FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

Rajaz
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Rajaz » 18 apr 2014, 22:20

parangal je napisao/la:Ogreših u svom postu dušu o Romarija... kakva je to igračina bila... jako sličan Mesiju i po gradji i stilu igre i naravno majstorijama na terenu.
Najbolja devetka u historiji fudbala zajedno sa Fenomenom. Taj covjek je bio jednostavno prototip savrsenog napadaca, nista losiji od Nazaria. Dao bi 3 Neymara za jednog Romaria, ali nea vise takvih igraca. Samo Messi danas moze igrati ono sto je on na terenu igrao.

Gledaj ovo jarane

[youtube][/youtube]

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 18 apr 2014, 22:26

barca_87 je napisao/la:citam ovo sto alexis nije htio ic po medalje ,jos napo martina ,nazvo ga kukavicom
nisam ja to ni znao ... ccc

sta ima ba pricat nesposobnjakovic jedan koji sam sebe dribla ,trener je trener pa kakav god da je ,kad je pedro mogao izdrzati na klupi gotovo citavu sezonu a on ne moze nekoliko utakmica :roll: ,joj sto mrzim takve igrace :evil:
citavu sezonu mu je bio miljenik ,igrao x puta utakmice koje nije ni zasluzio igrati poslije blijedih partija i sad ne igra koju utakmicu i napada trenera ,ma mrs :evil:
nadam se da ce ga kazniti klub a na kraju sezone i trener i on mrs iz kluba, flopovi i jedan i drugi
prvi sto je dopustio ovakvo stanje ,ocito nije se uspio nametnuti ko autoritet u svlacionici sto je bilo najvaznije a drugi sto je vec davno trebo dobit nogu jer lik nije za barce i tacka ,barci treba puno direktnije krilo
Alexis je totalno upravu u ovoj situaciji, i svaka mu čast na reakciji.
Statistički gledano, naš drugi najbolji igrač ove sezone, poslije Messija, i opet momak grije klupu u zadnjih par (itekako bitnih) utakmica, dobije 5-10 minuta, nigdje veze. Čovjek napadač, kakav god da je - napadač je, i kao takav on MORA imati prednost na toj pozicji u odnosu na veznjake sunce mu ne yebem, zar nije tako? Eto Martino misli da nije, pa mu Fabregas glumi nekog lafo napadača, i to samo na papiru, na terenu nigdje lika!

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 18 apr 2014, 22:28

Igrace niko nije zelio da zastiti. Zivotinje u upravi umjesto da stite igrace oni su pustili madridskim lesinarima i hijenama da ih cerupaju sa raznim izmisljenim pricama a niko da im stane iza ledza. Samo su gledali svoju vrecu za pare i to kako i koliko ce ko da zaradi a ybo igrace i sta se desava sa njima.

p.s. nek ih je Alexis zatjero u pm. Skidam ti kapu momce.
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 18 apr 2014, 22:37

mandraX je napisao/la:
barca_87 je napisao/la:citam ovo sto alexis nije htio ic po medalje ,jos napo martina ,nazvo ga kukavicom
nisam ja to ni znao ... ccc

