Safet Sušić - Pape

fkv123
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la fkv123 » 20 apr 2014, 00:36

Druže, Risha. Ne razumiješ ti mene. Ja sam za Bešića i Arslanagića, ali svi ostali igrači su jednakog kvaliteta(Vrsko, Tino, Harba, Ščuk, Hadžić, Itd.) za mene su to prosjek igrači, ne bitno koga Pape pozove od njih. Niti jedan nije u stanju napraviti prevagu. Još neki daju sebi za pravo da selektora svoje domovine zovu Fadilom Opančićem, a TI "kvazi navijači" nisu mu ni do koljena.

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 20 apr 2014, 00:39

:lol: Gringo im je penicilin.
Naravno,mi cemo biti sretni onoliko koliko budu sretni nasi Zmajevi,nasi heroji.S njima i u vatru i u vodu.Kad oni tuguju tugujemo i mi,kad oni slave slavimo i mi.Mi smo jedna dusa,neraskidivo vezani svetom misijom i svetim zadatkom.
Zadnja izmjena: drummer, dana/u 20 apr 2014, 00:41, ukupno mijenjano 1 put.

1988risha
Kontakt:

Post Postao/la 1988risha » 20 apr 2014, 00:41

calcio je napisao/la:Bice ovo dobro ljeto. Pjesma za prave navijace BiH ;)

A ostalima preporucujem neki crnjak, npr "Sve je crno oko mene" od Tome Zdravkovica. :P
Moze i "Cruel summer" od Bananarama. :)
Mene stid ispred tebe :oops:
Ti nisi više san.
Ti si suza iz sna Bossanium moja Bossnium moja.
Bolna mi ne bila.
Ti privjesak ničiji nisi.Ni čest. Ni prćija.
Bosna si bila.Bosna ćeš biti.Bosna bosanska sva.
Osvajača tvojih silnih tko više i imena zna?

fkv123
Kontakt:

Post Postao/la fkv123 » 20 apr 2014, 00:42

Fudbaler je daleko od heroja. Heroji su hirurzi, šehidi/poginuli borci. Oni igraju sport. Tvoj opis "heroja" je užasan. Pape će biti tu i na EP u Francuskoj. Ja samo iznosim činjenice, a ko si i šta si ti, Gringič, i vama slični me libo racKu.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 20 apr 2014, 00:46

Bice ona standarna teza, kad pobjedimo zasluzni igraci i samo igraci, a kad izgubimo kriv samo Susic i niko drugi !
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 20 apr 2014, 00:52

Dzeko,Spaha,Miske,Pjana,Vedo,Lula,Mujdzone,Beg,Sejo,General,Ibro,Medo,Pandza,pa onda Seo,Zuka,Bićo,Ogi,Izo.....to su najveci heroji danasnjeg vremena nase ponosne domovine,oni su nas ponos,svjetlo na kraju tunela.Svi drugi su mali naspram njih.

fkv123
Kontakt:

Post Postao/la fkv123 » 20 apr 2014, 00:55

Neka ti bude. Ti heroji neće ti ništa ponuditi da tvoj zivot unaprijede. Oni će igrati, zaraditi lovu, a ti ćeš, i većina, i dalje raditi za 250km i piti kafu po 3 sata u lokalnom kafiću i prepričavati jedne te iste gluposti.

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 20 apr 2014, 00:57

:bih: :bih:

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 20 apr 2014, 01:00

gringobih je napisao/la: Hebote kako ces uzivati u Brazilu kad su ti glavni igraci na strani ljubitelja BIH, ne ocekujes valjda da ti idol obuce kopacke pa da uzivas :?:
Jedini ko moze uzivati su oni koji ne podrzavaju Safeta a to je ujedno i gro igraca nase repke, sto nam govori da nabacis zar i u cosak, prije nego pocne "rafalanje"!!!
Znaci zadnja nada ti je neki strajk igraca, bojkot i rasulo. Kad nas vec Litvanci nisu uspjeli zaustaviti... I bunis kada dovodimo u pitanje tvoj patriotizam? :mrgreen:
Zao mi je sto cu te razocarati ali mislim da igraci imaju dobar odnos sa Susicem, 4 godine oni zajedno rade bez nekih vecih problema. Sve te neke stvari koje su se desavale su preuvelicane, izmedju ostalih i od ljudi kao sto si ti. Sto to radite, to najbolje znate vi sami.

