FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

čamac
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la čamac » 09 feb 2010, 09:56

SINE je napisao/la:
ipetm je napisao/la:Pile je li istina da bi ovaj kučuković mogao doći na posudbu?
evo i ja čitam,valjda će biti šta od toga
Gdje ba čitate, koji Kučuković. Ja jedino znam za Mustafu Kučukovića. Nije valjda puk'o frajer.
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 09 feb 2010, 10:04

bistrikboy je napisao/la:
Seyo_TM je napisao/la:Ne kontam...kome ces kvariti?
Susjedima,razvila se rasprava neka o nama...
****..ga kad imaju krizu identiteta. Nije jednostavno navijati za klub koji je nastao otimanjem igraća iz tri kluba. U to vrijeme ko je god igr'o dobro lopte u gradu nije mogo mirno spavati. Čike dođu na vrata i pokucaju. Pitaš ko je. Kažu: voda komšija, voda odnosno torpedo komšija, torpedo. Ostalo znate.

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 09 feb 2010, 10:07

čamac je napisao/la:
SINE je napisao/la:
ipetm je napisao/la:Pile je li istina da bi ovaj kučuković mogao doći na posudbu?
evo i ja čitam,valjda će biti šta od toga
Gdje ba čitate, koji Kučuković. Ja jedino znam za Mustafu Kučukovića. Nije valjda puk'o frajer.
Bas taj Kucukovic. Pojavio se info na nekim forumima ali samo nezvanican tj. onaj info tipa "cuo sam".
Ne vjerujem da ce od toga ista biti! Kakav crni Kucukovic i posudba u BH ligu!
Zadnja izmjena: Stole iz Bora, dana/u 09 feb 2010, 10:15, ukupno mijenjano 1 put.
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 09 feb 2010, 10:15

Je li baš rek'o Meša da hoće da ga u Željo pošalje ili općenito negdje na posudbu. Ne mogu da vjerujem da je on Meši viška. Ima druga francuska liga za takve slučajeve, kakvi mi. Uostalom nek' se strpi svakako im ne gine druga liga.

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 09 feb 2010, 10:17

čamac je napisao/la:Je li baš rek'o Meša da hoće da ga u Željo pošalje ili općenito negdje na posudbu. Ne mogu da vjerujem da je on Meši viška. Ima druga francuska liga za takve slučajeve, kakvi mi. Uostalom nek' se strpi svakako im ne gine druga liga.
To je informacija tipa "cuo sam", "prica se" i slicno tome. Sve te informacije, dok ne izadju negdje na nekom ozbiljnom mjestu kao zvanicne, ne treba uzimati za ozbiljno.
AMAR OSIM

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 09 feb 2010, 10:28

čamac je napisao/la:Je li baš rek'o Meša da hoće da ga u Željo pošalje ili općenito negdje na posudbu. Ne mogu da vjerujem da je on Meši viška. Ima druga francuska liga za takve slučajeve, kakvi mi. Uostalom nek' se strpi svakako im ne gine druga liga.
Vise je to kao Mesa bi htio da pomogne Zelji i da ga posudi nama jer nema mjesta kod njega u napadu a bolje mu je da igra e sad postoji volja sa Mesine strane ovih dana ce vjerovatno razgovarati, sam je Mesa izjavio da ce zvati Zelju da im ovo predlozi informacija 100% tacana
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 09 feb 2010, 10:36

Evo jedan odlican clanak preuzet sa orga:

FK ''Željazničar'' 1966. - 1976. (Sarajevo, BiH)

slika

stoje: Josip Bukal, Slobodan Janjuš, Edin Sprečo, Boško Janković, Velija Bečirspahić, Dragan Kojović, Esad Ibrahimović, Josip Katalinski

čuče: Branimir Jelušić, Avdija Deraković, Enver Hadžiabdić, Fahrija Hrvat, Blagoje Bratić, Slobodan Kojović, Željko Rodić, Miloš Radović
Generacija igrača 1972. - Prvaci SFRJ

Bile su to najslavnije godine tima sa Grbavice.

