FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

let3
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la let3 » 18 apr 2014, 00:27

Za utakmicu protiv Athletica (nedjelja):
Povrijeđeni: Valdes, Pique, Neymar, Dos Santos, Alba, Cuenca
Nedovoljno oporavljeni: Bartra
Suspendovani: Busquets.

:facepalm:

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 18 apr 2014, 01:21

Ma kao sto vecina govori , otkako je Laporta otisao sve je lagano krenulo tonuti , Rossell i ostatak uprave nisu na nivou za klub poput Barce . Pep kad je otisao , tad je sve otislo niz brdo . Doveli smo pomocnog trenera koji zapravo i nije neki veliki trener , igraci su prakticki igrali sami , vjerujem da je Xavi imao nekad vise kontrole nad ekipom nego Tito . Eto , propala ta sezona lagano , jesmo uzeli neke trofeje , al opet , obrukali se protiv Bayerna.
Mnogi pisu nismo dovodili stopere , pljunuli su 100 miliona za Neymara , krili iznos transfera , tko zna sta su jos radili pod stolom . Obrukali su ime i ugled Barce . Ove sezone doveli su dobrog trenera kojem nisu dali opciju da bira igrace koje zeli dovesti , i kada je ovaj htio nekog dovesti , dodje Zubi i kaze , ne treba nam , Puyol najvece pojacanje .
Na stranu to , Tata vidio da se ne moze ovako igrati , htio mijenjati igru , Xavi i ostali rekli necemo , mi smo Barca , drzimo se nase filozofije , a vjerujem da je imao veliku potporu svih iz uprave .
Cruyff , kojeg je isti Rossell potjerao iz kluba je sam vidio i izjavio da uprava nije neke pameti i da se mijesaju covjeku u posao . Nekom srecom smo malo spasili sezonu pobjedom nad Realom i prolazom protiv Citya .
Kasnije u iducih 10 dana rasulo , izgubimo sve sanse za titule na 3 fronta , ozljede , novi problemi glede bana za transfere , prethodno Rossell podnese ostavku , dodje jos gori na njegovo mjesto .

Svi vide da je ovo ljeto isto ono kao 2008 , kad se mijenjao trener i srz ekipe , treba naci predsjednika da valja ( ja se nadam Laporti , koji je pojam za Barcu ) , mijenjati komplet upravu , od sportskog direktora i svega ostalog.
Dovesti Cruyffa nazad na pocasnu poziciju , covjek zna vise o nogometu nego 90% clanova kluba trenutno .

Mislim da ce se transfer ban ukinuti , ako se ukine ocekujem promjene , krenuvsi od trenera , Tata Martino je ok trener , nisu mu dali da pokaze sta zna , al kad se mijenja , treba se promijeniti sve , tako i on.
Pljunuti 100-150miliona na pojacanja , uzeti 50 na neke nase igrace i sve 5.
Dovesti trenera tipa Kloppa , Simeonea , Martineza ili Bielsu , pa cak i Laudrup dolazi u obzir .
Reci covjeku imas odrijesene ruke , hocemo brz , efikasan nogomet sa kratkim i brzim dodavanjima sa solidnom odbranom , postavku u kojoj ce i Messi i Neymar imati dovoljno prostora da pokazu sta znaju .
Valdesu , Alvesu , Songu , Mascheranu dozvoliti transfer , zahvaliti i poslati gdje vec hoce .
Ako treba prodati i Affelaya , Cuencu , Tella , Pedra , nije bitno , treba se rascistit ekipa jer imamo previse igraca.
Dovesti 2 kvalitetna stopera , nekog vrhunskog za prvih 11 , nekog za klupe u slucaju povrede , Pique nije previse pouzdan glede forme , a ne mozemo se osloniti samo na Bartru pokraj njega.
Desnog bocnog , fizicki spremnog da trci 90min , po mogucnosti da je visi i solidan u defanzivi , npr. Coleman iz Evertona , djeluje vise nego solidan bocni igrac.
U veznom redu probati dovesti Gundogana i nekog defanzivnog veznog poput Fernanda iz Porta iz nekog od dvojice Bendera .
Za napad cemo imati dosta igraca na raspolaganju , al ocekujem da se dovede klasicna 9ka , stil Kieslinga , Jacksona Martineza . Ne bi imao nista protiv ni igraca poput Reusa koji pokriva sve pozicije u napadu .

Vratiti Deulofeua s posudbe ili u slucaju da dovedemo Reusa , poslati njega na posudbu sezonu u Dortmund .
Rafinhu vratit , vidit kako se pokaze u predsezoni , ako je dovoljno zreo neka ostane , ako nije i njega jos sezonu na posudbu .