slika

p.s.
Brazil la la la la la :mrgreen:

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 20 apr 2014, 01:05

1988risha je napisao/la:
Nisam ti ja kriv sto osim Shabana Shaulica nisi cuo ni za jednog drugog pjevaca. :urnebes:

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 20 apr 2014, 01:32

Eno izjavio je opet kako cemo igrat ISTO kao i do sad pa da svi mogu znat eto nasu taktiku, i da cemo igrat sa dzekom i ibisevicem u napadu...(ako se povrijedi jedan onda garant vrske prelazi na spic)
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

fkv123
Kontakt:

Post Postao/la fkv123 » 20 apr 2014, 01:37

@DeeWaa, to je Upravo to- izjava. Još ima dosta do SP. Nemoj vjerovat sve što pročitaš.

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 20 apr 2014, 01:45

DeeWa je napisao/la:Eno izjavio je opet kako cemo igrat ISTO kao i do sad pa da svi mogu znat eto nasu taktiku, i da cemo igrat sa dzekom i ibisevicem u napadu...(ako se povrijedi jedan onda garant vrske prelazi na spic)
Pa ubij me ako ti on i zna promijeniti taktiku i dvije razlicite utakmice postaviti dvije razlicite formacije.To je visa matematika.
Mislim da on s tim pokusava istaci sebe kao trenera,da se on istice po necemu jedinstvenom ne bi li ga neki ozbiljniji klub doveo,ako upali da se pitaju,pa ko je taj sto igra bez defanzivnog veznog i sa dva klasicna spica,dovedite ga.
Ako upali zaista bi i bilo tako,samo se ja bojim da je to opasan eksperiment na svjetskom prvenstvu koji je opet usmjeren na samopromociju.Pa sam je rekao da mu je to glavni cilj,da sebe afirmise kao trenera kad je preuzimao reprezentaciju.

fkv123
Kontakt:

Post Postao/la fkv123 » 20 apr 2014, 01:48

A to se Ancelotti ne ističe igrajući stalno napadački fudbal, jedino što on ima svemirske brodove u odnosu na 99% naših reprezentativaca, ili Mourinho koji parkira autobus pred svojim golom skoro svake utakmice?

DzemoVoliMarmeladu
Kontakt:

Post Postao/la DzemoVoliMarmeladu » 20 apr 2014, 03:12

Doslo je vrijeme da 'Seljak'tor Susic ode sa klupe nakon Sp-a. Doveo nas je dovdje i svaka mu cast ali ako zelimo da i dalje napredujemo potreban je ozbiljan selektor kojem nije vrhunac karijere 3 mijeseca u jednom drugoligaskom turskom klubu. Jedini slucaj u kojem on ostaje i dalje na klupi je da bas neku senzaciju napravi u Brazilu, i to nije samo izlazak iz grupe nego bar jos jedna ili cak dvije pobjede, sto bas niko od nas nemoze ni da pomisli. U tom slucaju bujrum neka ostane. Sve ostalo je nedovoljo za ostanak.

DzemoVoliMarmeladu
Kontakt:

Post Postao/la DzemoVoliMarmeladu » 20 apr 2014, 03:23

1988risha je napisao/la:Ja ne znam zbog cega većina forumaša i dalje pokušava uvjeriti 5-oricu trolera na ovom forumu ( A svi znamo ko su) uz milion objasnjenja vezanih za selektora,repku,atmosferu... Njima nije stalo ni do repke ni do igrača,njima je cilj samo trolanje i keslanje,i da im pise kako imaju 20.000 postova koje su napisali,jer to je njihovo mjerilo vrijednosti... Oni su pametni a ostalo koji nemaju ni 1000 postova su glupi i nemaju pojma o životu... ima bas lijep clanak o ovom o cemu mi danima pisemo :

Sami sebi najveći neprijatelji: Ovako je uništena sjajna atmosfera u reprezentaciji BiH!