Zeljeznicar je u sezoni 1971/72. osvojio sampionsku krunu nekadasnje Jugoslavije. Bila je to godina u kojoj su izabranici Milana Ribara vodili mrtvu trku sa beogradskom Crvenom zvezdom. Na kraju su “plavi'' sakupili 59, a beogradjani 49 bodova. Zeljo je dozivio samo cetiri poraza, dok su 9 puta igrali nerijeseno. Pobjedilo se cak u 21 utakmici. Impozantntna gol razlika govori sama po sebi o snazi tadasnjeg Zelje. Postignuto je 55 pogodaka, sto je bilo dovoljno za trece mjesto rang-liste najefikasnijih ekipa. Ipak odbrana je odigrala veliku ulogu, primljeno je samo 20 golova (najmanje u ligi). Postignuta je i dotadasnja rekordna pobjeda protiv slovenackog Maribora (8:0). Gradski derbi sa FK Sarajevo u dva susreta zavrsen je egalom. U prvom susretu je bio bolji Zeljeznicar rezultatom 2:1, a u uzvratu na Kosevu suparnik je bio bolji identicnim ishodom.

Strucni Stab je predvodio Milan Ribar, a na klupi su jos sjedili Sulejman Kulovic i Fadil Pozegija.

Najbolji strijelac Zelje u ovoj sezoni bio je “legenda'' sa Grbavice, Josip Bukal sa postignutih 14 zgoditaka, a Bosko Jankovic dao je 13, dok je Josip Katalinski 12 puta pogadjao mreze suparnickih vratara.

Slobodan Janjus, golman “plavih” je u toj godini postao rekorder po do tada najmanjem broju primljenih golova u svim odigranim sampionatima, svega 20.

Sampionsku generaciju cini li su: Slobodan Janjus, Dragan Kojovic, Velija Becirspahic, Blagoje Bratic, Josip Katalinski, Enver Hadziabdic, Branimir Jelusic, Bosko Jankovic, Josip Bukal, Edin Spreco, Avdija Derakovic, Slobodan Kojovic, Fahrija Hrvat, Dzemaludin Serbo, Nusret Kadric, Hajrudin Saracevic, Milos Radovic i Zeljko Rodic.

Gdje su sada?

Janjuš Slobodan, golman, živi na Floridi, tamo je oženjen, ponekad dođe u Sarajevo.
Kojović Dragan, desni bek, umro je iznenada oko 2000 god. u Trebinju.
Bečirspahić Velija, lijevi bek, umro je od raka želuca u Sarajevu prije rata.
Bratić Blagoje, desni half, živi u Americi, bliže Kanadi.
Katalinski Josip, zvani Škija, centarhalf, živi u Sarajevu i radi u fudbalu pri Fudbalskom savezu BiH.
Hadžiabdić Enver, lijevi half, živi u Sarajevu i direktor je Želje.
Jelušić Branimir, zvani Feler, desno krilo, živi u Sarajevu i jedan je od trenera u NK Napredak.
Janković Boško, osmica, umro je u Zeleniku kod Herceg-Novog početkom rata.
Bukal Josip, centarfor, živi u Sarajevu i radi kao trener omladinskog pogona Želje.
Sprečo Edin, desetka, živi u Sarajevu i radi kao koordinator u klubu.
Deraković Avdija, zvani Tica, lijevo krilo, umro je u Doboju prije rata od puknuća slezene.
Kojović Slobodan, živi u Crnoj Gori.
Hrvat Fahrija, živi sa porodicom u Makarskoj.
Šerbo Džemaludin, živi u Sarajevu i ima kafić u kvartu Dolac-Malta.
Kadrić Nusret, živi u Sarajevu i radi u firmi ''Zrak''.
Saračević Hajrudin, živi u Kanadi, oko 500 km od Bratića.
Radović Mišo, prema nekim saznanjima živi i radi u Srbiji.
Rodić Željko, živi u Osijeku, autor ovog sajta.
Ribar Milan, glavni trener, umro je u Zagrebu ubrzo nakon rata.
Požegija Fadil, kondicioni trener, umro je prije rata u Sarajevu.
Kulović Sulejman, pomoćni trener, poginuo je u ratu u Sarajevu.

http://www.zerodic.com/autor/sportska_k ... znicar.htm

http://www.zerodic.com/autor/sportska_k ... rijera.htm

i Par lijepih anegdota

http://www.zerodic.com/autor/sportska_k ... rijera.htm

Kako sam glumio Senzena

Srijeda, popodnevni trening na Grbavici. Pripremali smo se za nedeljnu utakmicu protiv "Dinama" iz Zagreba.