Pisalo se da ce Denis Suarez iz Barce B preci u prvi tim , nisam siguran jel spreman , ali svakako momku dati sansu kao sto je uvijek bio obicaj , Traore , Dongou , Munir i Samper definitivno trebaju dobiti priliku u nekim Kup utakmicama kao i predsezoni .

Nadam se novoj i drugacijoj Barci u iducoj sezoni , apsolutno nista protiv ne bi imao da ne osvojimo trofej iduce sezone ako se momci budu borili i trudili citavu sezonu i ako se vidi da ima mjesta za napredak , ali poznavajuci Barci , nema mjesta za "rebuild" .

A sto se tice ove sezone , tesko da ce i Atletico i Real kiksati svoje utakmice , s toga mislim da treba drugim igracima dati sanse , sigurno ce se vise truditi nego pojedini , da ne upirem prstom . :roll:

To su neke moje ideje kao da je ovo football manager , ali mislim da je to neki splet okolnosti koji bi nam svima dobro dosao .

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 18 apr 2014, 01:49

Koje preseravanje :tokralju:
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 18 apr 2014, 09:06

slika

jao majko moja u cijim rukama je buducnost barce :roll: :damn:
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

Cautinho
Kontakt:

Re: Odg: FC Barcelona

Post Postao/la Cautinho » 18 apr 2014, 09:11

Znaci,Neymar dosao iz Brazilske lige u Spansku,znaci nema ni godina dana kako boravi u Spaniji,vidi se da se jos nije potpuno oslobodio,jos nije pokazao neki individualni kvalitet na vrhuncu koliko je pokazao neku podređenost timu u rezultatu.On pada i na najmanji kontakt jer ne zeli da radi sve sam,misli da ce tako pomoci timu,prekrsajima,eventualnim penalima,pritisku na sudije...
I neki ga uspoređuju sa Robinhom...
Dajte momku vremena.
Keep walking.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 18 apr 2014, 11:49

Jest culi za pricu koju je objavio AS - http://futbol.as.com/futbol/2014/04/18/ ... 30938.html" onclick="window.open(this.href);return false;

:problem:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 18 apr 2014, 12:24

Lillard je napisao/la:Jest culi za pricu koju je objavio AS - http://futbol.as.com/futbol/2014/04/18/ ... 30938.html" onclick="window.open(this.href);return false;

:problem:
slika
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 18 apr 2014, 12:29

let3 je napisao/la:Za utakmicu protiv Athletica (nedjelja):
Nedovoljno zainteresovani: Messi
Nedovoljno inteligentni: Alves

Ispravio sam ti post.

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 18 apr 2014, 12:34

Donnie Darko je napisao/la:
let3 je napisao/la:Za utakmicu protiv Athletica (nedjelja):
Nedovoljno zainteresovani: Messi
Nedovoljno inteligentni: Alves
Crnac : Song
Ispravio sam ti post.
Jos jedna korekcija.

suhi
Kontakt:

Post Postao/la suhi » 18 apr 2014, 12:36

Ozil is unique, there is no copy of him – not even a bad one. He is the best number 10 in the world. He makes things very easy for me and for his team-mates with his football vision and the decisions he makes. (c) José Mourinho

TariqAli
Kontakt:

Post Postao/la TariqAli » 18 apr 2014, 14:31

http://www.marca.com/2014/04/18/futbol/ ... 16131.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Marksizam u skole!

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 18 apr 2014, 14:59

Tata odlazi, a ovo su kandidati za trenersku stolicu! :thumbup:

slika
http://www.mundodeportivo.com/20140418/ ... 20651.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://****.ba/vijest/71954" onclick="window.open(this.href);return false;
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 18 apr 2014, 15:02

Presrali su ga s ovim za Messija. Ok jednom, ali sada ga poslije svake utakmice docekaju i sipaju uvrede na njegov račun. Ok, znamo da igra na 50% i djeluje nezainteresovano, i meni to isto smeta, ali ako je neko zaslužio kredit onda je to on, zajedno sa Xavijem i Iniestom. Pustit ga ovu sezonu, kad se zna da čeka Brazil i ne dirati ga. Yebeš jednu sezonu koja je više politicki nastrojena nego fudbalski, realno puna sranja, ono do grla. Ako je istina ono sto je rekao: ''Poginuću za Barcelonu poslije Brazila'' ili ''Zbog mene su izgubili jednu LP ali cu im donijeti novu'', zasto ne. Momku je san SP i ovu sezonu u Barci je podredio iskljucivo tome. Uostalom neki dan je bio bog kada je uvalio hattrick Madridu a danas ga prodaju za marku.

