FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Željovac
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Željovac » 08 feb 2010, 23:56

Seyo_TM je napisao/la:
Željovac je napisao/la:Ovo "kad dođu teški dani" je na melodiju himne Partizana. Rado bih da me neko demantuje. Znam da je ista melodija i velika je bruka, ako je baš napravljena za tu njihovu himnu.
parni valjak neka melje...nek ispuni nase zelje...jel ta?
Nisu ni slicne...
Da volim crno bele...
Sad ne znam je li im to baš zvanična himna, ali ide prije svake košarkaške utakmice Partizana.
A nađoh i one trubadure. Napravili je 1971. Sve ista melodija.
[youtube][/youtube]
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 08 feb 2010, 23:57

tax je napisao/la:pa sta da nas bude i 30 to je extra za friendly game
only 15 bbb came to sarajevo when dinamo played against
i wrote this on english becouse some of you don t know bosnian very well
"in english" :mrgreen:
kakvi bolan bbb pa kuci ih jedva dodje 2hiljade a milionski grad...
pile87 je napisao/la:
Seyo_TM je napisao/la:Ima jos onih koji idu sa autima, al ce na zapad :mrgreen: ...
Ma ja to gledam malo drukcije bolje 20 ljudi kako treba nego...
kontam...al meni je vise na sta smo spali...pa sva omladina listice je dosla prosle godine, njih 50 :mrgreen:
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

umene zeljo
Kontakt:

Post Postao/la umene zeljo » 09 feb 2010, 00:04

de ljudi znal neko sigurno koliko mjesta ima....jer nas ima nekoliko iz zivinica koji bi volili ici sa navijacima organizovano..... :?: :?: :?: :?:

GoRaN
Kontakt:

Post Postao/la GoRaN » 09 feb 2010, 00:05

Ma ajde nagurajte bar 200+...Nek se primjeti neka razlika izmedju Skripara i TM...Nalozite se malo... :D :D :D

TheManiacs
Kontakt:

Post Postao/la TheManiacs » 09 feb 2010, 00:06

umene zeljo je napisao/la:de ljudi znal neko sigurno koliko mjesta ima....jer nas ima nekoliko iz zivinica koji bi volili ici sa navijacima organizovano..... :?: :?: :?: :?:
odes u udruzenje brate i upises se i idi ;)
Na vjernost ti se kunem !
THE MANIACS 1987

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 09 feb 2010, 00:07

Željovac je napisao/la:
Seyo_TM je napisao/la:
Željovac je napisao/la:Ovo "kad dođu teški dani" je na melodiju himne Partizana. Rado bih da me neko demantuje. Znam da je ista melodija i velika je bruka, ako je baš napravljena za tu njihovu himnu.
parni valjak neka melje...nek ispuni nase zelje...jel ta?
Nisu ni slicne...
Da volim crno bele...
Sad ne znam je li im to baš zvanična himna, ali ide prije svake košarkaške utakmice Partizana.
A nađoh i one trubadure. Napravili je 1971. Sve ista melodija.
Zadnja izmjena: Seyo_TM, dana/u 09 feb 2010, 00:12, ukupno mijenjano 1 put.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 09 feb 2010, 00:09

Seyo_TM je napisao/la:kontam...al meni je vise na sta smo spali...pa sva omladina listice je dosla prosle godine, njih 50 :mrgreen:
Bice bolan samo da ne bude
slika
Zadnja izmjena: pile87, dana/u 09 feb 2010, 00:12, ukupno mijenjano 1 put.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

umene zeljo
Kontakt:

Post Postao/la umene zeljo » 09 feb 2010, 00:09

TheManiacs je napisao/la:
umene zeljo je napisao/la:de ljudi znal neko sigurno koliko mjesta ima....jer nas ima nekoliko iz zivinica koji bi volili ici sa navijacima organizovano..... :?: :?: :?: :?:
odes u udruzenje brate i upises se i idi ;)
pa sutra sam u planu, al morat cu preko jarana to da mi odradi posto sarajevo i nije bas tako blizu....pa zato pitam zan li neko..... :?: :?:

rexxxoNa_
Kontakt:

Post Postao/la rexxxoNa_ » 09 feb 2010, 00:23

pile87 je napisao/la:
Seyo_TM je napisao/la:1minibus?
tugo moja pregolema...ici ce jos raje privatno...al tako malo raje da ide organizovano :shock:
nek vas bude 50 dobro je a bice vise znam jos neke raje ide sa 2 auta :D

ma idu 2 busa raje :D provjereno 100%
... daj zaigraj, zaplesi na terenu, zabi tom kretenu da bude ludnica ...