Dobio sam zadatak da glumim Senzena, desno krilo Dinama. Trebao sam pokusavati driblati lijevog beka Veliju Becirspahica kao Senzen, a on mi je trebao oduzeti loptu, te se ubacivati u napad kao lijevo krilo, tj. nametnuti se Senzenu svojom ofanzivnom igrom .

Medjutim, svaki nas trening je podrazumjevao ozbiljnu igru, bez improvizacije, pa sam ja stvarno njega driblao, a on mi je uzaludno pokusavao oduzeti loptu.

Inace, nase treninge je uvijek posmatralo najmanje oko 1.000 ljudi.

U igri jedan na jedan, Velija mi nikako nije uspijevao oduzeti loptu, pa sam morao nekoliko puta ponavljati akciju. U jednom trenutku, proturio sam mu loptu kroz noge, sto je izazvalo odusevljenu i burnu reakciju gledalaca.

Ali, jos burnije je reagovao trener Ribar, koji je skakao i iznerviran se izgalamio na Becirspahica: "Velija, pa nije ti ga majka rodila. Ubi ga!". To je bilo grubo izreceno, ali vrlo efikasno!?

Nakon toga Velija vise nije gledao loptu, vec samo kako ce me odalamiti preko nogu.

Naravno, vidio sam da je vrag odnio salu, pa sam "pomogao" Veliji tako sto sam namjerno dodavao malo jaci for lopti kako bi on mogao presjeci loptu i obaviti svoj zadatak. Tako je trening dobio pravi smisao.

A u nedelju, na prvenstvenoj utakmici, Senzen je u prvih deset minuta dva puta zavrsio na atletskoj stazi nakon izuzetno ostrih Velijinih startova, pa se poslije toga vise nije usudio preci centar i napadati na nas gol. Velija mu se zatim i dobro nametnuo ofanzivnom igrom, odigravsi gotovo cijelu utakmicu u napadu kao lijevo krilo, a "Zeljo" je pobijedio 2:0.
AMAR OSIM

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 09 feb 2010, 10:37

Ne znam u kakvoj je formi, ali onaj nekadašnji bi nam leg'o ko budali šamar. Ima li iko da zna nešto više o njemu? Šta se s njim dešava u zadnje vrijeme. Pile hvala na informaciji. Nekad pomislim da si sam Amar :D

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 09 feb 2010, 10:39

čamac je napisao/la:Ne znam u kakvoj je formi, ali onaj nekadašnji bi nam leg'o ko budali šamar. Ima li iko da zna nešto više o njemu? Šta se s njim dešava u zadnje vrijeme. Pile hvala na informaciji. Nekad pomislim da si sam Amar :D
Jos jucer sam prekopao sve o njemu, bio je povrjedjen i to duze vremena sada je totalno fit i spreman u francuskoj se bas nesto nije naigrao tako da tu nema sta pisati

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 09 feb 2010, 10:55

Umro je i Blagoje Bratic,meni se cini prosle godine,cisto da "apdejtujem" stoletov post :mrgreen: ...kucukovic...hmmm...bilo bi to opste ludilo
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 09 feb 2010, 11:07

ja ništa ne vjerujem dok ne vidim. ali NIŠTA.

scorpion
Kontakt:

Post Postao/la scorpion » 09 feb 2010, 11:18

Ja nesto vjerujem da je to obicna avazova "patka"...bilo je ovakvih i slicnih najava vec i ranije,mozda ne ovako "zvucnih",ali sve dok ja njega ne vidim u Plavom salonu na potpisu "ugovora"(o posudbi) sa Đelom i Amarom,ništa od toga :ugeek:
...ja neću da govorim radi čega i da objašnjavam,vi to vrlo dobro znate,al ako ništa drugo i ono što je jedino što mogu da učinim za taj grad,pa da se i vi sjetite da sam se rodio u Sarajevu, a znate šta se dešava!!!

