, jer igra po nekoliko minuta i bole ga brige :facepalm: . Zaboravite njega. Da nije bio seronja ne bi ni otiš'o iz kluba. Seronja bio i ostao. :kafa: Bolje bi bilo okrenuti se Calhanogluu ili nekom sličnom. :wave:

samir1909
Kontakt:

Post Postao/la samir1909 » 22 apr 2014, 13:47

Moglo bi biti nesto od ovog transfera Immobile-a cim Ruhr pise,oni imaju veze sa klubom.

http://www.ruhrnachrichten.de/sport/bvb ... 35,2340240" onclick="window.open(this.href);return false;

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 22 apr 2014, 14:32

Immobile,Ginter,Kagawa i Drmic su definitivno interesantni i tu se radi o konkretnom interesu BvB-a a ne samo o spekulacijama...jedino nisam siguran ko je prioritet za napadaca,da li Ciro ili Josip.

Ginter je vjerujem vec nas a drago mi je da se interesuju za Japanca jer bi' volio vidjeti takav profil igraca u klubu,makar to ne bio on.Vidjet cemo kako ce to u Manchesteru ici sa novim trenerom i da li ce Shinji i dalje cekati neku sansu :?

Klopp je odgovorio i na ova povezivanja sa Manchesterom...naravno ni od toga nista.
http://www.ruhrnachrichten.de/sport/bvb ... 35,2340393" onclick="window.open(this.href);return false;

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 22 apr 2014, 15:27

Moyes dobio otkaz u normalnim okolnostima to bi za mene bio znak da Kagawa ostaje. Medjutim buduci da je Giggs privremeno rjsenje, a da se novi trener tek sprema, mislim da Kagawa nema sta traziti u tom klubu.
Svakako ce novi trener dobiti odredjeni novcani iznos za pojacanja,a buduci da se spominje nekih 240 miliona €, ne vidim nacina kako bi Kagawa mogao ostati dio ekipe, a jos manje konkurisati za vecu minutazu...

BvB je ocito pokazao interesovanje, ManU ne bi trebao biti rucna kocnica,tako da ostaje samo koliko Kagawa zeli da se vrati u klub...
Ukoliko zeli, budite sigurni da ce doci,a ukoliko ne dodje, to znaci da on nije zelio da se vrati!!!
Stern des Südens

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 22 apr 2014, 20:35

Najprostranjenija navijacka skupina fanova Man.Utd-a su Azijati , iz tog razloga United godinama mora imati makar jednog u svojoj ekipi pa makar presjedio citavu sezonu.

Sezonu kada je Park napustio Old Trafford dosao je Kagawa. ;)

Volio bih ga vidjeti ponovno u dresu Dortmunda ali mislim da uprava Uniteda to nece dopustiti iz navedenog razloga , prije svega.
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 22 apr 2014, 22:42

Neka Kagawe u Utd-u i svi sretni. :kafa:
adnan24 je napisao/la:Klopp je odgovorio i na ova povezivanja sa Manchesterom...naravno ni od toga nista.
http://www.ruhrnachrichten.de/sport/bvb ... 35,2340393" onclick="window.open(this.href);return false;
Za mene nije uopšte bilo dileme oko toga. Na potpisivanju ugovora rekao je da ga niko ne traži do 2018. i siguran sam da će minimalno ostati do 2018. :kafa:

Što se tiče napadača ko god da je, sigurno je bolji od Schiebera. :mrgreen: Ja sam zadovoljan dolaskom Ramosa, a sljedeći koji dođe biće samo bonus. :kafa: Ovako smo imali samo na papiru 2 napadača, a zapravo u flopa se nikad nisi mogao pouzdati. :geek:
Immobile ili Drmić su po medijima najveći favoriti. Italijan nije jeftino rješenje. Koštao bi nekih 15-20 mil. dok je Drmić jeftinija varijanta. Iskreno ne bi me iznenadilo da iskoči i neko treće ime, mada su ova dva baš u žiži medija.
Sein Berater Marco Sommilla hatte der SZ bereits bestätigt, dass es Gespräche mit dem BVB gebe und Immobile "gerne zu so einem großen Klub wie Dortmund" gehen würde.
http://www.sueddeutsche.de/sport/person ... .1940811-2" onclick="window.open(this.href);return false;
Dakle, bilo je pregovora/razgovora s Immobileom i on je željan doći, ali vidjet' ćemo kako će se sve odvijati :!: :salut:

P.S. Kehl 2 sedmice pauze, Kevin napustio današnji trening, Schmelzer trenirao s ekipom :!: :zviz:

samir1909
Kontakt:

Post Postao/la samir1909 » 23 apr 2014, 07:09

''Imobile hoće u Borusiju''

http://www.sportske.net/vest/transferi/ ... 76154.html" onclick="window.open(this.href);return false;

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 23 apr 2014, 12:20

U Tuzli uvedena nova direktna avionska linija Tuzla-Dortmund...sigurno ce biti jeftina karta,moglo bi se to iskoristiti :njanjanja:

Zodiac
Kontakt:

Post Postao/la Zodiac » 23 apr 2014, 12:23

Procitah da je karta oko 40 ojera cini mi se :smile:

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 23 apr 2014, 12:25

Zodiac je napisao/la:Procitah da je karta oko 40 ojera cini mi se :smile:
39,99 :mrgreen:

To je bas dobra cifra,jos kad bi se moglo nekako doci do karte...

Zodiac
Kontakt:

Post Postao/la Zodiac » 23 apr 2014, 13:53

Možda bude neka nagradna igra :mrgreen: ,što se cijene tiče jako povoljno ,linija odlicna, zaspis u Tz probudis se iznad Westfalena :D .

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 23 apr 2014, 14:10

slika

Jedini višak ovde je Kagawa. :kafa: Od ostalih čeka se potvrda transfera Gintera i nešto konkretnije u vezi Immobilea. Ovi u Freiburgu su željni da prodaju Gintera i da ga onda dovedu na posudbu iz BVB-a. Ne vjerujem u taj scenarij. :geek: Inače, prejak rooster, samo da nas povrede malo obiđu. Msm da smo za ovu sezonu dovoljno ispaštali što se toga tiče. :twisted:

adnan24 je napisao/la:U Tuzli uvedena nova direktna avionska linija Tuzla-Dortmund...sigurno ce biti jeftina karta,moglo bi se to iskoristiti :njanjanja:
Izuzetna vijest. Moglo bi se to iskoristiti naredne sezone dok se malo uhodaju i dok se saznaju cijene povratnih karata i letovi iz Dortmunda za Tz. :thumbup: :wave:

P.S. Liverpool ponovo pokazao interesovanje za Mikija! :zviz:

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.