MrUnited
Kontakt:

Post Postao/la MrUnited » 18 apr 2014, 15:17

Rajaz je napisao/la:Presrali su ga s ovim za Messija. Ok jednom, ali sada ga poslije svake utakmice docekaju i sipaju uvrede na njegov račun. Ok, znamo da igra na 50% i djeluje nezainteresovano, i meni to isto smeta, ali ako je neko zaslužio kredit onda je to on, zajedno sa Xavijem i Iniestom. Pustit ga ovu sezonu, kad se zna da čeka Brazil i ne dirati ga. Yebeš jednu sezonu koja je više politicki nastrojena nego fudbalski, realno puna sranja, ono do grla. Ako je istina ono sto je rekao: ''Poginuću za Barcelonu poslije Brazila'' ili ''Zbog mene su izgubili jednu LP ali cu im donijeti novu'', zasto ne. Momku je san SP i ovu sezonu u Barci je podredio iskljucivo tome. Uostalom neki dan je bio bog kada je uvalio hattrick Madridu a danas ga prodaju za marku.
to su plasticni navijaci barce :thumbdown: oni pravi ga nikad nece kritikovat s obzirom sta je ucinio za klub
"My greatest challenge is not what's happening at the moment, my greatest challenge was knocking Liverpool right of their f*****g perch." (On their 2002/03 title and his old rivals.)

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 18 apr 2014, 15:17

Sramota kakvi navijaci.Razumijem kad se pljuje Alves ili neki drugi igrac ali ovakve rijeci Messiju uputiti :x

Yebo mater jos ce ga otjerat' iz kluba radi par nonsarlantnih partija :roll:

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 18 apr 2014, 15:19

Ovi nemaju damu otjerati Alvesa a da prodaju Messija :lol:
Don't hate what you don't understand.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 18 apr 2014, 15:23

Ma Messi se cuva za svjetsko, po meni u potpunosti razumljivo. Ovo mu je najvece takmicenje u karijeri, i bukvalno ima sansu da zapecati titulu najboljeg igraca svih vremena. I to logicno nece rizikovati zbog jedne, ionako tmurne sezone prepune ozljeda, afera i sl. gluposti. A i ovakav je svejendo bio najbolji igrac ove sezone (minus Valdes).

Falcao bi **** odsjeko sebi da moze rahat na svjetsko da pritom isfuseri par sedmica u Monacu.

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 18 apr 2014, 15:28

PSG zeli Alvesa, njima ga i treba uvaliti. Uzet im 10 miliona i nek se uprava udara nogom u guzicu.

I bas kao sto sam mislio, Barca planira, ako FIFA uvaži žalbu i ukine zabranu transfera, kupiti šest do sedam igrača: dva golmana, dva štopera, desnog beka, centralnog veznog igrača, te klasičnog napadača.

Da ponovim svoje zelje :mrgreen:
Golmani: Ter Stegen ( gotov ) a zamjena moze biti i Oier sto se mene tice
Stoperi: Mussachio, Balanta
Desni bek: Zuniga
Centralni veznjak: nisam baš siguran, ja bih Kokea ili Verattija ali mi se transferi cine nemogucim
Klasicni napadac: Bilo ko od sidraša, Klose, Cardozo, Jackson Martinez, Aduriz, moRe i Dzeko ako planira mijenjati klub . Ili sta je sa Negredom ? Njega izgleda Dzekson izbacio iz prvih 11, on bi se mogao uklopiti idealno.

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 18 apr 2014, 15:35

Messi se čuva za svjetsko, na svjetskom će se vjerovatno čuvati za samu završnicu a u međuvremenu će ih natamburati svaka ekipa sa iole normalnim veznim redom i odbranom.
On i Aguero, trebali su još pozvati Riquelmea i Teveza da cirkus bude potpun. :mrgreen:
Don't hate what you don't understand.

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 18 apr 2014, 15:38

xaviesta je napisao/la:Messi se čuva za svjetsko, na svjetskom će se vjerovatno čuvati za samu završnicu a u međuvremenu će ih natamburati svaka ekipa sa iole normalnim veznim redom i odbranom.
On i Aguero, trebali su još pozvati Riquelmea i Teveza da cirkus bude potpun. :mrgreen:
Ma na SP-u ce letiti, ali pitanje je da li ce to biti dovoljno. Totalno neizbalansirana ekipa, Messi sada igra kao nekada Maradona, vise kao razigravac. Nevjerovatno koliko odskace od ostalih, ne mogu ga pratiti ni Kun ni Perhan. :crazy:
Ne diraj mi Riquelmea i prihvati se transfera :mrgreen: koga bi ti od ove 6-torice ?

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.