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 09 feb 2010, 11:38

Ima li ko scan tog clanka?

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 09 feb 2010, 12:10

scorpion je napisao/la:Ja nesto vjerujem da je to obicna avazova "patka"...bilo je ovakvih i slicnih najava vec i ranije,mozda ne ovako "zvucnih",ali sve dok ja njega ne vidim u Plavom salonu na potpisu "ugovora"(o posudbi) sa Đelom i Amarom,ništa od toga :ugeek:
Nije nikakva patka, ali postoje jos mnogo drugih stvari koje treba dogovoriti osim toga sto je mesa raspolozen da nam izadje u susret, finansiski gledano mi ga ne mozemo placati ali ako grenobl bude placao veci dio plate zasto da ne ima tu jos kamaru stvari ali nije laznjak

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 09 feb 2010, 12:21

Osim card coming up trumps at Željezničar
Published: Monday 8 February 2010, 7.59CET

Ivica Osim led FK Željezničar to the 1984/85 UEFA Cup semi-finals, and son Amar – back at the club after a six-year absence – also has big European ambitions for the Sarajevo Railwaymen.

slika
Željezničar coach Amar Osim
©Fedja Krvavac

Back at FK Željezničar after a six-year absence, Amar Osim is fulfilling his aim to create a team "that will play an important role in the coming seasons" in Bosnia-Herzegovina.
The 42-year-old Osim led the Sarajevo Railwaymen (Željo for short) to back-to-back titles in his first two seasons, 2001/02 and 2002/03, as well as two domestic cups before being dismissed at the start of the 2003/04 campaign. However, after a spell with JEF United in Japan – initially under his father Ivica – the younger Osim resumed control at Željezničar in July, and is doing well.
Fifth in the league at the winter break, seven points adrift of leaders NK Široki Brijeg, Osim's side's big target it to make it back into Europe for the first time since they were thrashed by PFC Litex Lovech in the 2004/05 UEFA Cup second qualifying round. "Our aim was to create a team to play an important role in the coming seasons," the former Željezničar player explained.
For the moment, they have two chances to make it into Europe; through the league and the Kup Bosne i Hercegovine, where they will compete in the semi-finals in the spring. "We can make it to the UEFA Europa League through either," said Osim. "The competition in the cup is tough, but Željezničar have played well and I hope we'll reach the final."
European competition at Željezničar has a special resonance in the Osim family. Ivica, now 68, led the club to the semi-finals of the 1984/85 UEFA Cup, losing out to Hungarian side FC Videoton. Amar Osim has enjoyed some success himself, his side reaching the 2002/03 UEFA Champions League third qualifying round – but they were no match for Newcastle United FC, losing 5-0 on aggregate.
With the season resuming on 27 February, Željezničar and their rivals are all back in training, with most planning trips to sunnier climes ahead of the restart. Meanwhile, the winter has been harsh for the Premijer Liga's coaches, with a number of changes.
Vlatko Glavaš and Goran Skakić became the third coaches this season of FK Sloboda Tuzla and FK Leotar, respectively. Zoran Ćurguz has replaced Amir Durgutović at NK Zvijezda Gradačac, Zoran Marić has come in following Velimir Stojnić's retirement at FK Borac Banja Luka while German coach Thomas Geist will look to stop the rot at bottom club FK Laktaši following the departure of Milan Petković.
©uefa.com