sta ima ba pricat nesposobnjakovic jedan koji sam sebe dribla ,trener je trener pa kakav god da je ,kad je pedro mogao izdrzati na klupi gotovo citavu sezonu a on ne moze nekoliko utakmica :roll: ,joj sto mrzim takve igrace :evil:
citavu sezonu mu je bio miljenik ,igrao x puta utakmice koje nije ni zasluzio igrati poslije blijedih partija i sad ne igra koju utakmicu i napada trenera ,ma mrs :evil:
nadam se da ce ga kazniti klub a na kraju sezone i trener i on mrs iz kluba, flopovi i jedan i drugi
prvi sto je dopustio ovakvo stanje ,ocito nije se uspio nametnuti ko autoritet u svlacionici sto je bilo najvaznije a drugi sto je vec davno trebo dobit nogu jer lik nije za barce i tacka ,barci treba puno direktnije krilo
Alexis je totalno upravu u ovoj situaciji, i svaka mu čast na reakciji.
Statistički gledano, naš drugi najbolji igrač ove sezone, poslije Messija, i opet momak grije klupu u zadnjih par (itekako bitnih) utakmica, dobije 5-10 minuta, nigdje veze. Čovjek napadač, kakav god da je - napadač je, i kao takav on MORA imati prednost na toj pozicji u odnosu na veznjake sunce mu ne yebem, zar nije tako? Eto Martino misli da nije, pa mu Fabregas glumi nekog lafo napadača, i to samo na papiru, na terenu nigdje lika!
pa sta bi trebo pedro onda uraditi tati kad alexis pislije 3-4 utakmice ovako reguje ,alexis nema sta da se buni igro je citavu sezonu ,u zadnjih nekoliko utakmica je q bio i kad je ulazio,sta hoce ,da igra stalno,mora i pedro igrati koji je bas neprevedno citavu sezonu bio u njegovoj sjeni samo zato sto je ovaj tatin miljenik. Nije dzaba na kraju miljnik na klupi,nema lik sta da ponudi u jakim utakmicama ,uvidio je to i tata.
Dzaba mu tro statistka kad je lik nikakav.sta bi on to ponudio u utakmicama protiv atletica ili reala,samo koji dive i koji dribling oko samog sebe
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 18 apr 2014, 22:40

Za razliku od Pedra, Alexis ima brojeve iza sebe. Ne volim ni ja statistiku koristiti kao neki argument, al' u ovakvim slučajevima se mora jbg.
Mani se te priče šta bi uradio da je bio tu i tu...ŠBB-KBB.

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 18 apr 2014, 22:45

Alexis Sančes za ono što pokazuje na terenu evo ima već 3 godine (a neki ga još čekaju "da proradi") ima pravo i može samo opsovati kapiju kluba i to s one strane kad bude odlazio kroz istu. Barselonu gledam odavno i ne sećam se da sam zapamtio nekog u poslednjih 20-25 godina kome je klub iznova i iznova pružao šansu a potpuno bez pokrića... Pa i mali Krkić je za njega gore pomenuti Romario... čuj Alexis Sančes na nekoga ljut... TUGA

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 18 apr 2014, 22:46

mandraX je napisao/la:Za razliku od Pedra, Alexis ima brojeve iza sebe. Ne volim ni ja statistiku koristiti kao neki argument, al' u ovakvim slučajevima se mora jbg.
Ima i Pedro brojeve iza sebe, samo jedan gol manje od Alexisa, on je na 18 a cileanac na 19 ove sezone. U asistencijama mu jedino dosta vise bjezi mada nebitno to.
Sinoc je promasio sa Cescom i Alvesom. Trebao je odma krenuti sa 3 napadaca, bili to Pedro ili Alexis, bila bi tecnija igra, agresivnija, sa boljim pressingom.
Razumijem Alexisa ali nema on sta pricat Martinu, ako je profesionalac suti, trpi i radi.

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 18 apr 2014, 22:49

mandraX je napisao/la:Za razliku od Pedra, Alexis ima brojeve iza sebe. Ne volim ni ja statistiku koristiti kao neki argument, al' u ovakvim slučajevima se mora jbg.
Sančes po"brojkama" iza sebe ne može stati u istu rečenicu sa Pedrom... ma uopšte i ne želim na tu temu

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 18 apr 2014, 22:58

mandraX je napisao/la: Statistički gledano, naš drugi najbolji igrač ove sezone, poslije Messija
Samo da ponovim gore navedeno. Ništa više.

Možda i ja imam slično mišljenje kao i vi, da on nije za Barce bla bla, al' ove sezone je momak bio solidan, i kao napadač u zadnje tri tekme je morao imati prednost u odnosu na Fabregasa. Ne kažem da Cesc nije trebao igrat', možda i jest', al' ne na toj poziciji.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 18 apr 2014, 23:00

LenBias je napisao/la:kakav je ovo raspad sistema kod vas, sta se desava, hoce ko ostati u klubu?
kakva patnja

iza svakog slova se osjeti frustriranost i ogorcenje

:rol: :rol: :rol: :rol:

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 18 apr 2014, 23:01

trebao si sam sebe citirati da bi ti taj post imao smisla :wave:
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 18 apr 2014, 23:02

mandraX je napisao/la:
mandraX je napisao/la: Statistički gledano, naš drugi najbolji igrač ove sezone, poslije Messija
Samo da ponovim gore navedeno. Ništa više.