DŽEKO, Ibišević, ponovno Džeko i u uzavreloj zeničkoj atmosferi je pala Grčka i nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je jednom nogom već bila na prvom velikom natjecanju u povijesti.

Godinu dana kasnije je BiH na Svjetskom prvenstvu, no igra i atmosfera više nisu ni blizu prošlogodišnje. Zašto?

Nekoliko je razloga što navijači BiH umjesto o povijesnom nastupu svoje reprezentacije i dvoboju s Messijem, razmišljaju samo o sukobima unutar momčadi.

Index vam, uz pomoć izvora iz bosanske svlačionice, donosi kronologiju uništenja sjajne atmosfere, onog što je godinama krasilo reprezentaciju BiH.

Slučaj Hajrović

"Ne treba mi nitko! S vama idem u Brazil", euforično je obećao u svlačionici izbornik Safet Sušić nakon što je njegova momčad kao rijetko tko razbila Grčku.

No, pola godine kasnije izdao je igrače.

Mjesecima se pričalo o slučaju Hajrović i o navodnom sukobu između Džeke i njega. Hajrović je, podsjetimo, najprije izabrao Švicarsku, što je naljutilo Džeku i Spahića, koji su ga danima nagovarali da obuče dres BiH. Kada ga je nakon sedam minuta igre u prijateljskoj utakmici protiv Tunisa Ottmar Hitzfeld počeo zaobilaziti u narednim utakmicama, Hajrović se ipak odlučio za BiH, a izbornik Safet Sušić o tome je razgovarao sa svojim ponajboljim igračima, upitavši ih što da radi.

U tom razgovoru, saznali smo, Sušić je rekao da neće zvati Hajrovića, kako ne bi narušio odličnu atmosferu u momčadi, ali i zbog toga jer je ovaj ofenzivac dao neke ružne izjave za švicarske medije, koje je istina, kasnije i demantirao.

Međutim, iako je sam rekao da neće pozvati Hajrovića, popis je iznenadio sve, a ponajviše one koji su znali za razgovore.

Hajrović se pojavio na pripremama, a mnogi od igrača su mu zamjerili što je iskoristio BiH da dobije poziv Švicarske, te su se osjećali izdanim. Hajroviću je BiH bila druga opcija, a Sušić je obećao da u Brazil ide s onima koji su iznijeli kvalifikacije. Rekao je, ali vrijeme je pokazalo da to nije mislio, što se ispostavilo kao veći problem od činjenice da se Hajrović predomislio. Na sreću BiH, a na žalost Slovaka.

Srećom, Hajrović je fenomenalnim golom srušio Slovačku, spasio BiH, postao heroj nacije i morao je biti prihvaćen u svlačionici. Da nije bilo te golčine, upitno je što bi bilo s njegovom reprezentativnom karijerom. No, danas je veznjak Galatasaraya sigurni putnik za Brazil i jedan od omiljenijih igrača u svlačionici.

Slučaj avion

Bosna i Hercegovina je pobjedom u Litvi osigurala mjesto u ždrijebu u Brazilu, no Safet Sušić se 6. prosinca nije tamo pojavio. Tvrdi da je zakasnio na let. Čovjek koji je avionom letio tisuću puta i u njemu obišao planetu da zakasni na najvažniji let?! Zvuči neuvjerljivo...

Sušićev izgovor je još neuvjerljiviji ako znamo da je 15 dana prije ždrijeba u St. Louisu, gdje je BiH igrala prijateljsku utakmicu protiv Argentine, imao žestoku raspravu s predsjednikom Nogometnog saveza BiH Elvedinom Begićem. Razlog rasprave - podjela novca za plasman na Svjetsko prvenstvo.

Već nakon te rasprave Sušić je mogao postati "bivši", no Begić i društvo iz Saveza još uvijek nisu jači od legendarnog Ivice Osima koji stoji iza svog bivšeg igrača. Upravo je Osim spasio Sušića nakon ispadanja od Portugala u dokvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2012. godine, a i sada ga beskompromisno štiti. Najvjerojatnije samo do završetka Svjetskog prvenstva.

