Postali ste kao Wenger,stalno neka opravdanja,da smo imali dmf-a,da nisu povrijeđeni ovo onosuhi je napisao/la:
![]()

Flamini umjesto rukava odrezo dio šorca

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis
Postali ste kao Wenger,stalno neka opravdanja,da smo imali dmf-a,da nisu povrijeđeni ovo onosuhi je napisao/la:
![]()
Arsenal ima takvog igrača..."dinamičnog veznog" igrača tj. "box to box" igračaJohny je napisao/la:Arsenalu ne treba zivotinja u ekipi , njima treba dinamican vezni igrac , suprotno od onoga sto je Arteta.Dakle igrac koji ce igrati u oba pravca , vrsiti presing na sredini terena a ne biti razigravac stopera i bekova.
Capoue i Wanyama nisu taj tip igraca , jaki u duel igri ali to je danas totalno nevazan faktor u koliko imas igraca koji odlicno cita igru i ima kvalitetno postavljanje.
Sve se slazem, potpisujem sve osim ovo /Martinez taj lik je precijenjen, vjerujem da je bolji finiser od Girouda (ali je ovaj bolji u nekim drugim stvarima a i veci je ****) ali nije ni blizu npr. Costi.QUARTERBACK je napisao/la:Treba nam jak zadnji vezni, nešto tipa Wanyama/Bender, i da mu Flamini bude rezerva.
Treba nam prodorno i tehnički potkovano lijevo krilo, nešto tipa Reus/Draxler i da mu Podolski bude rezerva.
Treba nam killer napadač, čovjek koji će sam sebi stvoriti šansu, nešto tipa Diego Costa/Martinez, i da mu Giroud bude rezerva. A moze vala i ici ko mu yebe strinu.
PS. I ono najvažnije, treba nam novi FootballManager 2015 pošto sam 14-ku prekucao.
polako , na 2015 neces nikog moci dovesti xD tamo cemo svi biti wenger , djecu dovoditi xDQUARTERBACK je napisao/la:
PS. I ono najvažnije, treba nam novi FootballManager 2015 pošto sam 14-ku prekucao.
ok sve si fino napisao ali nismo mi jedini engleski klub koji ima ovakav raspored, i City, Chelsea i United igraju isti broj ili veci utakmica po sezoni pa se nikome ne ozlijedjuju ovoliko igraci kao Arsenal. I njima se povrijede igraci upravu si ritam je zestok jer nema pauze pa tako izgube Aguera na koji mjesec ali to je sve nermalno a ovo u Arsenalu je nenormalno jer Arsenal ne izgubi jednog igraca vec pola prve ekipe. Dva su krivca za to, Wenger i ljekarski tim, Wengeru za sve ove sezone nikad nije palo na pamet da promjeni te mentole da pokusa promjeniti nesto vec samo kuka sta bi bilo kad bi bilo...boka je napisao/la:ne bih se složio sa ovom teorijom o Wengeru kao velikom krivcu za povrede...sigurno da dio krivice leži na manageru ali ajmo biti malo realni i promisliti kako je koncipirana nogometna sezona u Engleskoj (dakle traje od augusta do maja sa vrlo intezivnim prvim dijelom pomiješanim sa utakmicama lige prvaka nakon kojeg dolazi luđački period oko nove godine, u vrijeme kada ostali odmaraju i imaju vremena za mini zimske pripreme) i sada se postavite u Wengerovu fotelju, imate odluku između vrlo intezivnih ljetnih priprema koje su praktički jedini dio godine kada se može raditi ozbiljno na kondicionoj spremi ili da se uzdate u neki natural fitness ekipe pa im date laganije pripreme ali onda bi vjerovatno u određenom dijelu sezone došlo do toga da nitko takoreči ne može hodati po terenu jer nije dovoljno dobro kondiciono pripremljen a onda bi opet svi pljuvali po njemu da šta to on radi sa njima na treninzima.
Bitni faktori kod ozljeda su i to što je Premier league liga duela, fizički i tjelesno intezivnog nogometa gdje se svaka utakmica mora igrati na 100% ma koliko mi zamišljali da to nije tako i da se neke igraju sa pola snage, naši igrači su večinom konstitucijski nedovoljno jaki a igramo igru posjeda i kombinatorike gdje nam je automatski veča mogućnost da dobijemo po nogama...kad se sve to zbroji i oduzme u prednosti za bolji plasman su ekipe sa jačom klupom (ona opet ovisi o debljini novčanika a mi i nismo bili nešto pretjerano pri parama zadnjih sezona) i one ekipe koje ne igraju euro kupove (Liverpool i Everton sigurno ne bi bili gdje su sada da im se doda još 10-tak jakih utakmica) i u principu je umjetnost kako pod ovim uvjetima Wenger stalno drži Arsenal među 4-iri iako bi mi svi voljeli i osječamo da se u pojedinim trenutcima sa malo više muda i sreče moglo napraviti i više...
Ono što zamjeram Wengeru je period rekovalenscencije i svi ti silni setbeci i pogrešne procjene, očigledno je da nešto nije u redu sa ljekarskom službom ali u njih se ne dira nikako (barem ja nisam čuo) kao i to da nam je napadačka igra, građenje napada i stvaranje šansi da preciziram, ove godine dosta nazadovala a to je njegovo područje i isključiva odgovornost...
Oprostite što sam oduljio, **** ga zanio se...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.