Možda i ja imam slično mišljenje kao i vi, da on nije za Barce bla bla, al' ove sezone je momak bio solidan, i kao napadač u zadnje tri tekme je morao imati prednost u odnosu na Fabregasa. Ne kažem da Cesc nije trebao igrat', možda i jest', al' ne na toj poziciji.
Ma i vise nego solidan, veoma je dobar ove sezone i slazem se da je sinoc trebao imati prednost u napadu u odnosu na Cesca. Jbga, zamisli kako je Montoyi .. ko njemu mjesto krade i kakva je tek to nepravda :facepalm:

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 18 apr 2014, 23:03

LenBias je napisao/la:trebao si sam sebe citirati da bi ti taj post imao smisla :wave:
:tokralju: :tokralju: :tokralju:

najluđi si u raji

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 18 apr 2014, 23:21

Ljutiti Alexis odbio doći po medalju

http://sportsport.ba/ino_fudbal/ljutiti ... lju/129328" onclick="window.open(this.href);return false;

čileanska prevara od igraca se nešto naljutila :urnebes:

uskoro ce on i Alves Tatinom stopama, yebo li vas otac nesposobni.

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 18 apr 2014, 23:24

let3 je napisao/la:Ljutiti Alexis odbio doći po medalju

yebo li vas otac nesposobni.
:lol: :mrgreen:
Pisi zelje ..

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 18 apr 2014, 23:26

Ima tu i istine... solidan je ON (Alexis) ali ja ne vidim u čemu je onda problem? Solidni su i rezultati kluba... Osvojili super-kup, igrali finale kupa, ispali u 1/4 finalu LŠ, osigurali mesto za LŠ iduće godine, sve u svemu SOLIDNO. Pa u čemu je onda tu problem, osim što ovo nisu rezultati Betisa nego Barselone? Pa problem je što je svakom realnom simpatizeru pun kofer više tih "solidnih" koji već 6-7 godina na grbači Pujola, Xavija, Inijeste, Mesija prikrivaju svoju "solidnost" na terenu ali su zato van njega nadobudniji od pomenutih... e pa to više očigledno ne ide niti će ići tako... ne moraju doći fantastični, ma ne moraju ni odlični, neka budu dobri i biće puno bolje, ti solidni, te nade, ti što samo što nisu.... ti razj...aše mašinu koja umesto tiki-taka danas jedva šljaka :mrgreen:

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 18 apr 2014, 23:35

Rajaz je napisao/la:
let3 je napisao/la:Ljutiti Alexis odbio doći po medalju

yebo li vas otac nesposobni.
:lol: :mrgreen:
Pisi zelje ..
degažirati bekovski sa peterca slijedece:
Martino, Pinto, Alves, Mascherano, Song, Alexis....a Adrianu, Tellu, Cuenci, Dos Santosu i Afellayu se malo kulturnije zahvaliti.
Eto ih skoro 11, za jednog tima + trener vizionar....što dalje im kuca bila od Barce.

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 18 apr 2014, 23:38

parangal je napisao/la:Ima tu i istine... solidan je ON (Alexis) ali ja ne vidim u čemu je onda problem? Solidni su i rezultati kluba... Osvojili super-kup, igrali finale kupa, ispali u 1/4 finalu LŠ, osigurali mesto za LŠ iduće godine, sve u svemu SOLIDNO. Pa u čemu je onda tu problem, osim što ovo nisu rezultati Betisa nego Barselone? Pa problem je što je svakom realnom simpatizeru pun kofer više tih "solidnih" koji već 6-7 godina na grbači Pujola, Xavija, Inijeste, Mesija prikrivaju svoju "solidnost" na terenu ali su zato van njega nadobudniji od pomenutih... e pa to više očigledno ne ide niti će ići tako... ne moraju doći fantastični, ma ne moraju ni odlični, neka budu dobri i biće puno bolje, ti solidni, te nade, ti što samo što nisu.... ti razj...aše mašinu koja umesto tiki-taka danas jedva šljaka :mrgreen:
Nek dodju oni koji se uklapaju u sistem i to je to, ne moraju biti ni WC. Ovdje se ne uklapaju ni Alexis ni Cesc ..