Slučaj amidžić

Pozivanjem nećaka Tina-Svena Sušić je narušio atmosferu prvi put u 2014. godini. Nogometaša Hajduka je pozvao uz argument da je HNL jedna od najjačih europskih liga, te da njegov nećak igra na poziciji zadnjeg veznog, mjestu koje je trenutno najveći problem reprezentacije. Teško da u to vjeruje i sam Safet, no pozvao ga je, a iz reprezentacije izbacio starosjeditelje poput Elvira Rahimića i Senijada Ibričića. Potez koji je izazvao pobunu svih reprezentativaca. Ne zbog pozivanja onog koji ne bi trebao biti pozvan, već zato što na Svjetsko prvenstvo neće oni koji su to zaslužili.

"Elvire, molim te nemoj završiti karijeru. Potreban si mi, nemam igrača poput tebe", riječi su kojima je Sušić uvjerio Rahimića da produži ugovor s moskovskim CSKA siguran da će veliku karijeru okončati na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

No, onda slijedi šok za Rahimića. Sušić ga više i ne poziva, a Elvir je ugovor u Moskvi, u kojoj planira započeti trenersku karijeru, produžio tako što je predsjedniku kluba obećao da će igrati u Brazilu. Sada je zbog Sušića "izgubio obraz" u klubu u kojem je trebao ostati doživotno.

I dok su navijači Hajduka nezadovoljni igrama Sušića, koji više nije ni stalni član početnih jedanaest Bijelih, Ibričić bi u istom tom Hajduku bio dočekan kao spasitelj i najbolji nogometaš.

Džeko i Spahić, kao glavni igrači reprezentacije, razgovarali su sa Sušićem i prenijeli mu nezadovoljstvo igrača njegovim posljednjim potezima, a izbornik se, prema našim informacijama, odlučio na kompromis...

... U Brazil će ići i Rahimić i Ibričić i amidžić.

Slučaj Džeko

Sukob koji je najviše uzdrmao reprezentaciju i navijače je onaj između najboljeg igrača Džeke i izbornika Sušića. Napadač Manchester Cityja, "uništen" teškim utakmicama u Premierligi, te lakšom ozljedom, zatražio je odmor od Sušića. Ne poput Miralema Pjanića da ne igra nikako u prijateljskoj utakmici protiv Egipta, već da na travnjaku provede sat vremena. Sušić je na to pristao, obećao ga je zamijeniti, ali opet je izigrao Džeku.

U sramotnom porazu od Egipta Džeko je početkom drugog poluvremena zatražio izmjenu, a Sušić je iz igre neshvatljivo izvadio drugog napadača Vedada Ibiševića, koji je u Bundesligi u tom periodu odrađivao suspenziju i kojem su minute na travnjaku bile prijeko potrebne.

Ljut i ozlijeđen Džeko nije se previše trudio u posljednjih pola sata što je izazvalo bijes navijača koji su ga zvižducima nagradili za "nezalaganje". Poslije utakmice Džeko, čiji je nezadovoljni otac imao verbalni okršaj sa Sušićem, otkrio je razlog slabe igre.

Sukob Džeke i Sušića je otišao toliko daleko da Safet ne vjeruje da je najbolji strijelac u povijesti reprezentacije poslao poruku podrške uoči debitantskog nastupa Tinu-Svenu, iako mu je nećak pokazao SMS poruku. Sušić je alarmirao cijeli Savez da otkrije je li poruka zaista poslana s Džekinog mobitela.

Slučaj intervju

Sušić je nakon Džekinog opravdanja brzo uzvratio udarac. Optužio je "Dijamanta" i njegovog najboljeg prijatelja Spahića da mu pokušavaju sastavljati momčad, te da u tome neće uspjeti.

Informacija koja je šokirala bosanskohercegovačku javnost, i samog Spahića koji je nakon nekoliko godina medijske šutnje odlučio progovoriti. Stao je na Džekinu stranu i kapetanski svima poručio da se smire.