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 09 feb 2010, 12:37

boccaccio je napisao/la:Upravo tako,pogledaj samo koji je broj utakmica,jos malo pa kao polusezona...jako bitno,sve je ovo bitno osim rezultata...da me neko pogresno ne shvati,svaka pobjeda je bitna,vazan je rezultat,ali samo ako igra najjaca postava,kada se amar igra sastava,onda kroji ekipu i sklapa mozaik,pa je rezultat koliko i bitan,toliko i nije...bitno je izdvojiti iz mase 16-17 igraca koji ce biti konkurentni za nastavak sezone...mi ih trenutno imamo oko 25...j.ebo talenat ako ga uopste i ima,ako nema rada...to nam treba,fizicki anaerobno rasturiti svakog igraca ponaosob,uz mnogo rada,uz teske upale misica,kada i vene bole,pa uz lagano slabljenje intenziteta pred prvenstvo,osvjezavanje ekipe,i lagano u utakmice potpuno spremni...camac je dobro rekao i u pravu je kada misli da cemo se natezati sa mnogim ekipama i da to nista nece ici glat,onako kako mi to zelimo,ali postavimo to kao nesto sto cini ovaj fudbal zanimljivim,mi ne prednjacimo nad drugim ekipama,nemamo nikakvu prednost,bice tesko,ali imamo srce...jos poneka utakmica do pocetka i onda najjacih 11 igraca u duel sa celikom,koji nece biti lagan,ali koji cemo da pobijedimo,pa sve dalje u nove pobjede...do evrope...i dalje...i vise...i jace...i najjace!!!!
Kao i obicno slicno razmisljamo, ono sto je meni zanimljivo je da ni jednom od utakmica bez obzira o kom se protivniku radilo nije igrao jedan te isti tim, po nicemu se jos uvijek ne moze zakljuciti koga ce Brko izvesti na teren protiv celika, cini mi se da mu je primarni cilj bio da vidi u ovim malo jacim utakmicama kolike su mogucnosti pojedinaca jedino mi je to logicno kad svaku utakmicu izvede novi sastav.

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 09 feb 2010, 13:00

Upravo tako pile,to je vjerovatno razlog razlicitih sastava,amar treba da iskristalise sebi u glavi koji igrac je spreman za kakve mogucnosti...ovo mi izgleda vise kao dugorocan pogled na sastav,jer se otprilike zna koji igraci bi mogli da igraju u narednoj polusezoni,to znamo otprilike svi uz manje varijacije zavisno od navijackih ukusa,ali cini mi se da Amar konkretno gleda i dugorocno,na kraju sezone su i vece mogucnosti za dovodjenje igraca,lakse se i otarasiti nekoga koga mozda sada i analizira...kroz veliki broj utakmica svi igraci ce imati priliku da pokazu svoje znanje i to kroz solidnu minutazu...i nijedan igrac se nece moci zaliti,jer ce i sam kroz ove tekme biti svjestan da li se na njega moze racunati...teren sve govori,i igraci i treneri sve sami mogu da sagledaju kako treba...mislim da se u nekim segmentima radi odlican posao,ali naravno da je to jos uvijek daleko od onog sto svi zelimo...polako,bice to dobro
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 09 feb 2010, 13:03

Nije ništa nerealno ovo za Kučukovića. I Mešić je kao igrač Nantesa kod nas bio na posudbi. Može onda i Mešin Kučuković iz Grenoblea. Odigrao je 54 minute za godinu dana, koliko je tamo.
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 09 feb 2010, 13:56

Kučković ... :o :o :o :shock:
Edit: Jel može neko scan taj članak ..

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 09 feb 2010, 14:20

27/02/2010.....Željeznicar.....vs.....Celik

06/03/2010.....Široki Brijeg.....vs.....Željeznicar

13/03/2010.....Željeznicar .....vs.....Zvijezda

20/03/2010.....Zrinjski.....vs.....Željeznicar

03/04/2010.....Željeznicar.....vs.....Slavija

07/04/2010.....Željeznicar.....vs.....Travnik

10/04/2010.....Rudar.....vs.....Željeznicar

17/04/2010.....Željeznicar.....vs.....Borac

21/04/2010.....Sloboda.....vs.....Željeznicar

24/04/2010.....Željeznicar.....vs.....Modrica

28/04/2010.....Velež.....vs.....Željeznicar

01/05/2010.....Željeznicar.....vs.....Olimpik

08/05/2010.....Sarajevo.....vs.....Željeznicar

15/05/2010.....Željeznicar.....vs.....FK Laktaši

22/05/2010.....Leotar.....vs.....Željeznicar

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 77 gostiju.