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 09 feb 2010, 00:42

Moze li neko dopunit skim smo sve igrali:
Radnicki, solunac, crvenka, zminj, fazani, istra, inter

pa hajduk, vjerovatno cemo odigrati jos dvije u medjugorju

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 09 feb 2010, 00:45

oni .... iz foce :D
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

H-beg
Kontakt:

Post Postao/la H-beg » 09 feb 2010, 00:46

Seyo_TM je napisao/la:Moze li neko dopunit skim smo sve igrali:
Radnicki, solunac, crvenka, zminj, fazani, istra, inter

pa hajduk, vjerovatno cemo odigrati jos dvije u medjugorju
karlovac :mrgreen:
dobro je..zaboravljamo teske poraze
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga, u mom' srcu jedna ljubav i ne postoji druga, volim te Željo, tvoj Manijak s' Juga !!!

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 09 feb 2010, 00:48

Znaci 9, jos 2-3...ko polusezonu da smo odradili :mrgreen:

19TM87
Kontakt:

Post Postao/la 19TM87 » 09 feb 2010, 01:37

ja samo znam da pola ovih koji nesto se pricaju kolko ce nas ici da oni licno nece ici 8-)
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA

Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 09 feb 2010, 01:44

Seyo_TM je napisao/la:Znaci 9, jos 2-3...ko polusezonu da smo odradili :mrgreen:

Upravo tako,pogledaj samo koji je broj utakmica,jos malo pa kao polusezona...jako bitno,sve je ovo bitno osim rezultata...da me neko pogresno ne shvati,svaka pobjeda je bitna,vazan je rezultat,ali samo ako igra najjaca postava,kada se amar igra sastava,onda kroji ekipu i sklapa mozaik,pa je rezultat koliko i bitan,toliko i nije...bitno je izdvojiti iz mase 16-17 igraca koji ce biti konkurentni za nastavak sezone...mi ih trenutno imamo oko 25...j.ebo talenat ako ga uopste i ima,ako nema rada...to nam treba,fizicki anaerobno rasturiti svakog igraca ponaosob,uz mnogo rada,uz teske upale misica,kada i vene bole,pa uz lagano slabljenje intenziteta pred prvenstvo,osvjezavanje ekipe,i lagano u utakmice potpuno spremni...camac je dobro rekao i u pravu je kada misli da cemo se natezati sa mnogim ekipama i da to nista nece ici glat,onako kako mi to zelimo,ali postavimo to kao nesto sto cini ovaj fudbal zanimljivim,mi ne prednjacimo nad drugim ekipama,nemamo nikakvu prednost,bice tesko,ali imamo srce...jos poneka utakmica do pocetka i onda najjacih 11 igraca u duel sa celikom,koji nece biti lagan,ali koji cemo da pobijedimo,pa sve dalje u nove pobjede...do evrope...i dalje...i vise...i jace...i najjace!!!!
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 09 feb 2010, 07:43

Seyo_TM je napisao/la:
pile87 je napisao/la:Grbavica kad se pjevala protiv Sirokog snimak sa sjevera da se najezis :D
Stole ga je pravio :mrgreen: ako mislimo na isti :mrgreen:
[youtube][/youtube]
Tako je Seyo, mojih ruku djelo ... 8-)
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 09 feb 2010, 08:08