Od tog dana više ništa nije isto. Spahić i Sušić ne razgovaraju. Ne razgovaraju niti Sušić i predsjednik Begić koji ne planira, osim ako se u Brazilu ne dogodi čudo, produžiti ugovor s legendom bh. nogometa.

Zavladala je tišina, a probleme treba rješavati...
Sumnjam da je ovo izmisljeno. Ima ovdije vjerovatno dosta istine. Kad nase medije nece da pisu sta se desava, hvala bogu za Hrvatsku. :bih: slika :thumbup:
Zadnja izmjena: DzemoVoliMarmeladu, dana/u 20 apr 2014, 04:27, ukupno mijenjano 2 puta.

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 20 apr 2014, 03:46

DzemoVoliMarmeladu je napisao/la: Ne sumnjam da je ovo izmisljeno. Ima ovdije vjerovatno dosta istine. Kad nase medije nece da pisu sta se desava, svala bogu za Hrvatsku. :bih: slika :thumbup:
Prvo govoris da je izmisljeno, pa onda hvalis hrvatske medije sto pisu o tome sta se desava? Ko ce iz nase svlacionice da ide u HR da govori njima sta se desava kod nas? Pa ne zivimo u bivsem Sovjetskom Savezu da ne smijemo u medijima reci sta se desava. Da se sad od tog autora trazi da kaze ko je izvor, mogu su kladiti da nikada ne bi rekao, jer izvora nema.

Stvarno ne razumijem vrijedjanje bilo koga od sadasnjih clanova nase reprezentacije.
Zasto ne mozemo reci jednostavno "Taj i taj ne radi svoj posao dobro, ili ne igra dobro, treba da ide iz repke sto prije bla bla", vec govorite "Konj, seljak itd." Pa nema smisla, ne bore se ti ljudi protiv nas ako mozda nisu najbolji u tom poslu, razmislite malo.
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...

DzemoVoliMarmeladu
Kontakt:

Post Postao/la DzemoVoliMarmeladu » 20 apr 2014, 04:21

Nije tako tesko pomislit da bi neki nasi reprezentativci sa Hrvatskim medijima o takvim stvarima pricali. Ima njih koji su rodeni u Hrvatskoj, ima ih takoder dosta koji su prije u Hrvatskoj ligi igrali, a i koji i danas tamo igraju. A i znamo da ima reprezentativaca koji nisu na dobrim odnosima sa medijama u BiH, tako da nije toliko ludo pomislit da neki igrac ove stvari Hrvatskom novinaru isprica.

levat
Kontakt:

Post Postao/la levat » 20 apr 2014, 05:25

fkv123 je napisao/la:Teško je tebi, momče Gringič. Reprezentacija kada pobijedi mi ćemo slaviti a ti ćeš tugovati zbog Papeta. A i poslije SP-a tugovati ćeš zbog produžetka ugovora Papetu. Crno ti se piše. Čini mi se da su komšije preko Drine u potrazi za navijačima. Adio.
A možda je u pitanju dogovor igrača i Papeta da ostave žene i cure kod kuće, a kad dođu tamo čekaju ih sestre Maria de Sanca i Márcia de Sanca.

slika

1988risha
Kontakt:

Post Postao/la 1988risha » 20 apr 2014, 19:22

calcio je napisao/la:
1988risha je napisao/la:
Nisam ti ja kriv sto osim Shabana Shaulica nisi cuo ni za jednog drugog pjevaca. :urnebes:
Da si inteligentan koliko nisi,mogao bi shvatit da ja nisam komentarisao uopste tvoj muzički ukus ;) Osim što si troler,vidim da si i duhovit,sigurno s Kursadžijama nastupaš :)
Ti nisi više san.
Ti si suza iz sna Bossanium moja Bossnium moja.
Bolna mi ne bila.
Ti privjesak ničiji nisi.Ni čest. Ni prćija.
Bosna si bila.Bosna ćeš biti.Bosna bosanska sva.
Osvajača tvojih silnih tko više i imena zna?

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.