@let3 ok sve samo zasto Masche i Adriano ? Ako se dovedu 2 stopera to znaci da bi se Javier def mogao vratiti na prirodnu poziciju gdje je jedan od najboljih na svijetu, pa nek preuzme ulogu Songa, ha ya, mislim da bi prihvatio. A igrao bi puno vise sasvim sigurno, pogotovo kada treba zatvarat utakmicu, uparis njega i Busquetsa i nema tog ko ce ih proci. Od Adriana ne postoji bolji back-up, pa cak i za prve postave moze biti.
Nego koga bi od novih da vidis u ekipi ?

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 18 apr 2014, 23:55

Ma kakav Maskerano, njega ne bi prodao ni slučajno... verovatno igrač sa najvećim srcem u Barsi i jedini koji ume napraviti MUŠKI faul... to što on silom prilika i budala u klubu igra nešto što mu ni stasom ni masom ne odgovara to je druga stvar. Tvrdim da će sutra kod nekog trenera sa mudima "počistiti" Busketsa koji osim bolje tehnike koja je za njegovo mesto potpuno nebitna (i sve češće košta barsu) u svim ostalim stvarima iza Maskerana. Glede Adrijana zaista mi je žao jer čovek realno nije nikad ni dobio pravu šansu u barsi kao neki kojima se isuviše "gleda kroz prste"

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 19 apr 2014, 00:00

Rajaz je napisao/la:
parangal je napisao/la:Ima tu i istine... solidan je ON (Alexis) ali ja ne vidim u čemu je onda problem? Solidni su i rezultati kluba... Osvojili super-kup, igrali finale kupa, ispali u 1/4 finalu LŠ, osigurali mesto za LŠ iduće godine, sve u svemu SOLIDNO. Pa u čemu je onda tu problem, osim što ovo nisu rezultati Betisa nego Barselone? Pa problem je što je svakom realnom simpatizeru pun kofer više tih "solidnih" koji već 6-7 godina na grbači Pujola, Xavija, Inijeste, Mesija prikrivaju svoju "solidnost" na terenu ali su zato van njega nadobudniji od pomenutih... e pa to više očigledno ne ide niti će ići tako... ne moraju doći fantastični, ma ne moraju ni odlični, neka budu dobri i biće puno bolje, ti solidni, te nade, ti što samo što nisu.... ti razj...aše mašinu koja umesto tiki-taka danas jedva šljaka :mrgreen:
Nek dodju oni koji se uklapaju u sistem i to je to, ne moraju biti ni WC. Ovdje se ne uklapaju ni Alexis ni Cesc ..

@let3 ok sve samo zasto Masche i Adriano ? Ako se dovedu 2 stopera to znaci da bi se Javier def mogao vratiti na prirodnu poziciju gdje je jedan od najboljih na svijetu, pa nek preuzme ulogu Songa, ha ya, mislim da bi prihvatio. A igrao bi puno vise sasvim sigurno, pogotovo kada treba zatvarat utakmicu, uparis njega i Busquetsa i nema tog ko ce ih proci. Od Adriana ne postoji bolji back-up, pa cak i za prve postave moze biti.
Nego koga bi od novih da vidis u ekipi ?
zato što su smijurije od igraca...Adriano ce za godinu biti ono što je danas Alves

Mascherano :?: samo u Barci je moguc bezobrazluk da joj stopera igra 174 cm visok kepec kojeg trut Benzema svaki put siluje u skoku.
Ako ce biti rezerva Busquetsa, onda da bolje ostane ona stožina Song

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.