Miljenko Jergovic - Fudbalska kradja

Imena nogometnih sudaca izgovarala su se uz neizostavan dodatak mjesta iz kojeg dolaze. Niko nikad nije rekao samo Dušan Maksimović, nego su svi uvijek govorili - Dušan Maksimović iz Novog Sada, pa Hamid Ihtijarević iz Sarajeva, Marijan Raus iz Varaždina, Stipe Glavina iz Klisa, Damir Malovinović iz Rijeke, Lado Jakša iz Ljubljane, Osman Jusufbegović iz Sarajeva... A bio je i jedan Trajče Mađoski iz Tetova. Taj Mađoski sudio je utakmicu "Dinamo" - "Željezničar" u Zagrebu jedne od onih nekih godina početkom ili sredinom osamdesetih. Igralo se peto ili šesto kolo, "Dinamo" je prethodno izgubio većinu utakmica i nalazio se pri dnu tabele, a "Željo" je imao svoje proljeće, pa je nakon prvog poluvremena vodio s 2:0. Onda se u poluvremenu nešto dogodilo, Mađoskom iz Tetova neko je nešto rekao i dao ili mu niko ništa nije rekao i dao, nego je čovjek ispravno shvatio da više vrijedi pobjeda "Dinama" na domaćem terenu od još jednog uspjeha "Želje" u gostima. Sudio je "Dinamu" jedan, pa drugi, pa treći penal, sve dok ih nije bilo toliko da su domaći napokon mogli pobijediti.

Bila je to jedna od najvećih, a možda i najveća krađa u povijesti domaćeg prvoligaškog nogometa. Međutim, o njoj se po novinama nije pisalo, niti su se "Željini" igrači jako bunili. Zagrebačke novine slavile su pobjedu Blaževićevih dečkiju čiji je trener još uvijek nosio svoj bijeli šal, sarajevske novine nisu htjele puno talasati, valjda da se ne bi posumnjalo u našu lojalnost Jugoslaviji, a jedinu kritiku posla koji je obavio Trajče Mađoski iz Tetova objavile su beogradske Večernje novosti iz pera svoga zagrebačkog dopisnika. "Željo" je bio mali i nevažan klub i nije imao utjecajne navijače koji bi se u svim tim beogradima, zagrebima i sarajevima borio za njegova prava. U našoj je povijesti on jedini mogao biti prvak i ispadati iz prve lige.

One godine kada je posljednji put ispao, u posljednjem su mu kolu "Čelikovi" navijači skandirali onu banalnu dječiju pjesmicu: "Željo u napad, druga liga zapad". Gol koji je "Želju" izbacio iz prve lige je, ako sjećanja opet ne varaju, zabio Karač, utakmica je prenošena na televiziji, a igrači u plavom su pognutih glava napustili teren, jer je "Željo" bio jedini klub oko čijeg se povratka u društvo najboljih neće angažirati šira društvena zajednica. Katkad se javno znalo postaviti i pitanje trebaju li uopće gradu Sarajevu dva prvoligaša, kad ih nemaju ni Ljubljana, Skoplje, a često ni Zagreb.

Navijači drugog sarajevskog kluba imali su dobrih razloga da vjeruju kako je naš grad dobio ime po istoimenom nogometnom klubu. FK "Sarajevo" donijelo je prvu šampionsku titulu u Bosnu i Hercegovinu. Bilo je to u sezoni u kojoj je "Sarajevo" slavilo 20, a "Željezničar" 45 godina postojanja. Ta titula bila je krunski dokaz da je boja fesa - boja dresa u temelju našeg suvereniteta i da je Sarajevo općenito bordo grad, dok je plava boja "Želje" tek trag davnog, zauvijek prošlog vremena u kojem je nebo ljudima bilo jedina domovina. Igrom slučaja ili zbog čudnog i neobjašnjivog ritma u kojem su se kroz povijest izmjenjivale mode, bordo boja je nakon te prve šampionske titule ušla u modu. Počcetkom sedamdesetih devedeset posto kauča bilo je tapecirano bordo presvlakama, pojavila su se bordo Alhosova odijela s reverima od vakcine do vakcine, a nešto kasnije su umjesto buba boje bijele kafe svijetom počeli krstariti prvi bordo "golfovi", a prije njih i bordo "peugeoti 404". Kada jednom izađe iz mode, bordo boja postat će znakom lošeg ukusa i to će ostati sve do danas, tako da je na kugli zemaljskoj danas teško i naći bordo dresove nekog nogometnog kluba. Boja dresa FK "Sarajevo" danas se čini planetarno jedinstvenom pojavom.

