@parangal sve ok samo ga zasra sa Neymarom i Cescom.
Krenimo s brazilcem. Prva sezona u Evropi, dakle bukvalno sezona prilagodbe na Evropski fudbal i Barcelonu, u pocetku problemi sa anemijom, kasnije ona nezgodna povreda clanka. Dao 15 golova i podijelio 11 asistencija. Osim toga ( posto je statistika k'o bikini ), u prvoj utakmici donio superkup ( jedini trofej ove sezone ce vjerovatno osvojiti zbog njega ) onim golom kontra Atletico Madrida, zabio u prvom Clasicu, Celticu strpao 3 gola u LP i odigrao jos nekoliko fenomenalnih utakmica, pogotovo u odsustvu Messija kada je nosio Barcelonu. Za mene zasluzuje prolaznu ocjenu u svojoj prvoj sezoni

, kod tebe su standardi izgleda znatno viši.
Porediti talenat Neymara sa Messijevim ne treba jer se Messi radja jednom u 100 godina.
Dalje, Fabregasu ocigledno niko ne moze naci pravu poziciju u Barci, pokusavali su i Guardiola i Tito i evo sada Martino, ali nista. Saltali su ga sa pozicije na poziciju, svaku drugu utakmicu je imao drugu ulogu, od veznjaka preko krila do napadaca. I kao takav, zadnje 2 sezone je medju glavnim igracima u klubu, zbog toga sto je yebena klasa od igraca. Jes' znao se i pogubiti, uostalom kao i zadnjih mjesec dana ali ko ne bi ? Pa Messija šaltaj svaku utakmicu na drugu poziciju i vidi ocel' ispunit ocekivanja na svakoj, 'oce al' u kurcu, i on bi se pogubio.
Zato ja skidam kapu Cescu iako realno nije idealan za ovaj sistem, ali nije se on sam doveo sigurno i treba ga postovati samo zbog toga sto suti i igra sto mu se kaze. I to igra koliko moze.