Dva sarajevska nogometna prvoligaša dijelili su grad po nevidljivoj crti kojom su podijeljeni svi pravi i ozbiljni gradovi svijeta. FK "Sarajevo" je poput "Reala" bio kraljevski klub, ponos i dika političke elite i ljudi koji su vjerovali da se uspjeh u životu moze izraziti novcem, dok je NK "Željezničar" bio klub radničke klase, starosjedilaca i ljudi koji bi sami sebe proglasili starosjediocima. Nedavno je jedan uvaženi lokalni ekspert sasvim tačno navijače "Željezničara" proglasio autsajderima, što je povijesno precizna odrednica: ako ništa drugo, a onda je katastrofa protiv "Videotona" potvrdila da "Željo" kao i svaki drugi autsajder gubi važne utakmice, one koje se dogode jednom u povijesti. S druge strane, "Sarajevo" do tih utakmica nikada nije ni došlo, pa ni klub, ni njegovi navijači se ne mogu nazvati autsajderima.

Vratimo se na kraju Trajčetu Mađoskom iz Tetova: ono što je uradio "Želji", on ne bi smio uraditi ni "Hajduku", ni "Olimpiji", ni "Zvezdi", ali bi smio uraditi "Sarajevu". Samo da je to uradio "Sarajevu", barem bi novine pisale o krađi, dok je ova skromna historiografska bilješka ujedno i prvi sarajevski pisani trag o tome kako je Mađoski iz Tetova pokrao "Želju".
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

ipetm
Kontakt:

Post Postao/la ipetm » 09 feb 2010, 09:29

Pile je li istina da bi ovaj kučuković mogao doći na posudbu?
Sve što imaš njemu daš, mi smo Željini Željo je naš !

White shoes never lose !

SINE
Kontakt:

Post Postao/la SINE » 09 feb 2010, 09:33

ipetm je napisao/la:Pile je li istina da bi ovaj kučuković mogao doći na posudbu?
evo i ja čitam,valjda će biti šta od toga
SAMO ŽELJO

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 09 feb 2010, 09:47

Seyo_TM je napisao/la:Jesil to zameracio cijelu tekmu :mrgreen:
Samo jednom sam je jednom pogledao kompletnu i mozda par puta po minut-dva...srce puca!
A vidi nas sada...
Ma jesam jarane. Onaj "tvoj" snimak je prilično bolji od mog tako da mi je bio merak gledati. Kako smo igrali tih godina. Derali smo sve redom, ali izgubismo bodove na Grbavici od Čelika, čini mi se 1:1 (koji je i isp'o te godine) i Slobode (0:0), pokradoše na u Titogradu (1:1) i ostasmo bez titule. Koridašima smo uvalili petaka, Partizanu četiri komada, dobili Zvijezdu 3:1 u Beogradu. Je.biga naša nesreća je bila što smo se za titulu za Zvijezdom borili, a tu se jednostavno nije moglo niti smjelo. Da je bilo ko drugi bio kandidat, uzeli bi je komotno jer smo te godine fakat bili najbolji. Na kraju smo ostali dva boda iza Zvijezde. Imam osjećaj da je lakše bilo kup UEFA uzeti nego Zvijezdi titulu. Niko nas na Grbavici nije mogao dobiti, osim Zvijezde.
Na onom snimku Popovski izvali kako je došlo tri hiljade mađara. Kakve ba tri hiljade, bilo 2-3 busa. Smjestili ih dole u dnu istoka, desno od one naranđaste kućare.
Da smo još pet puta igrali sa mađarima glat bi ih izbacili svaki put, mada su bili dobra ekipa. Partizanu su u četvrtfinalu uvalili petaka u Sekešfehervaru. Prije toga su izbacili Manchester United-a i PSG-a. Nama se jednostavno nije dalo sa mađarima. Ferencvaroš nas je 72. izbacio iz četrvrtfinala kupa UEFA-a iako smo ih dobili prvu u Budimpešti. Izbace nas na penale u revanšu.
Po onome što sam ja tada vidio meni su Univerzitatea (čitava rumunska reprezentacija u to vrijeme) i Dinamo Minsk bili jači od Videotona, ali ****.a.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Lokomotifa i 35 gostiju.